Μήπως VPN επιβραδύνει ταχύτητα Internet; [Επιλυθεί]

[ware_item id=33][/ware_item]

Μια σύντομη απάντηση στο ερώτημα αυτό: Η σύνδεση VPN υποθέστε ότι μειώνετε την ταχύτητά σας λόγω των πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης. Το VPN θα καθοδηγήσει την επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο μέσω μιας υψηλής κρυπτογραφημένης σήραγγας, γι 'αυτό πάντα αισθάνεστε ακατάστατη σύνδεση κατά την περιήγηση. Εάν χρησιμοποιείτε την καλύτερη και νόμιμη υπηρεσία VPN δεν θα μειώσει την ταχύτητα σύνδεσης σας περισσότερο από 5% έως 6% της τακτικής ταχύτητας Internet σας.


Σε ορισμένες περιπτώσεις, το VPN είναι πραγματικά ένα χρήσιμο εργαλείο όταν η σύνδεσή σας υποχωρεί από τον ISP σας, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο ISP περιορίζει το εύρος ζώνης σας, και θα το συζητήσουμε περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι μια κρυπτογράφηση VPN που ενισχύει τη σύνδεση στο διαδίκτυο παρέχοντας προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας στη σύνδεσή σας.

Το VPN συγκατατίθεται να αποκρύπτει τις πληροφορίες IP και να κρυπτογραφεί τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο έτσι οι χάκερ, οι ψεύτικοι απατεώνες και οι απάτες δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις προσωπικές σας πληροφορίες όταν κάνετε σερφάρισμα στο Internet σε δημόσιο hotspot ή σε κανονική σύνδεση στο internet.

Παρά τα πλεονεκτήματα του VPN, πολλοί χρήστες VPN ασχολούνται με τον τρόπο με τον οποίο το VPN διαταράσσει την ταχύτητα του Internet. Έτσι, ένα VPN επιβραδύνει το διαδίκτυο? Ουσιαστικά, υπάρχουν περισσότερα από μερικά θέματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ταχύτητα του Internet σας, είτε βρίσκεστε πίσω από ένα διακομιστή VPN είτε όχι.

Το ερώτημα "Το VPN κάνει το internet πιο αργό;" δεν είναι μια απλή απάντηση ναι ή όχι, μπορεί να εξηγηθεί σε συγκεκριμένα βήματα:

Γιατί τα VPNs επιβραδύνουν την ταχύτητα του Διαδικτύου:

Ορισμένοι πάροχοι VPN ενδέχεται να ισχυρίζονται ότι αυξάνουν την ταχύτητα σύνδεσης στο Internet χρησιμοποιώντας VPN ή ακόμα και να ισχυρίζονται ότι βοηθούν στην παράκαμψη του περιορισμού του ISP.

Ενώ δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση. Αλλά αν χρησιμοποιείτε VPN, δεν είναι βέβαιο ότι θα επιβραδύνει ή δεν θα επιβραδύνει τις ταχύτητες Internet σας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που εμφανίζονται στη σύνδεσή σας ενώ είστε στο VPN. Απλά πρέπει να γνωρίζετε:

1 - Η φυσική τοποθεσία του διακομιστή:

Έχει παρατηρηθεί και δοκιμαστεί ότι όταν συνδεθείτε σε ένα διακομιστή VPN που βρίσκεται πολύ μακριά από τη φυσική σας θέση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύνδεση χαμηλής ταχύτητας. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, μπορείτε να επιλέξετε άλλους κοντινούς διακομιστές για να βελτιώσετε την ώρα απόκρισης. Χρησιμοποιώντας κάποιους καλύτερους συνιστώμενους παρόχους VPN, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τεράστιου αριθμού εξυπηρετητών.

2 - Η ποιότητα της κρυπτογράφησης:

Ο τύπος κρυπτογράφησης είναι επίσης η αιτία αργής σύνδεσης στο διαδίκτυο, ενώ είστε συνδεδεμένοι μέσω VPN client. Υπάρχουν διαφορετικά πρωτόκολλα τα οποία προσφέρονται από έναν παροχέα VPN για το χειρισμό διαφορετικών τύπων αιτημάτων. Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα μειώνοντας την ιδιωτικότητα και την κρυπτογράφηση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά πρωτόκολλα που σας επιτρέπουν διαφορετικές λειτουργίες.

3 - Πρωτόκολλα αλλαγής:

Διάφοροι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου υποστηρίζουν διάφορα πρωτόκολλα. Εάν υποφέρετε από αργή ταχύτητα, συντονίστε τα πρωτόκολλα, δηλαδή PPTP, L2TP και OpenVPN. Η κατάργηση από τα πρωτόκολλα επιλύει επίσης το ζήτημα αποσύνδεσης.

Τα περισσότερα δίκτυα VPN προσφέρουν 3 τύπους πρωτοκόλλων, PPTP, L2TP / IPsec και OpenVPN, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται διαφορετικούς τύπους αναγκών από διαφορετικές συσκευές. Θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να καταλάβετε το σωστό πρωτόκολλο για τον εαυτό σας.

Ας δούμε ποιο πρωτόκολλο είναι καλύτερο για εσάς!

PPTP (πρωτόκολλο σημειακής σήρασης): Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο κρυπτογράφησης 128bit, αυτό το πρωτόκολλο προσφέρει την καλύτερη ταχύτητα αλλά το λιγότερο ασφαλές περιβάλλον. Επίσης, μπορείτε να διαμορφώσετε αυτό το πρωτόκολλο με το OpenVPN, το οποίο είναι το σημείο συν.

