Slik kontrollerer du om VPN-en din faktisk er kryptert

[ware_item id=33][/ware_item]

Et virtuelt privat nettverk (VPN) har den viktigste funksjonen for å beskytte brukernes personvern og for å gi sikkerhet til deres data. Imidlertid, hvis VPN-tilkoblingen din er ineffektiv til å kryptere datatrafikken din, enn hva er fordelen du får gjennom den?


VPN er en teknologi som beskytter brukerdata fra snuende øyne som hackere, offentlige etater og Internett-leverandører. Gjennom skjule IP- og DNS-beskyttelse forblir brukeren anonym når han surfer på nettet.

Masked IP-adresse hjelper deg å omgå begrensninger på nettstedet og å unngå sjansene for at dataene dine blir sporet av noen tredjepart. Mens din virkelige IP-adresse tilordnes av internettleverandøren din hvor din posisjon og nettrafikk er kjent for ISPen. For eksempel har du lagt merke til en visningsmelding som "beklager, denne videoen er ikke tilgjengelig i ditt land" eller en lignende ansvarsfraskrivelse mens du får tilgang til et videoinnhold. Dette skyldes at den virkelige IP-en din oppgir plasseringen din, og at du ikke kan se innhold som er blokkert i regionen din.

Hvordan omgå ISP-throttling | Stopp ISP-overvåking med brukervennlighet

Dette er grunnen til at VPN får en ekstraordinær og eksepsjonell oppmerksomhet, men VPN-brukerne ser en enorm økning. Men dessverre er mange av personene nye i denne teknologien og er ikke klar over sikkerhetsrisiko som en VPN kan ha.

Hvor en VPN kan ha et sikkerhetsproblem

En nylig oppdaget feil som kan redusere sikkerheten gjennom feilaktig VPN-kryptering, er den som de fleste ikke er klar over. Eksterne nettsteder drar nytte av nettleserens WebRTC-funksjon, innebygd i nesten alle nettlesere.

VPN-krypteringsveiledning: Og hvordan det fungerer?

Dette kan bidra til å avsløre brukerens virkelige IP-adresse, selv om de har en VPN-tjeneste koblet til enheten. Selv om nettstedene ikke bruker denne teknikken frem til nå, men den vil ikke forbli ubrukte av nettsteder som Netflix, Hulu og andre som ivrig søker etter en måte å hindre VPN-brukere i å få tilgang til tjenestene sine.

VPN skjulte detaljer, som din virkelige beliggenhet og internettleverandør, kan bli funnet ut gjennom noen få linjer med kode. WebRTC-sårbarhet er et nettbasert problem, men det kan påvirke applikasjonene som kan gjengi websider. Snooping-enheter som regjeringer, Internett-leverandører, markedsførere og andre kan spore datatrafikken og nettleserhistorikken.

Derfor bør du sjekke VPN-tilkoblingen din og iverksette personvernstiltak for å unngå en plutselig blokkering av favorittjenestene dine, som BitTorrent, Netflix, eller noe annet strømnings- og surferinnhold..

Slik sjekker du verktøyene for trafikkryptering

VPN-sikkerhetstest kan utføres gjennom forskjellige testverktøy for å sikre en perfekt fungerende og sikker VPN-forbindelse. De nevnte teknikkene er de som vil ta noen minutter og er veldig enkle å følge. De kan imidlertid beskytte deg mot ekstreme datatyverier, ISP-snooping, myndighetsovervåking og cybertrusler.

1 - DNS-lekkasjetest

For å analysere DNS-lekkasje må du besøke DNS Leak Test som vil bekrefte forbindelsens DNS-lekkasjeproblem i løpet av få sekunder. Først må du utføre testen uten å aktivere VPN-tilkobling og notere IP-adressen din og posisjonsdetaljer.

Nå, slå på VPN-tjenesten din og gå videre til nettstedet for å utføre testen igjen. Det viste resultatet skal inneholde en falsk IP-adresse som er tilordnet deg av VPN-leverandøren, og stedet må endres i henhold til din tilkoblede VPN-server. Mens de forrige detaljene dine er de samme som med VPN-tilkoblingen, lekker ikke DNS.

2 - P2P Torrent IP-adressetest

P2P-torrenting er den mest populære årsaken som brukerne velger VPN-tjenester for å være anonym. Imidlertid, hvis din anonymitet ikke er sikker gjennom en bestemt VPN enn hva er fordelen ved å bruke den. Derfor er det veldig viktig for deg å gjennomføre P2P torrent IP Address Test.

ipleak test er et effektivt program som kan gi deg en rask torrent IP-sjekk. Under applikasjonen har du en torrent IP-sjekk-test som du må laste ned test-torrent-filen på P2P-klienten din. Etter nedlasting åpner du og analyserer IP-adressedetaljene den inneholder. Hvis den viser din virkelige IP-adresse og DNS, blir VPN-tjenestene feil og du er ikke sikker.

3 - IP-adressetest

Du bør sjekke IP-adressen din ved å besøke whatismyipaddress.com. Her også hvis du får informasjon som ligner på din virkelige IP-adresse og beliggenhet enn VPN-tilkoblingen din sannsynligvis inneholder sårbarheter.

For å utføre en utvidet IP-adressetest, gå imidlertid til IP Leak Test. Denne applikasjonen vil hjelpe deg med å analysere VPN-ytelsen din for Java og Flash, som vil fortelle at de er beskyttet eller lekker din ekte DNS-informasjon.

