VPN titkosítási útmutató: És hogyan működik 2019?

[ware_item id=33][/ware_item]

A titkosítás olyan módszer, amelynek célja az adatok vagy információk biztonságának és magánéletének fokozása, amely érzékeny, hogy bármilyen véletlenszerű személy hozzáférhessen hozzá..


A titkosítás annak a folyamatnak a neve, amely a tényleges adatokat és információkat olvashatatlan és kódolt formátumban konvertálja, amelyet csak az engedélyezett felhasználó által beállított titkosítási kulcs védi..

Az adatok visszafejthetők, amikor a jogosult felhasználó helyesen írja be a kulcsot. A titkosítás különféle kategóriái vannak, például fájl titkosítás, teljes lemez titkosítás, eszköz titkosítás és VPN titkosítás.

A számítógépes bűnözés manapság nagyon gyakori, mivel a hackerek, a spamerek és más snoopers-ek, beleértve a kormány biztonsági és megfigyelő ügynökségeit, csúcstechnológiát alkalmaztak a hálózathoz való hozzáféréshez, és az érzékeny információk és adatok ellopásához..

Ami nemcsak fizikailag károsítja a készüléket, hanem veszélyes a bizalmas információkra is, mint például bankszámlaadatok, hitelkártyaadatok, magánbeszélgetések, fotók, videók és egyéb hasonló információk. Senki sem akarja, hogy az ilyen érzékeny adatok rossz kezekbe kerüljenek.

Nem kell aggódnia, mert ehhez is van megoldás, amelyet világszerte több millió felhasználó használ, és ez az internetes adatok titkosítása. Hogyan lehet titkosítani az internetes adatokat? Ezt egy virtuális magánhálózat (VPN) nevű eszköz és VPN-titkosítás végzi.

Mi a VPN titkosítás? És hogyan működik?

A VPN-titkosítás egy olyan folyamat, amelynek során a VPN elrejti az Ön adatait kódolt formátumban, oly módon, hogy az olvassa el az adatokat, bárki megpróbálja szippantani az adatokat. A VPN titkosítja az adatokat, amikor belép, áthalad az alagúton, majd dekódolja azokat a másik végén, ahol a VPN szerver összekapcsol téged a kívánt webhellyel, eközben az átvitel során minden bejelentkezési adata biztonságban van és rejtve marad. VPN titkosítás.

VPN titkosítás

Tanuljunk valamit a VPN-titkosítás technológiai szempontjairól az alábbiakban.

Különböző típusú VPN

A VPN különféle kombinációkat és technikákat használ a titkosításhoz, amely könnyen érthető, ha ismeri a VPN típusait és a titkosításhoz és biztonsághoz használt protokollokat.

Kapcsolódó kérdés a VPN-ről

Webhelyről a VPN-re

Az irodák elsősorban a helyek közötti VPN-t használják, amelyet Router-to-Router VPN néven is ismertek. A vállalatoknak gyakran távolról kell összekötniük egyik irodájukat egy másik irodával a fenntartott adatvédelem és titoktartás mellett, és ezt úgy érik el, ha telepítenek egy VPN-t, amely egy titkosított magán alagutat épít, és biztonságos kapcsolatot biztosít az irodaágak között bármilyen a világ helyét. Úgy is hívják, hogy router-to-router VPN, mert itt az egyik router VPN kliensként működik, a másik pedig VPN szerverként szolgál biztonságos és névtelen internet biztosításához az irodákban, amelyek különböző földrajzi helyeken találhatók..

Távoli elérésű VPN

A Remote Access VPN távoli hozzáférést biztosít a felhasználók számára a magánhálózaton keresztül. A háztartási felhasználók és az irodai alkalmazottak elsősorban a vállalati szerverhez való kapcsolódáshoz használják, amikor az irodai helytől távol tartanak.

Biztosítja a kapcsolatot az egyénekkel egy biztonságos virtuális alagút létrehozásával a felhasználó számítógép vagy eszköz és a VPN szerver között, és biztonságos titkosított alagúthoz köti őket az internettel..

Az ilyen típusú VPN-t általában az otthoni felhasználók használják a földrajzi korlátozásoktól való megszabaduláshoz és a régiójában letiltott webhelyek eléréséhez, míg az irodai alkalmazottak akkor használják, amikor egy másik helyről akarják elérni a vállalat szerverét..

