Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας είναι πραγματικά κρυπτογραφημένο

[ware_item id=33][/ware_item]

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) έχει την κύρια λειτουργία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και για την παροχή ασφάλειας στα δεδομένα τους. Ωστόσο, εάν η σύνδεσή σας VPN είναι αναποτελεσματική για την κρυπτογράφηση της επισκεψιμότητας δεδομένων από ό, τι είναι το όφελος που επιτυγχάνετε μέσω αυτής?


Το VPN είναι μια τεχνολογία που προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών από τα snooping eyes όπως οι χάκερ, κυβερνητικές υπηρεσίες και ISPs. Μέσω της αποκρύψεως της προστασίας IP και DNS, ο χρήστης παραμένει ανώνυμος κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Η διεύθυνση IP με μάσκα σας βοηθά να παρακάμψετε τους περιορισμούς των ιστότοπων και να αποφύγετε τις πιθανότητες παρακολούθησης των δεδομένων σας από οποιοδήποτε τρίτο μέρος. Ενώ η πραγματική σας διεύθυνση IP εκχωρείται από τον πάροχο διαδικτύου μέσω του οποίου η τοποθεσία και η διαδικτυακή σας κίνηση είναι γνωστά στον ISP. Για παράδειγμα, έχετε παρατηρήσει ένα μήνυμα οθόνης όπως το "συγγνώμη, αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα σας" ή μια παρόμοια αποποίηση ευθυνών κατά την πρόσβαση σε περιεχόμενο βίντεο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πραγματική διεύθυνση IP αποκαλύπτει την τοποθεσία σας και δεν μπορείτε να προβάλετε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί στην περιοχή σας.

Πώς να παρακάμψετε τον περιορισμό του ISP Σταματήστε την παρακολούθηση ISP με ευκολία

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το VPN αποκτά εξαιρετική και εξαιρετική προσοχή, ωστόσο, παρατηρήθηκε μια τεράστια αύξηση στους χρήστες VPN. Δυστυχώς, πολλά από τα άτομα είναι καινούργια σε αυτή την τεχνολογία και δεν γνωρίζουν τους κινδύνους ασφάλειας που μπορεί να έχει ένα VPN.

Όταν ένα VPN θα μπορούσε να έχει ευπάθεια

Ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν ελάττωμα που θα μπορούσε να μειώσει την ασφάλεια μέσω της βλάβης της κρυπτογράφησης VPN είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Οι απομακρυσμένοι ιστότοποι επωφελούνται από τη λειτουργία WebRTC του προγράμματος περιήγησης, ενσωματωμένη σε σχεδόν κάθε πρόγραμμα περιήγησης.

Οδηγός κρυπτογράφησης VPN: Και πώς λειτουργεί?

Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκάλυψη της πραγματικής διεύθυνσης IP του χρήστη, ακόμη και αν έχουν συνδεθεί στη συσκευή τους μια υπηρεσία VPN. Παρόλο που οι ιστότοποι δεν χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική μέχρι τώρα αλλά δεν θα παραμείνουν αχρησιμοποίητοι από ιστοσελίδες όπως το Netflix, το Hulu και άλλοι που αναζητούν με ανυπομονησία έναν τρόπο να αποκλείσουν τους χρήστες VPN από την πρόσβαση στις υπηρεσίες τους.

Τα VPN σκοτεινά στοιχεία, όπως η πραγματική σας θέση και ο πάροχος διαδικτύου θα μπορούσαν να βρεθούν μέσα σε λίγες γραμμές κώδικα. Το θέμα ευπάθειας του WebRTC είναι ένα πρόβλημα που βασίζεται στον ιστό, αλλά μπορεί να επηρεάσει τις εφαρμογές που μπορούν να αποδώσουν ιστοσελίδες. Οι οντότητες Snooping όπως κυβερνήσεις, ISPs, Marketers και άλλοι θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν την επισκεψιμότητα των δεδομένων σας και το ιστορικό περιήγησης ιστού.

