Poți fi urmărit cu un VPN? Să aflăm

[ware_item id=33][/ware_item]

Rețeaua virtuală virtuală (VPN) este în sine un instrument de confidențialitate care are o listă lungă de caracteristici cunoscute de mulți. Cu toate acestea, există întrebări cu privire la autenticitatea unei VPN și îngrijorarea că VPN poate fi urmărită sau nu?


Nu este o idee bună să ai încredere în fiecare VPN în epoca actuală. Asta pentru ca; există multe entități dăunătoare care ar putea utiliza popularitatea VPN în scop virulent și, de asemenea, tehnicile de snooping devin avansate.

În acest articol, vom discuta unele dintre motivele majore care au

Funcționează VPN-urile în fiecare caz?

Un VPN folosește principiul criptare și obscurizarea IP pentru a asigura o conexiune sigură între dispozitiv și serverul VPN. Toate datele utilizatorului sunt criptate prin tunelarea VPN și sunt trimise pe internet, ceea ce împiedică activitatea dăunătoare din cauza prelucrării datelor.

Datorită acestor funcții VPN, este utilizat din mai multe motive, cum ar fi deblocarea site-ului web, torrenting sigur, ocolirea accelerației ISP, rămânând sigur în timp ce se află pe Wi-Fi public și din alte motive.

Anonimatul nu înseamnă că activitatea dvs. devine invizibilă, dar nu vă poate fi identificată. De exemplu, torrenting-ul dvs. este vizibil pentru oricine, inclusiv ISP-ul dvs., dar l-ar putea vedea cu o adresă IP VPN falsă și nimeni nu ar putea urmări adresa dvs. IP reală dacă VPN-ul dvs. funcționează bine..

Din păcate, există anumite defecte care ar putea face ca adresa dvs. IP reală să fie vizibilă chiar și cu o conexiune VPN. Dacă ați căutat anterior detalii despre VPN, este posibil să fiți conștienți de aceste defecte și, dacă nu, este aici o privire rapidă.

Scurgerea IP

Scurgerea IP are loc din mai multe motive, dar cu o VPN vă scurgeți IP în principal din cauza solicitărilor DNS. Majoritatea dispozitivelor au o setare implicită a serverului DNS ISP prin care se procesează toate solicitările DNS de internet, iar furnizorul de internet poate monitoriza toată activitatea utilizatorului..

Cu toate acestea, atunci când este conectată o VPN, modifică setările DNS ale dispozitivului la serverele DNS VPN anonime. Prin astfel de setări, vă asigurați că site-ul web pe care îl accesați, precum și furnizorul dvs. de internet rămâne necunoscut de adresa dvs. IP reală.

Din păcate, uneori setările dispozitivului revin la serverele DNS ISP implicite în prezența VPN și rămân ignorate. Acest lucru face ca adresa dvs. IP reală să fie vizibilă furnizorului de internet și entităților online.

Există numeroase motive pentru revenirea setărilor DNS implicite, cu toate acestea, o VPN cu protecție împotriva scurgerii DNS ar putea evita această problemă cu monitorizarea continuă că fiecare solicitare DNS este produsă de DNS VPN sau nu.

Acest tip de scurgere este cunoscut și sub denumirea de scurgere DNS.

Scurgeri de WebRTC

Scurgerea WebRTC nu este o defecțiune VPN, dar ar putea face IP-ul dvs. vizibil în prezența unui furnizor VPN și puteți fi urmărit.

Este o caracteristică de browser relativ nouă care ajută în comunicarea în timp real fără o extensie suplimentară sau un plug-in. Funcționarea și fenomenul WebRTC este un pic complicat, precum și profund, pe care îl puteți obține în detaliu aici.

Cu toate acestea, principalul lucru de știut este că un site web ar putea profita de funcția WebRTC pentru a accesa detaliile IP de pe serverul STUN, folosind un script simplu. Serverul STUN este folosit și de VPN pentru a traduce adresa IP locală la o nouă adresă IP publică și invers. Prin această procedură, serverul STUN creează un tabel care conține IP public bazat pe VPN, precum și adresa IP reală a utilizatorului în prezența VPN. Prin urmare, cu ajutorul JavaScript, aceste solicitări pot fi utilizate pentru a obține adresa IP locală și publică a utilizatorului.