A VPN-protokollok típusai

A VPN-től kapott adatvédelem és biztonság szintje attól függ, hogy milyen típusú protokollt használ az adatok biztonságához és a magánélet fenntartásához. Különböző típusú VPN-protokollok vannak, amelyeket a VPN-szolgáltatók használnak; az alábbiakban említett minden típusú VPN-protokoll eltérő szintű biztonságot nyújt, ezért nézzük meg őket.

IPSec - Internetprotokoll biztonság

Az Internet Protocol Security vagy az IPSec a leggyakoribb VPN-protokoll, amelyet a helyszíni VPN-k használnak az adatok biztonságának biztosítására az IP hálózatokon, beleértve az internetet is. Biztosíthat adatokat az útválasztó és az útválasztó, a tűzfal és az útválasztó, az asztal és a kiszolgáló, valamint az asztal és a router között.

Elsősorban két alprotokollt használ: Encapsulated Security Payload (ESP) és Authentication Header (AH), amelyek az alagutakon áthaladó adatcsomagokat utasítják. Mindkettő eltérő utasításokat küld annak alapján, hogy az adatcsomagok milyen típusú adatátvitelre kerülnek az alagúton keresztül.

L2TP - (2. réteg alagút protokoll)

Ez egy alagútbeállítási protokoll, amelyet az IPSec kombinációjával használnak a csúcsminőségű biztonság és adatvédelem, valamint egy rendkívül biztonságos VPN-kapcsolat létrehozására. Támogatja a helyszíni VPN, de a távoli elérésű VPN-k is használják, mivel ez az elsődleges point-to-point protokoll (PPP), amelyet főként alagút-protokollként használnak, más titkosítási protokollok kombinációjával együtt, mint például az IPsec, hogy megerősítsék és továbbfejlesszék a biztonság és a magánélet szintje.

Kapcsolati cikk: mi zavaró és hogyan működik

PPTP - (pont-pont alagút protokoll)

Feladata az adatok titkosítása az egyik pontról a másikra, csak egy titkosított alagút létrehozásával és az adatok továbbításával. A PPTP protokoll a leggyakrabban használt protokoll, amely több ezer operációs rendszert és eszközt támogat. Támogatja a 40 bites és a 128 bites titkosítást, vagy a PPP által támogatott bármely más titkosítási sémát.

OpenVPN

Az OpenVPN egy nyílt forrású szoftver alkalmazás, amely VPN mechanizmust használ biztonságos pont-pont kapcsolat létrehozására a virtuális alagutakban és a távoli elérési szolgáltatásokban. Ez a legbiztonságosabb VPN-protokoll, amely számos vegyes és összetett biztonsági protokoll funkciót képes biztosítani.

SSTP - Secure Socket Tunneling Protocol

Elsősorban a Windows csúcskategóriás titkosításához használják, mivel egy Microsoft védett protokollja, tehát ha az OpenVPN nem támogatott, az SSTP ugyanolyan biztonsági és titkosítási szintre valósítható meg, és erősebb, mint a PPTP és az L2TP / IPSec..

Miért van szüksége VPN titkosításra?

A VPN-ket a biztonság és a magánélet szempontjából használják, és kulcsfontosságú, hogy titkosítva legyenek, hogy minden adatát és internetes tevékenységeit elrejtsék mindenki elől, aki megkísérelni kémkedni a hálózatán..

Nos, ez a VPN szolgáltatás használatának elsődleges célja, de igen, vannak olyan VPN-k, amelyek átháríthatják a biztonságot és a titkosítást, és talán ezek a titkosítás nélküli VPN-ek..

Röviden információkat közöltünk arról, hogy a VPN hogyan titkosítja, és milyen rendszert és mechanizmust használnak a biztonság és a titkosítás biztosításához, így mostantól tudja, hogy mit kell keresnie a VPN-ben a legjobb adatvédelem és biztonság érdekében..

Biztonsági socket réteg (SSL) VPN titkosítás

Más hagyományos VPN-protokolloktól eltérően, amelyeket különösen a VPN-szoftverekhez használnak, a Secure Sockets Layer SSL VPN-titkosítását web böngészőben használják, és olyan böngészők kiterjesztésében is használhatók, amelyek telepítéséhez és beállításához nincs külön alkalmazás szükséges.

