Zenmate Review 2019: Alternatif Untuk Menggunakan & Adakah Zenmate Selamat?

[ware_item id=33][/ware_item]

Dikemaskini 15 Mei 2019


Zenmate adalah Rangkaian Persendirian Maya (VPN) yang berpusat di Berlin, Jerman, yang mempunyai perkhidmatan percuma dan berbayar. Zenmate VPN telah dibangunkan oleh syarikat, ZenGuard yang berasaskan Jerman. VPN ini menyediakan pilihan pelbagai bahasa termasuk pilihan teks tersuai dalam bahasa Jerman, Turki, Inggeris, Korea, Rusia dan Sepanyol.

Zenmate VPN hadir sebagai pelanjutan untuk Google Chrome, Firefox, dan Opera. Bagaimanapun, mereka baru-baru ini memperkenalkan klien VPN yang serasi dengan Windows, Mac OS X, Android dan iOS.

Namun, perlu diingat bahawa sambungan tidak dapat menyulitkan lalu lintas program lain pada peranti anda. Klien VPN desktop memberikan anda keselamatan peranti lengkap tetapi anda perlu mendapatkan versi berbayar untuk itu dan hanya tempoh percubaan 7 hari ada untuknya.

Apa Masalah Utama Dengan Zenmate?

Untuk mengatasi isu ini dan untuk membuka kunci laman web, Chrome mempunyai sambungan VPN, Zenmate. Walau bagaimanapun, disebabkan ketersediaan dan kecekapannya hanya pada Chrome, orang sedang mencari alternatif Zenmate yang boleh menyahsekat laman web dan kandungan melalui mana-mana penyemak imbas. Zenmate juga telah memindahkan beberapa lokasi maya seperti United Kingdom kepada pakej premium daripada perkhidmatan percuma.

Walau bagaimanapun, alternatif VPN ini akan menampung isu-isu seperti ISP throttling yang menjadi tidak rumit melalui menguatkuasakan peraturan-peraturan seperti net neutral yang berselerak di seluruh internet.

VPN menjadi alat privasi penting kerana banyak sebab, dan ramai yang menginginkan penyelesaian yang tidak perlu dibelanjakan. Oleh itu, kami telah menyusun beberapa alternatif Zenmate yang terbaik yang boleh meningkatkan pengalaman dalam talian anda ke tahap yang tidak diingini.

Adakah Zenmate Benar-benar Percuma?

Sambungan Zenmate adalah percuma tetapi untuk pelanggan desktop, anda perlu membeli versi premium Zenmate VPN. Namun, untuk versi percuma, terdapat banyak kekeliruan dan rasa tidak puas hati mengenai keselamatan. Terdapat tuntutan bahawa versi percuma boleh menjual data anda kepada pihak ketiga untuk mendapatkan keuntungan.

Juga, hanya sambungan VPN mereka adalah pelanggan percuma dan desktop atau pelanggan peranti lain hanya boleh diakses apabila anda membayar untuknya. Juga, ingat bahawa sambungan itu hanya sebagai proksi dan tidak menyediakan penyulitan. Walau bagaimanapun, terdapat banyak sekatan terhadap versi percuma Zenmate.

  • Daripada jumlah 30 pelayan di seluruh dunia, anda hanya dapat mengakses 4 pilihan pelayan secara percuma
  • Anda hanya boleh mendapatkan pelanjutan Firefox dan Chrome yang tidak melindungi keseluruhan lalu lintas kecuali penyemak imbas itu.
  • Membunuh Suis dan ciri perlindungan kebocoran DNS hanya untuk pelanggan desktop Windows.

Adakah Zenmate Selamat?

Zenmate adalah pembekal VPN berasaskan Jerman dan dengan lokasi ini, mereka mendakwa selamat. Di antara semua negara Eropah, Jerman adalah salah satu dari beberapa negara yang tidak mempunyai undang-undang internet yang ketat. Walau bagaimanapun, terdapat pertikaian antara Suruhanjaya Kesatuan Eropah dan Mahkamah Keadilan Eropah (ECJ). Komentari perbincangan Adakah ZenMate VPN yang selamat?.

Juga, dipercayai bahawa BND, agensi pengawasan Jerman berhubung dengan agensi kerajaan lain seperti NSA dan juga mereka cenderung mengakses data pengguna.

