TunnelBear Review – Безопасен ли е TunnelBear? И алтернативи

[ware_item id=33][/ware_item]

Актуализирано на 20 май 2019 г.


Има много VPN услуги, нови на пазара или такива, които са безплатни. Но разочароващо много малко са достатъчно ефективни, за да ви осигурят адекватна защита. Такова име е TunnelBear VPN.

Tunnebear VPN ви предоставя много възможности като деблокиране на блокирани уебсайтове. Също така стрийминг и изтегляне на съдържание и много повече. Но какво иска един потребител, докато прави всички тези неща? Основният приоритет е сигурността и затова сме тук TunnelBear алтернативас.

Някои от VPN, използвани от много потребители в интернет, също биха могли да бъдат уязвим без хората да знаят за тях.

Технически характеристики в този преглед на тунела

Изследователи от Римския университет Сапиенца и Лондонския университет „Кралица Мери“ публикуват проучване през 2015 г., което показва липсва сигурност в 14 VPN мрежи, включително Tunnelbear. Те могат да разкрият цялата история на сърфиране на потребителите или чрез „изтичане на трафик IPv6“ или „отвличане на DNS“, но Tunnelbear се намери и с двете.

Въпреки че, TunnelBear извърши одит на откритите уязвимости отново през 2016 г. и заяви, че ще ги отстрани по-късно през 2017 г. Но повечето потребители не биха искали да поемат риск след подобни изложени уязвимости, особено когато има потенциални и активни VPN доставчици.

Дали тунелът отговаря на целта?

Единствената цел, на която потребителите безмерно избират VPN за себе си, е онлайн поверителността. Ако сте незащитени, докато разглеждате неща и деблокирате, отколкото хакерите, правителствените агенции и интернет доставчиците могат лесно да ви проследят. Следователно всички други предимства са засенчени, ако не получавате анонимност и поверителност. Тук TunnelBear е рискован и уязвим.

За да задоволим VPN въпросите при намирането на подходящ VPN доставчик за себе си, ние подредихме някои от най-добрите алтернативи на TunnelBear.

Разликата в „Между платени“ & Безплатни версии:

TunnelBear е виртуална частна мрежа, която предлага и двете платен и Безплатно услуга, която е основана през 2011 г. и е базирана в Канада. Въпреки това, по-рано тази година, на 8 март, в значително съобщение относно TunnelBear VPN се посочва, че антивирусната компания McAfee придобива VPN. Според McAfee, те имат планове да интегрират технологията на TunnelBear в своя VPN продукт, Safe Connect.

Сега, услугата TunnelBear VPN може да следва американския закон, но екипът на VPN ще продължи да работи върху продуктите на TunnelBear под своята марка..

Двамата доставчици имат мотив да работят заедно и да предоставят на потребителите най-добрите решения за онлайн сигурност.

TunnelBear VPN предлага безплатни и платени услуги, сред които безплатната версия според мен е отлична. И все пак, няма много с платената услуга на TunnelBear. И двете версии имат едни и същи функции с само ограничаване на данните от 500 GB безплатно.

Има общо 20 държави, в които сървърите на TunnelBear присъстват. Също така можете да свържете пет устройства едновременно с един акаунт. Той поддържа всички популярни платформи, включително Windows, Mac, Android и iOS, както и предлага разширения за Chrome и Opera.

Скоростта на VPN услугата не е толкова добра, тъй като имаше някои проблеми с приложението Windows. Уебсайтът Tunnelbear е информативен и услугата е изключително лесна за използване, но те нямат поддръжка за чат на живо. Отговорът по имейла беше получен в рамките на 6-7 часа, а отговорът беше полезен и добре разработен.

Отзиви на потребителите на Reddit & кикотене

Платформите за социални медии се превръщат в основен източник както за споделяне на опит, така и за получаване на предложения. Също така, докато избират някой от продукта, хората се доверяват на опита и отзивите на потребителите, които вече го използват.

По същия начин, за VPN клиентите или хората, които искат да имат VPN, такива прегледи трябва да са полезни при вземането на решения. Това обаче може да увеличи знанията им за VPN.

#TunnelBear не само, че сте взели парите ми и бягате без предлагане на поддръжка, когато продуктът ви не работи сега, дори не мога да съобщя за проблема

- Андрю (@ andy5stevenson1) 5 юни 2017 г.

