TunnelBear Review – Ali je TunnelBear varen? In alternative

[ware_item id=33][/ware_item]

Posodobljeno 20. maja 2019


Na trgu je veliko novih VPN storitev ali brezplačnih. Toda razočaranje jih je zelo malo, da bi vam zagotovili ustrezno zaščito. Takšno ime je TunnelBear VPN.

Tunnebear VPN ponuja veliko priložnosti, kot je deblokiranje blokiranih spletnih mest. Prav tako pretakanje in prenos vsebine in veliko več. Toda kaj si uporabnik želi, ko počne vse te stvari? Glavna prednostna naloga je varnost in zato smo tukaj z njimi Alternativa TunnelBears.

Nekateri VPN-ji, ki jih uporabljajo številni uporabniki interneta, bi lahko bili tudi ranljivi ne da bi ljudje vedeli zanje.

Tehničnost v tem pregledu Tunnelbear

Raziskovalci z rimske univerze Sapienza in londonske univerze Queen Mary so leta 2015 objavili študijo, ki kaže v 14 VPN-jih, vključno z Tunnelbear-jem, primanjkuje varnosti. Ti lahko razkrijejo celotno zgodovino brskanja uporabnikov bodisi s pomočjo "uhajanja prometa IPv6" ali "ugrabitve DNS", vendar je Tunnelbear našel z obema.

Čeprav je TunnelBear ponovno izvedel revizijo najdenih ranljivosti v letu 2016 in trdi, da jih bo odpravil kasneje v letu 2017. Toda večina uporabnikov ne bi želela tvegati po tako izpostavljenih ranljivostih, zlasti kadar obstajajo potencialni in aktivni ponudniki VPN.

Ali Tunnelbear ustreza namenu?

Edini namen, ki si uporabniki neizmerno izbirajo VPN-je zase, je spletna zasebnost. Če ste med brskanjem in deblokiranjem zaščiteni, kot pa so hekerji, bi vas lahko vladne agencije in ponudniki internetnih storitev zlahka zasledili. Zato so vse druge ugodnosti senčene, če ne dobivate anonimnosti in zasebnosti. Tu je TunnelBear tvegan in ranljiv.

Da bi oskrbovali VPN vprašalnike pri iskanju ustreznega ponudnika VPN, smo razvrstili nekaj najboljših alternativ TunnelBear.

Razlika med plačano & Brezplačne različice:

TunnelBear je navidezno zasebno omrežje, ki ponuja oboje plačan in prost storitev, ki je bila ustanovljena leta 2011 in ima sedež v Kanadi. Vendar v začetku tega leta, 8. marca, v pomembni napovedi glede TunnelBear VPN piše, da protivirusno podjetje McAfee pridobi VPN. Kot pravi McAfee, načrtujejo vključitev tehnologije TunnelBear v svoj VPN izdelek Safe Connect.

Zdaj lahko storitev TunnelBear VPN upošteva zakonodajo ZDA, vendar bo ekipa VPN še naprej delala na izdelkih TunnelBear pod svojo blagovno znamko..

Oba ponudnika imata motiv, da sodelujeta in uporabnikom ponujata najboljše rešitve za spletno varnost.

TunnelBear VPN ponuja brezplačno in plačano storitev, med katerimi je brezplačna različica po mojem mnenju odlična. Vendar s plačljivo storitvijo TunnelBear ni veliko. Obe različici imata enake lastnosti, samo brezplačna omejitev podatkov na 500 GB.

Skupno je 20 držav, v katerih so strežniki TunnelBear. Prav tako lahko z enim računom hkrati povežete pet naprav. Podpira vse priljubljene platforme, vključno z Windows, Mac, Android in iOS, poleg tega pa ponuja razširitve za Chrome in Opera.

Hitrost storitve VPN ni tako dobra, saj je bilo nekaj težav z aplikacijo Windows. Spletno mesto Tunnelbear je informativne narave in storitev je izjemno preprosta za uporabo, vendar nimajo podpore za klepet v živo. Odgovor na e-pošto je bil prejet v 6-7 urah, odgovor pa je bil koristen in dobro izdelan.