Sebaliknya, dasar privasi Zenmate sedikit mengenai. Seperti semua perkhidmatan VPN yang lain, mereka juga mendakwa mempunyai ketat tiada dasar log tetapi ada juga klausa yang menyebutkan bahawa data peribadi dikumpulkan apabila perlu untuk memastikan layanan Zenmate berfungsi dengan baik atau tidak. Fasal ini terdapat di bahagian "Apabila anda memilih pelayan tertentu untuk menggunakan Zenmate".

Ini adalah kerana apa yang dikatakan oleh Zenmate ialah cap waktu sambungan. Data yang disimpan bersama dengan IP dan nama pengguna boleh digunakan untuk menuntut serangan e2e terhadap pengguna. Oleh itu, dasar privasi Zenmate tidak mengandungi dasar tanpa log.

Dari segi keselamatan, Zenmate menawarkan ciri seperti perlindungan kebocoran DNS, penyekatan malware, dan perlindungan penjejakan. Walau bagaimanapun, ciri penyulitan Zenmate tidak terlalu baik.

Zenmate VPN menyediakan protokol TLS 1.2 terkini melalui OpenVPN. Algoritma penyulitan yang digunakan oleh mereka adalah bit AES-256, bagaimanapun, penyulitan AES bukan sebahagian daripada pelanjutan mereka (yang merupakan jenis proksi daripada VPN).

Adakah Zenmate Baik?

Zenmate adalah VPN yang baik untuk mereka yang baru kepada teknologi VPN dan tidak mahu komplikasi. Kerana ia adalah VPN yang mudah digunakan mana-mana orang hanya dapat digunakan untuk proses itu. Tetapi adakah ia selamat dan layak?

Zenmate sebelum ini hanyalah pelanjutan dan tidak ada pelanggan berasingan. Juga, mereka hanya menawarkan lanjutan mereka tanpa kos yang mempunyai ciri-ciri yang sangat terhad berbanding dengan pelanggan desktop berbayar mereka. Versi berbayar Zenmate VPN adalah 8.99 USD sebulan dan dalam jumlah ini, anda boleh dengan mudah mendapatkan perkhidmatan VPN yang bereputasi. Walau bagaimanapun, beberapa perisian VPN yang lengkap dengan pelbagai keselamatan dan ciri boleh dilanggan kurang dari $ 5.00 seperti Akses Internet Persendirian.

Saluran sokongan pelanggan adalah di bawah purata pada pandangan saya dan seperti yang dilihat dalam ulasan dari pengguna Zenmate yang lain. Mereka tidak mempunyai sokongan sembang secara langsung dan bahkan proses penyerahan permintaan tidak cepat dan mudah diakses. Anda perlu melalui beberapa klik untuk mendapatkan halaman permintaan. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja permintaan itu dihantar, pasukan sokongan Zenmate sangat menjengkelkan untuk menjawab pertanyaan.

Zenmate VS Alternatives

Oleh kerana ciri-ciri yang sangat terhad Zenmate VPN, kebanyakan orang sedang bergerak ke arah alternatif Zenmate. Juga, penyingkiran beberapa lokasi maya dari pelan premium percuma memberi kesan lebih kepada peratusan pengguna Zenmate VPN.

Oleh itu, saya telah menguji beberapa sambungan VPN percuma yang merupakan alternatif terbaik Zenmate dan mempunyai ciri-ciri yang lebih banyak. Walaupun agak lebih baik daripada Zenmate, VPN ini mempunyai kekurangan dan kekeliruan privasi juga, kerana mereka tetap mendapat manfaat. Kebanyakan VPN percuma menyimpan perkhidmatan sedemikian yang boleh menyeret pengguna ke versi premium mereka.

Oleh itu, adalah lebih baik untuk mendapatkan VPN berbayar yang mempunyai perkhidmatan VPN murah dan murah (serendah $ 3 / M).

Zenmate VS Hola VPN

Zenmate dan Hola kedua-duanya adalah penyedia VPN yang popular tetapi apabila ia datang kepada ciri-ciri terdapat beberapa perbezaan di antara mereka. Variasi harga antara keduanya tidak begitu banyak, dengan Zenmate bermula dari $ 8.99 / M dan Hola pada harga $ 5.00 / M.

Dari segi keselamatan, kedua-dua perkhidmatan berada di bawah tahap keselamatan VPN. Namun, Zenmate VPN telah menentukan penggunaan protokol TLS 1.2 dan protokol untuk Hola VPN tidak ditentukan sehingga sekarang. Selain itu, penyulitan untuk Hola VPN tidak diketahui berbanding dengan penyulitan AES 256-bit Zenmate dalam perisian pelanggan berbayar.

