VPN-krypteringsguide: Och hur det fungerar 2019?

[ware_item id=33][/ware_item]

Kryptering är en metod som används för att förbättra säkerheten och integriteten för data eller information som är känslig för att nås av någon slumpmässig person.


Kryptering är ett namn på processen som konverterar faktiska data och information i ett oläsbart och kodat format, vilket skyddas av en krypteringsnyckel som endast ställts in av den auktoriserade användaren.

Uppgifterna kan dekrypteras när den behöriga användaren korrekt anger nyckeln. Det finns olika kategorier av kryptering som filkryptering, full diskkryptering, enhetskryptering och VPN-kryptering.

Cyberbrott är mycket vanligt idag eftersom hackare, spammare och andra snoopers inklusive myndigheternas säkerhets- och övervakningsorgan har börjat använda avancerad teknik för att få tillgång till ditt nätverk och stjäla din känslig information och data.

Som inte bara skadar din enhet fysiskt, men det är också farligt för din konfidentiella information som bankkontouppgifter, kreditkortsinformation, privata konversationer, foton, videor och annan liknande information. Ingen vill någonsin att så känslig information ska vara i fel händer.

Du behöver inte oroa dig, för det finns en lösning för detta också som används av miljontals användare över hela världen, och det är internetdatakryptering. Hur kan internetdata krypteras? Det görs av ett verktyg som heter Virtual Private Network (VPN) och VPN-kryptering.

Vad är VPN-kryptering? Och hur det fungerar?

VPN-kryptering är en process där en VPN döljer dina data i ett kodat format som är oläsligt av någon som försöker snäppa på dina data. En VPN krypterar uppgifterna när den kommer in och passerar genom sin tunnel och dekrypterar dem sedan i andra änden där VPN-servern ansluter dig till din begärda webbplats, samtidigt, genom överföringen, hålls alla dina inloggningsuppgifter säkra och dolda av VPN-kryptering.

VPN-kryptering

Lär oss något om de tekniska aspekterna av VPN-kryptering nedan.

Olika typer av VPN

En VPN använder olika kombinationer och tekniker för kryptering som lätt kan förstås när du känner till vilka typer av VPN och protokollen de använder för kryptering och säkerhet.

Relaterad fråga om VPN

Site to Site VPN

Kontor använder huvudsakligen en VPN-till-plats-VPN, även känd som router-till-router-VPN. Företagen behöver ofta ansluta ett av sina kontor till ett annat kontor på distans med sekretess och sekretess som upprätthålls och detta uppnås genom att installera en VPN-plats-till-plats, som bygger en privat krypterad tunnel och ger en säker anslutning mellan kontorsgrenarna i alla plats för världen. Det kallas också router-till-router VPN eftersom här en router fungerar som en VPN-klient och den andra fungerar som en VPN-server för att tillhandahålla säkert och anonymt internet inom de kontor som finns på olika geografiska platser.

Fjärråtkomst VPN

En VPN för fjärråtkomst tillhandahåller internetanslutningen till sina användare på distans via sitt privata nätverk. Det används av hemanvändare och kontorsanställda mest för att ansluta till företagets server när de reser bort från kontorsplatsen.

Det ger anslutningen till individerna genom att skapa en säker virtuell tunnel mellan användarens dator eller enhet och VPN-servern och ansluter dem till internet med en säker krypterad tunnel.

Denna typ av VPN används vanligen av hemanvändare för att bli av med geobegränsningar och för att komma åt de blockerade webbplatserna i deras region, medan kontorsanställda använder den när de vill komma åt företagets server från en annan plats.

Typer av VPN-protokoll

Nivån och säkerhet som du får från ett VPN beror på vilken typ av protokoll det använder för att säkra dina data och upprätthålla sekretess. Det finns olika typer av VPN-protokoll som används av VPN-leverantörerna; varje typ av VPN-protokoll som nämns nedan ger en annan säkerhetsnivå, så låt oss ta en titt på dem.

IPSec - Internet Protocol Security

Internet Protocol Security eller IPSec är det vanligaste VPN-protokollet som används av VPN-platser till webbplatsen för att säkerställa säkerheten för data i IP-nätverk, inklusive internet. Det kan säkra data mellan router till router, brandvägg till routern, skrivbord till servern och desktop till router.

Den använder främst två delprotokoll: ESP (Encapsulated Security Payload) och Authentication Header (AH), som instruerar datapaketen som reser genom tunneln. Båda skickar olika instruktioner baserat på vilken typ av datapaket som överförs via tunneln.

L2TP - (Layer 2 Tunneling Protocol)

Det är ett tunnelprotokoll som används i kombinationen av IPSec för att bygga avancerad säkerhet och integritet och en mycket säker VPN-anslutning. Det stöds också av VPN från plats till plats men används av fjärråtkomst-VPN: er eftersom det är det primära punkt-till-punkt-protokollet (PPP) som används huvudsakligen som ett tunnelprotokoll tillsammans med andra krypteringsprotokollkombinationer som IPsec för att stärka och förbättra nivån på säkerhet och integritet.

Relatera artikeln: vad som strömmar och hur det fungerar

PPTP - (Point to Point Tunneling Protocol)

Det ansvarar för att kryptera data från en punkt till en annan endast genom att skapa en krypterad tunnel och överföra data från den. PPTP-protokollet är det mest använda protokollet och stöder tusentals operativsystem och enheter. Den stöder 40-bitars och 128-bitars kryptering eller något annat krypteringsschema som stöds av PPP.

