Top 7 Puncte cele mai slabe de securitate VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

VPN-ul dvs. este plasa de siguranță dintre dvs. și restul lumii. Acest nivel de securitate este la fel de puternic ca serviciile, aplicațiile și operatorii din spatele acestuia. Există o listă lungă de moduri în care securitatea VPN poate fi compromisă; de la scurgeri DNS la software rău intenționat și fiecare utilizator VPN trebuie să fie conștient de cum să-și protejeze conexiunea.


Confidențialitatea completă a internetului este ceva la care ar trebui să se străduiască orice utilizator VPN. De la datele de locație până la obiceiuri specifice de navigare și chiar identitatea dvs. se poate constata printr-o conexiune deschisă. Menținerea acestui nivel de confidențialitate și securitate necesită o anumită diligență din partea utilizatorului. Deși ar fi frumos dacă vă abonați pur și simplu la un furnizor VPN și conectați-vă la serviciul lor, v-ați oferi securitate și anonimat total, realitatea este mai puțin optimistă.

Într-o lume ideală, fiecare utilizator VPN și furnizorul lor ar fi modelul perfect al celor mai bune practici de securitate, capabile să navigheze fără griji în lumea complexă a securității rețelei. Atunci când vine vorba de securitatea VPN, cea mai mare parte a responsabilității pentru o conexiune sigură se bazează pe utilizator, fie prin cercetare minuțioasă înainte de a selecta un furnizor, fie prin menținerea propriilor practici de securitate puternice în utilizarea lor zilnică de internet..

Cele mai multe capcane de securitate ale unei conexiuni VPN pot fi rezolvate cu puțin timp și atenție la detalii. Amintiți-vă întotdeauna că securitatea pe orice rețea începe și se termină cu utilizatorii înșiși. Puteți face mai mult pentru a vă proteja de snafusul VPN decât s-ar putea crede!

1. Vulnerabilități ale site-ului web

Prima intrare din această listă va suna imediat ca aceleași sfaturi pe care le-ați auzit încă din primele zile ale internetului: Aveți grijă atunci când navigați pe internet. Acest lucru poate părea de bun-simț, dar atunci când oamenii au un strat suplimentar de securitate, precum cel oferit de un VPN, sunt mult mai probabil să fie nepăsători în activitățile lor. Aceasta poate crea probleme pe site-urile umbrite cu intenție rău intenționată.

Doar pentru că sunteți conectat la un VPN nu înseamnă că aveți un perete de protecție de internet. Cunoașterea site-urilor web sigure și care nu sunt încă este importantă. Dacă nu sunteți sigur dacă un site web este în siguranță, nu îl vizitați. Există o serie de scanări de securitate a site-urilor extrem de apreciate, care vor verifica dacă un site web este sigur și de încredere. Calculatorul dvs. poate fi încă infectat de malware sau de un virus atunci când sunteți conectat la un VPN!

Pentru a vă păstra protejat, trebuie doar să vă asigurați că urmați bune practici de navigare pe internet. Foarte rar, un site web de renume va avea o vulnerabilitate expusă care duce la o pagină compromisă. Singura modalitate de a combate acest lucru este să vă asigurați că vă păstrați browserul și sistemul de operare la zi cu cele mai recente corecții de securitate. Utilizarea software-ului de securitate internet sau antivirus este, de asemenea, recomandată, deoarece permite activarea firewall-ului computerului.

2. Furnizori de servicii

Furnizorii de servicii pentru conexiunile VPN au o gamă largă de forme și dimensiuni. În timp ce unii merg la lungimi mari pentru a vă asigura confidențialitatea și anonimatul online este în permanență asigurat, altele pot fi mai lesne în asigurarea securității clienților. Cercetarea furnizorului dvs. VPN este un pas important pentru a vă asigura securitatea pe internet.

Chiar și furnizorii cu o reputație mare și istoricul serviciilor pot varia foarte mult în ceea ce oferă clienților lor și fiecare va avea propriile avantaje și dezavantaje. Veți dori să verificați modul în care fiecare furnizor gestionează datele dvs., care sunt termenii lor de serviciu pentru păstrarea datelor și ce li s-a arătat că fac atunci când sunt solicitate datele dvs..

Cea mai mare parte din ceea ce face furnizorul dvs. de servicii odată ce sunteți conectat, este în afara controlului dvs., așa că singurul lucru pe care îl puteți face pentru a vă asigura că acesta nu este un punct slab în securitatea VPN este să vă asigurați că îl alegeți pe cel potrivit. nevoile dvs. și are o reputație puternică din partea clienților săi.