Seperti yang dibincangkan di atas, dasar tidak log Zenmate VPN agak samar tetapi mereka mendakwa berbuat demikian. Tetapi, Hola VPN menyatakan untuk mengekalkan sambungan dan log penggunaan pengguna.

Faedah yang anda dapatkan dengan Hola VPN adalah bahawa ia adalah sejenis perkhidmatan P2P VPN yang membolehkannya mengerikan. Sebaliknya, dengan Zenmate anda tidak dapat menikmati perkongsian fail P2P dan mengurai. Tidak seperti VPN Hola, terdapat ciri bunuh suis dalam VPN Zenmate tetapi SmartDNS tidak hadir dalam perkhidmatan mereka.

Melihat ciri-ciri lain, terdapat kelebihan kepada VPN Hola. Contohnya, ada yang tidak terhad sambungan serentak ruang dengan VPN Hola dan mereka pelayan hadir di 190 negara. Walau bagaimanapun, Zenmate VPN mempunyai sambungan pelayan terhad sebanyak 5 peranti dan juga mereka hanya terhad kepada 30 negara.

Mengapa Anda Perlu Pertimbangkan Alternatif Zenmate

Zenmate dianggap sebagai sambungan VPN Chrome yang popular tanpa sebarang caj. Walau bagaimanapun, perubahan dasar telah mencipta gangguan di kalangan pengguna. Kelemahan penting ialah lokasi maya penting seperti United Kingdom dikecualikan daripada perkhidmatan percuma. Sebaliknya, anda perlu memilih pakej premium mereka jika anda mahu menyiarkan kandungan yang boleh dilihat hanya di UK.

Alternatif Zenmate yang kami pilih untuk pembaca kami adalah yang dapat memberikan pelbagai kandungan dalam hampir setiap rantau di dunia. Berikut adalah beberapa cadangan itu;

1 - Pelayar Tor

Kebaikan dan keburukan
VPN terbina dalam Isu kelajuan semasa menggunakan Tor
Penyekat Iklan yang telah dipasang sebelumnya
Penjejakan blok dan menyulitkan data

Anda mungkin telah mendengar tentang pelayar Tor disebabkan populariti dan keutamaan yang semakin meningkat di kalangan pengguna internet. Ia menyediakan penyemakan tanpa nama dengan keupayaan dinamik untuk menyahsekat kandungan terhad. Ia mudah dimuat turun melalui internet. Ia mengandungi penyulitan data kepada lalu lintas anda yang menghilangkan risiko ancaman siber.

Ia adalah pelayar dengan penyekat iklan terbina dalam dan VPN terbina dalam. Oleh itu, ia adalah pilihan yang baik untuk dipertimbangkan sebagai alternatif Zenmate.

2 - DotVPN

Kebaikan dan keburukan
Lebih daripada 10 lokasi maya Tidak menyediakan rangkaian yang lebih pantas pada versi percuma
Bandwidth tanpa had
Perlindungan api dan perlindungan penjejakan

DotVPN adalah salah satu alternatif Zenmate terbaik yang mempunyai versi percuma tersedia di lebih daripada 10 lokasi maya termasuk United Kingdom. Ia menyediakan ciri-ciri seperti penyekatan Iklan, Bandwidth Saver, perlindungan penjejakan, firewall dan banyak lagi.

Ia berfungsi lebih cepat dan cekap daripada Zenmate. Juga, versi premium DotVPN boleh didapati dengan percubaan percuma selama 30 hari. Dengan versi premium, anda boleh melayari internet dengan kelajuan yang lebih cepat, penyulitan kuat, dan tiada iklan mengganggu. Walau bagaimanapun, ia lebih murah daripada versi premium Zenmate.

3 - Browsec VPN

Kebaikan dan keburukan
Kelajuan sambungan Sehingga 100 Mbit / s Pilihan lokasi Maya yang terhad
Mudah untuk digunakan
Bekerja dengan mana-mana aplikasi iOS dan Android

Dari alternatif Zenmate, Browsec adalah yang mudah digunakan. Ia boleh didapati di empat lokasi maya termasuk United Kingdom, Amerika Syarikat, Singapura, dan Belanda. Walau bagaimanapun, ia tidak mempunyai banyak ciri dan mempunyai butang hidup dan mati. Versi percuma Browsec menawarkan data tanpa had yang merupakan kelebihan pengguna terbesar apabila mereka mahu perkhidmatan percuma.

