Οδηγός κρυπτογράφησης VPN: Και πώς λειτουργεί το 2019;

[ware_item id=33][/ware_item]

Η κρυπτογράφηση είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων ή των πληροφοριών που είναι ευαίσθητες για πρόσβαση από τυχαία άτομα.


Η κρυπτογράφηση είναι ένα όνομα της διαδικασίας που μετατρέπει τα πραγματικά δεδομένα και πληροφορίες σε μη αναγνώσιμη και κωδικοποιημένη μορφή, η οποία προστατεύεται από ένα κλειδί κρυπτογράφησης που έχει οριστεί μόνο από τον εξουσιοδοτημένο χρήστη.

Τα δεδομένα μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν όταν ο εξουσιοδοτημένος χρήστης εισάγει σωστά το κλειδί. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες κρυπτογράφησης όπως κρυπτογράφηση αρχείων, πλήρης κρυπτογράφηση δίσκων, κρυπτογράφηση συσκευών και κρυπτογράφηση VPN.

Τα κυκλώματα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο είναι πολύ συνηθισμένα αυτές τις μέρες, καθώς οι χάκερ, οι αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και άλλοι snoopers, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών οργανισμών ασφάλειας και επιτήρησης, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τεχνολογία προηγμένης τεχνολογίας για να έχουν πρόσβαση στο δίκτυό σας και να κλέβουν τις ευαίσθητες πληροφορίες και τα δεδομένα σας.

Το οποίο όχι μόνο βλάπτει τη συσκευή σας φυσικά, αλλά είναι επίσης επικίνδυνο για τα εμπιστευτικά σας στοιχεία, όπως τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού, τα στοιχεία πιστωτικών καρτών, οι ιδιωτικές συνομιλίες, οι φωτογραφίες, τα βίντεο και άλλες παρόμοιες πληροφορίες. Κανείς δεν θέλει ποτέ τέτοια ευαίσθητα δεδομένα να βρίσκονται σε λάθος χέρια.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, επειδή υπάρχει και μια λύση για αυτό, το οποίο χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, και αυτό είναι κρυπτογράφηση δεδομένων στο διαδίκτυο. Πώς μπορούν να κρυπτογραφηθούν τα δεδομένα στο Διαδίκτυο; Αυτό γίνεται με ένα εργαλείο που ονομάζεται Virtual Private Network (VPN) και κρυπτογράφηση VPN.

Τι είναι η κρυπτογράφηση VPN; Και πώς λειτουργεί?

Η κρυπτογράφηση VPN είναι μια διαδικασία με την οποία ένα VPN αποκρύπτει τα δεδομένα σας σε μια κωδικοποιημένη μορφή που δεν μπορεί να διαβαστεί από οποιονδήποτε προσπαθεί να παρακολουθήσει τα δεδομένα σας. Ένα VPN κρυπτογραφεί τα δεδομένα όταν εισέρχεται και περνά μέσα από τη σήραγγα του και στη συνέχεια αποκρυπτογραφεί το άλλο άκρο όπου ο διακομιστής VPN σας συνδέει με τον ιστότοπο που ζητήσατε ενώ ταυτόχρονα με τη μεταφορά όλα τα στοιχεία σύνδεσης σας διατηρούνται ασφαλή και κρυμμένα από Κρυπτογράφηση VPN.

Κρυπτογράφηση VPN

Ας μάθουμε κάτι σχετικά με τις τεχνολογικές πτυχές της κρυπτογράφησης VPN παρακάτω.

Διαφορετικοί τύποι VPN

Ένα VPN χρησιμοποιεί διαφορετικούς συνδυασμούς και τεχνικές κρυπτογράφησης, οι οποίες μπορούν εύκολα να κατανοηθούν όταν γνωρίζετε τους τύπους VPN και τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν για κρυπτογράφηση και ασφάλεια.

Σχετική ερώτηση σχετικά με το VPN

Site to Site VPN

Τα γραφεία χρησιμοποιούν κυρίως ένα VPN Site-to-Site γνωστό και ως VPN Router-to-Router. Οι εταιρείες συχνά χρειάζονται να συνδέουν ένα από τα γραφεία τους σε άλλο γραφείο εξ αποστάσεως, διατηρώντας το απόρρητο και το απόρρητο και αυτό επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση ενός VPN site-to-site, το οποίο δημιουργεί μια ιδιωτική κρυπτογραφημένη σήραγγα και εξασφαλίζει μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ των υποκαταστημάτων γραφείων σε οποιαδήποτε θέση του κόσμου. Ονομάζεται VPN router-to-router, καθώς εδώ ένας δρομολογητής λειτουργεί ως πελάτης VPN και ο άλλος χρησιμεύει ως διακομιστής VPN για την παροχή ασφαλούς και ανώνυμου διαδικτύου στα γραφεία που βρίσκονται σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες.