Ως εκ τούτου, πρέπει να ελέγξετε τη σύνδεση VPN και να εφαρμόσετε μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων για να αποφύγετε έναν ξαφνικό αποκλεισμό στις αγαπημένες σας υπηρεσίες όπως BitTorrent, Netflix ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο ροής και περιήγησης.

Πώς να ελέγξετε τα εργαλεία κρυπτογράφησης της κυκλοφορίας σας

Η δοκιμή ασφαλείας VPN θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω διαφορετικών εργαλείων ελέγχου, ώστε να διασφαλιστεί μια τέλεια λειτουργική και ασφαλής σύνδεση VPN. Οι αναφερόμενες τεχνικές είναι εκείνες που θα διαρκέσουν μερικά λεπτά και είναι πολύ απλές. Ωστόσο, μπορούν να σας προστατεύσουν από τις ακραίες κλοπές δεδομένων, την παρενόχληση του ISP, την κυβερνητική επιτήρηση και τις απειλές στον κυβερνοχώρο.

1 - Δοκιμή διαρροής DNS

Για να αναλύσετε τη διαρροή του DNS, πρέπει να επισκεφθείτε τη δοκιμή διαρροής DNS, η οποία θα επαληθεύσει το πρόβλημα διαρροής DNS της σύνδεσης σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αρχικά, πραγματοποιήστε τη δοκιμή χωρίς να ενεργοποιήσετε τη σύνδεση VPN και σημειώστε τη διεύθυνση IP και τις λεπτομέρειες της τοποθεσίας σας.

Τώρα, ενεργοποιήστε την υπηρεσία VPN και προχωρήστε στον ιστότοπο για να εκτελέσετε ξανά τη δοκιμή. Το εμφανιζόμενο αποτέλεσμα θα πρέπει να περιέχει μια ψεύτικη διεύθυνση IP που σας έχει εκχωρηθεί από τον παροχέα VPN και η τοποθεσία πρέπει να αλλάξει ανάλογα με τον συνδεδεμένο διακομιστή VPN. Αν και οι προηγούμενες λεπτομέρειες σας είναι ίδιες με αυτές με σύνδεση VPN από ό, τι το DNS σας διαρρέει.

2 - P2P Δοκιμή διεύθυνσης IP Torrent

Το P2P torrenting είναι η πιο δημοφιλής αιτία για την οποία οι χρήστες επιλέγουν τις υπηρεσίες VPN να παραμείνουν ανώνυμοι. Ωστόσο, εάν η ανωνυμία σας δεν είναι ασφαλής μέσω ενός συγκεκριμένου VPN από ό, τι είναι το όφελος από τη χρήση του. Ως εκ τούτου, είναι πραγματικά σημαντικό για σας να πραγματοποιήσετε P2P Torrent IP Address test.

ipleak test είναι μια αποτελεσματική εφαρμογή που θα μπορούσε να σας προσφέρει ένα γρήγορο torrent IP έλεγχο. Κάτω από την εφαρμογή, έχετε μια δοκιμή ελέγχου torrent IP για την οποία πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο torrent δοκιμής στον πελάτη P2P σας. Μετά τη λήψη, ανοίξτε και αναλύστε τις λεπτομέρειες διεύθυνσης IP που περιέχει. Εάν εμφανίζεται η πραγματική διεύθυνση IP και το DNS, τότε οι υπηρεσίες VPN σας παραβιάζονται και δεν είστε ασφαλείς.

3 - Δοκιμή διεύθυνσης IP

Θα πρέπει να ελέγξετε τη διεύθυνση IP σας μέσω της υπηρεσίας whatismyipaddress.com. Εδώ, επίσης, αν λάβετε πληροφορίες που είναι παρόμοιες με την πραγματική διεύθυνση IP και την τοποθεσία σας, η σύνδεση VPN πιθανόν να περιέχει τρωτά σημεία.

Ωστόσο, για να εκτελέσετε εκτεταμένη δοκιμή διεύθυνσης IP, μεταβείτε στη δοκιμή διαρροής IP. Αυτή η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να αναλύσετε την απόδοση VPN σας για Java και Flash που θα σας πει ότι προστατεύονται ή διαρρέουν οι πραγματικές σας πληροφορίες DNS.

