Може ли ISP да види VPN трафик? Нека разберем

[ware_item id=33][/ware_item]

Какво става, ако разберете, че вашият доставчик на интернет услуги (ISP) не само ще може да проследява вашите онлайн дейности, но може и да продаде вашата интернет история на трета страна. Най-високата оферта за история на сърфиране ще бъде предаден с тази информация от интернет доставчика.


Как да скриете историята на браузъра от ISP - Кажете „Не“ за наблюдение 2018 г.

Това е наистина свързана с истината, чрез която Гражданите на САЩ се сблъскват. Затова извънреден брой хора се насочват към ефективен инструмент за поверителност, VPN. Независимо дали става въпрос за платен или безплатен VPN, при търсенията в VPN се отчита огромен поток според Google Trends.

Графика, издигната до ниво от над пет години запис на VPN търсения, също показва, че много от хората, които не са запознати с технологията, също изискват това за себе си. Но, в много от тях трябва да има първа мисъл, че това, което прави моето isp вижте, когато използвам VPN?

Може ли вашият интернет доставчик да види вашата VPN?

Известно е, че VPN услугата е инструмент, който създава защитена, криптирана връзка между вашето устройство, от което имате достъп до интернет и частен сървър. Зашифрованата информация, получена от вашия интернет доставчик, се изпраща през VPN сървър, към който сте свързани. Това не позволява трафикът ви да бъде спрян или проследен от трета страна, включително вашия интернет доставчик.

Но въпрос е, че може ли ISP да види VPN?

Отговорът на това безпокойство е, че да интернет доставчик може да види, че сте свързани с VPN, но те не са в състояние да дешифрират информацията ви за сърфиране.

Това означава, че VPN преобразува вашия трафик в шифрирана форма, която не е нищо друго освен информация, която не може да се идентифицира. Следователно, той избягва проблемите и рисковете да бъдат проследявани от интернет доставчик, както и да ги държи сдържани от продажбата на вашата история на сърфиране.

Също така, IP, предоставен на интернет потребител от техния интернет доставчик, не е този, който се показва на интернет доставчика, след като потребителят е свързан към VPN. VPN сървърът има свой IP адрес, с който се представя ISP, което означава, че вашият интернет доставчик вижда, когато използвате VPN, е само потребител, който сърфира в интернет. Следователно нито вашата идентичност, нито вашата активност при сърфиране.

Кои са липсите на VPN, който може да продължи, което прави вашите данни видими за интернет доставчика?

Повечето пъти експерти по сигурността и анализатори прогнозират, че VPN също може да съдържа някои пропуски в сигурността. Тази концепция е представена поради факта, че трафикът на VPN потребители е на разположение на VPN доставчиците, които биха могли също да го използват всеки момент. Въпреки че много VPN услуги ясно заявяват, че в своята политика за поверителност има правило за нулева регистрация.

Правилната VPN може да ви предпази от много рискове, включително правителствено наблюдение, хакерска атака и най-важното проследяване и продажба на вашата история. Въпреки това, има някои недостатъци, които неефективният VPN би могъл да съдържа.

Как да проверите дали вашата VPN е действително криптирана

Повечето от хората не знаят за наскоро открития недостатък, който би могъл да намали ефективността на сигурността на VPN чрез грешно криптиране. Техника, известна като WebRTC, е вградена в почти всеки браузър и може да се използва от отдалечени сайтове.

Също така VPN, свързан с вашето устройство, не може да ограничи разкриването на вашите IP адреси, ако уебсайт използва тази технология ефективно. Въпреки че много сайтове не са наясно с този подход, но е силно мислено, че уебсайтовете като Netflix и Hulu, които вече работят усилено, за да ограничат VPN потребителите, биха могли да го използват в близко бъдеще.

Тест за проверка на VPN Performance

Както беше казано по-рано, техниките и някои често срещани липси на сигурност, които присъстват в обикновена VPN или понякога в популярните VPN услуги, могат да бъдат рискови за поверителността на вашите данни. Ето защо ние извлекли някои отзивчиви и прости инструменти за тестване, чрез които можете да проверите достоверността на вашия VPN доставчик. Тези инструменти ще ви дадат по-широка представа за това какво вижда вашият интернет доставчик, когато използвате VPN.

DNS тест за теч

Системата за имена на домейни или DNS променя формата за четене на хора, уебсайт, като Beencrypted.com, в числов адрес на интернет протокол. Най-вече, VPN променя предварително конфигурирания ISP DNS, чрез който ISP може да наблюдава всички ваши дейности за сърфиране.

Първо трябва да се уверите в настройките, че вашият DNS е конфигуриран към DNS на VPN, когато сте свързани с услугата.

С тестващ уебсайт VPNInsights.com бихте могли да анализирате DNS теч. Запишете вашия ISP DNS, докато VPN е деактивиран и проверете IP адреса и местоположението, както е показано от тестващия сайт. Сега извършете същата процедура след свързване към VPN, която сега трябва да показва различен IP адрес и местоположение според вашата VPN.

Заключителни думи; Нещо за запомняне, за да се сведе до минимум детайлите, които ISP може да вижда

Обща загриженост, която повечето експерти по сигурността присъстват, е, че никога не бихте могли да знаете реалността зад VPN услуга. Няма начин да разберете какво прави VPN с данните на своите клиенти и наистина е трудно да се намери надежден VPN доставчик сред многото.

Прост изход за такъв риск за поверителност е да се избегне безплатна VPN услуга, тъй като е по-вероятно да използват алтернативни начини за получаване на печалба. Също така, бъдете внимателни, докато избирате платена VPN и прочетете внимателно тяхната политика за поверителност.

Всичко това ще сведе до минимум вашите притеснения относно това, какво вижда моят интернет доставчик, когато използвам VPN и ISP няма да може да ви следи дейностите при сърфиране.