Meg lehet nyomon követni egy VPN-sel? Találjuk ki

[ware_item id=33][/ware_item]

A virtuális magánhálózat (VPN) önmagában egy olyan adatvédelmi eszköz, amelynek hosszú listája van a sok ismert funkcióval. Vannak azonban kérdések a VPN hitelességével és az aggodalommal kapcsolatban, amelyek nyomon követhetők vagy nem?


A jelen korszakban minden VPN-be bízás nem jó ötlet. Ez azért van, mert; sok rosszindulatú entitás használja a VPN népszerűségét virulens célokra, és a snooping technikák is egyre fejlettebbek.

Ebben a cikkben megvitatjuk a legfontosabb okokat

A VPN-ek minden esetben működnek?

A VPN a titkosítás és az IP eltakarás elvét használja az eszköz és a VPN szerver közötti biztonságos kapcsolat biztosítása érdekében. Az összes felhasználói adatot a VPN alagútja titkosítja, és az internetre küldi, amely megakadályozza az adat szimatolása miatti rosszindulatú tevékenységeket.

Ezeknek a VPN szolgáltatásoknak köszönhetően számos okból használható, mint például a webhelyek feloldása, a biztonságos torrentok, az ISP fojtásának megkerülése, a nyilvános Wi-Fi-vel való biztonságos megőrzés és egyéb okok miatt..

A névtelenség nem azt jelenti, hogy tevékenysége láthatatlanná válik, mégsem sikerült visszakeresni veled. Például a torrenting bárki számára látható, beleértve az internetszolgáltatót, de hamis VPN IP-címmel láthatták, és senki sem tudta visszaazonosítani a valódi IP-címet, ha a VPN jól működik..

Sajnos vannak bizonyos hibák, amelyek a valódi IP-címet még VPN-kapcsolat esetén is láthatóvá tehetik. Ha korábban már keresett VPN részleteket, akkor tisztában lehet ezekkel a hibákkal, és ha nem, akkor itt egy rövid pillantás vele.

IP szivárgás

Az IP szivárgás számos okból származik, de egy VPN esetén az IP szivárog, elsősorban a DNS kérések miatt. A legtöbb eszköz alapértelmezett beállítása az ISP DNS szerver, amelyen keresztül az összes internetes DNS kérés feldolgozódik, és az internetszolgáltató képes figyelni az összes felhasználói tevékenységet..

Ha azonban VPN csatlakozik, akkor az eszköz DNS-beállításait névtelen VPN DNS-kiszolgálókra változtatja. Az ilyen beállítások révén megbizonyosodik arról, hogy a meglátogatott webhely, valamint az internetszolgáltató továbbra sem ismeri a valódi IP-címét.

Sajnos az eszközbeállítások néha visszaállnak az alapértelmezett ISP DNS-kiszolgálókra VPN jelenlétében, és továbbra is figyelmen kívül hagyják. Így a valódi IP-címe láthatóvá válik az internetszolgáltató és az online szervezetek számára.

Számos oka lehet az alapértelmezett DNS-beállítások visszaállításának, ám a DNS-szivárgás elleni védelemmel rendelkező VPN elkerülheti ezt a problémát folyamatos figyeléssel, hogy minden DNS-kérelmet a VPN DNS állít elő..

Az ilyen típusú szivárgást DNS szivárgásnak is nevezik.

WebRTC szivárgás

A WebRTC szivárgás nem VPN hiba, de a VPN szolgáltató jelenlétében láthatóvá teheti IP-jét, és nyomon követhető.

Ez egy viszonylag új böngésző funkció, amely elősegíti a valósidejű kommunikációt hozzáadott kiterjesztés vagy beépülő modul nélkül. A WebRTC működése és jelensége egy kicsit bonyolult és mély is, amelyet itt részletesen megismerhet.

Ugyanakkor a legfontosabb tudnivaló az, hogy egy webhely kihasználhatja a WebRTC szolgáltatás előnyeit, ha egy egyszerű szkript használatával hozzáfér a STUN szerver IP adataihoz. A STUN szervert a VPN is használja a helyi IP-cím új nyilvános IP-címre fordításához és fordítva. Ezen eljárással a STUN szerver létrehoz egy táblát, amely tartalmazza a VPN-alapú nyilvános IP-t, valamint a felhasználó valódi IP-címét a VPN jelenlétében. Ezért a JavaScript segítségével ezek a kérések felhasználhatók a felhasználó helyi és nyilvános IP-címének megszerzésére.

Ez a szolgáltatás alapértelmezés szerint engedélyezve van a legtöbb népszerű böngészőben, például a Chrome, a Firefox és az Opera. Így akaratlanul kiszivárogtat IP-címét VPN jelenlétében.

