VPN-krypteringsveiledning: Og hvordan det fungerer 2019?

[ware_item id=33][/ware_item]

Kryptering er en metode som brukes for å forbedre sikkerheten og personvernet til dataene eller informasjonen som er følsom for å få tilgang til av en tilfeldig person.


Kryptering er et navn på prosessen som konverterer faktiske data og informasjon i et uleselig og kodet format, som er beskyttet av en krypteringsnøkkel satt av bare den autoriserte brukeren.

Dataene kan dekrypteres når den autoriserte brukeren skriver riktig inn nøkkelen. Det er forskjellige kategorier av kryptering som filkryptering, full diskkryptering, enhetskryptering og VPN-kryptering.

Cyberkriminalitet er svært vanlig i disse dager da hackere, spammere og andre snoopere inkludert myndighetene sikkerhets- og overvåkningsbyråer har begynt å bruke avansert teknologi for å få tilgang til nettverket ditt og stjele sensitiv informasjon og data.

Som ikke bare skader enheten din fysisk, men det er også farlig for din konfidensielle informasjon som bankkontodetaljer, kredittkortinformasjon, private samtaler, bilder, videoer og annen lignende informasjon. Ingen ønsker noen gang at så sensitive data skal være i gale hender.

Du trenger ikke å bekymre deg, for det finnes en løsning for dette også som brukes av millioner av brukere over hele kloden, og det er kryptering av data. Hvordan kan internettdata krypteres? Det gjøres av et verktøy som heter Virtual Private Network (VPN) og VPN-kryptering.

Hva er VPN-kryptering? Og hvordan det fungerer?

VPN-kryptering er en prosess der en VPN skjuler dataene dine i et kodet format som er uleselig av alle som prøver å snuse på dataene dine. En VPN krypterer dataene når de kommer inn, passerer gjennom tunnelen og dekrypterer dem deretter i den andre enden der VPN-serveren kobler deg til det forespurte nettstedet. I mellomtiden, gjennom overføringen, blir alle dine påloggingsdetaljer sikret og skjult av VPN-kryptering.

VPN-kryptering

La oss lære noe om de teknologiske aspektene ved VPN-kryptering nedenfor.

Ulike typer VPN

En VPN bruker forskjellige kombinasjoner og teknikker for kryptering som lett kan forstås når du kjenner til hvilke typer VPN og protokollene de bruker for kryptering og sikkerhet..

Relaterte spørsmål om VPN

Side til side VPN

Kontorer bruker hovedsakelig en VPN-til-side VPN, også kjent som Router-to-Router VPN. Bedrifter trenger ofte å koble et av sine kontorer til et annet kontor eksternt med det privatliv og taushetsplikt som opprettholdes, og dette oppnås ved å installere en VPN-til-side, som bygger en privat kryptert tunnel og gir en sikker forbindelse mellom kontorfilialene i enhver verdens beliggenhet. Det kalles også ruter-til-ruter VPN, fordi her fungerer den ene ruteren som en VPN-klient, og den andre fungerer som en VPN-server for å tilby sikkert og anonymt internett på kontorene som er lokalisert på forskjellige geografiske steder.

Fjerntilgang VPN

En VPN for ekstern tilgang gir internettforbindelsen til sine brukere eksternt av det private nettverket. Det brukes av hjemmebrukere og kontormedarbeidere for det meste for å koble seg til selskapets server når de reiser bort fra kontorstedet.

Det gir forbindelsen til individene ved å opprette en sikker virtuell tunnel mellom brukerens datamaskin eller enhet og VPN-serveren og kobler dem til internett med en sikker kryptert tunnel.

Denne typen VPN brukes vanligvis av hjemmebrukere for å kvitte seg med geobegrensninger og for å få tilgang til blokkerte nettsteder i regionen deres, mens kontoransatte bruker den når de vil ha tilgang til selskapets server fra et annet sted.

Typer VPN-protokoller

Nivået på personvern og sikkerhet du får fra en VPN er avhengig av hvilken type protokoll den bruker for å sikre dataene dine og opprettholder personvernet. Det er forskjellige typer VPN-protokoller som brukes av VPN-leverandørene; hver type VPN-protokoll nevnt nedenfor gir et annet sikkerhetsnivå, så la oss se på dem.

IPSec - Internet Protocol Security

Internet Protocol Security eller IPSec er den vanligste VPN-protokollen som brukes av VPN-nettsteder for å sikre sikkerheten til dataene i IP-nettverk, inkludert internett. Det kan sikre data mellom ruter til ruter, brannmur til ruteren, stasjonær til serveren og stasjonær til ruter.

Den bruker hovedsakelig to delprotokoller: Encapsulated Security Payload (ESP) og Authentication Header (AH), som instruerer datapakkene som reiser gjennom tunnelen. Begge sender forskjellige instruksjoner basert på hvilken type datapakker som overføres via tunnelen.

L2TP - (Layer 2 Tunneling Protocol)

Det er en tunnelprotokoll som brukes med kombinasjonen av IPSec for å bygge avansert sikkerhet og personvern og en svært sikker VPN-forbindelse. Det støttes også av sted-til-sted-VPN, men brukes av eksterne tilgang-VPN-er, da det er den primære punkt-til-punkt-protokollen (PPP) som hovedsakelig brukes som en tunnelprotokoll sammen med andre krypteringsprotokoller som IPsec for å styrke og forbedre nivået på sikkerhet og personvern.

Fortell artikkelen: hva er torrenting og hvordan det fungerer

PPTP - (Point to Point Tunneling Protocol)

Det er ansvarlig for å kryptere dataene fra et punkt til et annet bare ved å opprette en kryptert tunnel og overføre data fra dem. PPTP-protokoll er den mest brukte protokollen og støtter tusenvis av operativsystemer og enheter. Den støtter 40-biters og 128-biters kryptering eller andre krypteringsplaner som støttes av PPP.

