TunnelBear Review – Är TunnelBear Safe? Och alternativ

[ware_item id=33][/ware_item]

Uppdaterad 20 maj 2019


Det finns många VPN-tjänster som är nya på marknaden eller de som är gratis. Men nedslående är mycket få effektiva nog för att ge dig ett adekvat skydd. Ett sådant namn är TunnelBear VPN.

Tunnebear VPN ger dig många möjligheter såsom att avblockera blockerade webbplatser. Också strömma och ladda ner innehåll och mycket mer. Men vad en användare vill ha när han gör alla dessa saker? Den främsta prioriteringen är säkerhet, och det är därför vi är här med TunnelBear-alternativs.

Några av de VPN som används av många internetanvändare kan också vara sårbar utan att folk vet om dem.

Tekniska detaljer i denna tunnelbear review

Forskare från Sapienza University of Rome och Queen Mary University i London publicerade en studie 2015, som visar säkerhet saknas i 14 VPN: er inklusive Tunnelbear. De kan avslöja användarnas surfhistorik antingen genom "IPv6-trafikläckage" eller "DNS-kapning" men Tunnelbear hittades med båda.

TunnelBear har dock gjort en granskning av de sårbarheter som hittades igen 2016 och har hävdat att fixa dem senare under 2017. Men de flesta användare vill inte ta risk efter sådana utsatta sårbarheter, särskilt när det finns potentiella och aktiva VPN-leverantörer.

Träffar Tunnelbear syftet?

Det enda syftet med vilka användare väldigt väljer VPN för sig själva är online-integritet. Om du är oskyddad när du surfar på saker och blockerar än hackare, kan myndigheter och internetleverantörer enkelt spåra dig. Därför är alla andra fördelar skuggade om du inte får anonymitet och integritet. Det är här TunnelBear är riskabelt och sårbart.

För att tillgodose VPN-questarna att hitta en lämplig VPN-leverantör för sig själva, har vi sorterat ut några av de bästa TunnelBear-alternativen.

Skillnaden i mellan betalt & Gratis versioner:

TunnelBear är ett virtuellt privat nätverk som erbjuder båda betald och fri tjänst som grundades 2011 och var baserad i Kanada. Tidigare i år, den 8 mars, anges dock ett betydande tillkännagivande angående TunnelBear VPN att antivirusföretaget McAfee förvärvar VPN. Enligt McAfee har de planer på att integrera TunnelBears teknik i sin VPN-produkt, Safe Connect.

Nu är TunnelBear VPN-tjänsten skyldig att följa den amerikanska lagen, men VPN-teamet kommer fortfarande att arbeta med TunnelBear-produkterna under sitt varumärke.

De två leverantörerna har ett motiv att arbeta tillsammans och att ge användarna de bästa lösningarna för online-säkerhet.

TunnelBear VPN erbjuder gratis såväl som betaltjänst där gratisversionen enligt min mening är utmärkt. Ändå finns det inte mycket med TunnelBears betaltjänst. Båda versionerna har samma funktioner med bara databegränsningen på 500 GB gratis.

Det finns totalt 20 länder där TunnelBear-servrarna finns. Du kan också ansluta fem enheter samtidigt med ett konto. Det stöder alla populära plattformar inklusive Windows, Mac, Android och iOS, och det erbjuder tillägg för Chrome och Opera.

VPN-tjänstens hastighetsprestanda är inte så bra och det fanns några fel med Windows-appen. Webbplatsen Tunnelbear är informativ och tjänsten är exceptionellt lättanvänd, men de har inte livechatsupport. E-postsvaret mottogs inom 6-7 timmar, och svaret var fördelaktigt och väl utarbetat.

Användarens feedback på Reddit & Twitter

Plattformer för sociala medier blir en viktig källa för båda, erfarenhetsdelning och förslag att få. Samtidigt som de väljer någon av de produkter som folk litar på erfarenheter och recensioner från de användare som redan använder det.

På samma sätt måste VPN-kunderna eller de som vill ha VPN sådana recensioner vara till hjälp vid beslutsfattandet. Men det kan också öka deras kunskap om VPN: er.

#TunnelBear inte bara har du tagit mina pengar och kört utan stöd när din produkt inte fungerar nu jag kan inte ens rapportera problemet

- Andrew (@ andy5stevenson1) 5 juni 2017

En väsentlig faktor för alla VPN-tjänster är dess kundsupport som kan frustrera användaren om den har brister. Det här är vad en användare klagar över Tunnelbear som kanske inte har svar på sitt adresserade problem.

