Vodnik za šifriranje VPN: In kako deluje 2019?

[ware_item id=33][/ware_item]

Šifriranje je metoda, ki se uporablja za povečanje varnosti in zasebnosti podatkov ali informacij, ki so občutljivi, do katerih lahko dostopa katera koli naključna oseba.


Šifriranje je ime postopka, ki pretvori dejanske podatke in informacije v neberljivo in kodirano obliko, ki je zaščitena s šifrirnim ključem, ki ga nastavi samo pooblaščeni uporabnik..

Podatke je mogoče dešifrirati, ko pooblaščeni uporabnik pravilno vnese ključ. Obstajajo različne kategorije šifriranja, kot so šifriranje datotek, šifriranje celotnega diska, šifriranje naprave in šifriranje VPN.

Kibernetski zločini so v teh dneh zelo pogosti, saj so hekerji, neželeni pošiljatelji in drugi ostrostrelci, vključno z vladnimi varnostnimi in nadzornimi agencijami, začeli uporabljati vrhunsko tehnologijo za dostop do vašega omrežja in ukradli vaše občutljive podatke in podatke.

Kar ne samo fizično škoduje vaši napravi, ampak je nevarno tudi za vaše zaupne podatke, kot so podatki o bančnem računu, podatki o kreditni kartici, zasebni pogovori, fotografije, videoposnetki in druge podobne informacije. Nihče ne želi, da bi bili tako občutljivi podatki v napačnih rokah.

Ni vam treba skrbeti, saj za to obstaja tudi rešitev, ki jo uporabljajo milijoni uporabnikov po vsem svetu, in to je šifriranje podatkov prek interneta. Kako je mogoče internetne podatke šifrirati? Izvede ga orodje, imenovano Virtual Private Network (VPN) in šifriranje VPN.

Kaj je šifriranje VPN? In kako deluje?

Šifriranje VPN je postopek, s katerim VPN skriva vaše podatke v kodirani obliki, ki ga ni mogoče brati, kdorkoli poskuša prebrskati vaše podatke. VPN šifrira podatke, ko vstopi, in preide skozi njegov predor, nato pa jih dešifrira na drugem koncu, kjer vas strežnik VPN poveže z vašim zahtevanim spletnim mestom, medtem pa s prenosom vse vaše podatke za prijavo varujejo in skrivajo Šifriranje VPN.

Šifriranje VPN

Spodaj bomo izvedeli nekaj o tehnoloških vidikih šifriranja VPN.

Različne vrste VPN

VPN uporablja različne kombinacije in tehnike šifriranja, ki jih je enostavno razumeti, če poznate vrste VPN in protokole, ki jih uporabljajo za šifriranje in varnost.

Povezano vprašanje o VPN

VPN od mesta do mesta

Pisarne večinoma uporabljajo VPN od mesta do mesta, znan tudi kot VPN od usmerjevalnika do usmerjevalnika. Podjetja pogosto morajo eno od svojih pisarn povezati z drugo pisarno na daljavo z vzdrževanjem zasebnosti in tajnosti, kar dosežejo z namestitvijo VPN-ja od mesta do mesta, ki gradi zasebni šifriran tunel in zagotavlja varno povezavo med pisarniškimi podružnicami v katerem koli lokacija sveta. Imenuje se tudi VPN usmerjevalnik do usmerjevalnika, ker tukaj en usmerjevalnik deluje kot VPN odjemalec, drugi pa kot VPN strežnik za zagotavljanje varnega in anonimnega interneta v pisarnah, ki se nahajajo na različnih geografskih lokacijah.

VPN za oddaljeni dostop

VPN za oddaljeni dostop svojim uporabnikom na daljavo omogoča internetno povezavo s svojim zasebnim omrežjem. Domači uporabniki in pisarniški zaposleni ga večinoma uporabljajo za povezavo s strežnikom svojega podjetja, ko potujejo izven pisarne.

Posameznikom omogoča povezavo z ustvarjanjem varnega virtualnega tunela med uporabnikovim računalnikom ali napravo in strežnikom VPN ter jih poveže z internetom z varnim šifriranim tunelom.

