Topp 7 svakeste poeng med VPN-sikkerhet

[ware_item id=33][/ware_item]

VPN-en din er sikkerhetsnettet mellom deg og resten av verden. Dette sikkerhetslaget er bare så sterkt som tjenestene, applikasjonene og operatørene bak. Det er en lang liste over måter VPN-sikkerhet kan bli kompromittert; fra DNS-lekkasjer til skadelig programvare, og enhver VPN-bruker må være klar over hvordan de kan beskytte forbindelsen sin.


Fullstendig Internett-personvern er noe enhver VPN-bruker skal strebe etter. Alt fra stedsdata til spesifikke surfevaner og til og med identiteten din kan konstateres på en åpen forbindelse. Å opprettholde dette nivået av personvern og sikkerhet krever en viss due diligence fra brukerens side. Selv om det ville være fint hvis du bare abonnerer på en VPN-leverandør og kobler deg til tjenesten deres gir deg total sikkerhet og anonymitet, er virkeligheten mindre optimistisk.

I en ideell verden vil hver VPN-bruker og deres leverandør være den perfekte modellen for beste sikkerhetspraksis og kunne navigere i den komplekse verdenen for nettverkssikkerhet uten bekymring. Når det gjelder VPN-sikkerhet, er mesteparten av ansvaret for en sikker tilkobling avhengig av brukeren, enten det er gjennom grundig research før du velger en leverandør, eller ved å opprettholde sin egen sterke sikkerhetspraksis i sin daglige internettbruk.

De fleste sikkerhetsgruber i en VPN-forbindelse kan løses med litt tid og oppmerksomhet på detaljer. Husk alltid at sikkerheten i ethvert nettverk begynner og slutter med brukerne selv. Du kan gjøre mer for å beskytte deg mot VPN-snafus enn du kanskje tror!

1. Sårbarheter på nettstedet

Den første oppføringen på denne listen vil umiddelbart høres ut som de samme rådene du har hørt siden de første dagene av internett: Vær forsiktig når du surfer på internett. Det kan virke som sunn fornuft, men når folk har et ekstra lag med sikkerhet, som det som leveres av en VPN, er det mer sannsynlig at de er uforsiktige i aktivitetene sine. Dette kan skape problemer på skyggefulle nettsteder med ondsinnet hensikt.

Bare fordi du er koblet til en VPN, betyr ikke det at du har en ironclad vegg av internettbeskyttelse. Det er fortsatt viktig å vite hvilke nettsteder som er trygge og hvilke som ikke er det. Hvis du ikke er sikker på om et nettsted er trygt, ikke gå til det. Det finnes en rekke høyt anerkjente sikkerhetsskanninger på nettstedet som vil sjekke for å se om et nettsted er trygt og anerkjent. Datamaskinen din kan fortsatt smittes av malware eller virus når du er koblet til et VPN!

Bare sørg for å følge god nettlesepraksis for å holde deg beskyttet. Svært sjelden vil et anerkjent nettsted ha en utsatt sårbarhet som resulterer i en kompromittert side. Den eneste måten å bekjempe dette på er å sørge for at du holder nettleseren og operativsystemet ditt oppdatert med de siste sikkerhetsoppdateringene. Det anbefales også å kjøre internettsikkerhet eller antivirusprogramvare, og det er også mulig å programvare brannmuren til datamaskinen.

2. Tjenesteytere

Tjenesteytere for VPN-tilkoblinger kommer i et bredt spekter av former og størrelser. Mens noen legger stor vekt på å sikre ditt personvern og anonymitet på nettet til enhver tid, kan andre være slappere med å sikre kundenes sikkerhet. Å undersøke VPN-leverandøren din er et viktig skritt for å holde deg trygg på internett.

Selv leverandører med et godt omdømme og servicehistorie kan variere veldig i hva de gir kundene sine, og hver og en vil ha sine egne fordeler og ulemper. Du vil undersøke hvordan hver leverandør håndterer dataene dine, hva deres tjenestevilkår er for datalagring og hva de har vist seg å gjøre når forespørsler om dine data blir gitt.

Det meste av hva tjenesteleverandøren gjør når du er på forbindelsen deres, er utenfor kontrollen din, så det eneste du kan gjøre for å sikre at dette ikke er et svakt punkt i VPN-sikkerheten din, er å sørge for å velge det rette som passer dine behov og har et sterkt rykte fra sine kunder.