Riktigt dålig upplevelse med TunnelBear från vpnreviews

En Redditor har delat sin detaljerade erfarenhet för TunnelBear VPN som omfattar olika frågor och också ett besvikande svar som mottagits från VPN-leverantören. Kommentar från diskussion Riktigt dålig erfarenhet med TunnelBear.

TunnelBear-datakryptering:

TunnelBear ger dig två krypteringsprotokoll som är, OpenVPN och IPSec / IKEv2. Användarna av Windows, Mac OSX och Android kan använda OpenVPN-protokollet. IOS-klienterna har dock alternativen i Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPsec) eller Internet Key Exchange version 2 (IKEv2). Därför måste alla som är villiga att få OpenVPN på iOS använda tredjepartsanslutningsprogramvara.

Förutom iOS 8 och äldre versioner har alla plattformar möjlighet att använda 256-bitars AES-kryptering tillsammans med SHA256-autentisering. IOS 8-versionen har kryptering av AES 128-bitars med verifiering av SHA-1.

För att ge bättre säkerhet och integritetsverifiering har TunnelBear VPN genomfört tredjepartsrevisionen. Denna granskning resulterar i positiva påståenden beträffande leverantörens integritet och stänger av säkerhetslöften från TunnelBear VPN.

Förutom VigilantBear (kill switch) har TunnelBear nyligen släppt två Beta-fixar för att lösa problemen med IP-läcka. Dessa tillägg kan hjälpa till att förhindra IPv6-läckor och IP-läckor om din VPN-anslutning tappar.

TunnelBear Review - Är TunnelBear Safe? Och alternativ

Du kan byta till beta-versionen om det finns ett behov. Annars bör du hålla dig fast vid funktionen kill switch.

TunnelBear-alternativ: Undvik säkerhetsproblem

Här är de bästa rekommenderade alternativen istället för TunnelBear.

# 1 - UltraSurf

UltraSurf är en gratis VPN-proxy som gör att du kan kringgå internetbegränsningar med lämpligt integritetsskydd. Det kan vara ett intelligent val för TunnelBear-alternativ eftersom det ger identitet som är dumt och rensar surfhistoriken för att skydda data från snoopers och trackers.

Det har fått 4,6 av 5 i Googles webbutik som visar en bra recension av människor över hela världen. UltraSurf VPN har gett VPN-questers mycket tillförlitlighet med en naturlig anslutningsprocess utan registrering och inga inloggningsfrustrationer.

Med detta gratis VPN kan du låsa upp populära webbplatser och innehåll utan att begränsa saker som bandbredd. De har släppt en Beta-version för sina Android-kunder för vilka det kommer att vara en enkel uppgift att ansluta till Wifi, 4G, 3G och alla mobiloperatörer.

Fördelar Nackdelar
Genomsnittlig sidhastighetshastighet Plötsligt frånkoppling av klagomål från användare
Bra prestanda Android-version Med viss tid minskar effektiviteten
Blockerar annonser
Snabb anslutning

C

# 2 - Spotflux Lite

Spotflux Lite kan vara ett effektivt alternativ för tunnelbear-alternativ eftersom det har fått över 30 800 användare på Chrome webbutik som har rankat det 4 av 5. Att uppnå ett sådant svar från användarna är en funktion som återspeglar tillfredsställande prestanda som kunde upplevas av dem.

Spotflux VPN är en gratistjänst som ger användarna några av de extraordinära funktionerna bland alla gratis VPN-tjänster. Det ger dig tillräckligt skydd mot vanliga onlinehot som spårning av data eller cyberattacker. Med Spotflux kan du undvika påträngande annonser, spåra cookies och en annan sådan sak som äventyrar din integritet.

Du kan också njuta av säkert internet när du reser eftersom denna VPN säkrar anslutning även om du är ansluten till en offentlig Wi-Fi.

Fördelar

 • Effektivt vid avblockering av innehåll
 • Klarar av att skanna skadlig kod och virus
 • Du kan uppleva en annonsfri surfning

Nackdelar

 • Under genomsnittlig kundsupport
 • Baserat i USA
 • Anslutningsloggar bevaras

# 3 - SurfEasy

SurfEasy gratis VPN-tjänst har nästan 75 000 användare och har gett betyg av 5 av 5 i Google Web Store, och detta är något förvånande. Att få full stjärnor från användarna är en extremt ovanlig sak.