Odzivi uporabnikov na Reddit & Twitter

Platforme socialnih medijev postajajo bistven vir za izmenjavo izkušenj in pridobivanje predlogov. Med izbiro katerega koli izdelka ljudje zaupajo izkušnjam in mnenjem uporabnikov, ki že uporabljajo to.

Tudi za stranke VPN ali osebe, ki želijo imeti VPN, morajo biti takšni pregledi koristni pri odločanju. Vendar pa bi lahko tudi povečalo njihovo znanje o VPN-jih.

#TunnelBear ne samo, da ste vzeli moj denar in zagnali ponudbo brez podpore, ko izdelek ne deluje zdaj, o težavi ne morem niti prijaviti.

- Andrew (@ andy5stevenson1) 5. junij 2017

Bistveni dejavnik katere koli storitve VPN je njegova uporabniška podpora, ki bi lahko zmedla uporabnika, če ima pomanjkljivosti. Tako se pritožuje uporabnik Tunnelbear, ki morda ni dobil odgovora na svojo obravnavano težavo.

Res slabe izkušnje s TunnelBearom iz vpnreviews

Redditor je delil svoje podrobne izkušnje z TunnelBear VPN, ki vključujejo različna vprašanja, pa tudi razočaral odziv, ki ga je prejel od ponudnika VPN. Komentar iz razprave Res slabe izkušnje s TunnelBear.

Šifriranje podatkov TunnelBear:

TunnelBear vam ponuja dva protokola šifriranja, to sta OpenVPN in IPSec / IKEv2. Uporabniki sistemov Windows, Mac OSX in Android lahko uporabljajo protokol OpenVPN. Odjemalci iOS-a pa imajo na voljo možnosti protokola Tunneling Layer 2 (L2TP) / Varnost internetnega protokola (IPsec) ali različice 2 za izmenjavo internetnih ključev (IKEv2). Zato bodo morali vsi, ki želijo odpreti OpenVPN v iOS-u, uporabiti programsko opremo za povezovanje drugih proizvajalcev.

Razen iOS 8 in starejših različic imajo vse platforme možnost uporabe 256-bitne AES šifriranja, skupaj s preverjanjem pristnosti SHA256. Različica iOS 8 ima šifriranje 128-bitnega AES-a z avtentikacijo SHA-1.

Za boljšo preverjanje pristnosti varnosti in zasebnosti je TunnelBear VPN izvedel revizijo tretjih oseb. Ta revizija ima za posledico pozitivne trditve glede zasebnosti ponudnika in sekunde varnostnih obljub, ki jih daje TunnelBear VPN.

Poleg VigilantBear (kill switch) je TunnelBear nedavno izdal dva popravka Beta za reševanje težav z uhajanjem IP. Ti dodatki lahko pomagajo pri preprečevanju puščanja IPv6 in puščanja IP v primeru, da se povezava VPN prekine.

TunnelBear Review - Ali je TunnelBear varen? In alternative

Če je potrebno, lahko preklopite na beta različico. V nasprotnem primeru se morate držati funkcije stikala kill.

Alternativa TunnelBear: Izmikanje varnostnim pomislekom

Tu so zgornje priporočene možnosti namesto TunnelBear.

# 1 - UltraSurf

UltraSurf je brezplačni proxy VPN, ki vam omogoča, da zaobidete internetne omejitve z ustrezno zaščito zasebnosti. To bi bila lahko inteligentna izbira za alternative TunnelBear, saj omogoča zaznavanje identitete, pa tudi brisanje zgodovine brskanja za zaščito podatkov pred ostrostrelci in sledilci.

V Googlovi spletni trgovini je bil ocenjen 4,6 od 5, kar prikazuje dober pregled ljudi po vsem svetu. UltraSurf VPN je vprašalnikom VPN dal veliko zanesljivosti z naravnim postopkom povezovanja brez registracije in brez frustracij pri prijavi..

S tem brezplačnim VPN-om lahko odblokirate priljubljena spletna mesta in vsebine, ne da bi se soočili z omejitvami za stvari, kot je pasovna širina. Za svoje uporabnike Android so izdali različico Beta, za katero bo enostavno povezovanje z Wifi, 4G, 3G in vsemi mobilnimi operaterji.

