Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

[ware_item id=33][/ware_item]

Актуализирано на 17 май 2019 г.


Сърфирах наоколо за автентичен преглед за SurfShark VPN. Обичайни неща в интернет, цени, уебсайт, поддръжка и подобни неща. Всички рецензенти следят или събират същата информация, както на техните доставчици, споменати в сайтовете.

добре ... това няма да е като този преглед, купих годишния абонамент и направих някои тестове със собствена експертиза и събрах резултатите по-долу.

Можете да щракнете върху „връзки за тестване на параметри“, за да превъртите до секцията за тестване

ParameterFindingsStatus
Тестване на криптиране Намерих протокол за криптиране на ESP, който е добър. добре
Тестване на политиките за регистрация Политиката за регистрация има клаузи, които си противоречат една на друга. Объркването
DNS тест за теч В теста не е открит теч. добре
IP тестване на течове Няма течове в секцията за изтичане на IP, дори от webRTC. добре
Тестване на скоростта 10 едновременни опита за тестване откриха доста лоши резултати. 65% по-бавна връзка беден
Американски тестове на Netflix Работи перфектно добре
Тестване на торент Работи се и с торент добре
Тестване на план за ценообразуване В сравнение с други водещи доставчици е доста евтино. Може би защото те са в продажба, предлагайки $ 1,99 / m при двугодишен план добре

Surfshark е нов на пазара на VPN, но има бърза популярност. Любопитен съм за работата му и характеристиките, които го оставят да оцелее чрез силната конкуренция.

За начало с прегледа на VPF Surfshark, нека да разгледаме общите подробности.

Surfshark е базиран на Британските Вирджински острови и има 50 сървър местоположения, от които можете да изберете всеки сървър с неограничени сървърни превключватели. Те твърдят, че няма регистрация, но вярването на VPN твърдения не е добра идея.

Така че, ще разгледам политиката за поверителност по-късно в статията, в която можем по-добре да заключим нейната политика за сеч.

За преглед на Surfshark бях избрал техния едномесечен план вместо безплатната пробна версия, тъй като е трудно да се прецени характеристиките и нивото на ефективност на безплатна пробна услуга.

Да започваме!

Малко представяне на това как изглежда и колко време отнема стартирането на интернет сърфиране с Surfshark VPN връзка. Когато влезете в сърфиращия VPN, той автоматично ви свързва към най-близкия сървър от вашето реално местоположение. Отне ми само няколко секунди. Но промених местоположението си от опция, присъстваща под прозореца на сървъра. Това беше лесен процес.

SurfShark Инвестиции и Коефициенти за връщане на пари

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

Сигурността и парите са двете неща, които повечето хора гледат на всеки продукт, който купуват. Трябва да кажа, че по отношение на парите имате гъвкаво пространство с surfshark VPN.

Две най-важни неща;

  • Те имат безплатен пробен период от 7 дни.
  • Също, 30-дневни гаранции за връщане на парите на разположение, ако сте избрали някакъв план.

Но месечният план за сърфиране на VPN ми се струва малко скъп, който е 11.95 USD. В сравнение с това, едногодишните и двугодишните планове са доста рентабилни.

  • Едногодишен план за общо 71,88 USD - означава 5,99 USD на месец и спестявате до 50%
  • Двугодишен план за 47,76 USD общо - означава 1,99 USD на месец и спестите до 83% (Тази сделка е изключителна при код на купон „xmasholiday“)

Още едно нещо, което ми хареса в страницата за ценообразуване на сърфистите, е опцията за промяна на валутата, включително щатски долари, австралийски долар, китайски юани, канадски долар, евро и британски лири.

Всеки план има еднакви характеристики.

Начини на плащане

Наред с конвенционалните методи на плащане, Surfshark VPN има криптовалута и PayPal канали за плащане на пари, които са безопасни и трябва да предпочитате тези канали за купуване на VPN.

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

Какво предоставя нивото на шифроване SurfShark

За подробности за криптирането извърших тест за криптиране, който тества скритите вратички в криптирането, дори ако всичко изглежда перфектно и сигурно.

За преглед на сигурността за сърфиране на VPN използвах софтуера за шифроване на Wireshark.

Ето резултатите.

Без връзка за сърфиране:

Използвах софтуера „Wireshark“ за тест за шифроване на VPN. Първо ще ви покажа резултатите без VPN връзка, така че да се запознаете с това как изглежда некриптирана информация.

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

Можете да видите, че информацията е четена и имената на уебсайтове лесно могат да бъдат прочетени.

С Surfshark VPN:

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

Резултатите от криптирането за Surfsahrk VPN бяха задоволителни. Можете да видите, че информацията, която беше видима без VPN връзка, не е четена. Прикачих един единствен екран, но бях разгледал цялата информация по време на този тест и нищо не беше шифровано (четено).

