VPN-coderingsgids: en hoe het werkt 2019?

[ware_item id=33][/ware_item]

Versleuteling is een methode die wordt gebruikt om de beveiliging en privacy van de gegevens of informatie te verbeteren die gevoelig zijn voor toegang door willekeurige personen.


Codering is een naam van het proces dat de feitelijke gegevens en informatie converteert in een onleesbaar en gecodeerd formaat, dat wordt beschermd door een coderingssleutel die alleen door de geautoriseerde gebruiker is ingesteld.

De gegevens kunnen worden gedecodeerd wanneer de bevoegde gebruiker de sleutel correct invoert. Er zijn verschillende categorieën codering, zoals bestandsversleuteling, volledige schijfversleuteling, apparaatversleuteling en VPN-versleuteling.

Cybercriminaliteit komt tegenwoordig veel voor, omdat hackers, spammers en andere snoopers, waaronder de overheid en beveiligingsorganisaties, geavanceerde technologie zijn gaan gebruiken om toegang tot uw netwerk te krijgen en uw gevoelige informatie en gegevens te stelen.

Die niet alleen uw apparaat fysiek schaden, maar het is ook gevaarlijk voor uw vertrouwelijke informatie zoals bankrekeninggegevens, creditcardgegevens, privégesprekken, foto's, video's en andere soortgelijke informatie. Niemand wil ooit dat dergelijke gevoelige gegevens in verkeerde handen zijn.

U hoeft zich geen zorgen te maken, want er is ook een oplossing die door miljoenen gebruikers over de hele wereld wordt gebruikt, en dat is internetgegevenscodering. Hoe kunnen internetgegevens worden gecodeerd? Het wordt gedaan door een tool genaamd Virtual Private Network (VPN) en VPN-codering.

Wat is VPN-codering? En hoe het werkt?

VPN-codering is een proces waarbij een VPN uw gegevens verbergt in een gecodeerde indeling die onleesbaar is voor iedereen die uw gegevens probeert te bekijken. Een VPN versleutelt de gegevens wanneer deze binnenkomt, passeert de tunnel en decodeert deze vervolgens aan het andere uiteinde waar de VPN-server u verbindt met de door u gevraagde website. Ondertussen worden al uw inloggegevens door de overdracht beveiligd en verborgen door VPN-codering.

VPN-codering

Laten we hieronder iets leren over de technologische aspecten van VPN-codering.

Verschillende soorten VPN

Een VPN gebruikt verschillende combinaties en technieken voor codering die gemakkelijk kunnen worden begrepen als u de typen VPN kent en de protocollen die ze gebruiken voor codering en beveiliging.

Gerelateerde vraag over VPN

Site naar Site VPN

Kantoren gebruiken hoofdzakelijk een Site-to-Site VPN ook bekend als Router-to-Router VPN. Bedrijven moeten vaak een van hun kantoren op afstand verbinden met een ander kantoor met behoud van de privacy en geheimhouding en dit wordt bereikt door een site-to-site VPN te installeren, dat een privé gecodeerde tunnel bouwt en een veilige verbinding biedt tussen de kantoorfilialen in elke locatie van de wereld. Het wordt ook router-to-router VPN genoemd omdat hier de ene router als een VPN-client fungeert en de andere als een VPN-server dient om veilig en anoniem internet te bieden binnen de kantoren die zich op verschillende geografische locaties bevinden.

RAS VPN

Een VPN op afstand biedt de internetverbinding op afstand aan zijn gebruikers door zijn privé-netwerk. Het wordt gebruikt door thuisgebruikers en kantoormedewerkers, meestal om verbinding te maken met de server van hun bedrijf wanneer ze niet op kantoor zijn.

Het biedt de verbinding met de individuen door een veilige virtuele tunnel te creëren tussen de computer of het apparaat van de gebruiker en de VPN-server en verbindt hen met het internet via een beveiligde gecodeerde tunnel.

Dit type VPN wordt meestal gebruikt door thuisgebruikers om zich te ontdoen van geografische beperkingen en om toegang te krijgen tot de geblokkeerde websites in hun regio, terwijl kantoormedewerkers het gebruiken wanneer ze toegang willen krijgen tot de server van het bedrijf vanaf een andere locatie.