VPN απομακρυσμένης πρόσβασης

Ένα VPN απομακρυσμένης πρόσβασης παρέχει τη σύνδεση στο διαδίκτυο στους χρήστες του εξ αποστάσεως από το ιδιωτικό του δίκτυο. Χρησιμοποιείται από τους οικιακούς χρήστες και τους υπαλλήλους γραφείου κυρίως για να συνδεθούν με το διακομιστή της εταιρείας τους όταν ταξιδεύουν μακριά από την τοποθεσία γραφείου.

Παρέχει τη σύνδεση με τα άτομα δημιουργώντας μια ασφαλή εικονική σήραγγα μεταξύ του υπολογιστή ή της συσκευής του χρήστη και του διακομιστή VPN και συνδέεται με το διαδίκτυο με ασφαλή κρυπτογραφημένη σήραγγα.

Αυτός ο τύπος VPN χρησιμοποιείται συνήθως από τους οικιακούς χρήστες για να απαλλαγούμε από γεωγραφικούς περιορισμούς και για πρόσβαση στους αποκλεισμένους ιστότοπους της περιοχής τους, ενώ οι υπάλληλοι του γραφείου το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να έχουν πρόσβαση στον διακομιστή της εταιρείας από διαφορετική τοποθεσία.

Τύποι πρωτοκόλλων VPN

Το επίπεδο απορρήτου και ασφάλειας που λαμβάνετε από ένα VPN εξαρτάται από το είδος του πρωτοκόλλου που χρησιμοποιεί για την προστασία των δεδομένων σας και τη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πρωτοκόλλων VPN που χρησιμοποιούνται από τους παρόχους VPN. κάθε τύπος πρωτοκόλλου VPN που αναφέρεται παρακάτω παρέχει ένα διαφορετικό επίπεδο ασφάλειας, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά.

IPSec - Ασφάλεια πρωτοκόλλου Internet

Το πρωτόκολλο Internet Protocol Security ή το IPSec είναι το πιο συνηθισμένο πρωτόκολλο VPN που χρησιμοποιείται από VPNs site-to-site για την εξασφάλιση της ασφάλειας των δεδομένων σε δίκτυα IP, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου. Μπορεί να εξασφαλίσει τα δεδομένα μεταξύ του δρομολογητή και του δρομολογητή, του τείχους προστασίας στον δρομολογητή, τον επιτραπέζιο υπολογιστή στον διακομιστή και τον επιτραπέζιο υπολογιστή σε δρομολογητή.

Χρησιμοποιεί κυρίως δύο υπο-πρωτόκολλα: Encapsulated Security Payload (ESP) και επικεφαλίδα ελέγχου ταυτότητας (AH), το οποίο καθοδηγεί τα πακέτα δεδομένων που ταξιδεύουν μέσω της σήραγγας. Και οι δύο αποστέλλουν διαφορετικές οδηγίες βάσει του τύπου πακέτων δεδομένων που μεταφέρουν μέσω της σήραγγας.

L2TP - (Πρωτόκολλο σήραγγας επιπέδου 2)

Πρόκειται για ένα πρωτόκολλο σήραγγας που χρησιμοποιείται με τον συνδυασμό του IPSec για την κατασκευή ασφάλειας και ιδιωτικού απορρήτου υψηλής ασφάλειας και μια εξαιρετικά ασφαλής σύνδεση VPN. Υποστηρίζεται επίσης από το VPN site-to-site, αλλά χρησιμοποιείται από τα VPN απομακρυσμένης πρόσβασης, καθώς είναι το πρωτεύον πρωτόκολλο σημείου προς σημείο (PPP) που χρησιμοποιείται κυρίως ως πρωτόκολλο σήραγγας μαζί με άλλους συνδυασμούς πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης όπως IPsec για ενίσχυση και ενίσχυση το επίπεδο ασφάλειας και ιδιωτικότητας.

