Vertraagt ​​VPN de internetsnelheid? [Opgelost]

[ware_item id=33][/ware_item]

Een kort antwoord op deze vraag: VPN-verbinding veronderstelt om uw snelheid te verlagen vanwege coderingsprotocollen. VPN leidt uw internetverkeer door een sterk gecodeerde tunnel, waardoor u tijdens het browsen altijd een verbroken verbinding voelt. Als u de beste en legitieme VPN-service gebruikt, vermindert dit uw verbindingssnelheid niet met meer dan 5% tot 6% van uw normale internetsnelheid.


In sommige gevallen is VPN echt een handig hulpmiddel wanneer uw verbinding door uw ISP wordt beperkt, er zijn veel redenen waarom ISP uw bandbreedte beperkt, en we zullen dit verder in dit artikel bespreken. Een ander voordeel is een VPN-codering die uw internetverbinding verbetert door uw verbinding privacy en veiligheid te bieden.

VPN-toestemming om IP-informatie te verbergen en uw internetverbinding te coderen, dus de hackers, spoofing-oplichters en fraudeurs kunnen uw privégegevens niet benaderen wanneer u op internet surft in een openbare hotspot of een reguliere internetverbinding.

Ondanks de voordelen van VPN, zijn veel VPN-gebruikers bezorgd over hoe VPN de internetsnelheid verstoort. Zo, vertraagt ​​een VPN het internet? In wezen zijn er meer dan een paar problemen die de snelheid van uw internet kunnen beïnvloeden, of u nu achter een VPN-server zit of niet.

De vraag "maakt VPN internet langzamer?" Is geen eenvoudig ja of nee-antwoord, het kan in bepaalde stappen worden verklaard:

Waarom VPN's de internetsnelheid vertragen:

Bepaalde VPN-providers kunnen beweren dat ze de snelheid van de internetverbinding verhogen door VPN te gebruiken, of zelfs beweren dat ze helpen bij het omzeilen van ISP-beperking.

Terwijl we die vraag niet kunnen beantwoorden. Maar als u een VPN gebruikt, is het niet zeker of dit uw internetsnelheid wel of niet zal vertragen. Er zijn echter een aantal factoren die op uw verbinding lijken terwijl u op VPN bent. Je moet gewoon op de hoogte zijn van:

1 - De fysieke locatie van de server:

Er is waargenomen en getest dat wanneer u verbinding maakt met een VPN-server die ver verwijderd is van uw fysieke locatie, dit kan resulteren in connectiviteit op lage snelheid. Om dit probleem op te lossen, kunt u andere servers in de buurt selecteren om de responstijd te verbeteren. Door enkele best aanbevolen VPN-providers te gebruiken, kunt u kiezen uit enorme aantallen servers.

2 - De kwaliteit van de codering:

Het type codering is ook de oorzaak van trage internetverbinding terwijl u verbonden bent via een VPN-client. Er zijn verschillende protocollen die worden aangeboden door een VPN-provider voor het verwerken van verschillende soorten aanvragen. U kunt de snelheid optimaliseren door uw privacy en codering te verminderen, wat betekent dat u verschillende protocollen kunt proberen waarmee u verschillende functies kunt gebruiken.

3 - Wijzig protocollen:

Verschillende internetproviders ondersteunen verschillende protocollen. Als u lijdt aan lage snelheid, stem dan af tussen de protocollen, d.w.z. PPTP, L2TP en OpenVPN. Verwijderen uit de protocollen lost ook het probleem met de verbinding op.

Meestal bieden VPN's 3 soorten protocollen, PPTP, L2TP / IPsec en OpenVPN, die zijn ontworpen om verschillende soorten behoeften op verschillende apparaten aan te kunnen. Probeer altijd het juiste protocol voor jezelf te vinden.

Laten we eens kijken welk protocol het beste voor u is!

PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol): Door de 128-bits coderingsmethode te gebruiken, biedt dit protocol de beste snelheid maar de minder veilige omgeving. U kunt dit protocol ook configureren met OpenVPN, wat het pluspunt is.