Основен фактор за всяка VPN услуга е нейната поддръжка на клиенти, която може да смути потребителя, ако има недостатъци. Това е, което потребителят се оплаква от Tunnelbear, който може би не е получил отговор на адресирания му проблем.

Наистина лош опит с TunnelBear от vpnreviews

Redditor сподели своя подробен опит за TunnelBear VPN, обхващащ различни проблеми, а също и разочароващ отговор, получен от доставчика на VPN. Коментар от дискусия Наистина лош опит с TunnelBear.

Шифроване на данните на TunnelBear:

TunnelBear ви предоставя два протокола за криптиране, които са OpenVPN и IPSec / IKEv2. Потребителите на Windows, Mac OSX и Android могат да използват протокола OpenVPN. Клиентите на iOS обаче имат опциите на протокол за тунелиране на ниво 2 (L2TP) / сигурност на интернет протокола (IPsec) или версия за обмен на интернет ключове 2 (IKEv2). Следователно, всеки, който желае да получи OpenVPN на iOS, ще трябва да използва софтуер за свързване на трети страни.

С изключение на iOS 8 и по-старите версии, всички платформи имат възможност да използват 256-битово AES криптиране заедно с SHA256 удостоверяване. Версията на iOS 8 има криптиране на 128-битов AES с удостоверяване на SHA-1.

За осигуряване на по-добра сигурност и удостоверяване на поверителността TunnelBear VPN проведе одита на трети страни. Този одит води до положителни претенции по отношение на поверителността на доставчика и за секунди обещанията за сигурност, дадени от VPN на TunnelBear.

В допълнение към VigilantBear (превключвател за убийство), TunnelBear наскоро пусна два Beta корекции за решаване на проблемите с течовете на IP. Тези добавки могат да помогнат за предотвратяване на течове на IPv6 и IP течове в случай, че вашата VPN връзка спадне.

TunnelBear Review - Безопасен ли е TunnelBear? И алтернативи

Можете да преминете към бета версия, ако има нужда. В противен случай трябва да се придържате към функцията за превключване на убийствата.

Алтернативи на TunnelBear: Избягване на опасенията за сигурност

Ето най-препоръчителните опции вместо TunnelBear.

# 1 - UltraSurf

UltraSurf е безплатен VPN прокси, който ви позволява да заобиколите ограниченията в интернет с подходяща защита на поверителността. Той може да бъде интелигентен избор за алтернативите на TunnelBear, тъй като осигурява идентичност, както и изчиства историята на сърфирането, за да защити данните от снайперисти и проследяващи.

Той е класиран на 4.6 от 5 в уеб магазина на Google, което показва добър преглед на хора от цял ​​свят. UltraSurf VPN даде много надеждност на VPN въпросите с естествен процес на свързване, без регистрация и без фрустрации за влизане.

С тази безплатна VPN бихте могли да деблокирате популярни уебсайтове и съдържание, без да се сблъсквате с ограниченията за неща, като честотна лента. Те пуснаха Beta версия за своите клиенти с Android, за които ще бъде лесна задача да се свържат с Wifi, 4G, 3G и всички мобилни оператори.

Професионалисти Против
Средна скорост на зареждане на страницата Внезапно изключване на оплакванията от потребителите
Добре изпълняваща се версия на Android С определено време ефективността намалява
Блокира реклами
Бърза връзка

° С

# 2 - Spotflux Lite

Spotflux Lite може да бъде ефективна опция за алтернативи на тунела, тъй като е спечелил повече от 30 800 потребители в уеб магазина на Chrome, които са го класирали 4 от 5. За да постигнете такъв отговор от потребителите, е функция, отразяваща задоволителна ефективност, която може да бъде изпитана от тях.

Spotflux VPN е безплатна услуга, която представя на потребителите някои от изключителните функционалности сред всички безплатни VPN услуги. Дава ви адекватна защита срещу често срещани онлайн заплахи като проследяване на данни или кибератаки. Със Spotflux можете да избегнете натрапчиви реклами, проследяване на бисквитки и друго подобно нещо, което застрашава поверителността ви.

Освен това можете да се наслаждавате на безопасен интернет, докато пътувате, тъй като тази VPN защитава връзката, дори ако сте свързани с обществен Wi-Fi.

