Kun je worden gevolgd met een VPN? Laten we het uitzoeken

[ware_item id=33][/ware_item]

Virtual Private Network (VPN) is op zichzelf een privacytool met een lange lijst met functies die bij velen bekend zijn. Er zijn echter vragen over de authenticiteit van een VPN en de zorg die VPN kan worden getraceerd of niet?


Vertrouwen op elke VPN in het huidige tijdperk is geen goed idee. Dit is zo omdat; er zijn veel kwaadaardige entiteiten die de VPN-populariteit kunnen gebruiken voor een virulent doel en ook de snuffeltechnieken worden geavanceerd.

In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste redenen bespreken die dat hebben

Werken VPN's in elk geval?

Een VPN maakt gebruik van het principe van codering en IP-obscurering om een ​​veilige verbinding tussen het apparaat en de VPN-server te bieden. Alle gebruikersgegevens worden versleuteld via VPN-tunneling en worden naar het internet verzonden, wat schadelijke activiteit als gevolg van snuffelen van gegevens voorkomt.

Vanwege deze VPN-functies wordt het om vele redenen gebruikt, zoals het deblokkeren van websites, veilige torrenting, het omzeilen van ISP-beperking, veilig blijven terwijl het op openbare Wi-Fi is, en andere redenen.

Anonimiteit betekent niet dat uw activiteit onzichtbaar wordt, maar het kon niet tot u worden herleid. Uw torrenting is bijvoorbeeld zichtbaar voor iedereen, inclusief uw ISP, maar zij kunnen het zien met een vals VPN-IP-adres en niemand zou kunnen traceren naar uw echte IP-adres als uw VPN goed werkt.

Helaas zijn er bepaalde fouten die uw echte IP-adres zichtbaar kunnen maken, zelfs met een VPN-verbinding. Als u eerder naar VPN-details hebt gezocht, bent u zich misschien bewust van deze fouten en zo niet, dan volgt hier een korte blik op.

IP-lek

IP-lekkage treedt op vanwege verschillende redenen, maar met een VPN lekt IP-adres voornamelijk vanwege de DNS-aanvragen. De meeste apparaten hebben een standaardinstelling van de ISP DNS-server waarmee alle internet-DNS-aanvragen worden verwerkt en de internetprovider in staat is alle gebruikersactiviteiten te controleren.

Wanneer een VPN is verbonden, worden de DNS-instellingen van het apparaat gewijzigd in de anonieme VPN DNS-servers. Via dergelijke instellingen wordt ervoor gezorgd dat de website die u bezoekt en uw internetprovider niet op de hoogte blijven van uw echte IP-adres.

Helaas keren je apparaatinstellingen soms terug naar de standaard ISP DNS-servers in de aanwezigheid van VPN en blijven deze genegeerd. Dit maakt uw echte IP-adres zichtbaar voor de internetprovider en voor de online entiteiten.

Er zijn veel redenen voor het terugzetten van standaard DNS-instellingen, maar een VPN met DNS-lekbescherming kan dit probleem voorkomen door voortdurend te controleren of elk DNS-verzoek door de VPN DNS wordt geproduceerd of niet.

Dit type lek wordt ook wel DNS-lek genoemd.

WebRTC Lek

WebRTC-lek is geen VPN-fout, maar het kan uw IP zichtbaar maken in aanwezigheid van een VPN-provider en u kunt worden getraceerd.

Het is een relatief nieuwe browserfunctie die helpt bij realtime communicatie zonder een toegevoegde extensie of plug-in. De werking en het fenomeen van WebRTC is een beetje ingewikkeld en diep, die u hier in detail kunt bekijken.

Het belangrijkste om te weten is dat een website gebruik kan maken van de WebRTC-functie om toegang te krijgen tot IP-gegevens van de STUN-server, met behulp van een eenvoudig script. De STUN-server wordt ook door VPN gebruikt om het lokale IP-adres te vertalen naar een nieuw openbaar IP-adres en vice versa. Via deze procedure maakt de STUN-server een tabel met op VPN gebaseerd openbaar IP-adres en het echte IP-adres van de gebruiker in aanwezigheid van VPN. Daarom kunnen deze verzoeken met behulp van JavaScript worden gebruikt om het lokale en openbare IP-adres van de gebruiker te achterhalen.