L2TP-IPsec: Σε αυτό το πρωτόκολλο, θα έχετε υψηλή ασφάλεια σε σύγκριση με το PPTP. Θα επιβραδύνει την ταχύτητα του Διαδικτύου λόγω της κρυπτογραφημένης σήραγγας του ή λόγω του VPN tunneling, αλλά θα σας εξασφαλίσει την παροχή ανώνυμης σύνδεσης. Το μειονέκτημα θα είναι "δύσκολο να καταλάβουμε με το OpenVPN".

OpenVPN: Είναι η καλύτερη επιλογή για όλους, ταχύτητα, ιδιωτικότητα και ασφάλεια. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στη ρύθμιση των πραγμάτων με το Open VPN και χρειάζεστε επίσης ένα άλλο λογισμικό για τη ρύθμιση παραμέτρων αυτής της ρύθμισης. Το OpenVPN είναι βολικό να χρησιμοποιεί και να χειρίζεται πολύ γρήγορα την ταχύτητα και την ασφάλεια.

4 - Φόρτωση σε διακομιστές:

Αυτό είναι το συνηθισμένο ζήτημα όταν χρησιμοποιείτε την έκδοση Free ή Trail από οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών VPN. Δεν θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ή να ανακατέψετε μεταξύ της λίστας εξυπηρετητών. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι παραμένουν συνδεδεμένοι στον ίδιο διακομιστή και υπό αυτές τις συνθήκες, θα μπορούσατε σίγουρα να αντιμετωπίζετε αργή συνδεσιμότητα ή χαμηλή εμπειρία περιήγησης.

Υπάρχουν ακόμη και πληρωμένα VPN στην αγορά που δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό εξυπηρετητών για να κατανείμουν το φορτίο μεταξύ τους δημιουργώντας το ίδιο θέμα.

5 - Κοινή χρήση αρχείων P2P:

Αυτό είναι το γεγονός ότι η κοινή χρήση αρχείων P2P (Peer-to-Peer) είναι ο μεγαλύτερος λόγος για τον περιορισμό του ISP. Ένα τεράστιο ποσό λήψης μέσω των περιοχών torrent καθιστά τους ISP trackers προσεκτικούς και περιορίζουν το bandwidth σας.

Με τη χρήση υπηρεσίας VPN, μπορείτε να παρακάμψετε τον παροπλισμό του ISP, αλλά πρέπει να ζητήσετε από τον πάροχο VPN σας να δηλώσει αν επιτρέπεται η χρήση P2P ή όχι. Διαφορετικά, θα έχετε την ίδια κατάσταση με την οποία αντιμετωπίζατε πριν από τη σύνδεση VPN.

6 - Περιορισμοί ταχύτητας ISP:

Οι περιορισμοί ταχύτητας του ISP θα μπορούσαν να είναι από την ευρυζωνική σας σύνδεση ή απευθείας από τον ISP. Έχω αναφέρει παραπάνω τον λόγο γιατί και πότε θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο θέμα. Ένα μεγάλο μέρος των torrents λήψης είναι η πιο συνηθισμένη αιτία αυτού.

Κάποια στιγμή διαχειριστές ευρυζωνικών δικτύων ή διαχειριστές δικτύου θέτουν ορισμένους περιορισμούς στη συνηθισμένη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο πίσω από τον τοίχο, ο οποίος βάζει την ίδια κατάσταση και αισθάνεστε μια αργή σύνδεση.

7 - Διασύνδεση μεταξύ του παροχέα VPN & Ο ISP σας:

Και οι δύο: ο ISP και το VPN σας διασυνδέονται μεταξύ τους, και οι δύο εμπλέκονται στον περιορισμό της ταχύτητάς σας.

Δοκιμή στραγγαλισμού ISP:

Εάν ο ISP σας εμπλέκεται στον περιορισμό του εύρους ζώνης, τότε πρέπει να το ελέγξετε πριν συνδέσετε την υπηρεσία VPN.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξετε την ταχύτητά σας:

  1. Αποσύνδεση VPN
  2. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.speedtest.net
  3. Συνδέστε VPN

Σε αυτή τη διαδικασία, θα έχετε ένα σαφές αποτέλεσμα εάν υπάρχουν τέτοιες οριακές ταχύτητες που εφαρμόζει ο ISP σας.

Ρυθμίσεις τείχους προστασίας:

Οι συγκεκριμένοι δρομολογητές και τα τείχη προστασίας τρίτου μέρους προκαλούν επίσης προβλήματα ταχύτητας και αποσύνδεσης. Απενεργοποιήστε το τείχος προστασίας Router / 3rdparty ή Windows και ελέγξτε τη συνέπεια και την ταχύτητα σύνδεσης. Όταν ρυθμίζετε μια σύνδεση VPN, βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί η ρύθμιση του τείχους προστασίας του υπολογιστή σας, τότε μόνο ένα VPN μπορεί να εκτελεστεί αξιόπιστα. Συχνά οι ρυθμίσεις του τείχους προστασίας δεν επηρεάζουν το VPN αλλά επηρεάζουν την ταχύτητα της CPU που μπορεί να κάνει το VPN να επιβραδύνει τη σύνδεση στο Internet.

Γενικά, ενδέχεται να μην παρατηρήσετε μια τόσο σοβαρή αλλαγή στην ταχύτητα σύνδεσης στο Internet όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN. Η συνολική ταχύτητα του ήχου VPN εξαρτάται από την τρέχουσα ταχύτητα σύνδεσης στο Internet. Για όσο χρονικό διάστημα είναι σταθερό, οποιαδήποτε επιβράδυνση θα είναι μόνο ένα μικρό τμήμα το οποίο μπορεί να μην είναι ακόμη αισθητό.