Wat zijn de beste gratis VPN’s voor Mac OS

[ware_item id=33][/ware_item]

Ik weet zeker dat je niet wilt dat ik de term VPN helemaal opnieuw bespreek. Maar je moet de paar functies kennen die de beste VPN voor Mac maken.


Sommigen van jullie denken misschien dat VPN overhyped is, maar in dat geval moet je opnieuw denken. Ik zal ook enkele redenen bespreken waarom VPN voor Mac nuttig en noodzakelijk is.

Eerste, bekijk de functies die u niet mag over het hoofd zien in Mac VPN;

 • Mac-ondersteuning
 • Jurisdictie
 • Geavanceerde functies (kill-schakelaar, DNS-lekbescherming, split-tunneling)

Onder duizenden VPN's zijn er slechts enkele die compatibel zijn met Mac. Vergeet niet dat de VPN's die aanspraak maken op compatibiliteit met MacOS niet altijd aan hun verklaring voldoen.

Daarom had ik, voordat ik deze blogpost schreef, een aantal vitale VPN-tests en werking van VPN's op mijn MacBook-pc uitgevoerd.

VPN-tests die ik heb uitgevoerd waren;

 • IP-lektest
 • DNS-lektest
 • Encryptietest
 • Netflix-test
 • Torrent IP-test

Deze tests authenticeren de VPN-service niet alleen omdat deze de beste VPN voor Mac is, maar in elk perspectief. Dat is de reden waarom de VPN's die deze tests doorstaan ​​als de beste VPN-services kunnen worden beschouwd.

Maar omdat je hier bent om de beste gratis VPN's voor Mac te zien, zal ik de gratis VPN's vermelden op basis van de prestaties die ze in deze tests hebben aangetoond.

Waarom je Mac VPN nodig hebt?

Het is een gebruikelijk concept dat Mac veiliger is dan Windows. Deze overtuiging is tot op zekere hoogte waar, maar er zijn enkele gebreken die je misschien bang maken als je ook een Mac-gebruiker bent.

Hier zijn enkele redenen die een nachtmerrie zijn voor Mac-gebruikers en die hen vooral dwingen om VPN te overwegen.

Webcam spionage

Het kleine lampje geeft aan dat uw webcam aan staat of niet, juist?

Maar dit is niet waar als u Mac gebruikt. In oudere versies van Mac schakelt de ingebouwde software het licht van de webcam / camera volledig uit.

Ghost Account aanmaken

Op de Mac kan iedereen eenvoudig een nieuw account maken zonder de toestemming van de eigenaar of beheerder van dat apparaat.

Dit gebeurt in principe via de methode die het Mac-apparaat laat misleiden door te denken dat het apparaat voor het eerst wordt ingesteld.

Hier is hoe.

 • Start het Mac-apparaat opnieuw op en druk tijdens het opstarten op Cmd + S. Deze stap brengt u naar een zwart scherm met witte tekst.
 • Typ mount-uw en druk op enter.
 • Typ rm / var / db / .AppleSetupDone en klik op enter.
 • Typ vervolgens sudi reboot en druk nogmaals op enter.
 • Er verschijnt een scherm met de tekst 'Welkom bij uw nieuwe Mac!' En u kunt een nieuw beheerdersaccount maken.

Dit proces zal geen enkel bestand van het apparaat veranderen of verwijderen, alleen een nieuw accountbeheer wordt toegevoegd.

Om dergelijk risico te voorkomen, kunt u een firmwarewachtwoord instellen dat ook de aanvallen op gegevensdiefstal op uw Mac kan blokkeren. Maar als u dit wachtwoord verliest of vergeet, moet u het laten repareren door Apple.

Wachtwoord reset

Iedereen kan uw Mac-wachtwoord opnieuw instellen met fysieke toegang van minuten. Dit kan gebeuren als u geen firmwarewachtwoord hebt, maar meestal is dit wachtwoordbeheer en -beheer vrij kritisch en kunt u het op elk gewenst moment verliezen.

Er zijn veel manieren om het Mac-wachtwoord opnieuw in te stellen en ik weet dat het begint met het vergelijkbare opstartproces dat hierboven is besproken bij het maken van een account.

Bovendien is het belangrijk om te vermelden dat er geen authenticatie nodig is voor het wijzigen van het wachtwoord, behalve wanneer een Apple ID aan uw account is gekoppeld. Er zijn echter andere methoden die dit ook kunnen omzeilen.

Gatekeeper Security Gap

Gatekeeper werd geïntroduceerd in Mac OS 10.7.5 met als doel het beperken van malware. Later werd het echter ook een gedoe voor ontwikkelaars en consumenten.

Waarom? Dit is de reden.

“Voor apps die worden gedownload van andere plaatsen dan de Mac App Store, kunnen ontwikkelaars een unieke ontwikkelaars-ID krijgen van Apple en deze gebruiken om hun apps digitaal te ondertekenen. Met de ontwikkelaar-ID kan Gatekeeper apps blokkeren die zijn gemaakt door malware-ontwikkelaars en verifiëren dat er niet is geknoeid met apps sinds ze zijn ondertekend. Als een app is ontwikkeld door een onbekende ontwikkelaar - een zonder ontwikkelaar-ID - of waarmee is geknoeid, kan Gatekeeper de installatie blokkeren. '

Je moet $ 99 per jaar betalen als je poortwachter voor jezelf wilt.