Ако искате да проверите VPN криптирането, можете да следвате това ръководство.

Нека разгледаме общите подробности за криптирането.

протокол: Surfshark поддържа IKEv2 протокол на мобилното и Mac приложение, докато потребителите на Window като мен могат да използват OpenVPN или IKEv2 протокол. (Отворен процес за настройка на OpenVPN тук)

Ниво на криптиране: Те използват военно криптиране на AES 256-битов.

Опциите за протокол с surfshark VPN са доста ограничени, ако го сравним с други VPN услуги по заявка. Но за редовни потребители като мен OpenVPN беше достатъчно ефективен.

Наред с тези основни настройки, потребителите имат възможност да използват някои специализирани и някои общи функции за защита с Surfshark VPN. Докато провеждах VPN преглед на сърфистите, забелязах, че рекламират услугата си с някои нови и по-малко виждани функции.

Любопитен?

Ето описанието на тези характеристики.

Multihop: това е друго име, използвано за „верига от VPN мрежи.“ Surfshark ви позволява да конструирате тази верига, така че да можете да избегнете всеки недостатък, който прави обикновените VPN мрежи неефективни или уязвими.

Работи донякъде така;

Вашето устройство -> VPN сървър 1 -> VPN сървър 2 -> интернет

CleanWeb: Това е блокер, който ограничава рекламите, тракерите и зловредния софтуер да не пречат на сърфирането ви в интернет.

Kill Switch: това не е нова функция, тъй като тя вече беше въведена от някои популярни VPN мрежи, но тя е жизненоважна функция за сигурност с VPN.

Killswitch помага да се поддържа криптирането на данните и да се избегне изтичането на данни чрез автоматично прекъсване на интернет, когато VPN връзката изведнъж падне.

Surfshark VPN Преглед на поверителността

Поверителността зависи главно от две неща;

  • Компетентността
  • И политиката за поверителност на VPN

компетентност

С юрисдикцията не можете да се досетите перфектно за поверителността на VPN.

Но да.

Компетентност или където се основава VPN може да бъде важен фактор за преценка на правителствения или друг официален натиск върху политиката.

Както споменахме по-рано, сърфистът VPN е базиран на Британски Вирджински острови (BVI) е извън 5-Eyes, а също и договора с 14-Eyes. Въпреки държавните си дела, BVI по някакъв начин е под юрисдикцията и суверенитета на правителството на Обединеното кралство. Така че можем да предположим, че правителството на Обединеното кралство може да окаже натиск върху предприятията, работещи в BVI.

Но в BVI няма закони за запазване на данни, а условията за услуги на сърфиращите VPNs твърдят, че всички спорове ще се разглеждат в съдилищата на BVI.

Политика за поверителност

Обикновено не вярвам на искания без регистрация, тъй като, когато се ровя в политиките за поверителност, обикновено намирам натрапчиви клаузи.

Нека да пресечем политиката за поверителност на сърфистите.

Гледайки двете стартови линии, той отново се опитваше. Те са: „Ние не събираме IP адреси, история на сърфиране, информация за сесиите, използвана честотна лента, времеви отметки за връзка, мрежов трафик и други подобни данни.“

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

Но!

Последните подробности ме разочароваха. Ето някои примерни клаузи от тяхната политика за поверителност.

Те заявяват, че могат да наблюдават трафика без лична идентичност, което означава, че са насочени към потребителите за реклами или маркетингови цели.

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

По-разочароваща беше тази клауза,

„Когато посетите нашия уебсайт, можем също да запазим вашия IP адрес, уникален идентификатор за вашия компютър или друго устройство за достъп.“

Те незабавно заявяват, че запазват IP за разрешаване на проблеми, като ви предоставят съдържание според вашите предпочитания и разработват уебсайта им.

Но IP съхранението означава, ИДЕНТИЧНОСТ ИЗЛОЖЕНА!

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

Между политиката за поверителност има клаузи относно трети страни и рекламодатели, които не са толкова загрижени като тези, които сега разкривам.

Те заявяват, че не споделят лична информация, но „Те биха могли да споделят информация, ако им бъде разпоредено от компетентен съд за това.“

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

VPN тестове: изтичане на DNS, изтичане на WebRTC и изтичане на IP

Много VPN са склонни към изтичане на DNS, изтичане на WebRTC и изтичане на IP, което в крайна сметка разкрива вашата идентичност.

Така!

Провел съм всички тези тестове за преглед на Surfshark VPN.

Ето резултатите.

DNS тест за теч

Бях свързан със сървъра на Съединените щати, когато проведох тест за теч на DNS. Резултатите показват Няма DNS LEAK.

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

IP тест за теч

IP тест и WebRTC тест за течове бяха извършени едновременно. Веднага след като инструментът се отвори, той показва IP адреса. Тъй като този IP беше подобен на моя VPN сървър, нямаше теч на IP.