3. Servere

La fel ca numărul doi din această listă, serverele pentru conexiunea VPN joacă un rol imens în securitatea conexiunii tale, dar în mare parte se află în afara controlului tău direct. Acesta poate fi în continuare un punct slab potențial dăunător în orice conexiune VPN; când există probleme la oricare dintre capetele conexiunii, VPN-ul dvs. poate renunța, implicit vă va reveni la internetul obișnuit. Dacă există probleme de securitate din partea serverului, acest lucru vă poate compromite și anonimatul.

Cel mai bun mod de a combate acest lucru este să faceți, încă o dată, cercetări minuțioase înainte de a selecta furnizorul dvs. VPN. Căutați recenzii consistente și surse terțe care pot verifica timpul de funcționare al serverului. Puteți, de asemenea, activa o funcție „kill-switch” în software-ul dvs. VPN. Dacă pierdeți conexiunea la serverul VPN, aplicația vă va ucide conexiunea la internet și vă va proteja confidențialitatea.

Ce este un VPN Kill Switch și cum funcționează

4. Metode de autentificare

Lumea minunat de complexă a securității criptării este la fel de utilă pe cât este dificil de navigat. Cu peste șapte protocoale de criptare și autentificare diferite utilizate în prezent și multe altele care au fost depășite sau văd mai multe utilizări de nișă, înțelegerea ceea ce face ca un protocol de conexiune să fie sigur poate fi un coșmar.

În prezent, popularul protocol PPTP pe 128 de biți este deja cunoscut ca fiind ușor de exploatat. Este una dintre cele mai rapide metode de autentificare, dar fisurarea poate fi forțată brut într-o fereastră suficient de mică pentru a o face nedorită pentru majoritatea utilizatorilor.

Alte metode oferă conexiuni mult mai sigure. OpenVPN nu are vulnerabilități de securitate cunoscute în acest moment și este considerat în mare măsură a fi cea mai sigură alegere pentru utilizatorul atent la securitate.

L2TP este o alternativă mai ușor de utilizat la OpenVPN și poate fi configurat rapid pentru a funcționa cu majoritatea furnizorilor VPN. Acesta oferă un nivel ridicat de securitate, dar este, de asemenea, mai lent decât OpenVPN.

În general, este recomandată evitarea protocolului PPTP. OpenVPN este probabil cea mai sigură opțiune care înlătură orice puncte de slăbiciune în autentificarea și criptarea dvs., dar configurarea poate fi mai implicată decât L2TP.

5. Securitatea utilizatorului

Cel mai slab punct al oricărei rețele este aproape întotdeauna utilizatorul final. Acest lucru este valabil într-un sens larg, specialiștii în securitate spunând asta de ani de zile. Cu toate acestea, nu trebuie să fie adevărat pentru dvs., iar efectuarea unor pași simpli de securitate vă poate ajuta să vă păstrați informațiile și identitatea în siguranță.

Păstrați-vă parolele în siguranță, nu vă împărtășiți informațiile contului și nu folosiți bunul simț atunci când operați pe internet. Această listă de 10 sfaturi de securitate de la Berkeley adaugă câteva practici mai importante de reținut.

6. Securitatea mașinii gazdă

În mod esențial, o conexiune VPN este inutilă dacă mașina gazdă este deja compromisă de software-ul rău intenționat. Dacă aparatul gazdă are deja un virus care poate să înregistreze și să comunice informații, acesta va eluda VPN-ul în întregime. Asigurarea faptului că dispozitivul este lipsit de software nedorit care ar putea provoca daune este esențial pentru menținerea securității.

Folosiți un software antivirus puternic și asigurați-vă că îl țineți la curent.

7. Probleme DNS

Scurgerile DNS sunt o cauză comună de anonimat compromisă atunci când operează pe un VPN. Acest lucru se întâmplă atunci când un server DNS local este pus pe ping în loc de unul din apropierea locației VPN-ului dvs., putând dezvălui unde se află de fapt utilizatorul. Deși în zilele noastre nu este la fel de comun, acest lucru se poate întâmpla în continuare cu unele programe sau computere VPN.

Puteți testa rebutul DNS pe o varietate de site-uri online. Dacă primiți o scurgere DNS când sunteți conectat la VPN-ul dvs., poate fi necesar să configurați setările pentru a vă asigura că confidențialitatea vă rămâne în siguranță.

Instrumente de testare a scurgerii DNS EXPUNITE - Instrumente care înșelă utilizatorii

Securitatea VPN este la dispoziția dvs.

Confidențialitatea și securitatea dvs. sunt aproape în totalitate. Chiar și când te afli în spatele unei VPN, a lua măsuri pentru a te proteja anonimatul este o cerință. Nu presupunem că a fi în spatele unei VPN este 100% captiv pentru problemele de securitate. Faceți timp pentru a vă asigura că faceți lucrurile corecte și practicând o bună securitate de fiecare dată când vă conectați la internet.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me