De asemenea, această caracteristică este activată implicit în majoritatea browserelor populare, cum ar fi Chrome, Firefox și Opera. Așa vă scăpați în mod involuntar adresa IP în prezența VPN.

Cine vă poate urmări în timp ce sunteți conectat la un VPN

Exemplele de mai sus de scurgeri IP și posibilități de urmărire sunt atunci când un VPN lipsește undeva. Cu toate acestea, există unele aspecte ale urmăririi VPN pe care le ignorăm deseori ca utilizator VPN.

Aproape toți furnizorii VPN vând punctul în care sunt complet siguri și siguri, cu o politică de logare zero. Din păcate, nu există o modalitate de a descoperi sau de a confirma o astfel de reclamație de la un serviciu VPN. Nu există un furnizor VPN care să nu păstreze o singură informație, dar este important să cunoaștem tipul și cantitatea de date stocate.

VPN-urile afirmă mai ales că nu păstrează jurnalele și, în continuare, în politica lor de confidențialitate, precizează detaliile datelor pe care le stochează. De asemenea, acestea păstrează aceste clauze vagi și, prin urmare, majoritatea utilizatorilor le neglijează.

Furnizori VPN care înregistrează activitățile web ale utilizatorului, orele de conectare și de logare. De asemenea, păstrează adrese IP și durata de navigare ar putea fi mai mult decât ceea ce ar trebui să fie stocate. Cu toate acestea, potrivit acestora, motivul care stă la baza detaliilor utilizatorului de logare este îmbunătățirea experienței clienților. De asemenea, pentru a vă asigura că nu se desfășoară activități ilegale. Dar, este cert că informațiile păstrate vor rămâne doar cu furnizorul VPN?

Agențiile de supraveghere precum NSA ar putea forța managementul VPN să le furnizeze informațiile utilizatorului. Acesta este motivul pentru care unele servicii VPN de renume nu păstrează jurnalele pentru a dispărea posibilitățile convingătoare.

Cum puteți reduce șansele de urmărire VPN

Posibilitățile de urmărire VPN ar putea fi reduse prin anumite considerente înainte de a selecta un serviciu VP.

  • Consultați țara de origine a VPN

Înainte de a selecta un VPN pentru dvs., ar trebui să verificați pagina „Despre noi” sau informații despre VPN. Cunoașterea țării de origine a furnizorului este importantă. Se datorează faptului că locația stabilește legile privind confidențialitatea, care ar putea forța furnizorul în viitor.

  • Trebuie să citiți cu atenție politica de confidențialitate a VPN

Este foarte important să citiți detaliile politicii de confidențialitate a VPN înainte de a o selecta. Serviciul VPN care se preocupă de confidențialitatea utilizatorului, păstrează politica clară și simplă, care este ușor de înțeles.  

Furnizorii VPN legitime păstrează cât mai puține date. De exemplu, ei ar putea cere doar numele, adresa de e-mail, datele de plată și adresa de facturare. Acestea fac astfel încât să poată continua pentru abonarea VPN. De asemenea, aceștia menționează clar în politica lor de confidențialitate că nu vor înregistra adresa IP a utilizatorului, orele de conectare și utilizarea lățimii de bandă.

  • Nu uitați să utilizați instrumente de confidențialitate suplimentare pentru a verifica eficacitatea VPN

Cu cealaltă listă pre-a face, ar trebui să vă acordați asistența unor instrumente suplimentare de confidențialitate. Procedând astfel, puteți verifica dacă sunteți urmărit sau nu în prezența VPN. Instrumente precum test DNS, test de scurgere IP și test de scurgere WebRTC v-ar putea oferi detalii despre performanța VPN.

Cuvinte finale

Oricine este preocupat de confidențialitatea și eficiența VPN trebuie să aibă o întrebare care poate fi urmărită sau nu VPN?

Un răspuns fidel la acest lucru este da, ar putea fi identificat un VPN. Există numeroase VPN-uri acolo și foarte puține sunt autentice, împreună cu caracteristicile de renume. Furnizorul VPN ar putea vedea oricând datele și traficul unui utilizator. Astfel, trebuie să ai încredere în promisiunile făcute de un VPN.

VPN-urile sunt bune în multe feluri, dar nimic nu este perfect. Prin urmare, nu uitați să verificați detaliile menționate mai sus înainte de a selecta un furnizor VPN.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me