Det tillhandahåller kryptering av bankkvalitet till användarnas onlinetrafik, vilket ger det en potentiell säkerhet mot rådande hot. Du kan få ett OpenVPN-protokoll som standard på din Mac, Windows och Android.

En av de viktigaste orsakerna för vilka de får ett bra användarsvar är deras utmärkta kundservice genom vilken användarfrågan tillgodoses kort och effektivt. Det hjälper dig också att kringgå brandväggar och onlinebegränsningar med olika serverplatser som gör webbläsningen verkligen effektiv.

Fördelar

 • Tillfredsställande hastighet
 • Lätt tillgång
 • Bra kundtjänst

Nackdelar

 • Har några anslutningsloggar

# 4 - Hotspot Shield

Hotspot-skölden är en extremt populär VPN-förlängning eftersom Chrome har fått mer än 1 653 300 användare med över 500 miljoner nedladdningar över hela världen. Det kan vara det bästa av alla tunnelbear-alternativ som en individ kan välja.

Hotspot-skärmen är extremt lätt att aktivera och ansluta med bara ett enda klick. Men de funktioner som den tillhandahåller är många med några nyligen inducerade sådana som annonsblockering, spårningsblockering, cookie-blockering och skadlig programvara.

De hävdar att tillgodose sina gratisanvändare nästan alla funktioner som de tillhandahåller med premiumversionen. Med Hotspot Shield förblir du anonym medan du spärrar utan irritationen av bandbreddbegränsningar. Hotspot-skölden har förmågan att säkra de oskyddade webbplatserna och kan kringgå begränsningar med en anständig hastighet.

Fördelar

 • Obegränsad bandbredd
 • Wi-Fi-säkerhet
 • Olika serverplatser

Nackdelar

 • Baserat i USA
 • Visa annonser i användarens webbläsare

# 5 - Zenmate VPN

En annan populär VPN-förlängning är Zenmate VPN som kan vara ett intelligent val mot Tunnelbear-alternativ. Enligt de betyg som visas av Chrome webbutik denna VPN, är förlängningen betygsatt med 4 av 5 stjärnor. Inte bara det, användarpopulationen för Zenmate är enorm, dvs nästan 5 146 000 över hela världen.

En sådan nivå av förtroende för Zenmate VPN har utvecklats på grund av den effektiva och långa funktionslistan som VPN har att erbjuda.

Den mest framstående funktionen är att de har ett stort antal serverlokaliserade länder som är 30. Därför är det extremt enkelt för dig att avmarkera webbplatser genom att växla mellan dessa servrar när en inte fungerar.

Den hastighet som du skulle uppleva efter att ha anslutit dig till Zenmate VPN är också anständig och visar inte ett betydande fall.

Fördelar:

 • Nästan 30 serverplatser
 • Ingen DNS-läcka
 • Blockerar skadlig programvara

Nackdelar:

 • Kundsupport med låg prestanda
 • Långsam anslutning till appar

Mest ställda frågor om TunnelBear (faqs)

Här är den mest ställda frågan om Tunnelbear-tjänster, protokoll och kryptering.

Är TunnelBear helt gratis?

I listorna över gratis VPN-tjänster kan du enkelt hitta TunnelBear någonstans ovan i listan. Ingen tvekan om att denna VPN-leverantör har mycket mindre variation i funktioner i deras betalda version och gratisversion. Datagränsen för fri plan är emellertid bara 500 MB vilket inte låter dig kontrollera hastigheten och kvaliteten på videoströmningen perfekt.

Men det är bra att du har tillgång till alla servrar utom den australiska servern som bara finns i premiumversionen. Den senare introducerade funktionen i IntelliBear ingår inte i gratisversionen.

Introduktion av ”IntelliBear" en smartare björn som kan tunnla vissa webbplatser och inte andra! #vpn #privacy https://t.co/ZGx1qXkbOm

- TunnelBear (@theTunnelBear) 5 mars 2014

Lyckligtvis kan du öka datagränsen för gratisversion till 1 GB om du lägger upp en stödjande tweet för dem.

