Melyek a legjobb ingyenes VPN-ek a Mac OS-hez

[ware_item id=33][/ware_item]

Biztos vagyok benne, hogy nem akarja, hogy a VPN kifejezést a semmiből tárgyaljam. De tudnia kell azokat a néhány funkciót, amelyek a legjobb VPN-t biztosítják a Mac-hez.


Néhányan azt gondolhatják, hogy a VPN túlzottan magas, de ebben az esetben gondolni kell újra. Ezenkívül néhány okot tárgyalok, amelyek miatt a VPN for Mac miért előnyös és szükséges.

Első, nézzen meg azokat a funkciókat, amelyeket ne hagyjon figyelmen kívül a Mac VPN-ben;

 • Mac támogatás
 • igazságszolgáltatás
 • Speciális funkciók (kikapcsoló, DNS szivárgás elleni védelem, osztott alagút)

A VPN-ek ezrei közül csak kevesen kompatibilisek a Mac-kel. Ne feledje, hogy azok a VPN-k, amelyek állítólag kompatibilisek a MacOS-sel, nem mindig teljesítik állításukat.

Ezért, mielőtt ezt a blogbejegyzést írtam, elvégeztem néhány alapvető VPN-tesztet és a VPN-ek működését a MacBook PC-n.

VPN tesztek, amelyeket végeztem;

 • IP szivárgás teszt
 • DNS szivárgásteszt
 • Titkosítási teszt
 • Netflix teszt
 • Torrent IP-teszt

Ezek a tesztek nemcsak azért hitelesítik a VPN-szolgáltatást, hogy a legjobb VPN-nek nyilvánítják a Mac-et, hanem minden szempontból. Ezért lehet ezeket a teszteket teljesítő VPN-eket a legjobb VPN-szolgáltatásoknak tekinteni.

De mivel itt vagy a Mac-hez tartozó legjobb ingyenes VPN-k megtekintéséhez, ezért az ingyenes VPN-eket felsorolom az ezekben a tesztekben bemutatott teljesítmény szerint.

Miért van szüksége a Mac VPN-re??

Általános fogalom, hogy a Mac biztonságosabb, mint a Windows. Ez a vélemény bizonyos mértékig igaz, de vannak hibák, amelyek megijesztenek, ha Mac felhasználó is.

Íme néhány ok, amelyek rémálom a Mac felhasználók számára, és amelyek főként arra késztetik őket, hogy fontolják meg a VPN-t.

Webkamera kémkedés

A kis fényjelző azt jelzi, hogy a webkamera be van-e kapcsolva, nem?

De ez nem igaz, ha Mac-et használ. A Mac régebbi verzióiban a beépített szoftver teljesen letiltja a webkamera / kamera fényét.

Szellemfiók létrehozása

Mac rendszeren bárki könnyen létrehozhat új fiókot az eszköz tulajdonosának vagy adminisztrátorának engedély nélkül.

Ez alapvetően egy olyan módszerrel történik, amely arra készteti a Mac készüléket, hogy azt gondolja, hogy az eszközt először állítják be.

Így van.

 • Indítsa újra a Mac készüléket, nyomja meg a Cmd + S billentyűt a rendszerindítás során. Ezzel a lépéssel egy fekete képernyő, fehér szöveggel láthatja el.
 • Írja be a mount-uw értéket és nyomja meg az enter billentyűt.
 • Írja be az rm / var / db / .AppleSetupDone elemet, majd kattintson az enter gombra.
 • Ezután írja be a sudi reboot parancsot, és nyomja meg újra az enter billentyűt.
 • Megjelenik egy „Welcome to the new Mac!” Feliratú képernyő, és megengedheti, hogy új admin fiókot hozzon létre.

Ez a folyamat nem fog megváltoztatni vagy eltávolítani a fájlokat az eszközről, csak egy új fiókvezérlő került hozzáadásra.

Az ilyen kockázat elkerülése érdekében beállíthat egy firmware jelszót, amely megakadályozhatja a Mac adatlopás-támadásait is. De ha elveszíti vagy elfelejti ezt a jelszót, meg kell javítania az Apple-től.

Jelszó visszaállítása

Bárki visszaállíthatja a Mac jelszavát perc alatt elérhető fizikai hozzáféréssel. Ez akkor fordulhat elő, ha nincs firmware jelszava, de általában ez a jelszókezelés és -kezelés meglehetősen kritikus, és bármikor elveszítheti..

A Mac jelszó visszaállításának számos módja van, és az egyik, amiről tudom, a hasonló rendszerindítási folyamattal kezdődik, amelyet fentebb a fiók létrehozásakor tárgyaltunk.

Ezenkívül fontos megemlíteni, hogy a jelszó megváltoztatásához nincs szükség hitelesítésre, kivéve, ha az Apple ID össze van kapcsolva a fiókjával. Vannak azonban más módszerek is, amelyek ezt megkerülhetik.

Kapukezelő biztonsági rése

A Gatekeert a Mac OS 10.7.5-ben vezették be azzal a céllal, hogy korlátozza a rosszindulatú programokat. Később azonban a fejlesztőknek és a fogyasztóknak is gondot okozott.

Miért? Ez az oka.

„Azon alkalmazások esetében, amelyeket a Mac App Store-tól eltérő helyről töltöttek le, a fejlesztők egyedi Apple ID-t kaphatnak az Apple-től, és felhasználhatják alkalmazásuk digitális aláírására. A fejlesztői azonosító lehetővé teszi a Gatekeeper számára, hogy blokkolja a rosszindulatú szoftverek fejlesztői által létrehozott alkalmazásokat, és ellenőrizze, hogy az alkalmazások aláírása óta nem voltak megváltoztatva. Ha egy alkalmazást egy ismeretlen fejlesztő fejlesztett ki - az egyik nem rendelkezik fejlesztői azonosítóval - vagy hamisítva van, akkor a Gatekeeper blokkolja az alkalmazás telepítését. ”

Évente 99 dollárt kell fizetnie, ha magának akar kaput.