Typen VPN-protocollen

Het niveau van privacy en beveiliging dat u van een VPN krijgt, is afhankelijk van het type protocol dat het gebruikt om uw gegevens te beveiligen en privacy te handhaven. Er zijn verschillende soorten VPN-protocollen die door de VPN-providers worden gebruikt; elk type VPN-protocol dat hieronder wordt vermeld, biedt een ander beveiligingsniveau, dus laten we ze eens bekijken.

IPSec - Internetprotocolbeveiliging

Internet Protocol Security of IPSec is het meest voorkomende VPN-protocol dat wordt gebruikt door site-to-site VPN's om de veiligheid van de gegevens op IP-netwerken, inclusief internet, te waarborgen. Het kan gegevens beveiligen tussen router naar router, firewall naar de router, desktop naar de server en desktop naar router.

Het maakt hoofdzakelijk gebruik van twee subprotocollen: Encapsulated Security Payload (ESP) en Authentication Header (AH), die de datapakketten instrueert die door de tunnel reizen. Beide verzenden verschillende instructies op basis van welk type datapakketten via de tunnel worden overgedragen.

L2TP - (Layer 2 Tunneling Protocol)

Het is een tunnelingprotocol dat wordt gebruikt met de combinatie van IPSec om hoogwaardige beveiliging en privacy en een zeer veilige VPN-verbinding te bouwen. Het wordt ook ondersteund door site-to-site VPN, maar wordt gebruikt door de VPN's voor externe toegang omdat het het primaire point-to-point protocol (PPP) is dat voornamelijk wordt gebruikt als een tunnelingprotocol samen met andere combinatie van coderingsprotocollen zoals IPsec om te versterken en te verbeteren het niveau van beveiliging en privacy.

Relatief artikel: wat is torrenting en hoe het werkt

PPTP - (Point to Point Tunneling Protocol)

Het is verantwoordelijk voor het coderen van de gegevens van het ene punt naar het andere alleen door een gecodeerde tunnel te maken en gegevens ervan over te dragen. PPTP-protocol is het meest gebruikte protocol en ondersteunt duizenden besturingssystemen en apparaten. Het ondersteunt 40-bits en 128-bits codering of een ander coderingsschema dat wordt ondersteund door PPP.

OpenVPN

OpenVPN is een open-source softwaretoepassing die een VPN-mechanisme gebruikt om een ​​veilige point-to-point-verbinding in virtuele tunnels en functies voor externe toegang tot stand te brengen. Het wordt beschouwd als het veiligste VPN-protocol dat vele gemengde en complexe beveiligingsprotocolfuncties kan bieden.

SSTP - Secure Socket Tunneling Protocol

Het wordt voornamelijk gebruikt voor high-end encryptie in Windows omdat het een Microsoft-protocol is, dus waar OpenVPN niet wordt ondersteund, kan SSTP worden geïmplementeerd voor hetzelfde beveiligingsniveau en encryptie, en het is sterker dan PPTP en L2TP / IPSec.

Waarom u VPN-codering nodig hebt

VPN's worden gebruikt voor beveiliging en privacy, en het is van cruciaal belang dat ze worden gecodeerd om ervoor te zorgen dat al uw gegevens en internetactiviteiten worden verborgen voor iedereen die probeert uw netwerk te bespioneren.

Nou, dat is het primaire doel van het gebruik van een VPN-service, maar ja, er zijn enkele VPN's die u kunnen weggooien wat betreft beveiliging en codering en misschien zijn dat VPN zonder de codering.

We hebben u korte informatie gegeven over hoe VPN codeert en welk systeem en mechanisme ze gebruiken om beveiliging en codering te bieden, dus vanaf nu weet u waarnaar u in een VPN moet zoeken voor de beste privacy en beveiliging.

Secure Sockets Layer (SSL) VPN-codering

In tegenstelling tot andere traditionele VPN-protocollen die worden gebruikt in bepaalde VPN-software, wordt Secure Sockets Layer SSL VPN-codering gebruikt voor webbrowser en kan worden gebruikt in browserextensie waarvoor geen specifieke app nodig is om te installeren en instellen.