Közvetlenül hozzáadható az internet böngészőhöz, és rendelkezik egy be / ki kapcsolóval, hogy működtesse, amikor szüksége van rá, és kikapcsolhatja, amikor kész. Elsősorban arra szolgál, hogy a távoli felhasználók számára hozzáférést biztosítsanak az ügyfél / szerver alkalmazásokhoz, webes alkalmazásokhoz, belső hálózati kapcsolatokhoz stb.

vpn titkosítás

Többprotokoll címkeváltás (MPLS) VPN-titkosítás

A Multi-Protocol Label Switching (MPLS) a virtuális magánhálózatok VPN-jének létrehozására szolgáló módszer. Ez egy kényelmes és rugalmas módszer a különféle típusú hálózati forgalom átirányítására és átvitelére az MPLS gerincszerkezet felhasználásával. A mai napon leggyakrabban használt MPLS VPN-k

  1. Pont-pont (Pseudowire)
  2. 2. réteg (VPLS)
  3. 3. réteg (VPRN)

Titkosított VPN alagút

A VPN-alagút egy módja annak, hogy a számítógépet összekapcsolja a szerverével, és alapvető fontosságú, hogy teljes biztonságban legyen és titkosítva legyen. A titkosított VPN-alagút biztosítja az összes rajta áthaladó adatát, elrejtve mindenkinek, aki megpróbálja. szippanthat a hálózatán, míg egy nem titkosított alagút kiszivárogtathatja az adatait a gyenge titkosítási protokollok miatt.

Titkosítás nélküli VPN

Nem szükséges, hogy minden VPN titkosítást kínáljon. Ez egy nagyon ritka eset, amikor a VPN-alagút nincs titkosítva, de előfordul, hogy egyes VPN-ek nem használnak titkosítást az alagúton áthaladó adatok védelmére. Például előfordulhat, hogy a két gazdagép között felállított VPN-alagút a Generic Routing Encapsulation-t (GRE) használja, amely várhatóan titkosítva lesz, de nem biztonságos és nem megbízható.

Az ilyen titkosítás nélküli VPN-k veszélyesek és csapdába ejtik a felhasználók adatait, mivel a felhasználó úgy véli, hogy minden adatuk biztonságos, és senki sem láthatja, mit csinálnak online, de itt tévednek, és tévednek, és néha ilyen titkosítatlan VPN-embereket is használnak kiberbűnözők támadják meg.

VPN titkosítási algoritmusok

A VPN protokollokat és néhány titkosítási algoritmust használ a magánélet tökéletes védelme érdekében, főként három VPN titkosítási algoritmus létezik, amelyeket a kereskedelmi vagy a szokásos VPN cégek, az AES, RSA és SHA stb. Használnak, amelyeket alább röviden leírunk..

AES-AES (Speciális titkosítási szabvány)

Ez egy biztonságos algoritmus, amelyet a szimmetrikus kulcs titkosításban használnak. Támogatja a különféle 128, 192 és 256 bites kulcshosszúságot, minél hosszabb a kulcs hossza, annál erősebb a titkosítás, ami azt is jelenti, hogy több időt vesz igénybe a feldolgozás, ami lassabb kapcsolatsebességet eredményez.

RSA

Azon személyek kezdőbetűin alapszik, akik az elmúlt években hivatalosan leírták ezt az algoritmust. Egy aszimmetrikus nyilvános kulcsrendszerben használják, ami azt jelenti, hogy egy nyilvános kulcsot használnak az adatok titkosításához, de más titkos kulcsot használnak a dekódolásához. Általában az összes jelenlegi VPN-protokoll, például az OpenVPN, SSTP stb. Használja a legjobb és erős titkosításhoz..

Biztonságos hasító algoritmus (SHA)

SHA - a Cisco által létrehozott Secure Hash algoritmus (SHA); ez az algoritmus nagyon biztonságos és erős, és mind a küldőtől, mind a fogadótól azt kell feltételeznie, hogy ezt az algoritmust titkosítja és dekódolja az üzenet vagy a VPN-alagúton áthaladó adatok.

Következtetés

Az összes megbeszélés után, amelyet annak érdekében tettünk, hogy tudomást szerezzünk arról, hogy a VPN mit tesz az Ön magánélete és biztonsága érdekében, és hogyan teszi ezt, egy kicsit jobban segítettünk az internetes adatvédelem és a titkosítás védelmében..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me