L2TP-IPsec: In dit protocol krijgt u hoogwaardige beveiliging in vergelijking met PPTP. Het zal uw internetsnelheid vertragen vanwege de gecodeerde tunnel of vanwege VPN-tunneling, maar het zorgt ervoor dat u een anonieme verbinding biedt. Het nadeel zou "moeilijk te achterhalen zijn met OpenVPN".

OpenVPN: Het is de beste optie voor iedereen, snelheid, privacy en beveiliging. U kunt problemen ondervinden bij het instellen van dingen met Open VPN en u hebt ook andere software nodig om deze configuratie te configureren. OpenVPN is handig in gebruik en gaat echt goed om met snelheid en beveiliging.

4 - Load On Servers:

Dit is het veel voorkomende probleem wanneer u de gratis of trail-versie van een VPN-serviceprovider gebruikt. Hiermee kunt u niet kiezen tussen de lijst met servers. Daarom blijven veel mensen verbonden met dezelfde server en in deze omstandigheden kunt u zeker te maken krijgen met trage connectiviteit of een lage browse-ervaring.

Er zijn zelfs betaalde VPN's op de markt die onvoldoende servers hebben om de belasting onder hen te verdelen, waardoor hetzelfde probleem ontstaat.

5 - P2P-bestandsdeling:

Dit is het feit dat het delen van bestanden via P2P (peer-to-peer) de grootste reden is voor ISP-beperking. Een enorme hoeveelheid downloaden via torrent-sites maakt ISP-trackers attent en ze beperken uw bandbreedte.

Door de VPN-service te gebruiken, kunt u ISP-throttling omzeilen, maar u moet uw VPN-provider vragen of ze P2P toestaan ​​of niet. Anders zult u dezelfde situatie hebben als waar u voor de VPN-verbinding mee te maken had.

6 - ISP snelheidsbeperkingen:

ISP snelheidsbeperkingen kunnen afkomstig zijn van uw breedband of rechtstreeks van ISP. Ik heb hierboven de reden genoemd waarom en wanneer u een dergelijk probleem zou kunnen ervaren. Een grote hoeveelheid downloaden van torrents is de meest voorkomende oorzaak hiervan.

Soms leggen breedbandbeheerders of netwerkbeheerders enkele beperkingen op voor uw normale internetverbinding achter de muur, waardoor dezelfde situatie ontstaat en u een trage verbinding voelt.

7 - Interconnectie tussen de VPN-provider & Uw ISP:

Beiden: je ISP en je VPN zijn onderling verbonden, ze zijn beide betrokken bij het beperken van je snelheid.

ISP-throttling testen:

Als uw ISP betrokken is bij het beperken van uw bandbreedte, moet u dit controleren voordat u de VPN-service aansluit.

Volg de volgende stappen om uw snelheid te controleren:

  1. Verbreek VPN
  2. bezoek www.speedtest.net
  3. Verbind VPN

In dit proces krijgt u een duidelijk resultaat als uw ISP dergelijke snelheidslimieten hanteert.

Firewall-instellingen:

Bepaalde routers en firewalls van derden veroorzaken ook problemen met snelheid en verbinding. Schakel de router / 3rdparty of Windows Firewall uit en controleer de consistentie en snelheid van de verbinding. Wanneer u een VPN-verbinding instelt, moet u ervoor zorgen dat de firewall-instelling van uw computer is ingesteld, zodat alleen een VPN betrouwbaar kan worden uitgevoerd. Vaak hebben firewall-instellingen geen invloed op de VPN, maar op de CPU-snelheid waardoor VPN uw internetverbinding kan vertragen.

Over het algemeen ziet u niet zo'n ernstige verandering in de snelheid van de internetverbinding wanneer u een VPN gebruikt. De algehele snelheid van uw VPN stil hangt af van uw huidige snelheid van de internetverbinding. Dus zolang dat stabiel is, zal elke vertraging slechts een klein segment zijn dat misschien niet eens merkbaar is.