TunnelBear Review – Is TunnelBear veilig? En alternatieven

[ware_item id=33][/ware_item]

Bijgewerkt 20 MEI 2019


Er zijn veel VPN-services nieuw op de markt of die gratis zijn. Maar helaas zijn er maar een paar efficiënt genoeg om u voldoende bescherming te bieden. Een dergelijke naam is TunnelBear VPN.

Tunnebear VPN biedt u veel mogelijkheden, zoals het deblokkeren van geblokkeerde websites. Ook streaming en download content en nog veel meer. Maar wat wil een gebruiker terwijl hij al deze dingen doet? De primaire prioriteit is beveiliging, en daarom zijn we hier TunnelBear alternatiefs.

Sommige VPN's die door veel internetgebruikers worden gebruikt, kunnen dat ook zijn kwetsbaar zonder dat mensen het weten.

Technische details in deze Tunnelbear Review

Onderzoekers van de Sapienza University of Rome en de Queen Mary University of London hebben in 2015 een studie gepubliceerd, waaruit blijkt beveiliging ontbreekt in 14 VPN's waaronder Tunnelbear. Die kunnen de volledige browsegeschiedenis van gebruikers onthullen, hetzij via "IPv6-verkeerslekkage" of "DNS-kaping", maar Tunnelbear vond met beide.

Hoewel, de TunnelBear een audit van de gevonden kwetsbaarheden in 2016 heeft uitgevoerd en beweert deze later in 2017 te verhelpen. Maar de meeste gebruikers zouden geen risico willen nemen na dergelijke blootgestelde kwetsbaarheden, vooral wanneer er potentiële en actieve VPN-providers zijn.

Voldoet Tunnelbear aan het doel?

Het enige doel waarvoor gebruikers enorm voor zichzelf VPN's kiezen, is online privacy. Als je tijdens het browsen door dingen en deblokkeren onbeschermd bent, kunnen hackers, overheidsinstellingen en internetproviders je gemakkelijk volgen. Daarom worden alle andere voordelen gearceerd als u geen anonimiteit en privacy krijgt. Dit is waar TunnelBear riskant en kwetsbaar is.

Om de VPN-zoekers te helpen bij het vinden van een geschikte VPN-provider voor zichzelf, hebben we enkele van de beste TunnelBear-alternatieven uitgezocht.

Het verschil tussen betaald & Gratis versies:

TunnelBear is een Virtual Private Network dat beide biedt betaald en vrij service die werd opgericht in 2011 en was gevestigd in Canada. Eerder dit jaar, op 8 maart, staat echter in een belangrijke aankondiging met betrekking tot TunnelBear VPN dat het antivirusbedrijf McAfee de VPN verwerft. Volgens McAfee hebben ze plannen om de technologie van TunnelBear te integreren in hun VPN-product, Safe Connect.

Nu is de TunnelBear VPN-service waarschijnlijk onderworpen aan de Amerikaanse wetgeving, maar het VPN-team blijft werken aan de TunnelBear-producten onder zijn merk.

De twee providers hebben een motief om samen te werken en gebruikers de beste oplossingen voor online beveiliging te bieden.

De TunnelBear VPN biedt zowel gratis als betaalde service waaronder de gratis versie naar mijn mening uitstekend is. Toch is er niet veel met de betaalde service van TunnelBear. Beide versies hebben dezelfde functies met alleen de gegevensbeperking van 500 GB gratis.

Er zijn in totaal 20 landen waarin de TunnelBear-servers aanwezig zijn. U kunt ook vijf apparaten tegelijkertijd met één account verbinden. Het ondersteunt alle populaire platforms, waaronder Windows, Mac, Android en iOS, evenals het biedt de extensies voor Chrome en Opera.

De snelheidsprestaties van de VPN-service zijn niet zo goed en er waren enkele problemen met de Windows-app. De Tunnelbear-website is informatief en de service is uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken, maar ze hebben geen live chat-ondersteuning. Het e-mailantwoord werd binnen 6-7 uur ontvangen en het antwoord was gunstig en goed uitgewerkt.