OpenVPN

OpenVPN är en programvara med öppen källkod som använder en VPN-mekanism för att skapa en säker punkt-till-punkt-anslutning i virtuella tunnlar och funktioner för fjärråtkomst. Det betraktas som det säkraste VPN-protokollet som kan tillhandahålla många blandade och komplexa säkerhetsprotokollfunktioner.

SSTP - Secure Socket Tunneling Protocol

Det används främst för avancerad kryptering i Windows eftersom det är ett Microsoft-protokoll som skyddats av Microsoft, så där OpenVPN inte stöds kan SSTP implementeras för samma säkerhetsnivå och kryptering, och det är starkare än PPTP och L2TP / IPSec.

Varför du behöver VPN-kryptering

VPN används för säkerhet och integritet, och det är viktigt att de måste vara krypterade för att säkerställa att alla dina data och internetaktiviteter är dolda för alla som försöker spionera på ditt nätverk.

Tja, det är det primära syftet med att använda en VPN-tjänst, men ja, det finns vissa VPN-skivor som kan gräva dig angående säkerhet och kryptering och kanske de är VPN utan kryptering.

Vi har gett dig kort information om hur VPN krypterar och vilket system och mekanism de använder för att tillhandahålla säkerhet och kryptering, så från och med nu vet du vad du måste leta efter i en VPN för bästa sekretess och säkerhet.

Secure Sockets Layer (SSL) VPN-kryptering

Till skillnad från andra traditionella VPN-protokoll som används i särskilt VPN-programvara, används Secure Sockets Layer SSL VPN-kryptering för webbläsare och kan användas i webbläsarnas förlängning som inte kräver någon specifik app för att installera och konfigurera.

Den kan läggas direkt till webbläsaren och har en på / av-brytare för att använda den när du behöver använda den och stänga av när du är klar med den. Det används främst för att ge fjärranvändare åtkomst till klient / serverapplikationer, webbapplikationer och interna nätverksanslutningar osv.

vpn-kryptering

Multi-Protocol Label Switching (MPLS) VPN-kryptering

Multi-Protocol Label Switching (MPLS) är en metod som används för att bygga virtuella privata nätverk VPN. Det är ett bekvämt och flexibelt sätt att rutta och överföra olika typer av nätverkstrafik med MPLS-ryggradstrukturen, de vanligaste typerna av MPLS VPN: er som används idag är

  1. Point-to-point (Pseudowire)
  2. Skikt 2 (VPLS)
  3. Skikt 3 (VPRN)

Krypterad VPN-tunnel

En VPN-tunnel är ett sätt genom vilken den ansluter din dator till sin server och det är avgörande att den måste vara helt säker och krypterad, en VPN-tunnel som är krypterad säkerställer att all din data som reser genom den är dold för alla som försöker för att snopa på ditt nätverk, medan en okrypterad tunnel kan läcka din datainformation på grund av svaga krypteringsprotokoll.

VPN utan kryptering

Det är inte nödvändigt att alla VPN erbjuder kryptering. Det är ett mycket sällsynt fall att en VPN-tunnel är okrypterad, men det händer, vissa VPN kanske inte använder kryptering för att skydda data som reser via en tunnel. Exempelvis är det möjligt att en VPN-tunnel upprättad mellan två värdar använder Generic Routing Encapsulation (GRE) som förväntas vara krypterad, men den är varken säker eller pålitlig.

Sådana VPN utan kryptering är farliga och fångar användarnas data eftersom användaren tror att alla deras uppgifter är säkra, och ingen kan se vad de gör online, men det är där de är fel och ibland till och med att använda sådana okrypterade VPN-människor får attackerad av cyberbrottslingar.

VPN-krypteringsalgoritmer

VPN använder protokoll och vissa krypteringsalgoritmer för det ultimata integritetsskyddet. Det finns huvudsakligen tre VPN-krypteringsalgoritmer som används av kommersiella eller standard VPN-företag AES, RSA och SHA, etc. som kan beskrivas kort nedan.

AES-AES (Advanced Encryption Standard)

Det är en säker algoritm som används i symmetrisk nyckelskryptering. Den stöder olika nyckellängder på 128, 192 och 256 bit, ju längre nyckellängden skulle vara desto starkare är krypteringen vilket också innebär att det tar mer tid att bearbeta vilket resulterar i långsammare anslutningshastighet.

RSA

Det är baserat på namninitialerna på de personer som officiellt beskrev denna algoritm under tidigare år. Det används i ett asymmetriskt offentligt nyckelsystem, vilket innebär att en offentlig nyckel används för att kryptera data, men en annan privat nyckel används för att dekryptera den. Det används vanligtvis av alla nuvarande VPN-protokoll som OpenVPN, SSTP, etc. för bästa och starka kryptering.

Secure Hash Algoritm (SHA)

SHA- Secure Hash Algoritm (SHA) skapad av Cisco; denna algoritm är mycket säker och stark och kräver att både avsändaren och mottagaren implicerar med denna algoritm medan de krypterar och dekrypterar meddelandet eller data som reser genom VPN-tunneln.

Slutsats

Efter all diskussion vi har gjort för att informera dig helt om vad en VPN gör för din integritet och säkerhet och hur det gör det, hjälpte vi lite mer mot att skydda din integritet och kryptering på internet.