VPN-tietoturvan 7 heikointa pistettä

[ware_item id=33][/ware_item]

VPN on turvaverkko sinun ja muun maailman välillä. Tämä tietoturvakerros on vain yhtä vahva kuin sen takana olevat palvelut, sovellukset ja operaattorit. VPN-tietoturvalle voi vaarantaa pitkän luettelon; DNS-vuodoista haittaohjelmiin, ja jokaisen VPN-käyttäjän on oltava tietoinen yhteyden suojaamisesta.


Jokaisen VPN-käyttäjän tulisi pyrkiä täydelliseen Internet-tietosuojaan. Kaikesta sijaintitiedoista tiettyihin selaustapoihin ja jopa henkilöllisyytesi voidaan varmistaa avoimessa yhteydessä. Tämän yksityisyyden ja turvallisuuden tason ylläpitäminen vaatii käyttäjän jonkin verran huolellisuutta. Olisi hienoa, jos vain tilaamalla VPN-palveluntarjoajan ja kytkemällä palveluun heidän palvelunsa antaisi sinulle täydellisen turvallisuuden ja nimettömyyden, todellisuus on vähemmän optimistinen.

Ihanteellisessa maailmassa jokainen VPN-käyttäjä ja heidän palveluntarjoajansa olisivat täydellinen malli parhaista tietoturvakäytännöistä, jotka kykenevät navigoimaan monimutkaisessa verkkoturvallisuusmaailmassa huoletta. VPN-tietoturvan suhteen suurin osa vastuusta turvallisesta yhteydestä riippuu käyttäjästä, olipa kyse sitten perusteellisesta tutkimuksesta ennen palveluntarjoajan valitsemista tai ylläpitämällä omia vahvoja tietoturvakäytäntöjä päivittäisessä Internet-käytössä.

Suurin osa VPN-yhteyden tietoturvaangelmista voidaan ratkaista vähän aikaa ja huomioimalla yksityiskohdat. Muista aina, että minkä tahansa verkon tietoturva alkaa ja loppuu käyttäjille. Voit suojata itseäsi VPN-snafukselta enemmän kuin luuletkaan!

1. Verkkosivuston haavoittuvuudet

Tämän luettelon ensimmäinen merkintä kuulostaa heti samoilta neuvoilta, joita olet kuullut Internetin alkuajoista lähtien: Ole varovainen, kun selaat Internetiä. Se saattaa tuntua järkevältä, mutta kun ihmisillä on ylimääräinen tietoturvakerros, kuten VPN: n tarjoama, he ovat todennäköisemmin huolimattomia toiminnassaan. Tämä voi aiheuttaa ongelmia varjoisissa verkkosivustoissa, joilla on haitallinen tarkoitus.

Vain siksi, että olet yhteydessä VPN-verkkoon, ei tarkoita, että sinulla on raudasta suojattu seinä Internet-suojauksella. Tietäminen, mitkä sivustot ovat turvallisia ja mitkä eivät, on edelleen tärkeää. Jos et ole varma verkkosivuston turvallisuudesta, älä mene käymään siinä. On olemassa useita erittäin arvostettuja verkkosivustojen turvatarkistuksia, joiden avulla voidaan tarkistaa, onko verkkosivusto turvallinen ja hyvämaineinen. Tietokoneesi voi silti saada tartunnan haittaohjelmista tai viruksista, kun olet yhteydessä VPN-verkkoon!

Pidäksesi itsesi suojassa noudata vain hyviä Internet-selaustapoja. Hyvin harvoin hyvämaineisella verkkosivustolla on paljastettu haavoittuvuus, jonka seurauksena sivu on vaarantunut. Ainoa tapa torjua tätä on varmistaa, että pidät selaimesi ja käyttöjärjestelmäsi ajan tasalla uusimpien tietoturvakorjauksien avulla. Internet-suojauksen tai virustorjuntaohjelmien suorittamista suositellaan myös, samoin kuin tietokoneesi ohjelmistopalomuurin salliminen.

2. Palveluntarjoajat

VPN-yhteyksien palveluntarjoajilla on laaja valikoima muotoja ja kokoja. Vaikka jotkut menevät pitkälle varmistaakseen yksityisyytesi ja online-nimettömyyssi jatkuvan turvaamisen, toiset voivat olla taipuvaisempia asiakkaidensa turvallisuuden takaamisessa. Tutkimus VPN-palveluntarjoajaltasi on tärkeä askel turvallisuuden ylläpitämisessä Internetissä.

Jopa palveluntarjoajat, joilla on hyvä maine ja palveluhistoria, voivat vaihdella suuresti asiakkailleen tarjoamansa suhteen, ja jokaisella on omat etunsa ja haittansa. Haluat tarkistaa, kuinka kukin palveluntarjoaja käsittelee tietojasi, mitkä heidän palvelunsa ehdot ovat tietojen säilyttämiselle ja mitä heidän on osoitettu tekevän, kun tietojasi pyydetään.

Suurin osa siitä, mitä palveluntarjoajasi tekee, kun olet yhteydessä heidän yhteyteensä, ei ole sinun hallinnassasi, joten ainoa asia, jonka voit tehdä varmistaaksesi, että tämä ei ole VPN-suojauksen heikko kohta, on valita oikea, joka sopii tarpeisiisi ja sillä on vahva maine asiakkaidensa kautta.