Prednosti Slabosti
Povprečna hitrost nalaganja strani Nenadna prekinitev pritožb uporabnikov
Dobro delujoča različica Android Z določenim časom se učinkovitost zmanjša
Blokira oglase
Hitra povezljivost

C

# 2 - Spotflux Lite

Spotflux Lite je lahko učinkovita možnost za nadomestne alternative, saj je v spletni trgovini Chrome pridobil več kot 30.800 uporabnikov, ki so jih uvrstili med 4 od 5. Če želite takšen odziv uporabnikov doseči, je funkcija, ki odraža zadovoljive zmogljivosti, ki bi jih lahko doživeli njim.

Spotflux VPN je brezplačna storitev, ki uporabnikom predstavi nekaj izjemnih funkcij med vsemi brezplačnimi storitvami VPN. Omogoča vam ustrezno zaščito pred običajnimi spletnimi grožnjami, kot so sledenje podatkov ali kibernetski napadi. S Spotfluxom bi se lahko izognili vsiljivim oglasom, sledenju piškotkom in drugim, kar ogroža vašo zasebnost.

Med potovanjem lahko uživate tudi v varnem internetu, saj ta VPN zagotavlja povezavo, tudi če ste povezani z javnim Wi-Fi-jem.

Prednosti

 • Učinkovit pri odblokiranju vsebine
 • Nadaljuje s pregledovanjem zlonamerne programske opreme in virusov
 • Lahko pride do brskanja brez oglasov

Slabosti

 • Pod povprečno podporo strankam
 • S sedežem v ZDA
 • Dnevniki povezav se hranijo

# 3 - SurfEasy

Brezplačna storitev VPN SurfEasy ima skoraj 75.000 uporabnikov in je v spletni spletni trgovini Google dala oceno 5 od 5 in to je nekaj presenetljivega. Pridobivanje polnih zvezd od uporabnikov je izjemno nenavadna stvar.

Omogoča bančno šifriranje spletnega prometa uporabnikov, zato nudi potencialno varnost pred prevladujočimi grožnjami. Protokol OpenVPN lahko dobite kot privzeto v računalnikih Mac, Windows in Android.

Eden najpomembnejših vzrokov, zaradi katerega dobivajo dober odziv uporabnikov, je njihova odlična storitev za stranke, s katero se na kratko in učinkovito reši vprašanje uporabnika. Pomaga vam tudi zaobiti požarne zidove in spletne omejitve z različnimi lokacijami strežnikov, zaradi katerih je brskanje po spletu resnično učinkovito.

Prednosti

 • Zadovoljiva hitrost
 • Enostaven dostop
 • Dobro opravljajo storitve za pomoč strankam

Slabosti

 • Imejte nekaj dnevnikov povezav

# 4 - Ščit za žarišče

Ščit Hotspot je izjemno priljubljena razširitev VPN, saj je Chrome pridobil več kot 1.653.300 uporabnikov z več kot 500 milijoni prenosov po vsem svetu. Mogoče bi bilo najbolje med vsemi alternativami za predore, ki bi se jih posameznik lahko odločil.

Ščit za dostopno točko je izjemno enostavno omogočiti in povezati s samo enim klikom. Kljub temu je značilnosti, ki jih ponuja, veliko na novo nakazanih, kot so blokiranje oglasov, sledenje oglasov, preprečevanje piškotkov in zaščita pred zlonamerno programsko opremo.

Trdijo, da svojim uporabnikom brezplačnih storitev zagotavlja skoraj vse funkcije, ki jih zagotavljajo s prvotno različico. Z Hotspot Shield ostajate anonimni, medtem ko odblokirate brez motenj omejitev pasovne širine. Ščit Hotspot ima možnost varovanja nezaščitenih spletnih mest in lahko z dostojno hitrostjo zaobide omejitve.