OpenVPN

OpenVPN er et program med åpen kildekode som bruker en VPN-mekanisme for å opprette en sikker punkt-til-punkt-forbindelse i virtuelle tunneler og funksjoner for ekstern tilgang. Det regnes som den mest sikre VPN-protokollen som er i stand til å tilby mange blandede og komplekse sikkerhetsprotokollfunksjoner.

SSTP - Secure Socket Tunneling Protocol

Det brukes hovedsakelig til avansert kryptering i Windows, ettersom det er en egenutviklet protokoll fra Microsoft, slik at OpenVPN ikke støttes. SSTP kan implementeres for samme sikkerhetsnivå og kryptering, og den er sterkere enn PPTP og L2TP / IPSec.

Hvorfor du trenger VPN-kryptering

VPN-er brukes for sikkerhet og personvern, og det er avgjørende at de må krypteres for å sikre at all data og internettaktivitet er skjult for alle som prøver å spionere på nettverket ditt..

Vel, det er det primære formålet med å bruke en VPN-tjeneste, men ja, det er noen VPN-er som kan grøfte deg angående sikkerhet og kryptering, og kanskje de er VPN uten kryptering.

Vi har gitt deg kort informasjon om hvordan VPN krypterer og hvilket system og mekanisme de bruker for å gi sikkerhet og kryptering, så fra nå av vet du hva du må se etter i en VPN for best mulig personvern og sikkerhet.

Secure Sockets Layer (SSL) VPN-kryptering

I motsetning til andre tradisjonelle VPN-protokoller som brukes i spesielt VPN-programvare, brukes Secure Sockets Layer SSL VPN-kryptering for nettleser og kan brukes i nettleserutvidelse som ikke krever noen spesifikk app for å installere og konfigurere.

Den kan legges direkte til nettleseren og har en av / på-bryter for å betjene den når du trenger å bruke den og slå av når du er ferdig med den. Det brukes hovedsakelig for å gi eksterne brukere tilgang til klient / server-applikasjoner, webapplikasjoner og interne nettverkstilkoblinger, osv.

vpn-kryptering

Multi-Protocol Label Switching (MPLS) VPN-kryptering

Multi-Protocol Label Switching (MPLS) er en metode som brukes til å bygge virtuelle private nettverk VPN-er. Det er en praktisk og fleksibel måte å rute og overføre forskjellige typer nettverkstrafikk ved å bruke MPLS-skjelettstrukturen, de vanligste typene MPLS VPN-er som brukes i dag er

  1. Point-to-point (Pseudowire)
  2. Lag 2 (VPLS)
  3. Lag 3 (VPRN)

Kryptert VPN-tunnel

En VPN-tunnel er en måte som den kobler datamaskinen til serveren sin på, og det er avgjørende at den må være fullstendig sikker og kryptert. En VPN-tunnel som er kryptert sikrer at alle dataene dine reiser gjennom den, er skjult for alle som prøver for å snuse på nettverket ditt, mens en ukryptert tunnel kan lekke datainformasjonen din på grunn av svake krypteringsprotokoller.

VPN uten kryptering

Det er ikke nødvendig at alle VPN-er tilbyr kryptering. Det er et veldig sjelden tilfelle at en VPN-tunnel ikke er kryptert, men det hender at noen VPN kanskje ikke bruker kryptering for å beskytte data som reiser via en tunnel. For eksempel er det mulig at en VPN-tunnel satt opp mellom to verter bruker Generic Routing Encapsulation (GRE) som forventes å være kryptert, men den er verken sikker eller klarert.

Slike VPN-er uten kryptering er farlige og fanger brukerens data fordi brukeren tror at alle dataene deres er trygge, og ingen kan se hva de gjør på nettet, men det er der de tar feil og noen ganger til og med å bruke slike ukrypterte VPN-folk angrepet av nettkriminelle.

VPN-krypteringsalgoritmer

VPN bruker protokoller og noen krypteringsalgoritmer for den ultimate personvern. Det er hovedsakelig tre VPN-krypteringsalgoritmer som brukes av de kommersielle eller standard VPN-selskapene AES, RSA og SHA, etc. som kort kan beskrives nedenfor.

AES-AES (Advanced Encryption Standard)

Det er en sikker algoritme som brukes i symmetrisk nøkkelkryptering. Den støtter forskjellige nøkkellengder på 128, 192 og 256 bit, jo lengre nøkkellengde ville være desto sterkere kryptering, noe som også betyr at det tar mer tid å behandle noe som resulterer i lavere tilkoblingshastighet.

RSA

Det er basert på navnene på personene som offisielt har beskrevet denne algoritmen de siste årene. Den brukes i et asymmetrisk offentlig nøkkelsystem, noe som betyr at en offentlig nøkkel brukes til å kryptere dataene, men en annen privat nøkkel brukes til å dekryptere den. Det brukes vanligvis av alle gjeldende VPN-protokoller som OpenVPN, SSTP, etc. for den beste og sterke krypteringen.

Secure Hash Algoritm (SHA)

SHA- Secure Hash Algorithm (SHA) opprettet av Cisco; denne algoritmen er veldig sikker og sterk og krever både avsender og mottaker å implisere med denne algoritmen mens de krypterer og dekrypterer meldingen eller dataene som reiser gjennom VPN-tunnelen.

Konklusjon

Etter all diskusjonen vi har gjort for å gi deg beskjed om hva en VPN gjør for ditt personvern og sikkerhet, og hvordan det gjør det, hjalp vi litt mer til å beskytte ditt personvern og kryptering på internett.