3. Palvelimet

Aivan kuten luettelon numero kaksi, VPN-yhteytesi palvelimilla on valtava rooli yhteyden suojauksessa, mutta ne ovat suurelta osin suoran hallinnan ulkopuolella. Tämä voi silti olla potentiaalisesti vahingollinen heikko kohta kaikissa VPN-yhteyksissä; Kun yhteyden kummassakin päässä on ongelmia, VPN voi pudota, laiminlyöden takaisin normaaliin Internetiin. Jos palvelinpuolella on tietoturvaongelmia, se voi vaarantaa myös nimettömyys.

Paras tapa torjua tätä on tehdä jälleen perusteellinen tutkimus ennen VPN-palveluntarjoajan valitsemista. Etsi johdonmukaisia ​​arvosteluita ja kolmansien osapuolien lähteitä, jotka voivat varmistaa palvelimen käytettävyyden. Voit myös ottaa käyttöön kill-switch-toiminnon VPN-ohjelmistossa. Jos menetät yhteyden VPN-palvelimeen, sovellus tappaa Internet-yhteytesi ja suojaa yksityisyyttäsi.

Mikä on VPN-tappokytkin ja miten se toimii

4. Todennusmenetelmät

Salauksen tietoturvan ihmeellisen monimutkainen maailma on yhtä hyödyllinen kuin se on vaikea navigoida. Yli seitsemällä tällä hetkellä käytössä olevalla salaus- ja todennusprotokollalla, ja monilla muillakin, jotka ovat vanhentuneita tai näkevät enemmän kapealla käytöllä, ymmärtää, mikä tekee yhteysprotokollan turvallisuudesta voi olla painajainen..

Tällä hetkellä suositun 128-bittisen PPTP-protokollan tiedetään jo olevan helppokäyttöinen. Se on yksi nopeimmista todentamismenetelmistä, mutta sen murtamisen voidaan todennäköisesti pakottaa raa'asti tarpeeksi pieneen ikkunaan, jotta se olisi toivottava useimmille käyttäjille.

Muut menetelmät tarjoavat paljon turvallisempia yhteyksiä. OpenVPN: llä ei ole tällä hetkellä tunnettuja suojaushaavoittuvuuksia, ja sitä pidetään yleisesti turvallisimman käyttäjän turvallisimpana valintana..

L2TP on helppokäyttöisempi vaihtoehto OpenVPN: lle, ja se voidaan nopeasti määrittää toimimaan useimpien VPN-palveluntarjoajien kanssa. Se tarjoaa korkeatasoisen tietoturvan, mutta on myös hitaampaa kuin OpenVPN.

Yleisesti ottaen on suositeltavaa välttää PPTP-protokollaa. OpenVPN on todennäköisesti turvallisin vaihtoehto, joka poistaa todennus- ja salausominaisuuksien heikkoudet, mutta asennus voi olla mukana enemmän kuin L2TP.

5. Käyttäjän suojaus

Minkä tahansa verkon heikoin kohta on melkein aina loppukäyttäjä. Tämä on totta laajassa merkityksessä turvallisuusasiantuntijoiden sanoessa tätä jo vuosia. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla totta sinulle, ja yksinkertaisten tietoturvatoimien toteuttaminen voi auttaa pitämään tietosi ja henkilöllisyytesi turvassa.

Pidä salasanasi turvassa, älä jaa tilitietojasi ja käytä tervettä järkeä toimiessaan Internetissä. Tämä luettelo Berkeleyn kymmenestä turvatekniikasta lisää muutama tärkeä käytäntö, jotka tulee pitää mielessä.

6. Isäntäkoneen suojaus

VPN-yhteys tehdään käytännössä turhaksi, jos haittaohjelmat ovat jo vaaranneet isäntäkoneen. Jos isäntäkoneessa on jo virus, joka pystyy tallentamaan ja välittämään tietoja, se kiertää VPN: n kokonaan. Suojauksen ylläpitämisessä on ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että laitteessa ei ole ei-toivottuja ohjelmistoja, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa.

Käytä vahvaa virustorjuntaohjelmaa ja muista pitää se ajan tasalla.

7. DNS-ongelmat

DNS-vuodot ovat yleinen anonymiteetin vaarantumisen syy käytettäessä VPN: ää. Näin tapahtuu, kun paikallinen DNS-palvelin nipistetään VPN-sijaintisi lähellä olevan sijaan, mikä paljastaa käyttäjän todellisen sijainnin. Vaikka se ei ole niin yleistä nykyään, niin voi tapahtua joidenkin VPN-ohjelmistojen tai tietokoneiden kanssa.

Voit testata DNS: n pomppimista monilla verkkosivustoilla. Jos sinulla on DNS-vuoto VPN-yhteyden yhteydessä, saatat joutua määrittämään asetukset määrittämään tietosuojasi turvallisuuden..

POISTETUT DNS-vuodotestityökalut - Käyttäjiä harhaanjohtavia työkaluja

VPN-suojaus on sinun vastuullasi

Yksityisyytesi ja tietoturvasi ovat melkein täysin sinun vastuullasi. Jopa ollessasi VPN: n takana, on ehdottomasti ryhdyttävä toimiin anonyymisi suojaamiseksi. Älä oleta, että VPN: n takana oleminen on sataprosenttinen turvallisuushäiriö. Varmista, että teet oikein ja käytät hyvää tietoturvaa aina, kun muodostat yhteyden Internetiin.