VPN-salausopas: ja miten se toimii 2019?

[ware_item id=33][/ware_item]

Salaus on menetelmä, jota käytetään parantamaan sellaisten tietojen turvallisuutta ja yksityisyyttä, jotka ovat arkaluontoisia kaikkien satunnaisten henkilöiden saataville..


Salaus on prosessin nimi, joka muuntaa todelliset tiedot lukemattomassa ja koodatussa muodossa, jota suojaa vain valtuutetun käyttäjän asettama salausavain..

Tiedot voidaan salata, kun valtuutettu käyttäjä syöttää avaimen oikein. Salaus on eri luokkia, kuten tiedostojen salaus, koko levyn salaus, laitesalaus ja VPN-salaus.

Kyberrikot ovat nykyään hyvin yleisiä, koska hakkerit, roskapostittajat ja muut snooperit, mukaan lukien hallituksen turvallisuus- ja valvontaelimet, ovat alkaneet käyttää huipputeknologiaa pääsyäsi verkkoosi ja varastaa arkaluontoisia tietojasi..

Joka ei vahingoita laitetta fyysisesti, mutta on myös vaarallinen luottamuksellisille tietoillesi, kuten pankkitilitiedot, luottokorttitiedot, yksityiset keskustelut, valokuvat, videot ja muut vastaavat tiedot. Kukaan ei koskaan halua, että arkaluontoiset tiedot ovat väärässä käsissä.

Sinun ei tarvitse huolehtia, koska myös tähän on ratkaisu, jota miljoonat käyttäjät käyttävät ympäri maailmaa, ja se on Internet-tietojen salaus. Kuinka Internet-tiedot voidaan salata? Se tehdään VPN (Virtual Private Network) -nimellä ja VPN-salaus.

Mikä on VPN-salaus? Ja miten se toimii?

VPN-salaus on prosessi, jolla VPN piilottaa tietosi koodatussa muodossa, jota ei lukea kukaan, joka yrittää nuhrata tietojasi. VPN salaa tiedot, kun se tulee, kulkee tunnelinsa läpi, ja sitten purkaa sen toisessa päässä, jossa VPN-palvelin yhdistää sinut pyydettyyn verkkosivustoon, kun taas siirron kautta kaikki kirjautumistietosi pidetään turvassa ja piilossa VPN-salaus.

VPN-salaus

Oppitaan jotain alla olevista VPN-salauksen teknologisista näkökohdista.

Erityyppiset VPN: t

VPN käyttää salaamiseen erilaisia ​​yhdistelmiä ja tekniikoita, jotka ovat helposti ymmärrettäviä, kun tiedät VPN-tyypit ja protokollat, joita he käyttävät salaukseen ja suojaukseen.

Liittyvä kysymys VPN: stä

Sivusto sivustoon VPN

Toimistot käyttävät pääasiassa sivustojen välistä VPN: ää, joka tunnetaan myös nimellä reitittimien välinen VPN. Yritysten on usein liitettävä yksi toimistoistaan ​​toiseen toimistoon etäyhteydellä ylläpidetyn yksityisyyden ja salassapidon avulla. Tämä saavutetaan asentamalla VPN-yhteys paikkojen välillä, joka rakentaa yksityisen salatun tunnelin ja tarjoaa turvallisen yhteyden toimistokonttorien välille missä tahansa maailman sijainti. Sitä kutsutaan myös reitittimen ja reitittimen VPN: ksi, koska tässä yksi reititin toimii VPN-asiakkaana ja toinen toimii VPN-palvelimena tarjotakseen suojatun ja nimettömän Internetin toimipisteissä, jotka sijaitsevat eri maantieteellisissä paikoissa..

Etäkäyttö VPN

Etäkäyttö VPN tarjoaa Internet-yhteyden käyttäjille etäyhteydessä yksityisen verkon kautta. Kotikäyttäjät ja toimistotyöntekijät käyttävät sitä pääasiassa yhteyden muodostamiseen yrityksen palvelimeen matkoillaan pois toimipisteestä.

Se tarjoaa yhteyden yksilöihin luomalla suojatun virtuaalitunnelin käyttäjän tietokoneen tai laitteen ja VPN-palvelimen välille ja yhdistämällä heidät Internetiin suojatulla salatulla tunnelilla.

Tämän tyyppisiä VPN-palveluita käyttävät yleensä kotikäyttäjät pääsemään eroon maantieteellisistä rajoituksista ja pääsemään alueensa estettyihin verkkosivustoihin, kun taas toimistotyöntekijät käyttävät sitä, kun he haluavat käyttää yrityksen palvelinta toisesta sijainnista..

