Преглед на DotVPN и мнения с алтернативи

[ware_item id=33][/ware_item]

Подобно на много VPN услуги, DotVPN е и доставчик на VPN, за който се смята, че криптира вашия трафик на данни, отблокира уебсайтове и поточно съдържание.


Те създадоха дълъг списък с потребители, който е почти 880 000 в уеб магазина на Chrome. Не е имало много време от пускането на DotVPN и от 2014 г. той е поел останалите VPN услуги с повече от 10 милиона изтегляния от 160 страни по целия свят.

Да започнем преглед на DotVPN

DotVPN е хонконгска VPN услуга, която спечели почти 7000 потребителски рецензии с 4 от 5 звезди в Google Web Store. Това е безплатно VPN разширение, но също така предлага и премиум услуги за разширени функции.

Те твърдят, че имат сървъри в почти десет държави, които са отворени за потребители както на премиум, така и на безплатна версия, за да преминат между тях. DotVPN може да бъде изтеглен като разширение за браузър за Chrome, Firefox и Opera с софтуер за приложения, наличен за Android и iOS.

Уебсайт на DotVPN

Техният уебсайт обаче няма достатъчно информация за компанията, притежаваща разширение DotVPN. Те просто са показали своя адрес и някои бизнес цели.

Политика за поверителност

Тъй като разширението DotVPN е базирано в Хонконг, човек трябва да очаква цялата информация да продължи там. Въпреки това беше установено, че уебсайтът е хостван в Германия, което е малко загриженост за обитателите на поверителността, тъй като тяхната политика за поверителност твърди, че информацията на потребителя се съхранява в Хонконг.

Освен това на страницата им за поверителност се вижда, че данните на клиентите се събират с цел да се подобри практическата работа на потребителите със сърфирането. В него се казва: „Ние следим използването на Услугите за предоставяне на потребителя на статистически данни и за оптимизиране, подобряване и развитие на услугите.“

Те имат политиката да съхраняват истинския IP адрес на дадено лице в продължение на 24 часа, което е да се избегнат проблеми като спам, измама или друго злонамерено дело.

Характеристики на DotVPN

Преглед на DotVPN и мнения с алтернативи

Според уебсайта им, те имат много ефективни функции, които стават по-напреднали за своите платени клиенти. Основното предимство на спечелването на потребителско привличане е тяхното местоположение на сървъра, което може да им помогне да заобиколят повечето от ограниченията на съдържанието и онлайн блокадите..

DotVPN твърди, че предоставя 4096-битово криптиране на техните потребителски данни, което изглежда малко сенчесто. Това е така, защото те се позовават на RSA, въпреки че това също има 2048 бит. За това, което открихме за нашите читатели, е, че те всъщност използват AES 128 бит и AES 256 бит, но RSA се използва за ръкостискане и обмен на симетрични (AES) кодиращи ключове. Целта да се използва такава тактика е да накарат VPN да се открои от всички останали.

DotVPN заявява лесното свързване с обикновена връзка с едно кликване. Освен това те претендират за ефективна деблокираща ефективност поради местоположението на сървъра си, но както са тествани от нас и адресирани от много други потребители, VPN не може да получи достъп до популярно съдържание като NetFlix и Hulu със сървъра на САЩ.

Нещо, което трябва да запомните е, че VPN не е от полза, когато вашата идентичност е изложена на риск. Такъв е случаят и с DotVPN; IP адрес на потребителя може да изтече в резултат на недостъпни WebRTC блокер и флаш плейър.

Изпълнение на DotVPN

Производителността на разширението DotVPN се проверява чрез различни инструменти за тестване, така че да можем да предоставим на нашите читатели автентична информация, спасявайки ги от затруднения след разглеждане.

Преглед на DotVPN и мнения с алтернативи

За скорост, използвахме инструменти като speednet.net и fast.com, за да тестваме работата на DotVPN. Както повечето VPN услуги, така и скоростта значително намалява. Процентът, показан от инструментите за тестване, не беше толкова бавен в сравнение с преживяното при поточно съдържание и качване на уебсайтове, особено тези, които изискват малко тежки данни.