Als gevolg van juridische processen schakelen sommige bedrijven gatekeeper ook uit als onderdeel van hun installatieproces.

Poortwachters beveiligingsgat foto

Je kunt hier de volledige inschrijfgegevens lezen en verwerken.

Wacht!

Ondanks het feit dat er een poortwachter is, heeft malware toegang tot uw Mac-apparaat. Apple heeft ook de functie "Auto Rearm" geïntroduceerd bij de gatekeeper in Yosemite die automatisch wordt ingeschakeld na 30 dagen inactiviteit. Met behulp van de terminal kan deze functie worden uitgeschakeld, maar de terminal blijft voor veel Mac-gebruikers eng.

Waarom mensen gratis VPN's vermijden?  

Er zijn grote kansen dat u denkt dat de campagne tegen gratis VPN een hulpmiddel is om mensen geld te laten uitgeven. Maar om enkele legitieme redenen en bewijs raden veiligheidsexperts aan om geen gratis VPN te gebruiken.

Ik noem enkele gratis VPN-nadelen die ik heb opgemerkt en die zie ik zeker dat je je ervaring ook zult koppelen als je ooit gratis VPN hebt gebruikt.

Maar eerst, heb je ooit gedacht dat elke dienst gratis zou kunnen zijn zonder enige winst?

Het antwoord is nee.

Hier zijn enkele mogelijke bronnen waardoor gratis VPN's voordeel zoeken.

 • De pop-upadvertenties die afkomstig kunnen zijn van externe bronnen met kennis van gebruikersvoorkeuren. Deze adverteerders betalen de dienstverleners om gebruikersgegevens te krijgen.
 • Gratis VPN's verkopen ook gebruikersbandbreedte en een voorbeeld daarvan is het nieuws dat de beroemde VPN "Hola" meldde waarin de gebruikersbandbreedte werd verkocht.

Gratis VPN's hebben een lage rating vanwege een aantal bewezen beveiligingsgebreken.

 • CSIRO-onderzoek uitgevoerd in 2016, heeft aangetoond dat van 283 geteste VPN's 75% van de VPN's tot op zekere hoogte tracking bevat. Zoals eerder vermeld, is dit volgen hoofdzakelijk bedoeld om monetair voordeel te behalen door de gegevens aan derden te verkopen.
 • Het privacybeleid is ook een belangrijk ding om op te merken. De meeste mensen lezen de lange tekst niet en gaan in het algemeen grofweg door de gemarkeerde tekst of belangrijke punten.

Dit is wanneer een VPN de gebruiker meestal voor de gek houdt of misleidt. Op forums en op gemarkeerde punten of aan het begin van het privacybeleid claimt de VPN altijd geen datalogging en verkoop van informatie aan derden. Maar diep in de subsecties graven kon meestal schaduwrijke clausules ontmaskeren.

 • Activiteiten volgen is ook een veel voorkomende claim tegen gratis VPN's, inclusief enkele betaalde. Maar gratis VPN's zijn meestal betrokken bij bewakingsactiviteiten zoals doorzochte websites, de tijd die u daar doorbrengt en wanneer u de site hebt bezocht. De bovengenoemde studie onthulde ook het feit dat 72% van de gratis VPN's een tracker van derden heeft ingebed.

Naast deze extreme veiligheidstekorten, zijn er enkele tekortkomingen die internetgebruikers enorm weerhouden van het gebruik van gratis VPN.

 • De meest irritante reden is extreme achterstand en snelheidsverlies. Je hebt dit probleem mogelijk ondervonden als je in het verleden ooit een gratis VPN-service hebt gebruikt.
 • Datalimiet of bandbreedtelimiet is duidelijk in een gratis VPN-strategie of -plan. De meeste gratis services vermelden de datalimiet in hun gratis pakket, maar enige bandbreedte zonder voorafgaande kennisgeving.
 • De meeste mensen gebruiken VPN om Amerikaanse Netflix te deblokkeren en voor P2P-bestandsuitwisseling. Slechts enkele VPN's bieden echter torrentingrechten en voor Netflix kunt u geen gratis VPN-service vinden. Ik heb in ieder geval geen Netflix-blokkering ervaren met een van de gratis VPN-services die ik tot nu toe heb getest.

De gratis VPN-nadelen die ik hierboven heb genoemd, zijn veel voorkomende problemen voor gebruikers, maar er kunnen nog vele andere problemen zijn. U wordt geconfronteerd met dit probleem vanwege een aantal redenen, waaronder het monetaire voordeel en de lage investering in een gratis plan (natuurlijk zal niemand maximaal investeren wanneer er minder manieren zijn om winst te maken).

Maar omdat de meeste gratis VPN's hun eigen premium (betaalde) service hebben, zijn dit de tactieken om gebruikers van een gratis versie naar de premium-versie te verplaatsen.