Feedback van gebruikers over reddit & tjilpen

Sociale mediaplatforms worden een essentiële bron voor beide, het delen van ervaringen en het verkrijgen van suggesties. Bovendien vertrouwen mensen bij het selecteren van een product op de ervaringen en beoordelingen van de gebruikers die dat al gebruiken.

Evenzo moeten voor de VPN-klanten of de mensen die VPN willen hebben, dergelijke beoordelingen nuttig zijn bij het nemen van beslissingen. Het kan echter ook hun kennis over VPN's vergroten.

#TunnelBear niet alleen heb je mijn geld genomen en loop je geen ondersteuning aan als je product nu niet werkt. Ik kan het probleem niet eens melden

- Andrew (@ andy5stevenson1) 5 juni 2017

Een essentiële factor voor elke VPN-service is de klantenondersteuning die de gebruiker kan frustreren als deze gebreken vertoont. Dit is wat een gebruiker klaagt over Tunnelbear die mogelijk geen antwoord heeft gekregen op zijn probleem.

Echt slechte ervaring met TunnelBear van vpnreviews

Een Redditor heeft zijn gedetailleerde ervaring met TunnelBear VPN gedeeld, die verschillende problemen omvat en ook een teleurstellende reactie van de VPN-provider. Reactie uit discussie Echt slechte ervaring met TunnelBear.

TunnelBear-gegevenscodering:

TunnelBear biedt u twee coderingsprotocollen, namelijk OpenVPN en IPSec / IKEv2. De gebruikers van Windows, Mac OSX en Android kunnen het OpenVPN-protocol gebruiken. De iOS-clients hebben echter de opties Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPsec) of Internet Key Exchange versie 2 (IKEv2). Daarom moet iedereen die OpenVPN op iOS wil downloaden verbindingssoftware van derden gebruiken.

Met uitzondering van de iOS 8 en oudere versies, kunnen alle platforms 256-bit AES-codering gebruiken in combinatie met SHA256-authenticatie. De iOS 8-versie heeft de codering van AES 128-bit met de authenticatie van SHA-1.

Om de betere beveiliging en privacyauthenticatie te bieden, heeft de TunnelBear VPN de externe audit uitgevoerd. Deze audit resulteert in positieve claims met betrekking tot de privacy van de provider en seconden van de beveiligingsbeloften die worden gedaan door de TunnelBear VPN.

Naast de VigilantBear (kill-schakelaar) heeft de TunnelBear onlangs twee bèta-oplossingen vrijgegeven voor het oplossen van de problemen met IP-lekkage. Deze toevoegingen kunnen helpen IPv6-lekken en IP-lekken te voorkomen voor het geval uw VPN-verbinding uitvalt.

TunnelBear Review - Is TunnelBear veilig? En alternatieven

U kunt overschakelen naar de bètaversie als dat nodig is. Anders moet je vasthouden aan de kill-schakelaarfunctie.

TunnelBear-alternatieven: ontwijkende beveiligingsproblemen

Hier zijn de meest aanbevolen opties in plaats van TunnelBear.

# 1 - UltraSurf

UltraSurf is een gratis VPN-proxy waarmee u internetbeperkingen kunt omzeilen met de juiste privacybescherming. Het zou een intelligente keuze kunnen zijn voor TunnelBear-alternatieven, omdat het identiteitsvermindering biedt en de browsegeschiedenis wist om gegevens te beschermen tegen snoopers en trackers.

Het is als 4,6 van de 5 beoordeeld in de webwinkel van Google. UltraSurf VPN heeft de VPN-zoekers veel betrouwbaarheid gegeven met een natuurlijk verbindingsproces zonder registratie en geen inlogfrustraties.

Met deze gratis VPN kunt u populaire websites en inhoud deblokkeren zonder geconfronteerd te worden met de beperkingen op zaken als bandbreedte. Ze hebben een Beta-versie uitgebracht voor hun Android-klanten voor wie het een gemakkelijke taak zal zijn om verbinding te maken met Wifi, 4G, 3G en alle mobiele providers.