Σχετικά με το άρθρο: τι είναι torrenting και πώς λειτουργεί

PPTP - (Πρωτόκολλο σημειακής σήραγγας)

Είναι υπεύθυνη για την κρυπτογράφηση των δεδομένων από το ένα σημείο στο άλλο μόνο δημιουργώντας μια κρυπτογραφημένη σήραγγα και μεταφέροντας δεδομένα από αυτήν. Το πρωτόκολλο PPTP είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο πρωτόκολλο και υποστηρίζει χιλιάδες λειτουργικά συστήματα και συσκευές. Υποστηρίζει κρυπτογράφηση 40 bit και 128 bit ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα κρυπτογράφησης που υποστηρίζεται από το PPP.

OpenVPN

Το OpenVPN είναι μια εφαρμογή λογισμικού ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό VPN για τη δημιουργία μιας ασφαλούς σύνδεσης point-to-point σε εικονικές σήραγγες και δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης. Θεωρείται ως το πιο ασφαλές πρωτόκολλο VPN ικανό να παρέχει πολλές μικτές και σύνθετες λειτουργίες πρωτοκόλλου ασφαλείας.

SSTP - Πρωτόκολλο σήραγγας ασφαλούς υποδοχής

Χρησιμοποιείται κυρίως για high-end κρυπτογράφηση στα Windows, καθώς είναι ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο της Microsoft, οπότε δεν υποστηρίζεται το OpenVPN Το SSTP μπορεί να εφαρμοστεί για το ίδιο επίπεδο ασφάλειας και κρυπτογράφησης και είναι ισχυρότερο από το PPTP και το L2TP / IPSec.

Γιατί χρειάζεστε κρυπτογράφηση VPN

Τα VPN χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής και είναι κρίσιμο ότι πρέπει να κρυπτογραφηθούν για να διασφαλιστεί ότι όλα τα δεδομένα σας και οι δραστηριότητες στο Διαδίκτυο είναι κρυμμένα από οποιονδήποτε προσπαθεί να κατασκοπεύσει το δίκτυό σας.

Λοιπόν, αυτός είναι ο πρωταρχικός σκοπός της χρήσης μιας υπηρεσίας VPN, αλλά ναι υπάρχουν ορισμένα VPN που μπορούν να σας αποτρέψουν από την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση και ίσως είναι VPN χωρίς την κρυπτογράφηση.

Σας έχουμε δώσει σύντομες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κρυπτογράφησης του VPN και το σύστημα και τον μηχανισμό που χρησιμοποιούν για την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση, οπότε από εδώ και πέρα ​​γνωρίζετε τι πρέπει να αναζητήσετε σε ένα VPN για την καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια.

Κρυπτογράφηση VPN Secure Sockets Layer (SSL)

Σε αντίθεση με άλλα παραδοσιακά πρωτόκολλα VPN που χρησιμοποιούνται ειδικά για το λογισμικό VPN, η κρυπτογράφηση Secure Sockets Layer SSL VPN χρησιμοποιείται για τον περιηγητή Ιστού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επέκταση των προγραμμάτων περιήγησης, η οποία δεν απαιτεί κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή για εγκατάσταση και ρύθμιση.

Μπορεί να προστεθεί απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και διαθέτει διακόπτη on / off για να το χειριστεί όταν πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε και να τον απενεργοποιήσετε όταν τελειώσετε με αυτόν. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παροχή στους απομακρυσμένους χρήστες της πρόσβασης σε εφαρμογές πελάτη / διακομιστή, εφαρμογές Web και εσωτερικές συνδέσεις δικτύου κ.λπ..

vpn κρυπτογράφηση

Κρυπτογράφηση VPN κρυπτογράφησης πολλαπλών πρωτοκόλλων (MPLS)

Η εναλλαγή ετικετών πολλαπλών πρωτοκόλλων (MPLS) είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία VPN εικονικών ιδιωτικών δικτύων. Είναι ένας βολικός και ευέλικτος τρόπος για τη δρομολόγηση και τη μεταφορά διαφόρων τύπων κίνησης δικτύου χρησιμοποιώντας τη δομή κορμού του MPLS, οι πιο συνηθισμένοι τύποι VPN MPLS που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι

  1. Από σημείο σε σημείο (Pseudowire)
  2. Επίπεδο 2 (VPLS)
  3. Επίπεδο 3 (VPRN)

Κρυπτογραφημένη σήραγγα VPN

Μια σήραγγα VPN είναι ένας τρόπος με τον οποίο συνδέει τον υπολογιστή σας με τον κεντρικό υπολογιστή του και είναι κρίσιμο ότι πρέπει να είναι πλήρως ασφαλής και κρυπτογραφημένη, μια σήραγγα VPN που είναι κρυπτογραφημένη, διασφαλίζει ότι όλα τα δεδομένα που ταξιδεύουν μέσα από αυτήν, κρύβονται από τα μάτια όσων προσπαθούν για να παρακολουθήσετε στο δίκτυό σας, ενώ μια μη κρυπτογραφημένη σήραγγα μπορεί να διαρρεύσει τις πληροφορίες σας δεδομένων λόγω αδύναμων πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης.

