Μπορείτε να παρακολουθείτε με ένα VPN; Ας ανακαλύψουμε

[ware_item id=33][/ware_item]

Το Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN) αποτελεί από μόνο του ένα εργαλείο προστασίας προσωπικών δεδομένων που διαθέτει μια μακρά λίστα χαρακτηριστικών γνωστών σε πολλούς. Ωστόσο, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την αυθεντικότητα ενός VPN και την ανησυχία που μπορεί να εντοπιστεί VPN ή όχι?


Η εμπιστοσύνη σε κάθε VPN στην παρούσα εποχή δεν είναι καλή ιδέα. Αυτό είναι επειδή; υπάρχουν πολλές κακόβουλες οντότητες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη δημοτικότητα του VPN για έναν ισχυρό σκοπό και επίσης οι τεχνικές snooping γίνονται προχωρημένες.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικούς από τους κύριους λόγους που έχουν

Τα VPN λειτουργούν σε κάθε περίπτωση?

Ένα VPN χρησιμοποιεί την αρχή της κρυπτογράφησης και της κάλυψης IP για να παρέχει ασφαλή σύνδεση μεταξύ της συσκευής και του διακομιστή VPN. Όλα τα δεδομένα χρήστη είναι κρυπτογραφημένα μέσω σήραγγας VPN και αποστέλλονται στο διαδίκτυο, το οποίο αποτρέπει την κακόβουλη δραστηριότητα εξαιτίας της σάρωσης δεδομένων.

Λόγω αυτών των δυνατοτήτων VPN, χρησιμοποιείται για πολλούς λόγους, όπως την απεμπλοκή ιστότοπου, την ασφάλεια των torrenting, την παράκαμψη της θραύσης του ISP, την παραμονή σε ασφάλεια κατά τη δημόσια Wi-Fi και άλλους λόγους.

Η ανωνυμία δεν σημαίνει ότι η δραστηριότητά σας είναι αόρατη, αλλά δεν μπορεί να εντοπιστεί από εσάς. Για παράδειγμα, το torrenting σας είναι ορατό σε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του ISP σας, αλλά θα μπορούσε να το δει με μια εσφαλμένη διεύθυνση IP VPN και κανείς δεν θα μπορούσε να εντοπίσει την πραγματική διεύθυνση IP σας εάν το VPN σας λειτουργεί καλά.

Δυστυχώς, υπάρχουν ορισμένα ελαττώματα που θα μπορούσαν να κάνουν την πραγματική σας διεύθυνση IP ορατή ακόμη και με μια σύνδεση VPN. Εάν προηγουμένως έχετε ψάξει για λεπτομέρειες VPN, ίσως να γνωρίζετε αυτές τις ατέλειες και αν όχι, εδώ είναι μια γρήγορη ματιά σε αυτό.

Διαρροή IP

Η διαρροή IP εμφανίζεται εξαιτίας πολλών λόγων, αλλά με VPN διαρροές IP οφείλονται κυρίως στις αιτήσεις DNS. Οι περισσότερες συσκευές έχουν μια προεπιλεγμένη ρύθμιση του διακομιστή DNS ISP μέσω του οποίου όλες οι αιτήσεις DNS στο διαδίκτυο επεξεργάζονται και ο πάροχος Διαδικτύου είναι σε θέση να παρακολουθεί όλη τη δραστηριότητα των χρηστών.

Ωστόσο, όταν συνδέεται ένα VPN, αλλάζει τις ρυθμίσεις DNS της συσκευής στους ανώνυμους διακομιστές DNS VPN. Μέσω τέτοιων ρυθμίσεων, βεβαιώνεται ότι ο ιστότοπος στον οποίο έχετε πρόσβαση καθώς και ο παροχέας υπηρεσιών διαδικτύου παραμένει απληροφόρητος της πραγματικής διεύθυνσής σας IP.