Prednosti

 • Neomejena pasovna širina
 • Varnost Wi-Fi
 • Različne lokacije strežnika

Slabosti

 • S sedežem v ZDA
 • Prikažite oglase v brskalnikih uporabnikov

# 5 - Zenmate VPN

Druga priljubljena razširitev VPN je Zenmate VPN, ki bi bila lahko inteligentna izbira pred alternativami Tunnelbear. Glede na ocene, ki jih prikazuje spletna trgovina Chrome, ta VPN je razširitev ocenjena s 4 od 5 zvezdic. Ne le to, populacija uporabnikov za Zenmate je ogromna, tj. Skoraj 5.146.000 po vsem svetu.

Taka raven zaupanja v Zenmate VPN je bila razvita zaradi učinkovitega in dolgega seznama funkcij, ki ga ponuja ta VPN.

Najpomembnejša lastnost je, da imajo veliko število strežnikov, ki jih je 30, zato je izredno enostavno razkleniti spletna mesta s preklopom med temi strežniki, ko eden ne deluje..

Hitrost, ki bi jo doživeli po povezavi z Zenmate VPN, je spodobna in ne kaže občutnega padca.

Prednosti:

 • Skoraj 30 lokacij strežnika
 • Brez puščanja DNS
 • Blokira zlonamerno programsko opremo

Slabosti:

 • Nizko uspešna podpora strankam
 • Počasna povezava z aplikacijami

Vprašanje o TunnelBear (faqs)

Tu je največ vprašanj o storitvah, protokolih in šifriranju Tunnelbear.

Je TunnelBear popolnoma brezplačen?

Na seznamih brezplačnih storitev VPN lahko preprosto najdete TunnelBear nekje zgoraj na seznamu. Ni dvoma, da ima ta ponudnik VPN zelo manj različnih lastnosti plačljive različice in brezplačne različice. Vendar pa je omejitev brezplačnega načrta podatkov le 500 MB, kar vam ne bi omogočilo popolnega preverjanja hitrosti in kakovosti pretakanja videoposnetkov.

Dobra stvar pri tem je, da imate dostop do vseh strežnikov, razen do avstralskega strežnika, ki je pravkar prisoten v premium različici. Tudi zadnja predstavljena funkcija IntelliBear ni vključena v brezplačno različico.

Predstavljamo vam IntelliBear" pametnejši medved, ki lahko tunela nekatera spletna mesta, ne pa drugih! #vpn #privacy https://t.co/ZGx1qXkbOm

- TunnelBear (@theTunnelBear) 5. marec 2014

Na srečo lahko zvišate omejitev podatkov o brezplačni različici na 1 GB, če zanje objavite podporni tvit.

Po drugi strani imajo še dva načrta, ki sta plačana. The mesečni načrt je po ceni 9,99 USD na mesec, za katero dobite vse funkcije skupaj z neomejenimi podatki. Drugi plačani načrt je za 12 mesecev (1 leto) ki zagotavljajo ogromen popust v višini 58% na mesec. V tem načrtu boste morali plačati skupno znesek 49,88 USD, kar znaša do 4,16 USD na mesec.

Je tunnelBear varen za uporabo?

Po mojem mnenju je varnost ponudnika VPN odvisna od dveh osnovnih stvari; politika zasebnosti storitve in raven šifriranja. Podrobneje bom podrobneje razpravljal o politiki beleženja, v nadaljevanju članka. Vendar TunnelBear VPN jasno navaja politiko brez beleženja v smislu pogojev ali glede tega, kar rečemo kot politika zasebnosti.

Varnostna perspektiva TunnelBear VPN je nekoliko odvisna tudi od lokacije in internetnih predpisov na tem mestu. Kot smo že omenili, je TunnelBear VPN kanadski ponudnik, zato ste pod nadzorom. Kanadska vlada izvaja zakone, kot je C-51, ki imajo stroge predpise. Kanada je tudi del petih nadzorov oči, na podlagi katerih bi lahko podatke o državljanih delili drugim državam članicam.

Upoštevati je treba še, da je TunnelBear VPN jasno dal vedeti, da mora uporabnik vedno sprejeti zakone svoje države in tisto, v kateri se nahaja ponudnik..

Je TunnelBear dober?