Ezenkívül a jogi folyamatok miatt egyes vállalatok a telepítési folyamat részeként letiltják az átjáró-kezelőt.

Kapukezelő biztonsági rés képe

A teljes beiratkozási részleteket és a folyamatot itt olvashatja el.

Várjon!

Annak ellenére, hogy kapuőrrel rendelkezik, egy rosszindulatú program hozzáférhet Mac-eszközéhez. Az Apple bemutatta az „Auto Rearm” funkciót is a Yosemite kapujában, amely 30 nap tétlenség után automatikusan bekapcsol. A terminál használatával ez a szolgáltatás letiltható, de a terminál sok Mac felhasználó számára félelmetes marad.

Miért kerülik az emberek a szabad VPN-ket?  

Széles esélye van annak, hogy Ön szerint az ingyenes VPN elleni kampány eszközként szolgál arra, hogy az emberek pénzt költenek. Néhány legitim ok és bizonyíték miatt a biztonsági szakértők azt javasolják, hogy ne használják az ingyenes VPN-t.

Említek néhány ingyenes VPN-hátrányt, amelyeket észrevettem, és ezeket láttam, biztos vagyok benne, hogy összekapcsolja tapasztalatait is, ha valaha is használt ingyenes VPN-t.

De először, gondoltál már azon, hogy bármely szolgáltatás ingyenes lehet profit nélkül?

A válasz nem.

Íme néhány valószínű forrás, amelyen keresztül az ingyenes VPN-k előnyöket keresnek.

 • Az előugró hirdetések, amelyek harmadik fél forrásaiból származhatnak, a felhasználói preferenciák ismeretében. Ezek a hirdetők fizetnek a szolgáltatóknak a felhasználói adatok megszerzése érdekében.
 • Az ingyenes VPN-ek szintén értékesítik a felhasználói sávszélességet, és erre példát mutatnak a hírek, amelyek arról számoltak be, hogy a híres VPN „Hola” a sávszélességet értékesítette..

Az ingyenes VPN-k alacsony bizonyítékokkal rendelkeznek néhány bizonyított biztonsági hiányosság miatt.

 • A 2016-ban elvégzett CSIRO-tanulmány bebizonyította, hogy a 283 tesztelt VPN közül a VPN-k 75% -a tartalmaz bizonyos mértékben követést. Mint korábban említettem, ez a nyomon követés elsősorban azzal a céllal jár, hogy pénzbeli haszonhoz jusson az adatok harmadik félnek történő eladásával.
 • Az adatvédelmi politika szintén fontos szempont, hogy észrevegyük. A legtöbb ember elkerüli a hosszú szöveg olvasását, és általában nagyjából átmegy a kiemelt szövegben vagy a kulcspontokban.

Ebben az esetben a VPN többnyire becsapja vagy félrevezeti a felhasználót. A fórumokon és a kiemelt pontokban vagy az adatvédelmi politika kezdetén a VPN mindig azt állítja, hogy nincs adatnaplózás és harmadik fél számára értékesített információ. De ha alaposan bemélyedne az alszakaszokba, akkor az árnyékos záradékokat általában felfedheti.

 • A tevékenységek nyomon követése szintén általános igény az ingyenes VPN-ekkel szemben, ideértve néhány fizetett is. Az ingyenes VPN-ket azonban általában olyan tevékenységek megfigyelésében vesznek részt, mint például a böngészett webhelyek, az ott eltöltött idő és a webhely meglátogatása. A fent említett tanulmány azt is felfedte, hogy a szabad VPN-k 72% -ában beépített harmadik fél nyomkövető van.

Ezen szélsőséges biztonsági hiányok mellett vannak olyan hibák, amelyek óriásian visszatartják az internet felhasználóit az ingyenes VPN használatától.

 • A leginkább idegesítő ok az extrém lemaradás és a sebesség romlása. Lehetséges, hogy ezt a problémát akkor tapasztalta, ha a múltban bármikor ingyenes VPN szolgáltatást használt.
 • Az adatkorlátozás vagy a sávszélesség korlátozása nyilvánvaló a szabad VPN-stratégiában vagy tervben. A legtöbb ingyenes szolgáltatás az adatkorlátozást az ingyenes csomagban említi, de néhány fojtószelep-sávszélességet előzetes értesítés nélkül.
 • A legtöbb ember a VPN-t használja az US Netflix feloldásához és a P2P-fájlmegosztáshoz. Ugyanakkor csak néhány VPN biztosít a torrenting kiváltságait, és a Netflix számára nem talál ingyenes VPN szolgáltatást. Legalább nem tapasztaltam meg a Netflix feloldását az eddig tesztelt ingyenes VPN-szolgáltatásokkal.

Az ingyenes VPN-hátrányok, amelyeket a fent említettem, általános problémák a felhasználók számára, ám ezek mellett sok más kérdés is felmerülhet. Bizonyos okokból szembesül ezzel a kérdéssel, többek között a monetáris haszon és az alacsony szabad befektetési alapba történő befektetés miatt (természetesen senki sem fog beruházni maximálisan, ha kevesebb lehetőség van a profitszerzésre).

Mivel azonban a legtöbb ingyenes VPN-nek megvan a maga prémium (fizetett) szolgáltatása, ezek a taktikák az ingyenes verziójú felhasználók prémium verzióra való áthelyezésére vonatkoznak..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me