To vrsto VPN-ja običajno uporabljajo domači uporabniki, da se znebijo geo-omejitev in dostopajo do blokiranih spletnih mest v svoji regiji, medtem ko jih pisarniški zaposleni uporabljajo, kadar želijo dostopati do strežnika podjetja z druge lokacije.

Vrste protokolov VPN

Raven zasebnosti in varnosti, ki jo dobite od VPN-ja, je odvisna od vrste protokola, ki ga uporablja za zaščito vaših podatkov in ohranjanje zasebnosti. Obstajajo različne vrste protokolov VPN, ki jih uporabljajo ponudniki VPN; vsaka vrsta VPN protokola, navedena spodaj, zagotavlja drugačno raven varnosti, zato si oglejmo njih.

IPSec - Varnost internetnega protokola

Internet Protocol Security ali IPSec je najpogostejši protokol VPN, ki ga uporabljajo VPN-ji od mesta do mesta za zagotavljanje varnosti podatkov v omrežjih IP, vključno z internetom. Lahko zavaruje podatke med usmerjevalnikom in usmerjevalnikom, požarnim zidom na usmerjevalnikom, namizjem na strežniku in namizjem za usmerjevalnikom..

V glavnem uporablja dva pod protokola: Encapsulated Security Payload (ESP) in Authentication Header (AH), ki daje poudarek podatkovnim paketom, ki potujejo skozi tunel. Oba pošiljata različna navodila glede na to, katero vrsto podatkovnih paketov prenaša prek tunela.

L2TP - (protokol o določitvi tunelov 2. stopnje)

Gre za protokol za tuneliranje, ki se uporablja s kombinacijo IPSec za gradnjo visoke varnosti in zasebnosti ter visoko varno VPN povezavo. Podpirajo ga tudi VPN od mesta do mesta, vendar jih uporabljajo VPN-ji za oddaljeni dostop, saj je to primarni protokol od točke do točke (PPP), ki se uporablja predvsem kot protokol za tuneliranje, skupaj z drugimi šifrirnimi protokoli, kot je IPsec, za krepitev in izboljšanje raven varnosti in zasebnosti.

Članek o razmerju: kaj je hudourništvo in kako deluje

PPTP - (Protokol od tunela do točke)

Za šifriranje podatkov z ene točke na drugo je odgovoren samo z ustvarjanjem šifriranega predora in prenosom podatkov iz njega. PPTP protokol je najpogosteje uporabljen protokol in podpira tisoče operacijskih sistemov in naprav. Podpira 40-bitno in 128-bitno šifriranje ali katero koli drugo shemo šifriranja, ki jo podpira PPP.

OpenVPN

OpenVPN je programska aplikacija z odprto kodo, ki uporablja mehanizem VPN za ustvarjanje varne povezave od točke do točke v virtualnih tunelih in funkcijah oddaljenega dostopa. Velja za najbolj varen protokol VPN, ki lahko zagotavlja številne mešane in zapletene funkcije varnostnega protokola.

SSTP - Protokol varnega tuneliranja vtičnic

V glavnem se uporablja za šifriranje višjega cenovnega razreda v operacijskem sistemu Windows, ker gre za Microsoftov lastniški protokol, tako da kadar OpenVPN ni podprt SSTP je mogoče uporabiti za isto raven varnosti in šifriranja in je močnejši od PPTP in L2TP / IPSec.

Zakaj potrebujete šifriranje VPN

VPN-ji se uporabljajo za varnost in zasebnost, zato je ključnega pomena, da jih je treba šifrirati, da so vsi vaši podatki in internetne aktivnosti skriti pred vsakim, ki poskuša vohuniti v vašem omrežju..

Torej, to je glavni namen uporabe storitve VPN, ampak da, obstaja nekaj VPN-jev, ki vas lahko zavarujejo glede varnosti in šifriranja in morda so to VPN brez šifriranja.

Predložili smo vam kratke informacije o tem, kako VPN šifrira in kakšen sistem in mehanizem uporabljajo za zagotavljanje varnosti in šifriranja, tako da od zdaj naprej veste, kaj morate iskati v zasebnem omrežju za najboljšo zasebnost in varnost.

Šifriranje VPN sloja varnih vtičnic (SSL)

Za razliko od drugih tradicionalnih protokolov VPN, ki se uporabljajo zlasti za programsko opremo VPN, se za spletni brskalnik uporablja Secure Sockets Layer SSL šifriranje VPN in ga je mogoče uporabiti v razširitvi brskalnikov, ki za namestitev in nastavitev ne potrebuje nobene posebne aplikacije..