Има лесно употреба както са тествани и изпитани от нас. Можете лесно да се свържете с добавката на браузъра, както и с мобилното приложение.

Доколкото Поддръжка на клиенти е загрижен, той е малко бавен и потребителите получават изключително бавен отговор.

Мобилно приложение на DotVPN се представя по-добре в сравнение с добавката на браузъра. Възможно е обаче да възникнат някои проблеми със скоростта и на мобилния софтуер.

DotVPN, както е прегледано от потребителите

Повечето от потребителите, споделили своя опит в уеб магазина на Chrome, са се обърнали към проблема със връзката със сървъра, особено с безплатната версия.

Преглед на DotVPN и мнения с алтернативи Преглед на DotVPN и мнения с алтернативи

Много потребители обаче са разочаровани от премиум версията си, заявявайки, че производителността остава неефективна, каквато са били при използването на безплатната им версия. Дали това е проблемът със сървъра, достъпът до съдържание като Hulu или Netflix и изправени пред същите проблеми със скоростта.

Преглед на DotVPN и мнения с алтернативи Преглед на DotVPN и мнения с алтернативи

Това е мястото, където потребителят се дразни поради тези сериозни проблеми, които продължават да се увеличават, тъй като потребителят остава свързан с DotVPN. Преживявайки всичко това и адресирайки подобни отговори, сме филтрирали някои от добрите безплатни VPN разширения в сравнение с DotVPN, които имат сравнително по-малко проблеми.

Нека погледнем в алтернативата DotVPN

Да имаш VPN не е достатъчно само. Трябва да изберете тази, която е достатъчно сигурна, за да защити вашите данни от потенциални заплахи като кибер атаки, правителствено наблюдение и трета страна снайпери на данни. Много от VPN мрежите не са ефикасни за осигуряване на достатъчна сигурност и участват в изтичане на данни, без потребителят да бъде информиран за това. Интелигентен подход обаче е да проверите вашата VPN връзка, независимо кой доставчик на VPN използвате.

Такъв е случаят и с DotVPN. Политиките за поверителност и защита на данните на потребителя са неясни с някои противоречиви твърдения. Като всеки доставчик на VPN, DotVPN също така твърди, че криптира трафика на данни на потребителя, но също така заявява своята политика за наблюдение на онлайн дейностите.

Въпреки че DotVPN твърди това поведение като стъпка към импровизиране на онлайн изживяването и техните услуги, обаче, след като информацията излезе от защита, всеки би могъл да се промъкне през нея. Освен това те прехвърлят бисквитките на браузъра ви на собствените си сървъри. Подобна политика, ако не бъде злоупотребена от компанията, може да осигури сравнително прост достъп до данни на потребителите до тези със злонамерени действия.

Следователно човек, който наистина иска сигурност, никога няма да направи компромиси, особено за нещото, с което са объркани. Освен това, когато имате различни опции, тогава трябва да изберете тази, която смятате за най-подходяща и си струва да разгледате. Но едно нещо, което не може да се пренебрегне, е, че безплатен VPN или VPN разширение не може да бъде толкова ефективен, колкото чисти и пълни VPN услуги.

5 най-добри алтернативи на DotVPN за максимална поверителност

1 - VPN на Cyberghost

Cyberghost е безплатен прокси, който също е пуснал приложение на Cyberghost, което лесно би могло да бъде инсталирано на вашето устройство, независимо дали става въпрос за компютър или мобилен телефон. Те твърдят, че предоставят на вашите данни пълна сигурност и анонимност, докато деблокират съдържание, но основната им цел е да защитят.

Той има лесно за използване разширение за браузър с простия процес на влизане. Разширението на Chrome на CyberGhost VPN е изключително удобно за използване, тъй като гарантира, че едно неусложнено активиране и деактивиране с едно щракване. С безплатното VPN разширение CyberGhost ви се предоставя почти всяка необходима функция като Разблокиране на ограничено съдържание, избягване на потенциални кибератаки и най-важното - анонимността с криптиране на данни.