Pros Cons
Gemiddelde laadsnelheid van pagina Plots ontkoppelen van klachten van gebruikers
Goed presterende Android-versie Met bepaalde tijd neemt de efficiëntie af
Blokkeert advertenties
Snelle connectiviteit

C

# 2 - Spotflux Lite

Spotflux Lite zou een efficiënte optie kunnen zijn voor tunnelbear-alternatieven omdat het meer dan 30.800 gebruikers in de Chrome-webwinkel heeft opgedaan die het 4 op 5 hebben gerangschikt. Een dergelijke reactie van de gebruikers bereiken is een functie die bevredigende prestaties weerspiegelt die door hen.

Spotflux VPN is een gratis service die gebruikers enkele van de buitengewone functionaliteiten van alle gratis VPN-services biedt. Het biedt u voldoende bescherming tegen veel voorkomende online bedreigingen zoals datatracking of cyberaanvallen. Met Spotflux kunt u opdringerige advertenties, tracking-cookies en iets dergelijks vermijden dat uw privacy in gevaar brengt.

U kunt ook genieten van veilig internet tijdens het reizen, omdat deze VPN de verbinding beveiligt, zelfs als u bent verbonden met een openbare wifi.

Pros

 • Efficiënt in het deblokkeren van inhoud
 • Blijft scannen van malware en virussen
 • U kunt een advertentie-vrij browsen ervaren

Cons

 • Ondergemiddelde klantenservice
 • Gevestigd in de VS.
 • Verbindingslogboeken worden bewaard

# 3 - SurfEasy

SurfEasy gratis VPN-service heeft bijna 75.000 gebruikers en heeft de beoordeling 5 op 5 gegeven in Google Web Store, en dit is iets verbazingwekkend. Het is heel ongewoon om volledige sterren van de gebruikers te krijgen.

Het biedt versleuteling op bankniveau voor het online verkeer van de gebruikers en biedt daarom een ​​potentiële beveiliging tegen de heersende bedreigingen. U kunt standaard een OpenVPN-protocol krijgen op uw Mac, Windows en Android.

Een van de belangrijkste oorzaken waarvoor ze een goede gebruikersreactie krijgen, is hun uitstekende klantenservice waarmee het gebruikersprobleem snel en efficiënt wordt opgelost. Het helpt u ook om firewalls en online beperkingen te omzeilen met verschillende serverlocaties die online browsen echt efficiënt maken.

Pros

 • Bevredigende snelheid
 • Makkelijke toegang
 • Goed presterende klantenservice

Cons

 • Heb wat verbindingslogboeken

# 4 - Hotspot-schild

Hotspot shield is een extreem populaire VPN-extensie omdat Chrome meer dan 1.653.300 gebruikers heeft met meer dan 500 miljoen downloads over de hele wereld. Het zou de beste van alle tunnelbear-alternatieven kunnen zijn die een individu zou kunnen kiezen.

Hotspot-schild is uiterst eenvoudig in te schakelen en te verbinden met slechts een enkele klik. De functies die het biedt, zijn echter talrijk, met enkele nieuw geïnduceerde functies zoals advertentieblokkering, trackerblokkering, cookieblokkering en bescherming tegen malware.

Ze beweren hun gratis gebruikers te voorzien van bijna alle functies die ze bieden met de premium-versie. Met Hotspot Shield blijft u anoniem terwijl u deblokkeert zonder de ergernis van bandbreedtebeperkingen. Hotspot shield kan onbeschermde websites beveiligen en beperkingen met een behoorlijke snelheid omzeilen.

Pros

 • Onbeperkte Bandbreedte
 • Wi-Fi-beveiliging
 • Verschillende serverlocaties

Cons

 • Gevestigd in de VS.
 • Advertenties weergeven in browsers van gebruikers

# 5 - Zenmate VPN

Een andere populaire VPN-extensie is Zenmate VPN die een intelligente keuze kan zijn tegen Tunnelbear-alternatieven. Volgens de beoordelingen van de Chrome-webwinkel deze VPN heeft de extensie 4 van de 5 sterren. Niet alleen dat, de gebruikerspopulatie voor Zenmate is enorm, d.w.z. bijna 5.146.000 over de hele wereld.