VPN-protokollityypit

VPN: stä saamasi yksityisyyden ja turvallisuuden taso riippuu siitä, minkä tyyppisellä protokollalla se suojaa tietojasi ja ylläpitää yksityisyyttä. On olemassa erityyppisiä VPN-protokollia, joita VPN-palveluntarjoajat käyttävät. Jokainen alla mainittu VPN-protokollatyyppi tarjoaa erilaisen suojaustason, joten katsotaanpa niitä.

IPSec - Internet-protokollan suojaus

Internet Protocol Security tai IPSec on yleisin VPN-yhteyskäytäntö, jota paikalliset VPN-verkot käyttävät varmistaakseen tiedon turvallisuuden IP-verkoissa, mukaan lukien Internet. Se voi suojata tietoja reitittimen ja reitittimen välillä, palomuurin reitittimeen, työpöydän palvelimeen ja työpöydän reitittimen välillä.

Se käyttää pääasiassa kahta alaprotokollaa: koteloitu tietoturvakuorma (ESP) ja todennusotsikko (AH), joka ohjaa tunnelin läpi kulkevat datapaketit. Molemmat lähettävät erilaisia ​​ohjeita sen perusteella, minkä tyyppiset datapaketit siirtyvät tunnelin kautta.

L2TP - (kerroksen 2 tunnelointiprotokolla)

Se on tunnelointiprotokolla, jota käytetään IPSec-yhdistelmän kanssa rakentamaan huippuluokan tietoturvaa ja yksityisyyttä sekä erittäin turvallista VPN-yhteyttä. Sitä tukee myös sivustojen välinen VPN, mutta etäkäyttö VPN käyttää sitä, koska se on ensisijainen point-to-point-protokolla (PPP), jota käytetään pääasiassa tunnelointiprotokollina yhdessä muiden salausprotokollien yhdistelmien kanssa, kuten IPsec, vahvistamaan ja parantamaan turvallisuuden ja yksityisyyden taso.

Liitä artikkeli: mikä on kiehtovaa ja miten se toimii

PPTP - (pisteestä tunnelointiin tarkoitettu protokolla)

Se on vastuussa tietojen salaamisesta pisteestä toiseen vain luomalla salattu tunneli ja siirtämällä tietoja siitä. PPTP-protokolla on yleisimmin käytetty protokolla, joka tukee tuhansia käyttöjärjestelmiä ja laitteita. Se tukee 40- ja 128-bittistä salausta tai mitä tahansa muuta PPP: n tukemaa salausta.

OpenVPN

OpenVPN on avoimen lähdekoodin ohjelmistosovellus, joka käyttää VPN-mekanismia suojatun pisteiden välisen yhteyden luomiseen virtuaalitunneliin ja etäkäyttöominaisuuksiin. Sitä pidetään turvallisimpana VPN-protokollana, joka pystyy tarjoamaan monia sekoitettuja ja monimutkaisia ​​suojausprotokollan toimintoja.

SSTP - Secure Socket Tunneling Protocol

Sitä käytetään pääasiassa huippuluokan salaukseen Windowsissa, koska se on Microsoftin oma protokolla, joten jos OpenVPN: ää ei tueta, SSTP voidaan toteuttaa samalla suojaustasolla ja salaus, ja se on vahvempi kuin PPTP ja L2TP / IPSec.

Miksi tarvitset VPN-salausta

VPN-verkkoja käytetään tietoturvaan ja yksityisyyteen, ja on erittäin tärkeää, että ne on salattu, jotta varmistetaan, että kaikki tietosi ja Internet-toiminnot ovat piilossa kaikilta, jotka yrittävät vakoilla verkossa..

Se on VPN-palvelun käytön ensisijainen tarkoitus, mutta kyllä, jotkut VPN: t voivat ohittaa tietoturvan ja salauksen, ja ehkä ne ovat VPN ilman salausta.

Olemme antaneet sinulle lyhyen tiedon siitä, kuinka VPN salaa ja mitä järjestelmää ja mekanismia he käyttävät suojauksen ja salauksen tarjoamiseen, joten nyt tiedät mitä sinun on etsittävä VPN: stä parhaan yksityisyyden ja turvallisuuden takaamiseksi..

Suojattu Sockets Layer (SSL) VPN-salaus

Toisin kuin muut perinteiset VPN-protokollat, joita käytetään erityisesti VPN-ohjelmistoissa, Secure Sockets Layer SSL VPN -salaus käytetään verkkoselaimeen, ja sitä voidaan käyttää selaimen laajennuksessa, joka ei vaadi mitään erityistä sovellusta asennusta ja asennusta varten.