Εδώ είναι το YouTube Tutorial

Πώς να ελέγξετε την κυκλοφορία VPN κρυπτογραφείται ή όχι

Για να ελέγξετε τη σύνδεση VPN στη συσκευή σας, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κρίνετε την απόδοση κρυπτογράφησης του παροχέα VPN.

Ανάλυση κρυπτογράφησης δεδομένων σε Η / Υ

  • Κατ 'αρχάς, κατεβάστε δωρεάν λογισμικό όπως WIRESHARK και να το εγκαταστήσετε στη συσκευή σας.

Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας είναι πραγματικά κρυπτογραφημένο

  • Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάλυσης δεδομένων, θα πρέπει να μάθετε μια ιστοσελίδα που δεν είναι ασφαλής. Για παράδειγμα, ο ιστότοπος που επιλέγετε δεν πρέπει να περιέχει "HTTPS'Στη διεύθυνση ιστού. Μια ασφαλής ιστοσελίδα θα σας δυσκολευτεί να καταλάβετε τα τρωτά σημεία κρυπτογράφησης.
  • Τώρα ανοίξτε το WIRESHARK και κάντε κλικ στο κουμπί "Πιάνω"Που εμφανίζεται στο επάνω μέρος της σελίδας που εμφανίζεται. Μετά από αυτό πατήστε "επιλογές".

Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας είναι πραγματικά κρυπτογραφημένο

Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας είναι πραγματικά κρυπτογραφημένο

  • Αυτό θα σας φέρει σε ένα διαφορετικό μενού του ίδιου με το προηγούμενο.
  • Κάντε κλικ στο "Ethernet"Μέσω του οποίου θα μπορούσατε να δείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας ή την κανονική διεύθυνση IP, αν δεν βρίσκεστε πίσω από ένα δρομολογητή.

Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας είναι πραγματικά κρυπτογραφημένο

  • Τώρα πατήστε το κουμπί "αρχή"Και ξαναφορτώστε την ιστοσελίδα που έχετε ανοίξει στον υπολογιστή σας. Εκτελέστε τη διαδικασία επαναφόρτωσης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας είναι πραγματικά κρυπτογραφημένο

  • Χτύπα το Κουμπί Ερυθρού Σταυρού που εμφανίζεται στην κορυφή της σελίδας "Καταγραφή από το Ethernet"Για να σταματήσετε μια μακρά λίστα λήψης αποτελεσμάτων που δεν είναι απαραίτητα.

Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας είναι πραγματικά κρυπτογραφημένο

Από την εμφανιζόμενη λίστα των αποτελεσμάτων, θα δείτε Πρωτόκολλα που έχει διαφορετικά αποτελέσματα πρωτοκόλλου, όπως DNS, TCP, HTTPS, κλπ.

Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας είναι πραγματικά κρυπτογραφημένο

  • Τώρα, κάντε κλικ στο διαφορετικό συλλαμβάνει ένα προς ένα και θα παρατηρήσετε πολλά ευανάγνωστα πράγματα όπως ονόματα ιστοσελίδων, στο κείμενο που εμφανίζεται παρακάτω.

Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας είναι πραγματικά κρυπτογραφημένο

Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν δεν είστε συνδεδεμένοι με έναν πάροχο VPN, ωστόσο, για να ελέγξετε την απόδοση του VPN σας. πρέπει να εκτελέσετε ξανά την προηγούμενη διαδικασία αφού ενεργοποιήσετε τη σύνδεση VPN στη συσκευή σας. Ενώ πρέπει να δώσετε μερικά δευτερόλεπτα στο VPN σας για σωστή σύνδεση.

Αφού εκτελέσετε τη διαδικασία καταγραφής, ελέγξτε τα πρωτόκολλα από την εμφανιζόμενη λίστα. Για ένα αποτελεσματικό VPN εργασίας, όλα τα πρωτόκολλα πρέπει να είναι 'UDP'. Επίσης, κάνοντας κλικ στις συλλήψεις θα εμφανιστεί ένα περιεχόμενο που δεν είναι αναγνώσιμο. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, τότε η κρυπτογράφηση VPN σας παραβιάζεται και πρέπει να εξετάσετε έναν αυθεντικό παροχέα.

Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας είναι πραγματικά κρυπτογραφημένο

Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας είναι πραγματικά κρυπτογραφημένο

Video Tutorial

Πώς να προστατεύσετε αυτά τα θέματα

Θα μπορούσατε να είστε μια εύκολη λεία για χάκερ και άτομα με κακόβουλες προθέσεις εάν χρησιμοποιείτε μια αναποτελεσματική και απροστάτευτη υπηρεσία VPN. Τα περισσότερα άτομα δεν γνωρίζουν την ευπάθεια του WebRTC που θα μπορούσε να μολύνει οποιοδήποτε από τα VPN.

Ως εκ τούτου, ένας ευφυής χρήστης πρέπει να ελέγξει την υπηρεσία VPN και πρέπει να ακολουθήσει μέτρα για να αποφύγει τους κινδύνους τρωτότητας. Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο βολικές συμβουλές που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε αμέσως για να προστατευθείτε.

Απενεργοποιήστε το WebRTC στον περιηγητή σας

Εάν έχετε παρακολουθήσει τις δοκιμές και έχουν εργαστεί στον περιηγητή σας από ό, τι επηρεάζεται και πρέπει να διορθώσετε το θέμα ευπάθειας το συντομότερο δυνατό. Τα προγράμματα περιήγησης, όπως το Chrome, το Firefox και το Opera και αυτά που βασίζονται σε αυτά, επιτρέπουν ως επί το πλείστον το WebRTC. Ενώ ο Internet Explorer και το Safari δεν λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο μέχρι να ενεργοποιήσετε το WebRTC.

Οι άνθρωποι θα σκέφτονταν να αλλάζουν το πρόγραμμα περιήγησής τους για να αποκτήσουν το ένα χωρίς ενεργοποιημένο το WebRTC. Ωστόσο, τα προληπτικά μέτρα για τα υπάρχοντα σας προγράμματα περιήγησης είναι λιγότερο χρονοβόρα και πιο αβίαστα. Επίσης, οι χρήστες αυτών των δημοφιλών προγραμμάτων περιήγησης δεν θα ήθελαν να αλλάξουν το πρόγραμμα περιήγησής τους.

  • Για το Chrome και την Όπερα, εγκαταστήστε την επέκταση ScriptSafe του Chrome Web Store στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό θα μπορούσε να εγκατασταθεί και στον browser του Opera και θα απενεργοποιήσει το WebRTC στο πρόγραμμα περιήγησης.
  • Για τον Firefox, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο επιλογές, είτε να εγκαταστήσετε την επιλογή Απενεργοποίηση του πρόσθετου WebRTC από τα πρόσθετα Mozilla, είτε να απενεργοποιήσετε το WebRTC απευθείας από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης.

Ανοίξτε μια καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox και μεταβείτε στο "about: config" στη γραμμή URL. Τώρα, βρείτε και ορίστε το "media.peerconnection.enabled" σε ψευδή.

Απενεργοποιήστε το WebRTC σε Firefox, Chrome και Opera - 2018 Ενημέρωση

Ωστόσο, οι αποτελεσματικές επεκτάσεις απορρήτου, όπως το Adblock, το PrivacyBadger και το Disconnect, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών. Παρόλο που αυτά δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν το WebRTC αλλά σίγουρα θα σας ενημερώσουν για να αποκλείσετε το WebRTC στο εγγύς μέλλον.

συμπέρασμα

Πολλές από τις υπηρεσίες VPN παρέχουν στους χρήστες τους μια δοκιμαστική περίοδο για να ελέγξουν εάν το VPN είναι αποτελεσματικό και θα μπορούσε να παρέχει επαρκή προστασία της ιδιωτικής ζωής στα δεδομένα τους ή όχι. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να ελέγξετε μια απόδοση VPN, εφαρμόζοντας αυτά τα εργαλεία, πριν τα εξετάσετε.

Με λίγα λεπτά επενδύσεων θα μπορούσατε να σας εξοικονομήσετε από το να χάσετε χρήματα και κυρίως τα ευαίσθητα δεδομένα σας από τους snoopers.