Een dergelijk niveau van vertrouwen op Zenmate VPN is ontwikkeld vanwege de efficiënte en lange lijst met functies die deze VPN te bieden heeft.

De meest opvallende functie is dat ze een groot aantal landen op de server hebben, dat is 30. Daarom is het voor u zeer eenvoudig om websites te deblokkeren door tussen deze servers te schakelen wanneer er geen werkt.

Ook is de snelheid die je zou ervaren na verbinding te hebben met Zenmate VPN een behoorlijke en laat geen aanzienlijke val zien.

Voors:

 • Bijna 30 serverlocaties
 • Geen DNS-lek
 • Blokkeert malware

nadelen:

 • Slecht presterende klantenondersteuning
 • Langzame verbinding met apps

Meest gestelde vraag over TunnelBear (faqs)

Hier zijn de meest gestelde vragen over Tunnelbear-services, protocollen en codering.

Is TunnelBear helemaal gratis?

In de lijsten met gratis VPN-services kunt u TunnelBear eenvoudig ergens boven in de lijst vinden. Ongetwijfeld heeft deze VPN-provider veel minder variatie in functies van hun betaalde versie en de gratis versie. De datalimiet van het gratis abonnement is echter slechts 500 MB, waardoor u de videostreaming snelheid en kwaliteit niet perfect kunt controleren.

Maar het mooie is dat je toegang hebt tot alle servers behalve de Australische server die net aanwezig is in de premium-versie. Ook is de laatst geïntroduceerde functie van IntelliBear niet inbegrepen in de gratis versie.

Introductie van “IntelliBear" een slimmere beer die sommige websites kan tunnelen en andere niet! #vpn #privacy https://t.co/ZGx1qXkbOm

- TunnelBear (@theTunnelBear) 5 maart 2014

Gelukkig kun je de limiet voor de gratis versie van gegevens verhogen tot 1 GB als je er een ondersteunende tweet voor plaatst.

Aan de andere kant hebben ze nog twee plannen die worden betaald. De maandelijks plan kost $ 9,99 per maand, waarvoor u alle functies en onbeperkte gegevens krijgt. Het andere betaalde plan is voor 12 maanden (1 jaar) die een enorme korting van 58% per maand bieden. In dit plan moet u een totaalbedrag van $ 49,88 betalen, wat neerkomt op $ 4,16 per maand.

Is tunnelBear veilig te gebruiken?

Naar mijn mening hangt de veiligheid van een VPN-provider af van twee basiszaken; het privacybeleid van de service en het coderingsniveau. Ik zal het registratiebeleid in detail bespreken, later in het artikel. De TunnelBear VPN geeft echter een duidelijke verklaring af van het beleid voor niet-loggen in termen van voorwaarden of wat we zeggen als privacybeleid.

Het veiligheidsperspectief van TunnelBear VPN hangt ook een beetje af van de locatie en de internetregelgeving op die plaats. Zoals eerder vermeld, is TunnelBear VPN een Canadese provider en volgens dat kun je onder toezicht staan. De Canadese overheid implementeert wetten zoals C-51 die een aantal strikte voorschriften hebben. Canada maakt ook deel uit van vijf oogbewaking op basis waarvan zij de gegevens van de burgers met andere lidstaten konden delen.

Het is ook noodzakelijk op te merken dat TunnelBear VPN duidelijk heeft gemaakt dat een gebruiker altijd de wetten van zijn land moet accepteren en die waarin een provider zich bevindt.

Is TunnelBear goed?

TunnelBear heeft een opmerkelijke lijst met prominente en enkele onderscheidende functies waarvoor het kan worden beschouwd als een adequate VPN-service.