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

За теста на WebRTC провеждам теста и този път също беше показан IP адресът на моя VPN сървър, което означава, че WebRTC не изтича.

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

Въпреки задоволителните резултати, потърсих VPNS функции за сърфшарк, за да открия тези, които са специално създадени за такива проблеми.

DNS защита от теч - отсъстващ

IP защита срещу течове (IPv6) - отсъстващ

Резултати от теста за скорост:

Тествах два сървъра; тъй като в момента използвам 10 Mbps връзка.

Без VPN: Резултати от тестовете за скорост

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

С Surfshark VPN връзка:

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

Тези резултати не са удовлетворяващи, но трябва да спомена едно нещо, което забелязах; сървърите в близост до реалното ми местоположение бяха малко по-бързи от тези сървъри, но тази скорост също беше с 50% по-малка в сравнение с нормалната / нормалната ми скорост в интернет.

Surfshark работи с американската Netflix?

Има огромно население, което има единствена цел на VPN връзка, а това е „поточно и деблокиране на САЩ Netflix“.

Ето защо прегледът на VPN за сърфиране щеше да остане незавършен, ако бях напуснал този тест.

За мен беше толкова изненадващо, че тази нова VPN работи деблокирайте библиотеката на Netflix в САЩ. Но вероятно това е така, защото те са нови и Netflix не се е опитал да блокира сървърите си.

Но кой се интересува от причината, ако мисията е изпълнена.

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

Torrenting: ефективност, функции и тест на торент

Torrenting се нуждае от скорост и това е под средното ниво за сърфиране VPN за сърфиране. Но, тествах това, поддържа ли VPN торентинг? И дали връзката остава криптирана по време на торент?

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

Surfshark споменава на своя уебсайт, че те позволяват P2P трафик на много сървъри, но пренасочват P2P трафика към своите сървъри, разположени в Холандия.

Както и да е!

Опитах да се занимавам с торент с VPN връзка за сърфиране и не само VPN работеше за споделяне на P2P файлове, но и беше осигурил доста добра скорост, която не очаквах. Тук бих искал да спомена, че функцията Killswitch трябва да бъде активирана по време на торентинг, тъй като VPN връзката най-често спада при торент.

Също така, android потребителите могат да активират Разделяне на тунели за по-добра скорост по време на порой.

Разделянето на тунели е достъпно за Android потребители на Surfshark VPN. С тази функция можете да отделите маловажните / нечувствителни приложения за данни от преминаването през канал за криптиране. Тази функция намалява натоварването на VPN, което води до по-висока скорост.

Torrent IP тест за теч

Възможно е VPN да работи чудесно за споделяне на файлове в P2P, но изтича вашия IP на заден план по време на торент.

И така, тествах връзка за сърфшарк за торент IP теч.

Ето и резултата.

Това безопасно ли е и заслужава ли да се използва? Surfshark VPN преглед

Инструментът за тестване изтегли магнитна връзка от моя клиент uTorrent и след това показа резултата. Както можете да видите, полученият торент IP е подобен на свързания ми VPN сървър, така че има Няма изтегляне на торент IP.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиентите трябва да бъде ефективна и бърза, но идва след много жизненоважни аспекти. Защото, ако тези аспекти на VPN са мощни, нямате нужда от поддръжка на клиенти твърде често.

Те имат поддръжка за чат на живо, която беше бърза, когато ги проверих с въпрос.

Още едно нещо, което представлява поддръжката на клиентите, е структурата на уебсайта и трябва да мислите защо.

Отговорът е прост.

Много пъти можете да избягате от труда да се свържете с поддръжката на клиенти, когато проблемът ви има лесно решение в блога, ръководствата или често задаваните въпроси за уебсайта..

Намирам уебсайта за сърфиране за задоволителен по отношение на информацията, която предоставят на читателите. Също така, блоговете и често задаваните въпроси са написани на прост език с лесни указания.

Какво мислят Redittors за Surfshark?

Ревютата на Reddit са второто нещо, което считам и вярвам след моя собствен опит за преглед на VPN.

Ето коментарите, които бях видял, докато търсех сърфиращи заявки в Reddit.

карта

карта

Нямам намерение да споделям всички коментари, тъй като те са толкова много. Но аз избирам този коментар, тъй като не мога да тествам сърфиращ VPN сам. Наистина има малко VPN, които работят в Китай и ако сърфистът наистина работи в Китай, това е допълнително.

карта

Има и някои негативни коментари.

карта

Тъй като аз самият съм изпитал торенти, а също така съм виждал иск за поддръжка на торент в Surfshark VPN, така че ще противореча на този коментар.

Цялостното мнение беше положително след като прочетох повечето коментари за Reddit.