Her er YouTube-opplæringen

Hvordan kontrollere VPN-trafikk er kryptert eller ikke

For å sjekke VPN-tilkoblingen på enheten din, er det en enkel måte du kan bedømme krypteringsytelsen til VPN-leverandøren din på.

Analysere datakryptering på PC

  • Last først ned gratis programvare som Wireshark og installer den på enheten din.

Slik kontrollerer du om VPN-en din faktisk er kryptert

  • For å starte prosessen med dataanalyse, bør du finne ut en webside som ikke er sikker. For eksempel bør nettstedet du velger ikke inneholde "HTTPS'I nettadressen. En sikker webside vil gjøre det vanskelig for deg å finne ut av krypteringssårbarhetene.
  • Nå åpner WIRESHARK og klikker på “Capture”Alternativet som vises øverst på den viste siden. Etter det trykker du “opsjoner”.

Slik kontrollerer du om VPN-en din faktisk er kryptert

Slik kontrollerer du om VPN-en din faktisk er kryptert

  • Dette fører deg til en annen meny med samme ting som den forrige.
  • Klikk på “Ethernet”Der du kan se IP-adressen til ruteren din eller den vanlige IP-en hvis du ikke står bak en ruter.

Slik kontrollerer du om VPN-en din faktisk er kryptert

  • Nå trykker du på “start”-Knappen og last inn nettsiden du har åpnet på PCen. Gjennomfør omlasteprosessen så raskt som mulig.

Slik kontrollerer du om VPN-en din faktisk er kryptert

  • Slå den Røde Kors-knapp som vises øverst på “Fangst fra Ethernet”-Fanen for å stoppe en lang liste med fange resultater som er unødvendige.

Slik kontrollerer du om VPN-en din faktisk er kryptert

Fra den viste listen over fangede resultater vil du se protokoller seksjon som har varierende protokollresultater som DNS, TCP, HTTPS osv.

Slik kontrollerer du om VPN-en din faktisk er kryptert

  • Nå, klikk på de forskjellige bildene en etter en, og du vil legge merke til mange lesbare ting, for eksempel navn på websider, i teksten som vises nedenfor.

Slik kontrollerer du om VPN-en din faktisk er kryptert

Dette er hva resultatet blir når du ikke er koblet med en VPN-leverandør, men for å inspisere ytelsen til VPN; må du utføre forrige prosess igjen etter å ha slått på VPN-tilkoblingen på enheten din. Mens du må gi noen sekunder til VPN-en for riktig tilkobling.

Etter å ha utført fangstprosessen, sjekk protokoller fra listen som vises. For en effektiv fungerende VPN, bør alle protokollene være ‘UDP’. Hvis du klikker på bildene, bør du også vise et innhold som er uleselig. Hvis det ikke er tilfelle, blir VPN-krypteringen din feil, og du må vurdere en autentisk leverandør.

Slik kontrollerer du om VPN-en din faktisk er kryptert

Slik kontrollerer du om VPN-en din faktisk er kryptert

Videoopplæring

Slik beskytter du mot slike problemer

Du kan være et lett bytte for hackere og enkeltpersoner med ondsinnede intensjoner hvis du bruker en ineffektiv og ubeskyttet VPN-tjeneste. De fleste av personene er ikke klar over WebRTC-sårbarhet som kan smitte noe av VPN.

Derfor må en intelligent bruker sjekke VPN-tjenesten sin og skal følge tiltak for å unngå sårbarhetsrisikoen. Her er noen av de mest praktiske tipsene du kan følge umiddelbart for å beskytte deg selv.

Deaktiver WebRTC i nettleseren din

Hvis du har vært vitne til testene og de har jobbet i nettleseren din enn det er berørt, og du må fikse sårbarheten så snart som mulig. Nettlesere som Chrome, Firefox og Opera og de som er basert på disse, aktiverer for det meste WebRTC som standard. Mens Internet Explorer og Safari ikke fungerer på lignende måte før du spesielt slår på WebRTC.

Folk vil tenke på å bytte nettleser for å få den uten at WebRTC er aktivert. Forebyggende tiltak for eksisterende nettlesere er imidlertid mindre tidkrevende og mer uanstrengt. Brukerne av disse populære nettleserne ønsker ikke å bytte nettleser.

  • For Chrome og Opera, installer Chrome Web Store-utvidelsen ScriptSafe i nettleseren din. Dette kan installeres i Opera-nettleseren og deaktiverer WebRTC i nettleseren din.
  • For Firefox, Du kan velge mellom to alternativer, enten installere Deaktiver WebRTC-tillegg fra Mozilla-tilleggene, eller du kan deaktivere WebRTC direkte fra nettleserinnstillingene..

Åpne en fane i Firefox-nettleseren din og gå til “om: config” i URL-linjen. Nå, finn og sett “media.peerconnection.enabled” til falsk.

Deaktiver WebRTC på Firefox, Chrome og Opera - 2018 Oppdatert

De effektive personvernutvidelsene som Adblock, PrivacyBadger og Disconnect kan imidlertid hjelpe mot slik oppførsel. Selv om disse ikke kunne stoppe WebRTC, men definitivt vil oppdatere deg til å blokkere WebRTC i løpet av en nær fremtid.

Konklusjon

Mange av VPN-tjenestene gir brukerne en prøveperiode for å sjekke om VPN er effektiv og kan gi tilstrekkelig personvern til dataene sine eller ikke. Derfor er det bedre å sjekke en VPN-ytelse ved å implementere disse verktøyene før du vurderer den.

Noen få minutters investeringer kan spare deg for å tape penger og viktigst av sensitive data fra snoopere.