VPN încetinește viteza de internet? [Rezolvat]

[ware_item id=33][/ware_item]

Un răspuns scurt la această întrebare: Conexiunea VPN presupune reducerea vitezei dvs. din cauza protocoalelor de criptare. VPN vă va orienta traficul pe Internet printr-un tunel puternic criptat, motiv pentru care vă simțiți întotdeauna o conexiune șocată în timp ce navigați. Dacă utilizați cel mai bun și legitim serviciu VPN, nu vă va reduce viteza de conectare mai mult de 5% până la 6% din viteza dvs. de internet obișnuită.


În unele cazuri, VPN este într-adevăr un instrument util atunci când conexiunea dvs. este aglomerată de ISP-ul dvs., există multe motive pentru care ISP-ul vă îngroșează lățimea de bandă, bine că vom discuta acest lucru în acest articol. Un alt beneficiu este o criptare VPN care vă îmbunătățește conexiunea la internet, oferind confidențialitate și securitate conexiunii dvs..

Consimțământul VPN pentru a ascunde informațiile IP și a cripta conexiunea la internet, astfel, hackerii, spoofing escroci și fraude nu pot aborda informațiile dvs. private atunci când navigați pe Internet într-un hotspot public sau o conexiune la internet obișnuită..

În ciuda beneficiilor VPN, mulți utilizatori VPN sunt preocupați de modul în care VPN afectează viteza Internetului. Asa de, o VPN încetinește internetul? În esență, există mai mult de câteva probleme care ar putea afecta viteza Internetului dvs. indiferent dacă vă aflați în spatele unui server VPN sau nu.

Întrebarea „VPN face internetul mai lent?” Nu este un răspuns simplu da sau nu, acesta poate fi explicat în pași dat:

De ce VPN-urile încetinesc viteza Internetului:

Anumiți furnizori VPN pot pretinde creșterea vitezei conexiunii la Internet prin utilizarea VPN, sau chiar afirmă că ajută la ocolirea accelerației ISP..

Întrucât nu putem răspunde la această întrebare. Dar dacă utilizați un VPN, nu este sigur că acesta va sau nu va încetini viteza de Internet. Cu toate acestea, există o serie de factori care apar la conexiunea dvs. în timp ce sunteți pe VPN. Trebuie doar să fiți conștienți de:

1 - Locația fizică a serverului:

S-a observat și s-a testat că, atunci când vă conectați la un server VPN care este departe de locația dvs. fizică, ar putea duce la conectivitate de viteză mică. Pentru a rezolva această problemă, puteți selecta alte servere din apropiere pentru a îmbunătăți timpul de răspuns. Folosind unii furnizori VPN cei mai bine recomandați, puteți selecta între un număr mare de servere.

2 - Calitatea criptării:

Tipul de criptare este, de asemenea, cauza unei conectivități lente la internet în timp ce sunteți conectat prin intermediul clientului VPN. Există protocoale diferite care sunt oferite de un furnizor VPN pentru gestionarea diferitelor tipuri de solicitări. Puteți optimiza viteza reducând confidențialitatea și criptarea, ceea ce înseamnă că puteți încerca diferite protocoale care vă permit diferite funcții.

3 - Schimbare protocoale:

Diferenti furnizori de servicii Internet acceptă diverse protocoale. Dacă suferiți de viteză lentă, acordați-vă între protocoale, adică PPTP, L2TP și OpenVPN. Eliminarea din protocoale rezolvă și problema deconectării.

Cel mai frecvent VPN-urile oferă 3 tipuri de protocoale, PPTP, L2TP / IPsec și OpenVPN, care sunt concepute pentru a trata diferite tipuri de nevoi de către diferite dispozitive. Ar trebui să încerci întotdeauna să îți dai seama de protocolul potrivit pentru tine.

Să aruncăm o privire despre ce protocol este cel mai potrivit pentru dvs.!

PPTP (Protocol de tunelare punct la punct): Prin utilizarea metodei de criptare 128 bit, acest protocol oferă cea mai bună viteză, dar mediul mai puțin sigur. De asemenea, puteți configura acest protocol cu ​​OpenVPN, care este punctul de plus.