Å andra sidan har de ytterligare två planer som betalas. De månadsplan är till ett pris på $ 9,99 per månad för vilket du får alla funktioner tillsammans med obegränsad data. Den andra betalda planen är för 12 månader (1 år) som ger en enorm rabatt på 58% per månad. I den här planen är du skyldig att betala ett totalt belopp på 49,88 $ vilket utgör 4,16 $ per månad.

Är tunnelbear säkert att använda?

Enligt min mening beror säkerheten för en VPN-leverantör av två grundläggande saker; tjänstens integritetspolicy och krypteringsnivån. Jag kommer att diskutera loggningspolicyn i detalj, senare i artikeln. TunnelBear VPN lämnar emellertid ett tydligt uttalande om ingen loggningspolicy när det gäller villkor eller vad vi säger som integritetspolicy.

Säkerhetsperspektivet för TunnelBear VPN beror också lite på platsen och internetbestämmelserna på den platsen. Som nämnts tidigare är TunnelBear VPN en kanadensisk baserad leverantör och enligt det kan du vara under övervakning. Den kanadensiska regeringen genomför lagar som C-51 som har vissa strikta regler. Kanada är också en del av fem ögonövervakningar på grundval av vilka de kan dela medborgardata till andra medlemsländer.

Det är också nödvändigt att notera att TunnelBear VPN har gjort det klart att en användare alltid bör acceptera lagarna i sitt land och den där en leverantör är belägen.

Är TunnelBear Bra?

TunnelBear har en anmärkningsvärd lista över framträdande och vissa distinkta funktioner som det kan betraktas som en adekvat VPN-tjänst.

Den första och främsta fördelen med detta VPN är att det ger en gratis version utan funktionsbegränsningar och därför kan du få en uppfattning om dess tjänster. Det finns ett alternativ att ansluta fem enheter samtidigt oavsett vilka planer du använder.

Den andra huvudsaken som är en stor fördel med att använda TunnelBear VPN är enkel användning och den hemsida strukturera. Deras webbplats har nästan all information som en användare kan leta efter. Navigeringen på webbplatsen är enkel och en individ kan enkelt hitta all information med tydliga instruktioner.

TunnelBear VPN fungerar också i Kina så länge du laddar ner och installerar det innan du anländer.

Vissa distinkta och sällsynta VPN-funktioner tillhandahålls också av TunnelBear. IntelliBear (VPN-tunneling), VigilantBear (Kill Switch) och de anonyma IP-funktionerna ingår i deras tjänst.

De IntelliBear -funktionen ger dig en möjlighet att skilja de webbplatser du vill tunnelna och som du inte vill tunneln. De VigilantBear -funktionen hjälper VPN-läckage genom automatisk koppling från Internet när det plötsligt faller VPN-droppar.

Det finns dock några nackdelar med TunnelBear VPN som inte kunde ignoreras.

TunnelBear VPN tillåter dig inte torrent. Det här är för att; VPN-leverantören följer dig att följa de kanadensiska lagarna och de begränsar tekniskt P2P-torrenting och fildelning.

Det finns också många VPN-tjänster som är blockerade av Netflix. Därför är det mest sannolikt och testat att TunnelBear inte fungerar med Netflix avblockerar.

Angående kundsupport av TunnelBear VPN, är det nödvändigt att nämna att supporten för livechatt inte finns. Det enda sättet att kontakta kundsupportteamet är via e-postmeddelandet och det betyder att du måste vänta länge.

Har TunnelBear loggar?

I TunnelBear sekretesspolicy står det tydligt: ​​”TunnelBear loggar INTE någon aktivitet från kunder som är anslutna till vår tjänstperiod. Din integritet är av största vikt. ”Ändå är det påståendet som görs av de flesta av VPN-leverantörerna. Huvudfokuset bör vara detaljerna i sekretesspolicyn där leverantören har klausuler om datalagring.

Det bra med TunnelBear VPN är att det utarbetar alla villkor mycket bra i deras integritetspolicy. TunnelBear förklarar alla artiklar som kan behållas, anledningen till att lagra informationen och vad de är exakt.

Företaget lagrar din e-postadress, förnamn, den totala mängden månatlig data som används och OS-versionen av din enhet.

TunnelBear VPN nämner också listan med data som inte lagras av dem. De samlar inte in en användares verkliga IP-adress och den som tilldelas användaren. De håller inte heller register över webbplatser som en användare besöker under internet surfar.