Het kan direct worden toegevoegd aan de internetbrowser en heeft een aan / uit-schakelaar om het te bedienen wanneer u het nodig hebt en uit te schakelen wanneer u klaar bent. Het wordt voornamelijk gebruikt om externe gebruikers toegang te geven tot client / server-applicaties, web-applicaties en interne netwerkverbindingen, enz.

vpn-codering

Multi-protocol labelomschakeling (MPLS) VPN-codering

Multi-Protocol Label Switching (MPLS) is een methode die wordt gebruikt om VPN's voor virtuele privé-netwerken te bouwen. Het is een handige en flexibele manier om verschillende soorten netwerkverkeer te routeren en over te dragen met behulp van de MPLS-backbone-structuur, de meest voorkomende soorten MPLS VPN's die tegenwoordig worden gebruikt, zijn

  1. Point-to-point (Pseudowire)
  2. Laag 2 (VPLS)
  3. Laag 3 (VPRN)

Gecodeerde VPN-tunnel

Een VPN-tunnel is een manier om uw computer met zijn server te verbinden en het is van cruciaal belang dat deze volledig veilig en gecodeerd moet zijn, een VPN-tunnel die gecodeerd is, zorgt ervoor dat al uw gegevens erdoorheen worden verborgen voor iedereen die probeert om rond te snuffelen in uw netwerk, terwijl een niet-gecodeerde tunnel uw gegevensinformatie kan lekken vanwege zwakke coderingsprotocollen.

VPN zonder codering

Het is niet noodzakelijk dat alle VPN's codering bieden. Het is een zeer zeldzaam geval dat een VPN-tunnel niet-gecodeerd is, maar het gebeurt dat sommige VPN-encryptie mogelijk geen codering gebruikt voor de bescherming van gegevens die via een tunnel reizen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een VPN-tunnel die is opgezet tussen twee hosts Generic Routing Encapsulation (GRE) gebruikt, waarvan wordt verwacht dat deze wordt gecodeerd, maar deze is niet veilig en ook niet vertrouwd.

Dergelijke VPN's zonder codering zijn gevaarlijk en houden de gegevens van gebruikers vast omdat de gebruiker gelooft dat al hun gegevens veilig zijn en niemand kan zien wat ze online doen, maar dat is waar ze het mis hebben en soms zelfs het gebruik van dergelijke niet-gecodeerde VPN-mensen krijgt aangevallen door cybercriminelen.

Algoritmen voor VPN-codering

VPN maakt gebruik van protocollen en sommige coderingsalgoritmen voor de ultieme privacybescherming. Er zijn hoofdzakelijk drie VPN-coderingsalgoritmen die worden gebruikt door de commerciële of standaard VPN-bedrijven AES, RSA en SHA, enz. Die hieronder kort kunnen worden beschreven.

AES-AES (Advanced Encryption Standard)

Het is een veilig algoritme dat wordt gebruikt bij symmetrische sleutelversleuteling. Het ondersteunt verschillende sleutellengten van 128, 192 en 256 bit, hoe langer de sleutellengte, hoe sterker de codering, wat ook betekent dat het meer tijd kost bij de verwerking, wat resulteert in een lagere verbindingssnelheid.

RSA

Het is gebaseerd op de initialen van de naam van de personen die dit algoritme in de afgelopen jaren officieel hebben beschreven. Het wordt gebruikt in een asymmetrisch openbaar sleutelsysteem, wat betekent dat een openbare sleutel wordt gebruikt om de gegevens te coderen, maar een andere persoonlijke sleutel wordt gebruikt om het te decoderen. Het wordt meestal gebruikt door alle huidige VPN-protocollen zoals OpenVPN, SSTP, enz. Voor de beste en krachtige codering.

Secure Hash Algorithm (SHA)

SHA- Secure Hash Algorithm (SHA) gemaakt door Cisco; dit algoritme is zeer veilig en sterk en vereist dat zowel de afzender als de ontvanger dit algoritme impliceren tijdens het coderen en decoderen van het bericht of de gegevens die door de VPN-tunnel reizen.

Conclusie

Na alle discussies die we hebben gedaan om u volledig te laten weten wat een VPN doet voor uw privacy en beveiliging en hoe het dit doet, hebben we iets meer geholpen bij de bescherming van uw internetprivacy en -codering.