Het eerste en belangrijkste voordeel van deze VPN is dat het een gratis versie zonder functiebeperkingen en daarom kunt u een idee krijgen over de services. Er is een optie om 5 apparaten tegelijkertijd aan te sluiten, ongeacht welke plannen u gebruikt.

Het tweede belangrijke ding dat een groot voordeel is van het gebruik van TunnelBear VPN is het makkelijk te gebruiken en de website structuur. Hun website bevat bijna alle informatie waarnaar een gebruiker op zoek kan zijn. De navigatie op de website is eenvoudig en een persoon kan gemakkelijk alle informatie vinden met duidelijke instructies.

De TunnelBear VPN werkt ook in China, zolang u het downloadt en installeert voordat u arriveert.

Sommige verschillende en zeldzame VPN-functies worden ook geleverd door de TunnelBear. De IntelliBear (VPN-tunneling), VigilantBear (Kill Switch) en de anonieme IP-functies zijn inbegrepen in hun service.

De IntelliBear biedt u de mogelijkheid om de websites te scheiden die u wilt tunnelen en die u niet wilt tunnelen. De VigilantBear functie helpt VPN-lekken door automatische internetverbinding als er plotselinge VPN-uitval is.

Er zijn echter enkele nadelen met TunnelBear VPN die niet konden worden genegeerd.

Met TunnelBear VPN kunt u dit niet stortvloed. Dit is zo omdat; de VPN-provider houdt je aan de Canadese wetgeving te volgen en ze beperken technisch gezien P2P torrenting en het delen van bestanden.

Ook zijn er veel VPN-services die worden geblokkeerd door Netflix. Daarom is het zeer waarschijnlijk en getest dat de TunnelBear niet werkt Netflix deblokkeren.

Betreffende de Klantenservice van TunnelBear VPN moet worden vermeld dat de ondersteuning voor livechat niet aanwezig is. De enige manier om contact op te nemen met de klantenservice is via de e-mail en dit betekent dat u lang moet wachten.

Houdt TunnelBear logboeken bij?

Het privacybeleid van TunnelBear stelt duidelijk: “TunnelBear registreert GEEN activiteiten van klanten die zijn verbonden met onze serviceperiode. Uw privacy staat voorop. ”Toch is het de claim die wordt gedaan door de meeste VPN-providers. De nadruk moet liggen op de details van het privacybeleid waarbij de provider clausules bevat waarin de gegevensopslag wordt vermeld.

Het goede van TunnelBear VPN is dat het alle voorwaarden in hun privacybeleid zeer goed uitwerkt. TunnelBear legt alle items uit die kunnen worden bewaard, de reden voor het bewaren van die gegevens en wat het precies is.

Het bedrijf slaat uw e-mailadres, voornaam, het totale aantal gebruikte maandelijkse gegevens en de OS-versie van uw apparaat op.

De TunnelBear VPN vermeldt ook de lijst met gegevens die niet door hen worden opgeslagen. Ze verzamelen niet het echte IP-adres van een gebruiker en het adres dat aan de gebruiker is toegewezen. Ook houden ze geen gegevens bij over websites die een gebruiker bezoekt tijdens het surfen op internet.

Het privacybeleid van TunnelBear VPN is ongebruikelijk wat betreft eenvoud en begrijpelijkheid. In tegenstelling tot andere VPN-providers, heeft TunnelBear een kort privacybeleid met duidelijke Engelse taal die een duidelijk idee geeft over elk detail.

Ze vermelden ook dat de aankoop van een creditcard kan leiden tot identiteitsbekendheid omdat de persoonlijke informatie wordt gedeeld met de betalingsverwerker. Daarom bevelen ze een anonieme methode van Bitcoin-transacties aan waarbij geen informatie wordt opgeslagen. Toch wordt duidelijk vermeld dat “TunnelBear nooit uw volledige creditcardnummer opslaat. Om uw betalingsinformatie veilig te houden, nemen we alle beschikbare beveiligings- en multi-factor authenticatiemaatregelen die beschikbaar zijn bij deze providers. "

TunnelBear Review - Is TunnelBear veilig? En alternatieven

TunnelBear Beoordelingen over Reddit

Er zijn veel positieve en behoorlijk negatieve beoordelingen over de TunnelBear VPN op de sociale nieuws- en discussiewebsite, Reddit. Hieronder vindt u enkele prominente opmerkingen over wat de gebruikers van TunnelBear denken over de functies en de service. Opmerkingen over discussie Gedachten over Tunnelbear? Is het betrouwbaar? Reactie uit discussie Gedachten over Tunnelbear? Is het betrouwbaar?.

