Láthatja az ISP a VPN forgalmat? Találjuk ki

[ware_item id=33][/ware_item]

Mi lenne, ha megtudja, hogy az Internet szolgáltatója (ISP) nem csak az online tevékenységeit fogja nyomon követni, hanem harmadik fél számára is eladhatja az internetes előzményeket. A legmagasabb licit böngészési előzmények az ISP átadná ezt az információt.


Hogyan lehet elrejteni a böngésző előzményeit az internetszolgáltatótól - Mondj nem a Felügyelet 2018-ra

Ez egy igazán releváns igazság, amellyel a Az amerikai polgárok szembesülnek egymással. Ezért rendkívüli számú ember halad a hatékony adatvédelmi eszköz, a VPN felé. Vagy fizetett, vagy ingyenes VPN-t, hatalmas változást jelentettek a VPN-keresésekben a Google Trends szerint.

A VPN-keresések több mint ötéves rekordjára emelt grafikon azt is mutatja, hogy sokan, akik még nem ismerik a technológiát, azt maguk is megkövetelik. De sokannak elsőként gondolkodniuk kell arról, hogy mi az, amit csinálok ISP lásd, mikor használok VPN-t?

Az internetszolgáltató láthatja-e a VPN-jét?

A VPN-szolgáltatás ismert eszköz, amely biztonságos, titkosított kapcsolatot hoz létre az Ön készüléke és a privát szerver között. Az ISP-től kapott titkosított információkat egy VPN-kiszolgálón keresztül kell elküldeni, amelyhez kapcsolódik. Ez megakadályozza, hogy a forgalmat bárki más is szippantja vagy nyomon kövesse, beleértve az internetszolgáltatót is.

De egy kérdés az, hogy az ISP látja-e a VPN-t?

A válasz erre az aggodalomra ad okot: igen, az internet szolgáltató láthatja, hogy csatlakozik egy VPN-hez, de ők nem képesek megfejteni a böngészési adatait..

Ez azt jelenti, hogy egy VPN titkosított formába konvertálja a forgalmat, amely csupán azonosíthatatlan információ. Ezért kiküszöböli azokat a kérdéseket és kockázatokat, amelyekkel egy internetszolgáltató nyomon követheti őket, és megakadályozza őket abban, hogy eladják a böngészési előzményeket.

Ezenkívül az internetszolgáltató által az Internet felhasználónak kiosztott IP nem az, amely akkor jelenik meg az internetszolgáltatónál, ha a felhasználó csatlakozik a VPN-hez. A VPN-kiszolgálónak megvan a saját IP-címe, amellyel az internetszolgáltató megjelenik, ami azt jelenti, hogy az internetszolgáltató látja, amikor VPN-t használ, csak egy felhasználó, aki böngészi az internetet. Ezért sem az Ön személyazonossága, sem böngészési tevékenysége nem lesz kitéve.

Milyen hiányosságok maradhatnak fenn a VPN-ben, ami láthatóvá teszi az adatait az internetszolgáltató számára?

A biztonsági szakértők és elemzők legtöbbször arra számítanak, hogy a VPN tartalmazhat bizonyos biztonsági hiányokat is. Ez a koncepció annak bemutatása miatt, hogy a VPN-felhasználók forgalma elérhető a VPN-szolgáltatók számára, akik bármikor használhatják azt. Ennek ellenére sok VPN-szolgáltatás egyértelműen kijelenti, hogy adatvédelmi politikájukban nulla naplózási szabály van.

A megfelelő VPN megvédhet téged sok olyan kockázat ellen, beleértve a kormányzati megfigyelést, a hackertámadásokat, és ami a legfontosabb: az internetszolgáltatók a történelem nyomon követése és értékesítése. Vannak azonban olyan hiányosságok, amelyeket egy nem hatékony VPN tartalmazhat.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN valóban titkosítva van-e

Az emberek többsége nem ismeri a nemrégiben felfedezett hibát, amely a titkosítás hibájával csökkentheti a VPN biztonsági hatékonyságát. A WebRTC néven ismert technika beépítve szinte minden böngészőbe, és távoli webhelyek számára is használható.

Ezenkívül az eszközéhez csatlakoztatott VPN nem korlátozhatja az IP-k feltárását, ha egy webhely hatékonyan használja ezt a technológiát. Annak ellenére, hogy sok webhely nem ismeri ezt a megközelítést, de határozott gondolat, hogy a Netflix vagy a Hulu, például a keményen dolgozó VPV-felhasználók korlátozására irányuló webhelyek ezt a közeljövőben is felhasználhatják..

Tesztelje a VPN teljesítményének ellenőrzését

Mint már korábban elmondtuk, a technikák és néhány általános biztonsági hiányosság, amelyek egy közönséges VPN-ben vagy néha a népszerű VPN-szolgáltatásokban vannak, veszélyes lehet az adatvédelemre. Ezért kihozott néhány érzékeny és egyszerű tesztelő eszközt, amelyek segítségével ellenőrizheti VPN-szolgáltatójának hitelességét. Ezek az eszközök szélesebb körű képet nyújtanak arról, mit lát az internetszolgáltató VPN használatakor.

DNS szivárgásteszt

A domain névrendszer vagy a DNS az emberi olvashatóságot lehetővé tevő webhely-űrlapot, például a Beencrypted.com, numerikus Internet Protocol címévé változtatja. Leginkább a VPN megváltoztatja a korábban konfigurált ISP DNS-t, amelyen keresztül az ISP figyelheti az összes böngészési tevékenységet.

Először a beállításokból ellenőrizze, hogy a DNS-e a VPN DNS-hez van-e konfigurálva, amikor kapcsolódik a szolgáltatáshoz.

A VPNInsights.com tesztelési webhelyen elemezheti a DNS szivárgás. Jegyezzen fel ISP DNS-jét, amíg a VPN le van tiltva, és ellenőrizze az IP-címet és a helyet, ahogyan azt a tesztelési hely jeleníti meg. Most hajtsa végre ugyanazt az eljárást, miután csatlakozik a VPN-hez, amelynek mostantól eltérő IP-címet és helyet kell mutatnia a VPN-je szerint.

Záró szavak; Ne feledje, hogy minimalizálja az ISP által látott részleteket

A legtöbb biztonsági szakértő jelentette általános probléma az, hogy soha nem tudhatta a VPN-szolgáltatás mögött rejlő valóságot. Nincs mód arra, hogy kitaláljuk, mit csinál egy VPN ügyfeleik adataival, és nagyon nehéz megtalálni a jó hírű VPN szolgáltatót a sok közül.

Az ilyen adatvédelmi kockázat egyszerű módja az ingyenes VPN-szolgáltatások elkerülése, mivel ezek valószínűleg alternatív lehetőségeket használnak a profitszerzéshez. Legyen óvatos a fizetett VPN kiválasztásakor, és figyelmesen olvassa el az adatvédelmi irányelveiket.

Mindez minimalizálja az Ön aggodalmait azzal kapcsolatban, hogy mit néz ki az internetszolgáltató, amikor VPN-t használ, és az internetszolgáltató nem fogja tudni követni az Ön böngészési tevékenységeit..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me