Voidaanko sinua seurata VPN: llä? Otetaan selvää

[ware_item id=33][/ware_item]

Virtuaali yksityinen verkko (VPN) on sinänsä tietosuojatyökalu, jolla on pitkä luettelo ominaisuuksista, jotka ovat monille tunnettuja. On kuitenkin kysyttävää VPN: n aitoudesta ja huolesta, voidaanko VPN jäljittää?


Jokaisen VPN: n luottaminen nykykaudella ei ole hyvä idea. Tämä johtuu siitä, että; on olemassa monia haitallisia kokonaisuuksia, jotka voisivat käyttää VPN: n suosiota virulenssiin tarkoitukseen, ja myös snooping-tekniikat ovat kehittyneet.

Tässä artikkelissa käsittelemme joitain tärkeimmistä syistä, joilla on

Toimivatko VPN: t kaikissa tapauksissa?

VPN käyttää salaus- ja IP-suojauksen periaatetta turvallisen yhteyden muodostamiseksi laitteen ja VPN-palvelimen välille. Kaikki käyttäjätiedot on salattu VPN-tunneloinnin kautta ja lähetetään Internetiin, mikä estää haitallisen toiminnan datan snoopista johtuen.

Näistä VPN-ominaisuuksista johtuen sitä käytetään monista syistä, kuten verkkosivustojen vapauttaminen, turvallinen torrentti, Internet-palveluntarjoajan kuristimen ohittaminen, turvallisuuden säilyminen julkisessa Wi-Fi-tilassa ollessa ja muut syyt.

Nimettömyys ei tarkoita, että aktiviteettistasi tulee näkymätöntä, mutta sitä ei voida jäljittää sinuun. Esimerkiksi torrentinne on näkyvissä kaikille, mukaan lukien Internet-palveluntarjoajasi, mutta he voivat nähdä sen väärillä VPN-IP-osoitteilla, ja kukaan ei voinut jäljittää oikeaan IP-osoitteeseesi, jos VPN toimii hyvin.

Valitettavasti on tiettyjä puutteita, jotka saattavat tehdä todellisesta IP-osoitteestasi näkyvän jopa VPN-yhteydellä. Jos olet aiemmin etsinyt VPN-tietoja, saatat olla tietoinen näistä virheistä. Jos ei, tässä on nopea katsaus siihen.

IP-vuoto

IP-vuoto esiintyy monista syistä, mutta VPN: llä IP vuotaa pääasiassa DNS-pyyntöjen vuoksi. Suurimmalla osalla laitteista on oletusasetus ISP DNS -palvelin, jonka kautta kaikki Internet DNS -pyynnöt prosessoidaan ja Internet-palveluntarjoaja pystyy seuraamaan kaikkia käyttäjän toimintoja.

Kun VPN on kytketty, se muuttaa laitteen DNS-asetukset nimettömiin VPN-DNS-palvelimiin. Tällaisten asetusten avulla varmistetaan, että käyttämäsi verkkosivusto ja Internet-palveluntarjoajasi eivät ole tietoisia todellisesta IP-osoitteestasi.

Valitettavasti laitteen asetukset palautuvat joskus takaisin oletus ISP DNS -palvelimiin VPN: n ollessa läsnä, ja sitä ei huomioida. Tämä tekee todellisesta IP-osoitteestasi näkyvän Internet-palveluntarjoajalle ja online-yhteisöille.

DNS-oletusasetusten palauttamiseen on monia syitä, mutta DNS-vuotoja suojaava VPN voi välttää tämän ongelman jatkuvalla tarkkailulla, että jokainen DNS-pyyntö on VPN-DNS: n tuottamaa vai ei..

Tämän tyyppinen vuoto tunnetaan myös nimellä DNS-vuoto.

WebRTC-vuoto

WebRTC-vuoto ei ole VPN-virhe, mutta se saattaa tehdä IP: stä näkyvän VPN-palveluntarjoajan läsnäollessa, ja sinut voidaan jäljittää.

Se on suhteellisen uusi selainominaisuus, joka auttaa reaaliaikaisessa viestinnässä ilman lisättyä laajennusta tai laajennusta. WebRTC-toiminta ja ilmiö on vähän monimutkainen ja syvä, minkä voit saada yksityiskohtaisesti täältä.

Tärkeintä on kuitenkin tietää, että verkkosivusto voisi hyödyntää WebRTC-ominaisuutta päästäkseen IP-yksityiskohtiin STUN-palvelimelta käyttämällä yksinkertaista skriptiä. VPN käyttää myös STUN-palvelinta paikallisen IP-osoitteen kääntämiseen uuteen julkiseen IP-osoitteeseen ja päinvastoin. Tämän menettelyn avulla STUN-palvelin luo taulukon, joka sisältää VPN-pohjaisen julkisen IP: n sekä käyttäjän todellisen IP-osoitteen VPN: n läsnäollessa. Siksi JavaScriptin avulla näitä pyyntöjä voidaan käyttää käyttäjän paikallisen ja julkisen IP-osoitteen saamiseen.

