Vilka är de bästa gratis VPN: n för Mac OS

[ware_item id=33][/ware_item]

Jag är säker på att du inte vill att jag ska diskutera termen VPN från början. Men du måste känna till de få funktionerna som gör det bästa VPN för Mac.


Några av er kanske tror att VPN är överhypat, men i så fall måste du tänka om igen. Jag kommer också att diskutera några skäl till att VPN för Mac är fördelaktigt och nödvändigt.

Först, titta på de funktioner som du inte bör bortse från i Mac VPN;

 • Mac-stöd
 • Jurisdiktion
 • Avancerade funktioner (kill switch, DNS-läcksskydd, split tunneling)

Bland tusentals VPN: er finns det bara få som är kompatibla med Mac. Kom ihåg att VPN: erna som påstår kompatibilitet med MacOS inte alltid uppfyller sitt uttalande.

Därför, innan jag skrev detta blogginlägg, hade jag utfört några viktiga VPN-tester och arbetat med VPN på min MacBook PC.

VPN-tester som jag utförde var;

 • IP-läckagetest
 • DNS Leak Test
 • Krypteringstest
 • Netflix-test
 • Torrent IP-test

Dessa test verifierar VPN-tjänsten inte bara för att deklarerar den bästa VPN för Mac utan i alla perspektiv. Det är därför VPN: n som klarar dessa test kan betraktas som bästa VPN-tjänster.

Men eftersom du är här för att se bästa gratis VPN för Mac så kommer jag att lista de gratis VPN: n enligt den prestanda de har visat i dessa tester.

Varför du behöver Mac VPN?

Det är ett vanligt begrepp att Mac är säkrare än Windows. Denna tro är sant till viss del, men det finns vissa brister som kan skrämma dig om du också är Mac-användare.

Här är några orsaker som är en mardröm för Mac-användare och som i huvudsak tvingar dem att överväga VPN.

Spionering på webbkamera

Den lilla lampan visar att din webbkamera är på eller inte, rätt?

Men detta är inte sant om du använder Mac. I äldre versioner av Mac inaktiverar en inbyggd programvara webbkamera / kameraljus helt.

Ghost Account Skapa

På Mac kan vem som helst enkelt skapa ett nytt konto utan tillstånd från ägaren eller administratören för den enheten.

Detta görs i princip genom metoden som lurar Mac-enheten att tro att enheten installeras för första gången.

Så här är det.

 • Starta om Mac-enheten, tryck Cmd + S under startprocessen. Detta steg tar dig till en svart skärm med vit text.
 • Skriv mount-uw och tryck på enter.
 • Skriv rm / var / db / .AppleSetupDone och klicka på Enter.
 • Skriv sedan sudi omstart och tryck på enter igen.
 • En skärm med texten "Välkommen till din nya Mac!" Kommer att visas och du får skapa ett nytt administratörskonto.

Den här processen kommer inte att ändra eller ta bort någon fil från enheten, bara en ny kontokontroll läggs till.

För att undvika en sådan risk kan du ställa in ett firmwarelösenord som också kan blockera datastöldattackerna på din Mac. Men om du tappar eller glömmer det här lösenordet måste du fixa det från Apple.

Lösenordsåterställning

Vem som helst kan återställa ditt Mac-lösenord med fysisk åtkomst till några minuter. Detta kan hända om du inte har firmwarelösenord men vanligtvis är den här lösenordshanteringen och hanteringen ganska kritisk och du kan förlora det när som helst.

Det finns många sätt att återställa Mac-lösenord och ett som jag vet börjar med den liknande startprocessen som diskuteras ovan i kontot.

Dessutom är det viktigt att nämna att ingen autentisering behövs för att ändra lösenord förutom när ett Apple-ID är länkat till ditt konto. Men det finns andra metoder som kan kringgå detta också.

Gatekeeper säkerhetsgap

Gatekeeper introducerades i Mac OS 10.7.5 i syfte att begränsa skadlig programvara. Senare blev det emellertid krångel för utvecklare och konsumenter också.

Varför? Detta är anledningen.

”För appar som laddas ner från andra platser än Mac App Store kan utvecklare få ett unikt utvecklar-ID från Apple och använda det för att signera sina appar digitalt. Utvecklare-ID tillåter Gatekeeper att blockera appar som skapats av malware-utvecklare och verifiera att appar inte har manipulerats sedan de undertecknades. Om en app har utvecklats av en okänd utvecklare - en utan utvecklar-ID - eller manipulerad med, kan Gatekeeper blockera appen från att installeras. "

Du måste betala $ 99 per år om du vill ha gatekeeper för dig själv.