4 - VPN TunnelBear

Kebaikan dan keburukan
Boleh didapati di banyak lokasi maya Had data 500 MB pada versi percuma
Penggunaan mudah
Kelajuan yang baik

Apabila bercakap mengenai perkhidmatan VPN percuma, TunnelBear VPN terkenal di kalangan pengguna internet. Dengan semua lokasi kritikal seperti United Kingdom, Amerika Syarikat, Jerman, Perancis, Hong Kong, dan lain-lain, VPN ini menawarkan banyak tempat maya. Semua faedah ini menjadikannya antara alternatif Zenmate teratas yang terbaik untuk anda untuk membuka kunci kandungan, menyulitkan lalu lintas, melayari secara tanpa nama dan banyak perkara seperti itu.

Walau bagaimanapun, pada versi percuma anda hanya dapat memperoleh data 500 MB, dan sekiranya anda tweet tentangnya daripada 1 GB akan ditambahkan ke data anda.

5 - Betternet VPN

Kebaikan dan keburukan
Tiada caj tersembunyi Pop timbul yang tidak masuk akal iaitu, cadangan aplikasi dan kandungan
Sambungan melayari VPN percuma
Log disimpan tanpa nama

Betternet juga merupakan salah satu pilihan terbaik yang boleh anda buat dari alternatif Zenmate. Dari pelbagai perkhidmatan percuma yang terdapat di internet, betternet VPN adalah antara yang mempunyai ulasan pengguna yang baik. Ia adalah percuma dan tidak mengandungi apa-apa caj tersembunyi, walaupun ia menyediakan enkripsi AES 256-bit yang serupa dengan perkhidmatan VPN berbayar.

Bagaimanapun, Betternet tidak memberi pengguna peluang untuk menukar lokasi maya.

6 - VPN Supernet

Kebaikan dan keburukan
Tiada caj tersembunyi Hanya lima pilihan lokasi Maya
Penyediaan mudah
Tersedia untuk pelayar, desktop, dan telefon bimbit

Supernet VPN adalah antara alternatif Zenmate yang mudah digunakan dan persediaan. Anda dapat dengan cepat mendapatkannya dari kedai web Google yang tersedia untuk telefon bimbit, penyemak imbas dan platform desktop. Lokasi maya yang anda boleh pilih dari termasuk United Kingdom, Amerika Syarikat, Rusia, Belanda, dan Luxembourg.

Ia adalah perkhidmatan VPN percuma; Walau bagaimanapun, terdapat sedikit keliru mengenai ciri privasi mereka dan kelajuan internet.

7 - VPN Hotspot Shield

Kebaikan dan keburukan
Boleh Sambungkan lima peranti pada satu masa Iklan yang mengganggu
Perlindungan perisian hasad

Hotspot Shield adalah perkhidmatan VPN yang menyediakan penjelajahan dalam talian yang dilindungi tanpa sebarang caj. Tidak seperti perkhidmatan VPN percuma lain, perisai Hotspot dianggap sebagai orang yang menyembunyikan alamat IP anda yang tidak dikenali. Inilah sebabnya mengapa ia adalah pilihan yang cekap bagi mereka yang mencari alternatif Zenmate terbaik.

Walau bagaimanapun, ia terhad kepada beberapa tapak dan pelayan yang tidak terletak di Amerika Syarikat. Selain itu, versi percuma Hotspot Shield termasuk iklan menjengkelkan.

Kesimpulannya

Pengguna yang mempunyai keperluan VPN yang lebih ringan boleh menggunakan Zenmate VPN tetapi jika keperluannya sangat ringan dengan keselamatan yang kurang. Zenmate VPN dianggap sebagai perkhidmatan yang mesra newbie kerana ia mempunyai antara muka mesra pengguna dan proses persediaan yang mudah. Walau bagaimanapun, ciri-ciri seperti sokongan laman web dan perkhidmatan pelanggan Zenmate VPN benar-benar mengecewakan.

VPN percuma tidak layak dan versi berbayar tidak mempunyai banyak ciri tersendiri. Juga, hakikatnya adalah pada harga premium Zenmate anda boleh mendapatkan perkhidmatan VPN yang benar-benar cekap dan bereputasi bersama-sama dengan ciri-ciri yang tersendiri.