TunnelBear ima viden seznam vidnih in nekaj značilnih lastnosti, za katere bi lahko veljali za ustrezno storitev VPN.

Prva in glavna prednost tega VPN-ja je, da ponuja brezplačna različica brez omejitev funkcij, zato lahko dobite predstavo o njegovih storitvah. Obstaja možnost povezovanja 5 naprav hkrati, ne glede na načrte, ki jih uporabljate.

Druga glavna stvar, ki je zelo koristna pri uporabi TunnelBear VPN, je Enostavnost uporabe in Spletna stran zgradba. Na njihovi spletni strani so skoraj vse informacije, po katerih bi lahko uporabnik iskal. Navigacija na spletnem mestu je preprosta in posameznik bi lahko brez težav našel vse informacije z jasnimi navodili.

TunnelBear VPN deluje tudi na Kitajskem, dokler ga naložite in namestite pred prihodom.

TunnelBear ponuja tudi nekaj izrazitih in redkih funkcij VPN. V njihovo storitev so vključene funkcije IntelliBear (tuneliranje VPN), VigilantBear (Kill Switch) in anonimne funkcije IP..

The IntelliBear funkcija vam omogoča, da ločite spletna mesta, ki jih želite predorati, in ki jih ne želite predorati. The Pazljivo funkcija pomaga uhajati VPN s samodejnim odklopom interneta, kadar pride do nenadnih padcev VPN.

Vendar pa obstajajo nekatere pomanjkljivosti pri TunnelBear VPN, ki jih ni bilo mogoče prezreti.

TunnelBear VPN vam ne dovoljuje hudournik. To je zato, ker; ponudnik VPN vas drži, da upoštevate kanadske zakone in tehnično omejujejo torrenting P2P in skupno rabo datotek.

Prav tako obstaja veliko storitev VPN, ki jih Netflix blokira. Zato je najbolj verjetno in preizkušeno, da TunnelBear ne deluje Odblokiranje Netflixa.

Glede pomoč strankam TunnelBear VPN, je treba omeniti, da podpora za klepet v živo ni. Edini način, da se obrnete na skupino za podporo strankam je prek e-pošte, kar pomeni, da morate čakati dolgo.

Ali TunnelBear vodi dnevnike?

V pravilniku o zasebnosti TunnelBear je jasno navedeno: „TunnelBear NE beleži nobene dejavnosti strank, povezanih z našim obdobjem storitve. Vaša zasebnost je najpomembnejša. "Vendar pa večina tovrstnih ponudnikov VPN trdi. Glavni poudarek bi moral biti na podrobnostih politike zasebnosti, če ima ponudnik klavzule, ki navajajo shranjevanje podatkov.

Dobra stvar pri TunnelBear VPN je, da zelo natančno opredeli vse pogoje v njihovi politiki zasebnosti. TunnelBear razloži vse predmete, ki bi jih lahko obdržali, razlog za hranjenje teh podatkov in kaj točno je.

Podjetje hrani vaš e-poštni naslov, ime, skupno količino mesečnih podatkov in različico OS vaše naprave.

TunnelBear VPN omenja tudi seznam podatkov, ki jih ne shranijo. Ne zbirajo pravega naslova IP in tistega, ki je dodeljen uporabniku. Prav tako ne vodijo evidence spletnih mest, ki jih uporabnik obišče med brskanjem po internetu.

Politika zasebnosti TunnelBear VPN je nenavadna glede preprostosti in razumljivosti. Za razliko od drugih ponudnikov VPN ima TunnelBear kratko politiko zasebnosti z neposrednim angleškim jezikom, ki daje jasno predstavo o vsaki podrobnosti.