Ki tud nyomon követni, miközben csatlakozik egy VPN-hez

Az IP-szivárgás és a nyomkövetési lehetőségek fenti példái akkor fordulnak elő, amikor a VPN hiányzik valahol. Van azonban a VPN-követésnek néhány szempontja, amelyeket VPN-felhasználóként gyakran elhanyagolunk.

Szinte az összes VPN-szolgáltató azt állítja, hogy teljesen biztonságos és nulla naplózási házirenddel rendelkezik. Sajnos nincs mód arra, hogy kitaláljuk vagy megerősítsük az ilyen igényt a VPN-szolgáltatásból. Nincs olyan VPN-szolgáltató, amely nem tárol egyetlen adatot, de fontos tudni a tárolt adatok fajtáját és mennyiségét.

A VPN-k többnyire kijelentik, hogy nem vezetnek naplókat, és adatvédelmi politikájukban tovább részletezik az általuk tárolt adatok részleteit. Ezenfelül az ilyen kikötéseket homályosan tartják, ezért a legtöbb felhasználó elhanyagolja őket.

A VPN-szolgáltatók naplózják a felhasználó webes tevékenységeit, a bejelentkezési és kijelentkezési időket. Megtartják az IP-címeket is, és a böngészés időtartama meghaladhatja a tárolni kívánt időt. Szerintük azonban a felhasználói adatok naplózásának oka az ügyfélélmény fokozása. Ezenkívül annak biztosítása érdekében, hogy semmilyen illegális tevékenységet ne végezzenek. De határozott-e az, hogy a megőrzött információk csak a VPN-szolgáltatónál maradnak?

Az olyan felügyeleti ügynökségek, mint az NSA, kényszeríthetik a VPN-menedzsmentet a felhasználói információk szolgáltatására. Ezért van néhány jó hírű VPN-szolgáltatás, amely nem tart naplót az ilyen kényszerítő lehetőségek kihagyására.

Hogyan csökkentheti a VPN-követés esélyeit

A VPN-követés lehetőségei néhány megfontolással csökkenthetők a VP-szolgáltatás kiválasztása előtt.

  • Nézze meg a VPN hazáját

Mielőtt saját magához választana a VPN-t, ellenőrizze a „Rólunk” oldalt vagy a VPN-re vonatkozó információkat. Fontos a szolgáltató székhelyének ismerete. Ennek oka az, hogy a hely meghatározza az adatvédelmi törvényeket, amelyek a jövőben kényszeríthetik a szolgáltatót.

  • Gondosan el kell olvasnia a VPN adatvédelmi irányelveit

Nagyon fontos, hogy mielőtt kiválasztaná, olvassa el a VPN adatvédelmi irányelveinek részleteit. A VPN-szolgáltatás, amely gondoskodik a felhasználó adatvédelméről, tartsa tiszta és egyszerű módon az irányelvet, amely könnyen érthető.  

A jogszerű VPN-szolgáltatók a lehető legkevesebb adatot tárolják. Például csak a nevet, az e-mail címet, a fizetési adatokat és a számlázási címet kérhetik. Ezt úgy teszik, hogy folytathassák a VPN-előfizetést. Ezenkívül adatvédelmi politikájukban egyértelműen megemlítik, hogy nem naplóznák a felhasználó IP-címét, a csatlakozási időket és a sávszélességet.

  • Ne felejtsen el további adatvédelmi eszközöket használni a VPN hatékonyságának ellenőrzésére

A másik teljes előzetes tennivaló listával együtt további adatvédelmi eszközökkel kell segítenie. Ezzel ellenőrizheti, hogy nyomon követték-e a VPN jelenlétét vagy sem. Az olyan eszközök, mint a DNS-teszt, az IP-szivárgás-teszt és a WebRTC-szivárgás-teszt részleteket nyújthatnak a VPN teljesítményéről.

Záró szavak

Mindenkinek, akit a magánéletük és a VPN hatékonysága miatt aggódnak, fel kell tennie egy kérdést, hogy nyomon követhető-e vagy sem?

Erre hűséges válasz: igen, a VPN nyomon követhető. Számos VPN található odakint, és nagyon kevés hiteles a jó hírű szolgáltatásokkal együtt. A VPN-szolgáltató bármikor megtekintheti a felhasználó adatait és forgalmát. Ezért bíznia kell a VPN ígéretében.

A VPN sok szempontból jó, de semmi sem tökéletes. Ezért ne felejtse el ellenőrizni a fent említett részleteket, mielőtt kiválasztja a VPN-szolgáltatót.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me