Se voidaan lisätä suoraan Internet-selaimeen, ja siinä on päälle / pois-kytkin, kun haluat käyttää sitä, ja sammuta se, kun olet valmis käyttämään sitä. Sitä käytetään pääasiassa tarjoamaan etäkäyttäjille pääsy asiakas - / palvelinasovelluksiin, Web - sovelluksiin ja sisäisiin verkkoyhteyksiin jne.

VPN-salaus

Moniprotokolla Label Switching (MPLS) VPN-salaus

MPLS (Multi-Protocol Label Switching) on ​​menetelmä, jota käytetään rakentamaan virtuaalisia yksityisiä VPN-verkkoja. Se on kätevä ja joustava tapa reitittää ja siirtää erityyppistä verkkoliikennettä MPLS-runkorakenteen avulla. Yleisimmät MPLS-VPN-tyypit, joita käytetään nykyään ovat

  1. Pisteestä pisteeseen (Pseudowire)
  2. Kerros 2 (VPLS)
  3. Kerros 3 (VPRN)

Salattu VPN-tunneli

VPN-tunneli on tapa, jolla se yhdistää tietokoneesi palvelimeen, ja on ensiarvoisen tärkeää, että sen on oltava täysin suojattu ja salattu. Salattu VPN-tunneli varmistaa, että kaikki sen läpi kulkevat tietosi ovat piilossa kaikkien yrittäjien silmistä. torjua verkossa, kun salaamaton tunneli voi vuotaa tietosi heikkojen salausprotokollien takia.

VPN ilman salausta

Ei ole välttämätöntä, että kaikki VPN-verkot tarjoavat salausta. On hyvin harvinaista, että VPN-tunneli on salaamaton, mutta niin tapahtuu, jotkut VPN: t eivät ehkä käytä salausta tunnelin kautta kulkevien tietojen suojaamiseksi. Esimerkiksi on mahdollista, että kahden isännän välille muodostettu VPN-tunneli käyttää Generic Routing Encapsulationia (GRE), jonka odotetaan olevan salattu, mutta se ei ole turvallinen eikä luotettava.

Tällaiset VPN: t, joissa ei ole salausta, ovat vaarallisia ja ansaitsevat käyttäjien tietoja, koska käyttäjän mielestä kaikki heidän tietonsa ovat turvallisia eikä kukaan näe mitä he tekevät verkossa, mutta tässä he ovat väärässä ja joskus jopa käyttämättä sellaisia ​​salaamattomia VPN-ihmisiä kyberrikollisten hyökkäys.

VPN-salausalgoritmit

VPN käyttää protokollia ja joitain salausalgoritmeja yksityisyyden suojelemiseksi. Pääasiassa on kolme VPN-salausalgoritmia, joita käyttävät kaupalliset tai tavalliset VPN-yritykset AES, RSA ja SHA jne., Joita voidaan kuvata lyhyesti alla.

AES-AES (Advanced Encryption Standard)

Se on turvallinen algoritmi, jota käytetään symmetrisessä avaimen salauksessa. Se tukee useita näppäinpituuksia, 128, 192 ja 256 bittiä, sitä pidempi avaimen pituus on, sitä voimakkaampi on salaus, mikä tarkoittaa myös sitä, että käsittelyyn kuluu enemmän aikaa, mikä johtaa hitaampaan yhteydenopeuteen.

RSA

Se perustuu henkilöiden nimikirjaimiin, jotka kuvasivat tämän algoritmin virallisesti viime vuosina. Sitä käytetään epäsymmetrisessä julkisen avaimen järjestelmässä, mikä tarkoittaa, että julkista avainta käytetään tietojen salaamiseen, mutta erilaista yksityistä avainta käytetään salauksen purkamiseen. Sitä käytetään yleensä kaikissa nykyisissä VPN-protokolloissa, kuten OpenVPN, SSTP jne. Parhaan ja vahvan salauksen aikaansaamiseksi..

Secure Hash Algorithm (SHA)

SHA - Ciscon luoma Secure Hash Algorithm (SHA); tämä algoritmi on erittäin turvallinen ja vahva, ja se vaatii sekä lähettäjän että vastaanottajan ilmoittamaan tämän algoritmin salaamalla ja salaamalla viestin tai VPN-tunnelin läpi kulkevan tiedon..

johtopäätös

Kaikkien keskustelujen jälkeen, joita olemme tehneet kertoa sinulle täysin siitä, mitä VPN tekee yksityisyytesi ja tietoturvasi hyväksi ja miten se toimii, autimme hieman enemmän suojaamaan Internet-yksityisyyttäsi ja salausta.