Voiko Internet-palveluntarjoaja nähdä VPN-liikennettä? Otetaan selvää

[ware_item id=33][/ware_item]

Entä jos tiedät, että Internet-palveluntarjoajasi (ISP) ei vain pysty seuraamaan online-toimintaa, vaan he voivat myös myydä Internet-historiaasi kolmannelle osapuolelle. Tarjouksen korkein tarjoaja selaushistoriaa Internet-palveluntarjoaja luovuttaa kyseiset tiedot.


Kuinka piilottaa selainhistorian Internet-palveluntarjoajilta - Sano ei valvontaan 2018

Se on todella koskettava totuus, jolla Yhdysvaltojen kansalaiset kohtaavat. Siksi poikkeuksellisen suuri joukko ihmisiä on siirtymässä kohti tehokasta tietosuojatyökalua, VPN: ää. Joko se on maksettu tai ilmainen VPN, Google Trendsin mukaan VPN-hauissa on raportoitu valtavaa virtausta.

Kaavio, joka on nostettu yli viiteen vuoteen verrattuna VPN-hakuihin, osoittaa myös, että monet tekniikan ulkopuolella tuntevista ihmisistä vaativat sitä myös itseltään. Mutta monissa heistä on oltava ensimmäinen ajatus, että mikä tekee minun isp katso kun käytän VPN: tä?

Voiko palveluntarjoajasi nähdä VPN: n?

VPN-palvelun tiedetään olevan työkalu, joka luo suojatun, salatun yhteyden laitteen, josta käytät Internetiä, ja yksityisen palvelimen välille. Internet-palveluntarjoajasi vastaanottamat salatut tiedot lähetetään VPN-palvelimen kautta, johon olet yhteydessä. Tämä estää liikennettä torkkumasta tai seuraamasta kolmansilta osapuolilta, Internet-palveluntarjoajasi mukaan lukien.

Kysymys on kuitenkin siitä, voivatko Internet-palveluntarjoajat nähdä VPN: n?

Vastaus tähän huolenaiheeseen on, että kyllä, Internet-palveluntarjoaja voi nähdä, että olet yhteydessä VPN-verkkoon, mutta he eivät pysty salaamaan selaustietojasi.

Tämä tarkoittaa, että VPN muuntaa liikenteesi salattuun muotoon, joka on muuta kuin tuntematonta tietoa. Siksi se välttää asiat ja riskit, joita Internet-palveluntarjoaja voi seurata, ja pitää heidät hillittyinä myymästä selaushistoriaasi..

Myöskään Internet-palveluntarjoajan Internet-käyttäjälle osoittama IP ei ole se, joka näytetään Internet-palveluntarjoajalle, kun käyttäjä on muodostanut yhteyden VPN: ään. VPN-palvelimella on oma IP-osoite, jolle Internet-palveluntarjoaja esitetään, mikä tarkoittaa, että Internet-palveluntarjoajasi näkee vain VPN: ää käyttäessäsi Internetiä selailevaa käyttäjää. Siksi henkilöllisyytesi tai selailutehtäväsi eivät paljastu.

Mistä puuttuu VPN, joka voi jatkua, mikä tekee tietosi näkyväksi Internet-palveluntarjoajalle?

Useimmiten tietoturva-asiantuntijat ja analyytikot ennustavat, että VPN voi sisältää myös joitain tietoturvapuutteita. Tämä käsite esitetään, koska VPN-käyttäjien liikenne on saatavana VPN-palveluntarjoajille, jotka voivat myös käyttää sitä milloin tahansa. Siitä huolimatta, monissa VPN-palveluissa todetaan selvästi olevan nolla kirjautumissääntö yksityisyydensuojakäytännössään.

Oikea VPN voisi suojata sinua monilta riskeiltä, ​​mukaan lukien hallituksen valvonta, hakkerointihyökkäykset ja mikä tärkeintä, Internet-palveluntarjoajien seuraaminen ja historian myyminen. On kuitenkin joitain puutteita, joita tehoton VPN voisi sisältää.

Kuinka tarkistaa, onko VPN todella salattu

Suurin osa ihmisistä ei ole tietoinen äskettäin löydetystä virheestä, joka voi vähentää VPN: n suojaustehokkuutta virheellisesti salaamalla sen. WebRTC-tekniikka tunnetaan melkein jokaisessa selaimessa, ja etäiset sivustot voivat käyttää sitä.

Laitteeseesi kytketty VPN ei myöskään voinut rajoittaa IP-ilmoitustasi, jos verkkosivusto käyttää tätä tekniikkaa tehokkaasti. Vaikka monet sivustot eivät ole tietoisia tästä lähestymistavasta, on kuitenkin vahva ajatus, että Netflixin ja Hulun kaltaiset verkkosivustot, jotka tekevät jo kovasti työtä rajoittaakseen VPN-käyttäjiä, voisivat käyttää tätä lähitulevaisuudessa.

Testi VPN-suorituskyvyn tarkistamiseksi

Kuten aiemmin kerrottiin, tavallisessa VPN: ssä tai joskus suosituissa VPN-palveluissa olevat tekniikat ja jotkut yleiset tietoturvapuutteet voivat olla vaarallisia tietosuojallesi. Siksi olemme poimineet joitain reagoivia ja yksinkertaisia ​​testaustyökaluja, joiden avulla voit tarkistaa VPN-palveluntarjoajasi uskottavuuden. Nämä työkalut antavat sinulle laajemman kuvan siitä, mitä Internet-palveluntarjoajasi näkee, kun käytät VPN: tä.

DNS-vuototesti

Verkkotunnusjärjestelmä tai DNS muuttaa ihmisen luettavissa olevan verkkosivumuodon, kuten Beencrypted.com, numeerisiksi Internet Protocol -osoitteiksi. Useimmiten VPN muuttaa aiemmin määritettyä palveluntarjoajan DNS: ää, jonka kautta Internet-palveluntarjoaja voi tarkkailla kaikkia selaustoimintojasi.

Ensinnäkin, sinun on varmistettava asetusten perusteella, että DNS on määritetty VPN: n DNS: ään, kun olet yhteydessä palveluun.

Testisivustolla, VPNInsights.com, voit analysoida DNS-vuoto. Merkitse ISP-DNS-verkko muistiin, kun VPN on poistettu käytöstä, ja tarkista IP-osoite ja sijainti testisivuston osoittamalla tavalla. Suorita nyt sama toimenpide, kun olet muodostanut yhteyden VPN: ään, jonka pitäisi nyt näyttää eri IP-osoite ja sijainti VPN: n mukaan.

Viimeiset sanat; Aina muistaa minimoidaksesi yksityiskohdat, joita ISP voi nähdä

Useimpien tietoturva-asiantuntijoiden yleinen huolenaihe on, että et koskaan voinut tietää VPN-palvelun todellisuutta. Ei ole tapaa selvittää, mitä VPN tekee asiakkaidensa tietojen kanssa, ja on todella vaikea löytää hyvämaineinen VPN-palveluntarjoaja monien joukosta.

Yksinkertainen tapa tällaiselle yksityisyysriskille on välttää ilmaisia ​​VPN-palveluita, koska ne käyttävät todennäköisemmin vaihtoehtoisia tapoja voiton saamiseksi. Ole myös varovainen valitessasi maksettua VPN: ää ja lue huolellisesti heidän tietosuojakäytäntönsä.

Nämä kaikki minimoivat huolenaiheesi siitä, mitä Internet-palveluntarjoajani näkee, kun käytän VPN-verkkoa, ja Internet-palveluntarjoaja ei pysty seuraamaan selaamista..