Tämä ominaisuus on myös oletusarvoisesti käytössä useimmissa suosituissa selaimissa, kuten Chrome, Firefox ja Opera. Näin vuotat IP-osoitteesi tahattomasti VPN: n läsnä ollessa.

Kuka voi jäljittää sinua, kun olet yhteydessä VPN-verkkoon

Yllä olevat esimerkit IP-vuodoista ja jäljitysmahdollisuuksista ovat, kun VPN puuttuu jostakin. On kuitenkin joitain VPN-seurannan näkökohtia, jotka laiminlyömme usein VPN-käyttäjinä.

Lähes kaikki VPN-palveluntarjoajat myyvät olevansa täysin turvallisia ja nollakirjauskäytännössä. Valitettavasti ei ole mitään tapaa selvittää tai vahvistaa tällaista vaatimusta VPN-palvelusta. Ei ole mitään VPN-palveluntarjoajaa, joka ei säilytä yhtä dataa, mutta on tärkeää tietää tallennetun tiedon laji ja määrä.

VPN: t toteavat useimmiten, etteivät ne pidä lokit ja edelleen tietosuojakäytännössään ilmoittavat tallentamansa tiedot. Lisäksi ne pitävät tällaiset lausekkeet epämääräisinä, ja siksi suurin osa käyttäjistä laiminlyö niitä.

VPN-palveluntarjoajat kirjaavat käyttäjän verkkotoiminnot, sisään- ja uloskirjautumisajat. He myös pitävät IP-osoitteita ja selauksen kesto voi olla pidempi kuin mitä pitäisi tallentaa. Heidän mukaansa käyttäjärekisteröinnin syynä on kuitenkin asiakaskokemuksen parantaminen. Lisäksi on varmistettava, ettei laittomia toimia suoriteta. Mutta onko varmaa, että säilytetyt tiedot jäävät vain VPN-palveluntarjoajalle?

Valvontavirastot, kuten NSA, voisivat pakottaa VPN-johdon toimittamaan heille käyttäjätietoja. Siksi jotkut hyvämaineiset VPN-palvelut eivät pidä lokit kaatamaan tällaisen vakuuttavan mahdollisuuden.

Kuinka voisit vähentää VPN-jäljityksen mahdollisuuksia

VPN-seurannan mahdollisuuksia voitaisiin vähentää joidenkin näkökohtien avulla ennen VP-palvelun valitsemista.

  • Katso VPN: n kotimaa

Ennen kuin valitset VPN: n itse, sinun on tarkistettava “Tietoja meistä” -sivu tai VPN: tä koskevat tiedot. Palveluntarjoajan kotimaan tuntemus on tärkeää. Se johtuu siitä, että sijainti määrää tietosuojalakeista, jotka saattavat pakottaa palveluntarjoajaa tulevaisuudessa.

  • On luettava VPN: n tietosuojakäytäntö huolellisesti

On todella tärkeää lukea VPN: n tietosuojakäytännön yksityiskohdat ennen sen valitsemista. Käyttäjän yksityisyydestä huolehtiva VPN-palvelu pitää käytännöt selkeinä ja helposti ymmärrettävinä.  

Lailliset VPN-palveluntarjoajat pitävät mahdollisimman vähän tietoa. He voivat esimerkiksi vaatia vain nimen, sähköpostiosoitteen, maksutiedot ja laskutusosoitteen. He tekevät tämän, jotta he voisivat jatkaa VPN-tilausta. Lisäksi he mainitsevat tietosuojakäytännössään selvästi, että he eivät kirjaa käyttäjän IP-osoitetta, yhteysaikaa ja kaistanleveyttä.

  • Muista käyttää muita yksityisyydensuojatyökaluja VPN: n tehokkuuden tarkistamiseen

Toisen koko tehtäväluettelon kanssa sinun tulisi auttaa muita tietosuojatyökaluja. Näin voit tarkistaa, seurataanko sinua VPN-läsnäolossa vai ei. Työkalut, kuten DNS-testi, IP-vuototesti ja WebRTC-vuototesti, saattavat antaa sinulle tietoja VPN: n suorituskyvystä.

Viimeiset sanat

Kaikilla, jotka ovat huolissaan yksityisyydestään ja VPN: n tehosta, on oltava kysymys, voidaanko VPN jäljittää vai ei?

Lojaali vastaus tähän on kyllä, VPN voitaisiin jäljittää. Siellä on lukuisia VPN-verkkoja, ja hyvin harvat ovat aitoja ja hyvämaineisten ominaisuuksien ohella. VPN-palveluntarjoaja voi milloin tahansa nähdä käyttäjän tiedot ja liikenteen. Siksi sinun on luotettava VPN: n antamiin lupauksiin.

VPN: t ovat hyviä monella tavalla, mutta mikään ei ole täydellistä. Siksi muista tarkistaa yllä mainitut yksityiskohdat ennen VPN-palveluntarjoajan valitsemista.