Omenjajo tudi, da bi nakup kreditne kartice lahko povzročil izpostavljanje identitete, saj se osebni podatki delijo s plačilnim procesorjem. Zato priporočajo anonimno metodo transakcij z Bitcoin, kjer ni nobenih informacij. Vendar je jasno zapisano, da „TunnelBear nikoli ne shrani vaše popolne številke kreditne kartice. Za varovanje vaših podatkov o plačilu sprejemamo vse varnostne in večfaktorne pristnosti, ki so na voljo pri teh ponudnikih. "

TunnelBear Review - Ali je TunnelBear varen? In alternative

TunnelBear mnenja o Redditu

Na spletnem mestu za socialne novice in razprave, Reddit, obstaja veliko pozitivnih in tudi precej negativnih ocen glede TunnelBear VPN. Spodaj je nekaj vidnih komentarjev, kaj si uporabniki funkcije TunnelBear mislijo o funkcijah in storitvi. Komentar iz razprave Misli o Tunnelbearju? Ali je zanesljiv? Komentar iz razprave Misli o tunelu? Je zanesljiv??.

Ta komentar o Pretakanje Netflixa je nekoliko zmedeno, saj nisem mogel povezati Netflixa s TunnelBear VPN. Vendar pa obstaja nekaj komentarjev, ki kažejo, da bi nekateri strežniki lahko odblokirali Netflix.Comment iz razprave Torrenting with TunnelBear.

Za ta komentar moram omeniti, da hudourništvo je prepovedano v storitvi TunnelBear in za jasen odgovor se lahko obrnete na ekipo za podporo. Obstaja tudi možnost, da VPN spremlja vaš torrent promet in če ni blokiran, potem bi vaše podatke lahko predali za obvestila DMCA. Komentar iz razprave Tunnel Bear ima najboljše posodobitve. Komentar iz razprave NE KUPITE TUNNELBEARja, preveč neprijetnega za biti v uporabi..

Pregled TunnelBear: pogoste težave, s katerimi se sooča večina uporabnikov

Tunnelbear ohranja odklop

Počasna povezava TunnelBear je opremljena tudi s težavami pri prekinitvi povezave. Tako bi lahko bili izpostavljeni kibernetskim grožnjam in izpostavljenosti identitete.

Razlog za pogoste prekinitve povezave TunnelBear je v tem, da uporablja samo eno internetno povezavo za prenos vseh podatkov na strežnik VPN. Tudi če je vaš Wi-Fi signal en sam padec, bo povezava TunnelBear VPN padla.

Počasna povezljivost in brskanje po internetu

Komentar iz razprave Misli o tunelu? Je zanesljiv??.

Pred testiranjem TunnelBear VPN sem s svojo storitvijo veliko poslušal o zaostajajoči hitrosti in počasni internetni povezanosti. Ko sem preizkusil storitev, se hitrost zniža na 50% v primerjavi z mojo normalno internetno hitrostjo brez VPN-ja. Prav tako ni bilo velike razlike v hitrosti različnih strežnikov, vendar so strežniki v Veliki Britaniji delovali najbolj primerno.

Če to hitrost primerjate z drugimi zmogljivostmi VPN, jo boste morda videli nad številnimi. Vendar pa obstaja nekaj poceni in uglednih VPN, kot je PIA. Obstajajo tudi VPN-ji, kot je ExpressVPN, ki prekašajo vse hitrost in splošne lastnosti.

Ali je TunnelBear vredno uporabljati?

Brezplačna različica TunnelBear je boljša v primerjavi z drugimi brezplačnimi storitvami VPN. Če pa želite le šifriranje in varnost, je TunnelBear dobra možnost, vendar če nameravate izvajati še kakšne druge dejavnosti, kot so pretakanje, odblokiranje in torrenting, tega ne bi smeli upoštevati.

To je zato, ker skupna raba datotek P2P ne podpira TunnelBear in hitrost VPN prav tako nekoliko zaostaja.

Zaključek

Če poznamo vse pomanjkljivosti varnosti v storitvi, se nihče ne želi držati tega in to lahko velja za uporabnike TunnelBear, ki iščejo možnosti TunnelBear. Razpravljali smo o najboljših brezplačnih alternativah VPN, vendar je pomembno pojasniti, da lahko brezplačni ponudnik storitev izkoristi na en ali drug način. Bodite previdni, da lahko brezplačna VPN ogrozi vašo zasebnost.

Zato je priporočljivo, da razmislite o resnično plačljivem VPN-ju, vendar bi posamezniki, ki potrebujejo redno zaščito, lahko uporabljali tudi brezplačne storitve VPN.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me