Deze opmerking over Netflix-streaming is een beetje verwarrend omdat ik geen verbinding kon maken met Netflix met TunnelBear VPN. Er zijn echter enkele opmerkingen die aantonen dat sommige servers Netflix kunnen deblokkeren. Reactie op Torrenting met TunnelBear.

Voor deze opmerking moet ik vermelden dat de torrenting is verboden in dienst van TunnelBear en voor het duidelijke antwoord kunt u contact opnemen met het ondersteuningsteam. Er is ook een kans dat de VPN uw torrentverkeer bewaakt en als deze niet worden geblokkeerd, kunnen uw gegevens worden overhandigd voor DMCA-meldingen. Opmerking over de discussie Tunnel Bear heeft de beste updates .. Opmerking over de discussie KOOP TUNNELBEAR NIET, te lastig om van nut zijn..

TunnelBear Review: veelvoorkomende problemen van de meeste gebruikers

Tunnelbear verbreekt de verbinding

De trage verbinding van TunnelBear is ook uitgerust met de verbindingsproblemen. Hierdoor kunt u kwetsbaar worden voor cyberdreigingen en identiteitsblootstelling.

De reden voor het regelmatig verbreken van TunnelBear is dat het slechts één internetverbinding gebruikt om alle gegevens naar de VPN-server te verzenden. Zelfs als uw wifi-signaal slechts één keer wordt verwijderd, wordt de TunnelBear VPN-verbinding verbroken.

Langzame connectiviteit en surfen op internet

Reactie uit discussie Gedachten over Tunnelbear? Is het betrouwbaar?.

Voordat ik de TunnelBear VPN test, heb ik veel geluisterd naar de achterblijvende snelheid en trage internetverbinding met hun service. Toen ik de service testte, daalde de snelheid tot 50% in vergelijking met mijn normale internetsnelheid zonder VPN. Er was ook geen enorm verschil in snelheid tussen verschillende servers, maar de Britse servers presteerden het meest adequaat.

Als u deze snelheid vergelijkt met de prestaties van andere VPN's, ziet u deze mogelijk boven veel. Toch zijn er enkele goedkope en gerenommeerde VPN's zoals PIA. Er zijn ook VPN's zoals ExpressVPN die alles overtreffen in snelheid en algemene functies.

Is TunnelBear de moeite waard om te gebruiken?

De gratis versie van TunnelBear is beter in vergelijking met de andere gratis VPN-services. Als u echter alleen codering en beveiliging wilt, is TunnelBear een goede optie, maar als u van plan bent om enkele andere activiteiten uit te voeren, zoals streaming, deblokkeren en torrenting, moet u dit niet overwegen.

Dit komt omdat het delen van P2P-bestanden niet wordt ondersteund door TunnelBear en de VPN-snelheid ook een beetje achterblijft.

Conclusie

Niemand kent de beveiligingslekken van een dienst en wil daar niet aan vasthouden. Dat is misschien het geval voor TunnelBear-gebruikers die op zoek zijn naar de TunnelBear-alternatieven. We hebben de beste gratis VPN-alternatieven besproken, maar het is belangrijk om te verduidelijken dat een gratis serviceprovider op een of andere manier profiteert. Wees dus voorzichtig dat een gratis VPN uw privacy kan schaden.

Daarom wordt aanbevolen om een ​​echte betaalde VPN te overwegen, maar de personen die regelmatige bescherming nodig hebben, kunnen ook gratis VPN-services gebruiken.