Δυστυχώς, κάποιες φορές οι ρυθμίσεις της συσκευής σας επανέρχονται στους προεπιλεγμένους διακομιστές DNS ISP παρουσία VPN και παραμένουν αγνοημένοι. Αυτό καθιστά την πραγματική σας διεύθυνση IP ορατή στον πάροχο Διαδικτύου και στις online οντότητες.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την επαναφορά των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων DNS, ωστόσο ένα VPN με προστασία διαρροής DNS θα μπορούσε να αποφύγει αυτό το ζήτημα με συνεχή παρακολούθηση ότι κάθε αίτημα DNS παράγεται από το DNS VPN ή όχι.

Αυτός ο τύπος διαρροής είναι επίσης γνωστός ως διαρροή DNS.

Διαρροή WebRTC

Η διαρροή WebRTC δεν είναι βλάβη VPN, αλλά θα μπορούσε να καταστήσει την IP σας ορατή παρουσία ενός παρόχου VPN και μπορείτε να εντοπίσετε.

Πρόκειται για ένα σχετικά νέο πρόγραμμα περιήγησης που βοηθά στην επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο χωρίς πρόσθετη επέκταση ή προσθήκη. Η εργασία και το φαινόμενο WebRTC είναι λίγο περίπλοκη και βαθιά που μπορείτε να πάρετε λεπτομερώς εδώ.

Ωστόσο, το κύριο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι ένας ιστότοπος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα WebRTC για την πρόσβαση σε πληροφορίες IP από το διακομιστή STUN, χρησιμοποιώντας ένα απλό σενάριο. Ο διακομιστής STUN χρησιμοποιείται επίσης από το VPN για τη μετάφραση της τοπικής διεύθυνσης IP σε μια νέα δημόσια διεύθυνση IP και αντίστροφα. Μέσω αυτής της διαδικασίας, ο διακομιστής STUN δημιουργεί έναν πίνακα που περιέχει δημόσιο IP που βασίζεται σε VPN καθώς και την πραγματική διεύθυνση IP του χρήστη παρουσία VPN. Επομένως, με τη βοήθεια του JavaScript, αυτά τα αιτήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσουν την τοπική και δημόσια διεύθυνση IP του χρήστη.

Επίσης, αυτή η λειτουργία είναι προεπιλεγμένη στα περισσότερα από τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome, το Firefox και η Opera. Έτσι ξεσπάτε άθελά τη διεύθυνση IP σας παρουσία του VPN.

Ποιος μπορεί να σας εντοπίσει ενώ είναι συνδεδεμένος σε ένα VPN

Τα παραπάνω παραδείγματα πιθανών διαρροών IP και εντοπισμού είναι όταν ένα VPN στερείται κάπου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πτυχές της παρακολούθησης VPN που συχνά παραμελούμε ως χρήστη VPN.

Σχεδόν όλοι οι πάροχοι VPN πωλούν το σημείο ότι είναι απολύτως ασφαλείς και ασφαλείς με μηδενική πολιτική καταγραφής. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να υπολογίσουμε ή να επιβεβαιώσουμε μια τέτοια αξίωση από μια υπηρεσία VPN. Δεν υπάρχει πάροχος VPN ο οποίος δεν διατηρεί ένα μόνο κομμάτι δεδομένων, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το είδος και την ποσότητα των αποθηκευμένων δεδομένων.

Τα VPN δηλώνουν ως επί το πλείστον ότι δεν τηρούν αρχεία καταγραφής και στην πολιτική απορρήτου τους αναφέρουν λεπτομερέστερα τα δεδομένα που αποθηκεύουν. Επίσης, διατηρούν ασαφείς τις ρήτρες αυτές και, ως εκ τούτου, οι περισσότεροι χρήστες τις παραμελούν.

Οι πάροχοι VPN καταγράφουν τη δραστηριότητα ιστού του χρήστη, τις ώρες σύνδεσης και αποσύνδεσης. Διατηρούν επίσης διευθύνσεις IP και η διάρκεια της περιήγησης μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ό, τι πρέπει να αποθηκευτεί. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτούς, ο λόγος πίσω από την καταγραφή των στοιχείων του χρήστη είναι να βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη. Επίσης, για να βεβαιωθείτε ότι δεν διεξάγονται παράνομες δραστηριότητες. Αλλά, είναι σαφές ότι οι πληροφορίες που διατηρούνται θα παραμείνουν μόνο με τον πάροχο VPN?