Професионалисти

 • Ефективен при деблокиране на съдържание
 • Продължава да сканира зловредния софтуер и вирусите
 • Може да изпитате сърфиране без реклами

Против

 • Под средната поддръжка на клиенти
 • Базиран в САЩ
 • Съхраняват се дневници за връзка

# 3 - SurfEasy

Безплатната VPN услуга на SurfEasy има почти 75 000 потребители и даде рейтинг 5 от 5 в уеб магазина на Google и това е нещо изумително. Получаването на пълни звезди от потребителите е изключително необичайно нещо.

Тя осигурява криптиране по банков път за онлайн трафика на потребителите, следователно дава потенциална сигурност срещу преобладаващи заплахи. Можете да получите OpenVPN протокол по подразбиране на вашия Mac, Windows и Android.

Една от най-важните причини, поради която получават добра реакция на потребителите, е отличното им обслужване на клиенти, чрез което кратко и ефективно се обслужва проблемът с потребителите. Освен това ви помага да заобиколите защитните стени и онлайн ограниченията с различни локации на сървъра, които правят онлайн сърфирането наистина ефективно.

Професионалисти

 • Задоволителна скорост
 • Лесен достъп
 • Добро обслужване на клиентите

Против

 • Имайте някои дневници за връзка

# 4 - щит за гореща точка

Екранът на Hotspot е изключително популярно VPN разширение, тъй като Chrome придоби над 1 653 300 потребители с над 500 милиона изтегляния по целия свят. Това може да бъде най-доброто от всички алтернативи на тунела, които всеки индивид може да избере.

Екранът на горещата точка е изключително лесен за активиране и свързване само с едно щракване. Функциите, които предоставя, са много с някои нововъведени, като блокиране на реклами, блокиране на проследяване, блокиране на бисквитки и защита от зловреден софтуер.

Те твърдят, че обслужват своите безплатни потребители на услуги с почти всички функции, които предоставят с премиум версията. С Hotspot Shield вие оставате анонимни, докато деблокирате, без да досаждате ограниченията на честотната лента. Щитовият щит има възможност да защити незащитените уебсайтове и може да заобиколи ограниченията с прилична скорост.

Професионалисти

 • Неограничена честотна лента
 • Wi-Fi сигурност
 • Различни местоположения на сървъра

Против

 • Базиран в САЩ
 • Показвайте реклами в браузърите на потребителя

# 5 - Zenmate VPN

Друго популярно разширение за VPN е Zenmate VPN, което може да бъде интелигентен избор срещу алтернативи на Tunnelbear. Според оценките, показани от уеб магазина на Chrome този VPN, разширението е оценено с 4 от 5 звезди. Не само това, популацията на потребителите за Zenmate е огромна, т.е. почти 5,146,000 по целия свят.

Такова ниво на доверие към Zenmate VPN е разработено поради ефективния и дълъг списък с функции, който този VPN може да предложи.

Най-забележителната черта е, че те разполагат с огромен брой държави, разположени на сървъра, които са на 30. Ето защо е изключително лесно да разблокирате уебсайтове, като превключвате между тези сървъри, когато човек не работи.

Също така скоростта, която бихте изпитали след като сте се свързали с Zenmate VPN, е прилична и не показва значителен спад.

Професионалисти:

 • Почти 30 сървъра
 • Няма изтичане на DNS
 • Блокира зловреден софтуер

Недостатъци:

 • Ниско ефективна поддръжка на клиенти
 • Бавна връзка с приложения

Най-задавани въпроси относно TunnelBear (faqs)

Ето най-често задавания въпрос относно услугите, протоколите и криптирането на Tunnelbear.

Напълно безплатно е TunnelBear?

В списъците на безплатни VPN услуги можете лесно да намерите TunnelBear някъде по-горе в списъка. Няма съмнение, че този VPN доставчик има много по-малко вариации във функциите на своята платена версия и безплатната версия. Ограничението на данни за безплатен план обаче е само 500 MB, което не би ви позволило да проверите перфектно скоростта и качеството на поточното видео.

Но хубаво в това е, че имате достъп до всички сървъри, с изключение на австралийския сървър, който току-що присъства в премиум версията. Също така, последната въведена функция на IntelliBear не е включена в безплатната версия.

Представяме ви „IntelliBear" по-интелигентна мечка, която може да тунели някои уебсайтове, а не други! #vpn #privacy https://t.co/ZGx1qXkbOm

- TunnelBear (@theTunnelBear) 5 март 2014 г.

За щастие, можете да увеличите лимита на данните за безплатната версия до 1 GB, ако публикувате подкрепящ туит за тях.