Въпреки това, тези всички функции са подсилени до изключително ниво с техните първокласни услуги, които имат още повече функции, които да търсите.

2 - VPN на TunnelBear

TunnelBear е популярно VPN разширение по целия свят. Може да бъде чудесно решение за онези, които търсят поверителност, особено за тези, които редовно се свързват към несигурна Wi-Fi мрежа или са свързани най-вече с обществен Wi-Fi.

Чрез тази защитна функция на потребителите се осигурява сигурно преживяване при сърфиране, без риск от онлайн проследяване. Според уеб магазина на Chrome, TunnelBear е VPN услуга, към която се присъединяват повече от 14 милиона потребители, които имат лесна връзка с едно кликване. Въпреки това, като всеки безплатен VPN, TunnelBear също има проблем относно тежкото поточно съдържание, особено Netflix. Но тези проблеми могат да бъдат удовлетворени в много по-голяма степен, когато потребителят премине към своята първокласна услуга.

Преглед на DotVPN и мнения с алтернативи

3 - Браузър Tor

Когато говорим за анонимност, браузърът Tor е постоянна популярност, набиращ софтуер, криптиращ данните на даден човек. Той предотвратява несигурен уебсайт, който да рискува вашата поверителност и избягва шансовете за проследяване на данни от всеки такъв онлайн източник.

В браузъра Tor VS VPN услугите може да изпитате сравнително ниска скорост, но също така ви предоставя почти същите функции като VPN. Те биха могли да направят преживяването ви по-сигурно чрез ограничаване на злонамерено и нежелано прослушване на данни. Блокираните сайтове обаче могат да бъдат достъпни и чрез свързване на браузъра Tor.

Можете лесно да свържете Tor с Windows, Mac OS X или Linux, без да изтегляте софтуер.

4 - VPN на браузъра

Сред хилядите безплатни VPN разширения, Browsec VPN е посочен в някои ефективни, които са предпочитани от много потребители по целия свят. Въпреки факта, че почти всички безплатни VPN имат някои сериозни проблеми, застрашаващи поверителността на потребителя, Browsec VPN не представлява огромна заплаха за поверителността.

С Browsec VPN бихте могли да получите достъп до по-голямата част от блокираното съдържание, което е недостъпно без прокси. Също така, основен проблем и риск при достъпа до такъв сайт може да бъде проследяване на данни и експозиция на идентичност, която е почти изчезнала чрез IP скриване от Browsec.

Можете обаче да получите всички тези функции с един прост процес на свързване, т.е. VPN с едно щракване, активиране и деактивиране.

Gom Web VPN

5 - С Gom Web VPN бихте могли да получите евентуална защита, без да инвестирате пари. В сравнение с много безплатни VPN разширения това може да бъде много по-добро решение за вашите онлайн проблеми. Това може да бъде достъп до блокирани уебсайтове, заобикаляйки нежеланото проследяване, както и защитата на данните чрез криптиране.

Както всички безплатни VPN услуги може да реагира бавно, но това не е проблем, доколкото сте сигурни, докато сте онлайн. Също така, някои потребители се оплакват от бавната си и неотговорна поддръжка на клиенти.

Преглед на DotVPN и мнения с алтернативи

Присъда на редактора

Сигурно сте виждали много изтегляния на безплатен VPN, въпреки факта, че те имат много сериозни проблеми. Това е така, защото индивидът влиза в списъка с потребители след преглед на някои атрактивни функции, показвани от повечето VPN разширения. Въпреки това, повечето от потребителите се сблъскват с досадни шумове веднага след изтегляне на такива VPN, включително DotVPN разширение. Коментар от дискусия Заслужава ли да изтеглите Hola VPN разширението?.

Ето защо, нашата препоръка е да инвестирате парите си, вместо да рискувате личния си живот. Някои от най-добрите доставчици на VPN с ефективни функции и страхотна реакция на клиентите вече са достъпни на невероятно ниска цена като NordVPN и ExpressVPN.