3. Servere

På samme måte som nummer to på denne listen, spiller serverne for VPN-tilkoblingen din en enorm rolle i tilkoblingssikkerheten din, men er stort sett utenfor din direkte kontroll. Dette kan fremdeles være et potensielt skadelig svakt punkt i enhver VPN-forbindelse. når det er problemer i hver ende av tilkoblingen din VPN kan slippe, og som standard tilbake til det vanlige internett. Hvis det er sikkerhetsproblemer på serversiden, kan det også gå ut over din anonymitet.

Den beste måten å bekjempe dette på er å gjøre en grundig undersøkelse før du velger din VPN-leverandør. Se etter konsistente anmeldelser og tredjepartskilder som kan bekrefte server oppetid. Du kan også slå på en "kill-switch" -funksjon i VPN-programvaren. Hvis du mister forbindelsen til VPN-serveren, vil applikasjonen drepe internettforbindelsen din og beskytte personvernet ditt.

Hva er en VPN Kill Switch og hvordan den fungerer

4. Autentiseringsmetoder

Den fantastisk komplekse verdenen med krypteringssikkerhet er like nyttig som den er vanskelig å navigere. Med over syv forskjellige krypterings- og autentiseringsprotokoller som for tiden er i bruk, og mange flere som har blitt utdatert eller ser mer nisjebruk, kan det være et mareritt å forstå hva som gjør en tilkoblingsprotokoll trygg..

Akkurat nå er den populære 128-biters PPTP-protokollen allerede kjent for å være lett å utnytte. Det er en av de raskeste autentiseringsmetodene, men å knekke den kan gjennomførbart tvinges i et lite vindu til å gjøre det uønsket for de fleste brukere.

Andre metoder tilbyr mye sikrere tilkoblinger. OpenVPN har ingen kjente sikkerhetsproblemer på nåværende tidspunkt og anses for å være det sikreste valget for den sikkerhetsmessige brukeren..

L2TP er et enklere å bruke alternativ til OpenVPN, og kan raskt konfigureres til å fungere med de fleste VPN-leverandører. Det tilbyr et høyt sikkerhetsnivå, men er også tregere enn OpenVPN.

Generelt sett anbefales det å unngå PPTP-protokollen. OpenVPN er sannsynligvis det sikreste alternativet som fjerner eventuelle svakhetspunkter i godkjenningen og krypteringen, men oppsettet kan være mer involvert enn L2TP.

5. Brukersikkerhet

Det svakeste punktet i noe nettverk er nesten alltid sluttbrukeren. Dette er sant i bred forstand, med sikkerhetseksperter som har sagt dette i årevis. Det trenger imidlertid ikke være sant for deg, og å ta noen enkle sikkerhetstrinn kan bidra til å holde informasjonen og identiteten din sikker.

Hold passordene dine sikre, ikke del kontoinformasjonen din og bruk sunn fornuft når du opererer på internett. Denne listen over 10 sikkerhetstips fra Berkeley legger til noen viktigere fremgangsmåter å huske på.

6. Vert maskin sikkerhet

En VPN-tilkobling blir i utgangspunktet ubrukelig hvis vertsmaskinen allerede er kompromittert av skadelig programvare. Hvis vertsmaskinen allerede har et virus som kan registrere og kommunisere informasjon, vil den omgå VPN helt. Å sikre at enheten din er fri for uønsket programvare som kan forårsake skade, er avgjørende for å opprettholde sikkerheten.

Bruk en sterk antivirusprogramvare og sørg for å holde den oppdatert.

7. DNS-problemer

DNS-lekkasjer er en vanlig årsak til at anonymitet blir kompromittert når du opererer på en VPN. Dette skjer når en lokal DNS-server blir pinget i stedet for en i nærheten av VPNs beliggenhet, og potensielt avslører hvor brukeren faktisk er. Selv om det ikke er så vanlig i disse dager, kan dette fortsatt skje med noen VPN-programvare eller datamaskiner.

Du kan teste DNS-avvisningen din på en rekke nettsteder på nettet. Hvis du får en DNS-lekkasje mens du er koblet til VPN, kan det hende du må konfigurere innstillingene dine for å sikre at personvernet ditt forblir trygt.

Verktøy for DNS-lekkasjetesting UTSATT - Verktøy som villeder brukere

VPN-sikkerheten din er opp til deg

Ditt personvern og sikkerhet er nesten helt opp til deg. Selv når du står bak en VPN, er det et krav å ta skritt for å sikre at din anonymitet er beskyttet. Anta ikke at det å være bak en VPN er 100% fange for sikkerhetsproblemer. Ta deg tid til å sikre at du gjør det riktige og praktiserer god sikkerhet hver gang du kobler deg til Internett.