От друга страна, те имат още два плана, които са платени. Най- месечен план е на цена от 9,99 долара на месец, за която получавате всички функции, заедно с неограничени данни. Другият платен план е за 12 месеца (1 година) които осигуряват огромна отстъпка от 58% на месец. В този план се изисква да плащате обща сума от 49,88 долара, което прави до 4,16 долара на месец.

Безопасен ли е за употреба tunnelBear?

Според мен безопасността на доставчик на VPN зависи от две основни неща; политиката за поверителност на услугата и нивото на криптиране. Ще обсъдя подробно политиката за регистриране на сеч, по-късно в статията. Въпреки това, TunnelBear VPN прави ясно заявление за политика без регистрация по отношение на условията или това, което казваме като политика за поверителност.

Перспективата за сигурност на TunnelBear VPN също малко зависи от местоположението и интернет регулациите на това място. Както споменахме по-рано, TunnelBear VPN е доставчик, базиран в Канада и според това можете да бъдете под наблюдение. Канадското правителство прилага закони като C-51, които имат някои строги разпоредби. Също така, Канада е част от пет надзора за наблюдение, въз основа на които те могат да споделят данните за гражданите на други страни-членки.

Също така е необходимо да се отбележи, че TunnelBear VPN даде да се разбере, че потребителят винаги трябва да приема законите на своята страна и този, в който се намира доставчик..

Добре ли е TunnelBear?

TunnelBear има забележителен списък с видни и някои отличителни характеристики, за които може да се счита за адекватна VPN услуга.

Първото и най-важното предимство при тази VPN е, че тя предоставя a безплатна версия без ограничения за функции и следователно можете да получите представа за услугите му. Има възможност за свързване на 5 устройства едновременно, независимо кои планове използвате.

Второто основно нещо, което е голямо предимство при използването на TunnelBear VPN, е лекота на употреба и на уебсайт структура. Техният уебсайт има почти цялата информация, за която даден потребител би могъл да търси. Навигацията в уебсайта е ясна и човек може лесно да намери цялата информация с ясни инструкции.

TunnelBear VPN също работи в Китай, стига да го изтеглите и инсталирате, преди да пристигнете.

Някои отличителни и редки VPN функции също са предоставени от TunnelBear. IntelliBear (VPN тунелиране), VigilantBear (Kill Switch) и анонимните IP функции са включени в тяхната услуга.

Най- IntelliBear функция ви предоставя възможност да разделите уебсайтовете, които искате да тунелирате и които не искате да тунелирате. Най- VigilantBear функция помага на VPN течове чрез автоматично изключване на интернет, когато има внезапни падания на VPN.

Съществуват обаче някои недостатъци на VPN на TunnelBear, които не могат да бъдат игнорирани.

TunnelBear VPN не ви позволява порой. Това е така, защото; доставчикът на VPN ви спазва да следвате канадските закони и технически ограничават P2P торент и споделяне на файлове.

Също така има много VPN услуги, които са блокирани от Netflix. Следователно е най-вероятно и тествано, с което TunnelBear не работи Деблокиране на Netflix.

Относно поддръжка на клиенти на TunnelBear VPN, е необходимо да се спомене, че поддръжката на чат на живо няма. Единственият начин да се свържете с екипа за поддръжка на клиенти е чрез имейла и това означава, че трябва да чакате дълго.

Дали TunnelBear поддържа дневници?

Политиката за поверителност на TunnelBear ясно гласи: „TunnelBear НЕ регистрира никаква активност на клиенти, свързани с нашия период на обслужване. Вашата поверителност е от първостепенно значение. ”И все пак именно претенцията е отправена от повечето доставчици на VPN. Основният акцент трябва да бъде в детайли на политиката за поверителност, когато доставчикът има клаузи, посочващи съхранението на данни.

Хубавото на TunnelBear VPN е, че тя подробно разработва всички условия и условия в тяхната политика за поверителност. TunnelBear обяснява всички елементи, които биха могли да бъдат запазени, причината за съхраняването на тези данни и каква точно е тя.

Компанията съхранява вашия имейл адрес, име, общото количество използвани месечни данни и версията на ОС на вашето устройство.

TunnelBear VPN също споменава списъка с данни, които не се съхраняват от тях. Те не събират истинския IP адрес на потребителя и този, който е назначен на потребителя. Освен това те не водят запис на уебсайтове, които потребител посещава по време на интернет сърфиране.