Sekretesspolicyn för TunnelBear VPN är ovanlig när det gäller enkelhet och förståelse. Till skillnad från andra VPN-leverantörer har TunnelBear en kort sekretesspolicy med enkelt engelskspråk som ger en tydlig uppfattning om varje detalj.

De nämner också att kreditköpsköpningen kan leda till att identitet exponeras eftersom personuppgifterna delas med betalningsprocessorn. Därför rekommenderar de en anonym metod för Bitcoin-transaktioner där ingen information lagras. Ändå sägs det tydligt att “TunnelBear lagrar aldrig ditt kompletta kreditkortsnummer. För att skydda din betalningsinformation antar vi alla tillgängliga säkerhetsåtgärder och autentiseringsåtgärder som finns tillgängliga från dessa leverantörer. "

TunnelBear Review - Är TunnelBear Safe? Och alternativ

TunnelBear Recensioner om Reddit

Det finns många positiva såväl som ganska negativa recensioner om TunnelBear VPN på den sociala nyheterna och diskussionswebbplatsen Reddit. Nedan följer några framstående kommentarer om vad användarna av TunnelBear tycker om funktionerna och tjänsten. Kommentar från diskussion Tankar om Tunnelbear? Är det tillförlitligt? Kommentar från diskussionen Tankar om tunnellbear? Är det tillförlitligt?.

Den här kommentaren om Netflix-strömning är lite förvirrande eftersom jag inte kunde ansluta Netflix till TunnelBear VPN. Det finns emellertid några kommentarer som visar att vissa servrar kan avblockera Netflix.Comment från diskussion Torrenting med TunnelBear.

För denna kommentar måste jag nämna att torrenta är förbjudet i TunnelBears tjänst och för tydligt svar kan du kontakta supportteamet. Det finns också en chans att VPN övervakar din torrentrafik och om den inte blockeras kan dina data överlämnas för DMCA-meddelanden. Kommentar från diskussion Tunnel Bear har de bästa uppdateringarna. Kommentar från diskussionen KÖP INTE TUNNELBEAR, för obekvämt för att vara till nytta..

TunnelBear Review: Vanliga problem som de flesta användare står inför

Tunnelbear håller frånkoppling

Den långsamma anslutningen av TunnelBear är också utrustad med frånkopplingsproblem. Detta kan göra att du är sårbar för cyberhot och exponering för identitet.

Anledningen till täta bortkopplingar av TunnelBear är att den bara använder en internetanslutning för att överföra all data till VPN-servern. Även om det finns en enda droppe till din Wi-Fi-signal, kommer TunnelBear VPN-anslutningen att falla.

Långsam anslutning och surfa på internet

Kommentar från diskussionen Tankar om tunnellbear? Är det tillförlitligt?.

Innan jag testade TunnelBear VPN har jag lyssnat mycket på den försenade hastigheten och långsam internetuppkoppling med deras tjänst. När jag testade tjänsten sjunker hastigheten till 50% jämfört med min normala internethastighet utan VPN. Det var inte heller någon stor skillnad i hastighet för olika servrar, men de brittiska servrarna presterade bäst.

Om du jämför denna hastighet med andra VPN-prestanda kan du se den över många. Ändå finns det några billiga såväl som ansedda VPN som PIA. Det finns också VPN som ExpressVPN som överträffar allt vad gäller hastighet och övergripande funktioner.

Är TunnelBear värt att använda?

Den gratis versionen av TunnelBear är bättre jämfört med de andra gratis VPN-tjänsterna. Men om du bara vill ha kryptering och säkerhet är TunnelBear ett bra alternativ men om du tänker utföra andra aktiviteter som strömning, avblockering och torrenting bör du inte tänka på det.

Detta beror på att P2P-fildelningen inte stöds av TunnelBear och VPN-hastigheten är också lite släpande.

Slutsats

Genom att känna till alla säkerhetsbrister i en tjänst vill ingen hålla sig till den och det kan vara fallet med TunnelBear-användare som letar efter TunnelBear-alternativen. Vi har diskuterat de bästa gratis VPN-alternativen, men det är viktigt att klargöra att en gratis tjänsteleverantör drar nytta av ett eller annat sätt. Så var försiktig att en gratis VPN kan riskera din integritet.

Därför rekommenderas det att överväga ett äkta betalt VPN men de personer som kräver regelbundet skydd kan också använda gratis VPN-tjänster.