VPN χωρίς κρυπτογράφηση

Δεν είναι απαραίτητο όλα τα VPN να προσφέρουν κρυπτογράφηση. Είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση που μια σήραγγα VPN δεν κρυπτογραφείται, αλλά συμβαίνει, ορισμένα VPN ενδέχεται να μην χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση για την προστασία των δεδομένων που μετακινούνται μέσω μιας σήραγγας. Για παράδειγμα, είναι πιθανό ότι μια σήραγγα VPN που έχει ρυθμιστεί μεταξύ δύο κεντρικών υπολογιστών χρησιμοποιεί την Encapsulation Generic Routing (GRE), η οποία αναμένεται να είναι κρυπτογραφημένη, αλλά δεν είναι ούτε ασφαλής ούτε αξιόπιστη.

Αυτά τα VPN χωρίς κρυπτογράφηση είναι επικίνδυνα και παγιδεύουν τα δεδομένα των χρηστών επειδή ο χρήστης πιστεύει ότι όλα τα δεδομένα τους είναι ασφαλή και κανείς δεν μπορεί να δει τι κάνουν online, αλλά εκεί είναι που κάνουν λάθος και μερικές φορές ακόμη και χρησιμοποιούν τέτοια μη κρυπτογραφημένα άτομα VPN επίθεση από κυβερνητικούς εγκληματίες.

Αλγόριθμοι κρυπτογράφησης VPN

Το VPN χρησιμοποιεί πρωτόκολλα και ορισμένους αλγόριθμους κρυπτογράφησης για την απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής υπάρχουν κυρίως τρεις αλγόριθμοι κρυπτογράφησης VPN που χρησιμοποιούνται από τις εμπορικές ή τυποποιημένες εταιρείες VPN AES, RSA και SHA κ.λπ. οι οποίες μπορούν σύντομα να περιγραφούν παρακάτω.

AES-AES (Πρότυπο προηγμένης κρυπτογράφησης)

Είναι ένας ασφαλής αλγόριθμος που χρησιμοποιείται στη συμμετρική κρυπτογράφηση κλειδιών. Υποστηρίζει διάφορα μήκη των πλήκτρων 128, 192 και 256 bit, όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος του κλειδιού, τόσο ισχυρότερη είναι η κρυπτογράφηση, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος επεξεργασίας, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα βραδύτερη ταχύτητα σύνδεσης.

RSA

Βασίζεται στα αρχικά ονόματα των ατόμων που περιέγραψαν επισήμως αυτόν τον αλγόριθμο τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιείται σε ασύμμετρο σύστημα δημόσιου κλειδιού, το οποίο σημαίνει ότι ένα δημόσιο κλειδί χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των δεδομένων, αλλά χρησιμοποιείται ένα διαφορετικό ιδιωτικό κλειδί για την αποκρυπτογράφηση του. Συνήθως χρησιμοποιείται από όλα τα τρέχοντα πρωτόκολλα VPN όπως OpenVPN, SSTP, κλπ. Για την καλύτερη και δυνατή κρυπτογράφηση.

Αλγόριθμος ασφαλούς κατακερματισμού (SHA)

SHA-Secure Algorithm Hash (SHA) που δημιουργήθηκε από τη Cisco. αυτός ο αλγόριθμος είναι πολύ ασφαλής και ισχυρός και απαιτεί τόσο από τον αποστολέα όσο και από τον δέκτη να υπονοεί αυτόν τον αλγόριθμο ενώ κρυπτογραφεί και αποκρυπτογραφεί το μήνυμα ή τα δεδομένα που ταξιδεύουν μέσω της σήραγγας VPN.

συμπέρασμα

Μετά από όλη τη συζήτηση που κάναμε για να σας ενημερώσουμε εξ ολοκλήρου για το τι κάνει ένα VPN για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και την ασφάλειά σας και πώς το πράττει, βοήθησε λίγο περισσότερο στην προστασία του ιδιωτικού σας απορρήτου και της κρυπτογράφησης.