Orolig för att Opera VPN inte fungerar? Prova enkla lösningar [FIXED]

[ware_item id=33][/ware_item]

Senast uppdaterad 15 september 2019


Författarens resultat: Sammantaget dess långsammare VPN att använda, också kommer det att ge bara en proxytunnel till din surfningstrafik, rekommenderar starkt att använda riktigt VPN som Nord

Det första som var klart innan man går vidare är att Opera var den första webbläsaren som introducerade inbyggd VPN-funktion. men det är inte faktiskt en VPN. VPN antar att tillhandahålla datakryptering till en hel internetanslutning. så syftet med att använda VPN-anslutningen endast för att surfa är att förstöra anonymiteten.

Vanliga problem med Opera-webbläsaren är:

 • Det är inte en riktig VPN.
 • kan inte välja önskad plats.
 • frustrerande surfhastighet.
 • anslutningen misslyckades och fungerar inte.
 • INGEN killswitch för att förhindra DNS-läckage.
 • Det kommer också läcka den verkliga IP.

Enligt min mening är desktop-VPN-klienter den bästa VPN-lösningen om du letar efter bättre integritet och säkerhet med bra datakryptering.

Det är bäst att använda NordVPN webbläsartillägg med alla webbläsare du vill ha både desktop-klienter och en webbläsarextension.

Opera VPN har nyligen förvärvats av SurfEasy VPN som övertogs av Opera 2017 och senare till Symantec, ett cybersecurity-företag. För närvarande drivs Opera VPN av SurfEasy som en vitmärkt tjänst.

På många forum finns det dock ökade sökfrågor för Opera VPN som inte fungerar. Det som visas är "VPN är tillfälligt inte tillgängligt" eller växlar VPN-knappen visar bara ett meddelande om anslutning ....

5 enkla steg för att fixa Opera VPN

Lyckligtvis är det verkligen lätt att åtgärda Opera VPN som inte fungerar. Här är några snabbkorrigeringar för det.

1 - Slå på och stäng av VPN upprepade gånger

När Opera VPN tar lång tid och fortsätter att visa anslutande signal stänger du av VPN och sedan på igen. Den växlande VPN-knappen kan nås via VPN-alternativet högst upp i webbläsaren till höger om URL-fältet.

Detta är en tillfällig fix och du kanske måste utföra samma funktion när du stänger Opera-webbläsaren.

2 - Ta bort webbläsarens cache

Genom att rensa webbläsarens cache kan du göra webbläsaren snabbare så att den kan lösa Opera VPN-problemet.

För att rensa Opera-webbläsarens cache trycker du på Ctrl + Shift + Del snabbtangent. I det öppna Rensa datafönstret markerar du alla rutor, särskilt markerar du alternativet Cache-bilder och filer. Välj också alternativet ”tidens början” i listrutan ovanför alternativen.

Slutligen trycker du på knappen "rensa webbläsningsdata" och startar om webbläsaren.

3 - Stäng av Opera Extensions

Du kan också prova att stänga av Opera-tillägg för att se till att det inte är frågan. För att stänga av Opera-tillägg;

 • Tryck på menyknappen längst upp i Operaen
 • För att öppna fliken Extension trycker du på Extensions > Tillägg och välj Aktiverat från alternativen som visas till vänster om fönstret.
 • Klicka nu på knappen Avaktiverad för alla listade flikar.

4 - Uppdatera Opera Browser

För det mesta fungerar en webbläsare inte ordentligt när du inte har uppdaterat den på länge. Vanligtvis fungerar webbläsaren långsamt, men i fallet med Opera kan uppdateringen påverka Opera VPN-prestanda också. För att kontrollera de senaste uppdateringarna kan du följa dessa steg;

 • Klicka på menyknappen längst upp till vänster i Opera-webbläsaren.
 • Tryck på alternativet About Opera så visas uppdateringsfönstret.

Webbläsaren kommer sedan automatiskt att leta efter nya uppdateringar och ladda ner tillgängliga uppdateringar. Slutligen klickar du på knappen "Starta om nu" så att Opera-webbläsaren startar om.

5 - Stäng av antivirusprogramvaran från tredje part

Om du har installerat någon antivirusprogram från tredje part kan det här vara frågan om Opera VPN inte fungerar. Det finns inget behov av att avinstallera antivirusprogrammet; allt du behöver är att bara stänga av antiviruset medan du behöver Opera VPN-anslutningen.

Antivirusprogrammet kan vara avstängt genom att högerklicka på ikonen i systemfältet och klicka på Stäng av alternativet. I vissa fall måste du också öppna programvarufönstren för att inaktivera vissa antivirusverktyg.

Sista ord

Opera VPN: s prestanda beröms av de flesta av användarna; emellertid i april 2018 har företaget meddelat avstängning av VPN för användare av Android och iOS-appen. Därför försöker många av internetanvändarna efter en annan gratis VPN-tjänst som är värt att ladda ner. Ändå vill många inte ta risken för gratis VPN: er, för dem finns det ansedda billiga VPN: er också.