Οι οργανισμοί επιτήρησης, όπως η NSA, θα μπορούσαν να αναγκάσουν τη διαχείριση των VPN να τους παράσχει τις πληροφορίες για τους χρήστες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες αξιόπιστες υπηρεσίες VPN δεν τηρούν κορμούς για να εξαφανιστούν οι δυνατότητες τέτοιων επιτακτικών.

Πώς θα μπορούσατε να μειώσετε τις πιθανότητες VPN Tracking

Οι δυνατότητες παρακολούθησης VPN θα μπορούσαν να μειωθούν μέσω ορισμένων παραμέτρων πριν από την επιλογή υπηρεσίας VP.

  • Ελέγξτε τη χώρα καταγωγής του VPN

Πριν από την επιλογή ενός VPN για τον εαυτό σας, πρέπει να ελέγξετε τη σελίδα "Σχετικά με εμάς" ή πληροφορίες σχετικά με το VPN. Η γνώση της χώρας προέλευσης του παρόχου είναι σημαντική. Είναι επειδή η τοποθεσία καθορίζει τους νόμους περί απορρήτου που θα μπορούσαν να αναγκάσουν τον πάροχο στο μέλλον.

  • Πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά την πολιτική απορρήτου του VPN

Είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε τις λεπτομέρειες της πολιτικής απορρήτου του VPN προτού το επιλέξετε. Η υπηρεσία VPN, η οποία ενδιαφέρεται για το απόρρητο του χρήστη, διατηρεί την πολιτική σαφής και απλή, η οποία είναι εύκολα κατανοητή.  

Οι νόμιμοι πάροχοι VPN διατηρούν όσο το δυνατόν λιγότερα δεδομένα. Για παράδειγμα, μπορούσαν να ζητήσουν μόνο το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα στοιχεία πληρωμής και τη διεύθυνση χρέωσης. Το κάνουν αυτό ώστε να μπορούν να προχωρήσουν για συνδρομή VPN. Επίσης, αναφέρουν ρητά στην πολιτική απορρήτου τους ότι δεν θα καταγράψουν τη διεύθυνση IP του χρήστη, τους χρόνους σύνδεσης και τη χρήση του εύρους ζώνης.

  • Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα εργαλεία απορρήτου για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα VPN

Με την άλλη ολόκληρη λίστα προ-να κάνετε, πρέπει να λάβετε τη βοήθεια πρόσθετων εργαλείων απορρήτου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελέγξετε αν παρακολουθείτε την παρουσία VPN ή όχι. Εργαλεία όπως η δοκιμή DNS, η δοκιμή διαρροής IP και η δοκιμή διαρροών WebRTC θα σας δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την απόδοση του VPN.

Τελικές λέξεις

Όποιος ενδιαφέρεται για την ιδιωτική ζωή και την αποτελεσματικότητα VPN πρέπει να έχει μια ερώτηση που να μπορεί να ανιχνεύσει VPN ή όχι?

Μια πιστή απάντηση σε αυτό είναι ναι, θα μπορούσε να εντοπιστεί ένα VPN. Υπάρχουν πολλά VPN και πολύ λίγα είναι αυθεντικά μαζί με τα αξιόπιστα χαρακτηριστικά. Ο πάροχος VPN μπορούσε ανά πάσα στιγμή να δει τα δεδομένα και την επισκεψιμότητα ενός χρήστη. Έτσι, πρέπει να εμπιστευτείτε τις υποσχέσεις ενός VPN.

Τα δίκτυα VPN είναι καλά με πολλούς τρόπους, αλλά τίποτα δεν είναι τέλειο. Επομένως, θυμηθείτε να ελέγξετε τα παραπάνω στοιχεία πριν επιλέξετε έναν πάροχο VPN.