På grund av juridiska processer inaktiverar vissa företag också gatekeeper som en del av deras installationsprocess.

Gatekeeper säkerhetsgapbild

Du kan läsa hela registreringsinformationen och processen här.

Vänta!

Trots att du har en gatekeeper kan en skadlig kod komma åt din Mac-enhet. Apple har också introducerat funktionen "Auto Rearm" för gatekeeper i Yosemite som automatiskt slås på efter 30 dagars inaktivitet. Med terminal kan den här funktionen inaktiveras men terminalen förblir skrämmande för många Mac-användare.

Varför människor undviker gratis VPN: er?  

Det finns stora chanser att du tror att kampanjen mot gratis VPN är ett verktyg för att få människor att spendera pengar. Men på grund av vissa legitima skäl och bevis för säkerhetssäkerhet rekommenderar att du inte använder gratis VPN.

Jag nämner några gratis nackdelar med VPN som jag har märkt och ser dem, jag är säker på att du kommer att länka din upplevelse också om du någonsin har använt gratis VPN.

Men först har du någonsin tänkt att någon tjänst kan vara gratis utan vinst?

Svaret är nej.

Här är några sannolika källor genom vilka gratis VPN: er söker nytta.

 • Pop-up-annonserna som kan komma från tredjepartskällor med kunskaper om användarnas preferenser. Dessa annonsörer betalar tjänsteleverantörerna för att få användardata.
 • Gratis VPN säljer också användarbandbredd och ett exempel på det är nyheten som rapporterade berömda VPN "Hola" som säljer användarbandbredden.

Gratis VPN är lågt betyg på grund av vissa bevisade säkerhetsbrister.

 • CSIRO-studie som genomfördes 2016 visade att från 283 testade VPN: er innehåller 75% av VPN: n i viss utsträckning spårning. Som nämnts tidigare är denna spårning främst i syfte att få ekonomisk nytta genom att sälja informationen till tredje part.
 • Sekretesspolicyn är också en viktig sak att lägga märke till. De flesta människor undviker att läsa den långa texten och i allmänhet går de ungefär igenom den markerade texten eller nyckelpunkter.

Det här är när en VPN mestadels lurar eller villkorar användare. På forum och i markerade punkter eller i början av sekretesspolicyn kräver VPN alltid ingen dataloggning och information som säljs till tredje part. Men att gräva djupt i underavsnitten kan för det mesta avslöja skuggiga klausuler.

 • Aktivitetsspårning är också ett vanligt krav mot gratis VPN, inklusive vissa betalade. Men gratis VPN är vanligtvis involverade i övervakning av aktiviteter som bläddrade webbplatser, den tid du tillbringar där och när du har besökt webbplatsen. Studien som nämnts ovan avslöjade också det faktum att 72% av de gratis VPN: n har en tredjeparts tracker inbäddad.

Förutom dessa extrema säkerhetsbrister finns det några brister som enormt avvisar internetanvändare från att använda gratis VPN.

 • Den mest irriterande orsaken är extrem efterdröjning och hastighetsnedbrytning. Du kanske har upplevt det här problemet om du har använt en gratis VPN-tjänst när som helst tidigare.
 • Datagräns eller bandbreddgräns är uppenbar i gratis VPN-strategi eller -plan. De flesta gratistjänster nämner datagränsen i deras gratispaket men en viss bandbredd utan förvarning.
 • De flesta använder VPN för att avblockera USA: s Netflix och för P2P-fildelning. Men bara ett fåtal VPN ger förmånen att strömma och för Netflix kan du inte hitta någon gratis VPN-tjänst. Åtminstone har jag inte upplevt att Netflix blockerade med någon av de gratis VPN-tjänster som jag har testat hittills.

De gratis nackdelarna med VPN som jag nämnde ovan är vanliga krångel för användare, men det kan finnas många andra problem förutom dessa. Du står inför det här problemet på grund av några skäl, inklusive den monetära fördelen och låga investeringar i fri plan (naturligtvis kommer ingen att investera maximalt när det finns färre sätt att få vinst).

Men eftersom de flesta gratis VPN-er har sin egen premium-tjänst (betald) är det här taktiken för att flytta användare av gratisversion till premiumversionen.