Lahko ga neposredno dodate v internetni brskalnik in ima stikalo za vklop / izklop, da ga lahko upravljate, ko ga morate uporabljati, in izklopite, ko končate z njim. V glavnem se uporablja za oddaljene uporabnike dostop do odjemalskih / strežniških aplikacij, spletnih aplikacij in notranjih omrežnih povezav itd.

vpn šifriranje

Šifriranje VPN za več protokolov (MPLS)

Multi-Protocol Label Switching (MPLS) je metoda, ki se uporablja za gradnjo virtualnih zasebnih omrežij VPN. To je priročen in prilagodljiv način za usmerjanje in prenos različnih vrst omrežnega prometa z uporabo hrbtenične strukture MPLS, danes so najpogostejše vrste VPN-jev MPLS

  1. Od točke do točke (Pseudowire)
  2. 2. sloj (VPLS)
  3. Sloj 3 (VPRN)

Šifriran predor VPN

Tunel VPN je način, prek katerega vaš računalnik poveže s svojim strežnikom in ključnega pomena je, da mora biti popolnoma varen in šifriran, tunel VPN, ki je šifriran, zagotavlja, da so vsi vaši podatki, ki potujejo skozi njega, skriti pred očmi vsakega, ki poskuša pretikanje omrežja, nešifrirani predor pa lahko pušča vaše podatke zaradi šibkih šifrirnih protokolov.

VPN brez šifriranja

Ni nujno, da vse VPN ponujajo šifriranje. Zelo redek primer je, da je tunel VPN nezašifriran, vendar se zgodi, da nekateri VPN morda ne bodo uporabili šifriranja za zaščito podatkov, ki potujejo po tunelu. Na primer, mogoče je, da tunel VPN, ki je postavljen med dvema gostiteljema, uporablja generično kapsulacijo usmerjanja (GRE), ki naj bi bila šifrirana, vendar ni varna in ne zaupa.

Takšni VPN-ji brez šifriranja so nevarni in ujamejo podatke uporabnikov, ker uporabnik verjame, da so vsi njihovi podatki varni, in nihče ne more videti, kaj počnejo na spletu, toda tam se motijo ​​in včasih celo uporabljajo take nešifrirane VPN-je. napadli kibernetski kriminalci.

Algoritmi šifriranja VPN

VPN uporablja protokole in nekatere algoritme za šifriranje za končno zaščito zasebnosti. V glavnem obstajajo trije algoritmi za šifriranje VPN, ki jih uporabljajo komercialne ali standardne VPN družbe AES, RSA in SHA itd., Ki so na kratko opisane spodaj.

AES-AES (napredni standard šifriranja)

To je varen algoritem, ki se uporablja pri simetričnem šifriranju ključev. Podpira različne dolžine tipk 128, 192 in 256 bit, daljša je dolžina ključa, močnejša je šifriranje, kar pomeni tudi, da potrebuje več časa pri obdelavi, kar ima za posledico počasnejšo hitrost povezave.

RSA

Temelji na začetnicah imena oseb, ki so ta algoritem v preteklih letih uradno opisale. Uporablja se v asimetričnem sistemu javnih ključev, kar pomeni, da se za šifriranje podatkov uporablja javni ključ, za dešifriranje pa se uporablja drug zasebni ključ. Običajno ga uporabljajo vsi trenutni protokoli VPN, kot so OpenVPN, SSTP itd. Za najboljše in močno šifriranje.

Algoritem varnega loputa (SHA)

SHA- varen algoritem za zaščito haš (SHA), ki ga je ustvaril Cisco; ta algoritem je zelo varen in močan ter zahteva, da pošiljatelj in prejemnik pomenita s tem algoritmom, medtem ko šifrirata in dešifrirata sporočilo ali podatke, ki potujejo skozi tunel VPN.

Zaključek

Po vsej razpravi, ki smo jo opravili, da vas v celoti seznanimo s tem, kaj VPN naredi za vašo zasebnost in varnost in kako to počne, smo še malo pripomogli k zaščiti vaše zasebnosti in šifriranja interneta.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me