L2TP-IPsec: În acest protocol, veți obține securitate performantă în comparație cu PPTP. Acesta va încetini viteza dvs. de internet din cauza tunelului criptat sau din cauza tunelării VPN, dar vă va asigura o conexiune anonimă. Dezavantajul ar fi „greu de realizat cu OpenVPN”.

OpenVPN: Este cea mai bună opțiune pentru toți, viteză, confidențialitate și securitate. Puteți întâmpina dificultăți în configurarea lucrurilor cu Open VPN și aveți nevoie și de un alt software pentru a configura această configurare. OpenVPN este la îndemână pentru a utiliza și a face față cu rapiditate și securitate foarte bine.

4 - Încărcare pe servere:

Aceasta este problema comună când utilizați versiunea gratuită sau Trail a oricărui furnizor de servicii VPN. Nu vă va permite să alegeți sau să treceți între lista de servere. Prin urmare, mulți oameni rămân conectați la același server și, în aceste condiții, cu siguranță vă puteți confrunta cu conectivitate lentă sau cu experiență scăzută de navigare.

Există chiar și VPN-uri plătite pe piață care nu au o cantitate suficientă de servere pentru a răspândi încărcătura între ele, creând aceeași problemă.

5 - Partajarea fișierelor P2P:

Acesta este faptul că împărțirea de fișiere P2P (Peer-to-Peer) este cel mai mare motiv de aglomerare ISP. O cantitate uriașă de descărcare prin site-uri de torrent îi face pe următorii ISP atenți și vă limitează lățimea de bandă.

Folosind serviciul VPN, puteți evita accelerarea ISP, dar trebuie să întrebați furnizorul VPN dacă permit P2P sau nu. În caz contrar, veți avea aceeași situație cu care v-ați confruntat înainte de conectarea VPN.

6 - Limitări de viteză ISP:

Limitările de viteză ISP pot fi din banda largă sau direct de la ISP. Am menționat mai sus motivul pentru care și când ai putea experimenta o astfel de problemă. Cea mai frecventă cauză a acestei descărcare este o mare cantitate de descărcare de torenți.

Cândva, managerii de bandă largă sau administratorii de rețea pun unele restricții la conexiunea dvs. de internet obișnuită din spatele peretelui, ceea ce pune aceeași situație și simțiți o conexiune lentă.

7 - interconectare între furnizorul VPN & ISP-ul dvs.:

Ambele: ISP-ul dvs. și VPN-ul dvs. sunt interconectate între ele, ambele sunt implicate în limitarea vitezei.

Testarea accelerației ISP:

Dacă ISP-ul dvs. este implicat în limitarea lățimii de bandă, atunci trebuie să îl verificați înainte de a conecta serviciul VPN.

Urmați următorii pași pentru a vă verifica viteza:

  1. Deconectați VPN
  2. Vizitați www.speedtest.net
  3. Conectați VPN

În acest proces, veți avea un rezultat clar dacă există astfel de limite de viteză implementate de ISP-ul dvs..

Setări firewall:

Routere particulare și firewall-uri terțe cauzează, de asemenea, probleme de viteză și deconectare. Dezactivați routerul / partea a treia sau Windows Firewall și verificați consistența și viteza conexiunii. Când configurați o conexiune VPN, asigurați-vă că setarea firewall-ului computerului dvs. este setată, atunci numai o VPN poate rula în mod fiabil. Setările firewall-ului frecvent nu afectează VPN-ul, dar afectează viteza procesorului, ceea ce poate face VPN să încetinească conexiunea la Internet.

În general, este posibil să nu observați o schimbare atât de severă a vitezei conexiunii la internet atunci când utilizați un VPN. Viteza totală a liniștii VPN depinde de viteza dvs. actuală de conectare la internet. Atât timp cât acest lucru este stabil, orice încetinire va fi doar un segment mic, care poate nici măcar nu se observă.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me