Политиката за поверителност на TunnelBear VPN е необичайна по отношение на простотата и разбираемостта. За разлика от другите доставчици на VPN, TunnelBear има кратка политика за поверителност с ясен английски език, която дава ясна представа за всеки детайл.

Те също така споменават, че покупката на кредитна карта може да доведе до излагане на самоличност, тъй като личната информация се споделя с процесора за плащане. Затова те препоръчват анонимен метод на транзакции с биткойн, при който не се съхранява информация. И все пак ясно е посочено, че „TunnelBear никога не съхранява пълния ви номер на кредитна карта. За да запазим информацията за плащанията ви сигурни, ние приемаме всички налични мерки за сигурност и многофакторна автентификация, достъпни от тези доставчици. “

TunnelBear Review - Безопасен ли е TunnelBear? И алтернативи

TunnelBear Отзиви за Reddit

На уебсайта за социални новини и дискусии, Reddit, има много положителни, както и доста отрицателни отзиви относно TunnelBear VPN. По-долу са някои забележителни коментари за това, което потребителите на TunnelBear мислят за функциите и услугата. Коментар от дискусия Мисли за Tunnelbear? Надежден ли е ?. Коментар от дискусия Мисли за Tunnelbear? Надежден ли е??.

Този коментар за Netflix стрийминг е малко объркващо, тъй като не успях да свържа Netflix с VPN на TunnelBear. Въпреки това, има някои коментари, които показват, че някои сървъри могат да деблокират Netflix.Коментар от дискусия Torrenting с TunnelBear.

За този коментар трябва да спомена, че torrenting е забранено в услугата на TunnelBear и за ясен отговор можете да се свържете с екипа за поддръжка. Освен това има шанс VPN да следи вашия торент трафик и ако не бъде блокиран, тогава вашите данни могат да бъдат предадени за известия DMCA. Коментар от дискусия Tunnel Bear има най-добрите актуализации .. Коментар от дискусия НЕ КУПЕТЕ TUNNELBEAR, твърде неудобен за да бъде от полза..

Преглед на TunnelBear: често срещани проблеми, с които се сблъскват повечето потребители

Tunnelbear поддържа разединяването

Бавната връзка на TunnelBear е оборудвана и с проблемите с прекъсването. Това може да ви остави уязвими към кибер заплахи и излагане на идентичност.

Причината за честите прекъсвания на TunnelBear е, че той използва само една интернет връзка за предаване на всички данни на VPN сървъра. Дори ако има един-единствен спад на вашия Wi-Fi сигнал, тогава TunnelBear VPN връзката ще отпадне.

Бавна свързаност и сърфиране в интернет

Коментар от дискусия Мисли за Tunnelbear? Надежден ли е??.

Преди да тествам VPN на TunnelBear, слушах много за изоставащата скорост и бавната интернет връзка с тяхната услуга. Когато тествах услугата, скоростта намалява до 50% в сравнение с нормалната ми интернет скорост без VPN. Освен това нямаше голяма разлика в скоростта на различните сървъри, но сървърите във Великобритания се представиха най-адекватно.

Ако сравните тази скорост с други VPN производителност, може да я видите над много. И все пак има някои евтини и уважавани VPN като PIA. Също така има VPN като ExpressVPN, които превъзхождат всички по скорост и общи функции.

Използва ли се TunnelBear?

Безплатната версия на TunnelBear е по-добра в сравнение с другите безплатни VPN услуги. Ако обаче просто искате криптиране и сигурност, то TunnelBear е добра опция, но ако възнамерявате да извършвате някои други дейности като поточно предаване, деблокиране и изтегляне, тогава не трябва да го обмисляте.

Това е така, защото споделянето на P2P файлове не се поддържа от TunnelBear и скоростта на VPN също е малко изоставаща.

заключение

Познавайки всички недостатъци на сигурността в дадена услуга, никой не иска да се придържа към нея и това може да е случаят с потребителите на TunnelBear, които търсят алтернативите на TunnelBear. Ние обсъдихме най-добрите безплатни VPN алтернативи, но все пак е важно да се изясни, че доставчикът на безплатни услуги се възползва от един или друг начин. Така че, бъдете внимателни, че безплатен VPN може да рискува вашата поверителност.

Ето защо се препоръчва да се обмисли истински платена VPN, но лицата, които се нуждаят от редовна защита, също могат да използват безплатни VPN услуги.