Deze functie is ook standaard ingeschakeld in de meeste populaire browsers zoals Chrome, Firefox en Opera. Zo lek je onbewust je IP-adres in de aanwezigheid van VPN.

Wie kan u traceren terwijl u verbonden bent met een VPN

De bovenstaande voorbeelden van IP-lekken en traceermogelijkheden zijn wanneer een VPN ergens ontbreekt. Er zijn echter enkele aspecten van VPN-tracking die we vaak verwaarlozen als VPN-gebruiker.

Bijna alle VPN-providers verkopen het punt dat ze volledig veilig zijn en geen logboekregistratie hebben. Helaas is er geen manier om een ​​dergelijke claim van een VPN-service te achterhalen of te bevestigen. Er is geen VPN-provider die geen enkele gegevens bewaart, maar het is belangrijk om te weten wat voor soort en hoeveel gegevens zijn opgeslagen.

VPN's geven meestal aan dat ze geen logboeken bijhouden en verder in hun privacybeleid vermelden ze de details van de gegevens die ze opslaan. Ze houden dergelijke clausules ook vaag en daarom negeren de meeste gebruikers ze.

VPN-providers loggen webactiviteiten van gebruikers, inlog- en uitlogtijden. Ze houden ook IP-adressen en de duur van het browsen kan langer zijn dan wat zou moeten worden opgeslagen. Volgens hen is de reden achter het vastleggen van gebruikersgegevens echter het verbeteren van de klantervaring. Ook om ervoor te zorgen dat er geen illegale activiteiten worden uitgevoerd. Maar is het zeker dat de bewaarde informatie alleen bij de VPN-provider blijft?

De bewakingsagentschappen zoals NSA zouden VPN-beheer kunnen dwingen om gebruikersinformatie te verstrekken. Dat is de reden waarom sommige gerenommeerde VPN-services geen logboeken bijhouden om de mogelijkheden van dergelijke dwingende te verdwijnen.

Hoe kunt u de kansen op VPN-tracering verliezen

De mogelijkheden van VPN-tracking kunnen door enkele overwegingen worden beperkt voordat u een VP-service selecteert.

  • Bekijk het thuisland van de VPN

Voordat u een VPN voor uzelf selecteert, moet u de pagina 'Over ons' of informatie over de VPN controleren. Het is belangrijk om het thuisland van de provider te kennen. Het is omdat de locatie bepaalt over privacywetten die de provider in de toekomst kunnen dwingen.

  • Moet het privacybeleid van de VPN zorgvuldig lezen

Het is echt belangrijk om de details van het privacybeleid van VPN te lezen voordat u het selecteert. De VPN-service die om de privacy van de gebruiker geeft, houdt het beleid duidelijk en eenvoudig, wat gemakkelijk te begrijpen is.  

Legitieme VPN-providers bewaren zo min mogelijk gegevens. Ze kunnen bijvoorbeeld alleen de naam, het e-mailadres, de betalingsgegevens en het factuuradres vragen. Ze doen dit zodat ze kunnen doorgaan voor een VPN-abonnement. Ze vermelden ook duidelijk in hun privacybeleid dat ze het IP-adres van de gebruiker, de verbindingstijden en het bandbreedtegebruik niet zouden loggen.

  • Vergeet niet om extra privacytools te gebruiken om de VPN-effectiviteit te controleren

Bij de andere volledige pre-to-do-lijst moet u de hulp van aanvullende privacytools inschakelen. Door dit te doen, kunt u controleren of u wordt gevolgd in de aanwezigheid van VPN of niet. Tools zoals DNS-test, IP-lektest en WebRTC-lektest kunnen u informatie geven over de prestaties van VPN.

Laatste woorden

Iedereen die bezorgd is om zijn privacy en VPN-effectiviteit moet een vraag hebben die VPN kan worden getraceerd of niet?

Een loyaal antwoord hierop is ja, een VPN kan worden getraceerd. Er zijn talloze VPN's die beschikbaar zijn en slechts enkele zijn authentiek, samen met de gerenommeerde functies. De VPN-provider kan op elk moment de gegevens en het verkeer van een gebruiker zien. Je moet dus vertrouwen op de beloften van een VPN.

VPN's zijn op veel manieren goed, maar niets is perfect. Vergeet daarom niet om de bovengenoemde gegevens te controleren voordat u een VPN-provider selecteert.