Zenmate Review 2019: Alternativ att använda & är Zenmate Safe?

[ware_item id=33][/ware_item]

Uppdaterad 15 maj 2019


Zenmate är ett virtuellt privat nätverk (VPN) som är baserat i Berlin, Tyskland, med både gratis och betald tjänst. Zenmate VPN utvecklades av företaget ZenGuard som är tyskbaserat. Denna VPN erbjuder flerspråkiga alternativ inklusive anpassade textalternativ på tyska, turkiska, engelska, koreanska, ryska och spanska.

Zenmate VPN finns som en förlängning för Google Chrome, Firefox och Opera. De har dock nyligen introducerat VPN-klienten som är kompatibel med Windows, Mac OS X, Android och iOS.

Det är dock att komma ihåg att tillägget inte kunde kryptera trafiken för andra program på din enhet. Den stationära VPN-klienten ger dig fullständig enhetssäkerhet men du måste få en betald version för det och bara en 7-dagars provperiod finns för det.

Vad är det viktigaste med Zenmate?

Chrome har sin VPN-förlängning, Zenmate, för att komma till rätta med dessa problem och avmarkera webbplatser. Men på grund av dess tillgänglighet och effektivitet endast på Chrome söker människor efter Zenmate-alternativ som kan avblockera webbplatser och innehåll genom någon av webbläsarna. Zenmate har också flyttat några av sina virtuella platser som Storbritannien till premiumpaket från gratisservice.

Dessa VPN-alternativ skulle emellertid tillgodose snabba problem som ISP-strypning som blir okomplicerad genom att upprätthålla regler som nätneutralitet som sprids över hela internet.

VPN blir ett viktigt integritetsverktyg på grund av många skäl, och många vill ha en lösning för vilken de inte behöver spendera något belopp. Därför har vi sorterat ut några av de bästa Zenmate-alternativen som kan förbättra din onlineupplevelse till en otänkbar nivå.

Är Zenmate verkligen gratis?

Zenmate-förlängningarna är gratis men för skrivbordsklienten måste du köpa premiumversionen av Zenmate VPN. Men för de gratis versionerna finns det många förvirringar och missnöje när det gäller säkerheten. Det finns påståenden om att den kostnadsfria versionen kan sälja dina uppgifter till tredje part för att få fördelen.

Dessutom är bara deras VPN-förlängning gratis och stationära klienter eller andra enhetsklienter är bara tillgängliga när du betalar för det. Kom också ihåg att tillägget är precis som en proxy och inte innehåller kryptering. Ändå finns det så många begränsningar för den kostnadsfria versionen av Zenmate-förlängningen.

  • Av totalt 30 servrar världen över kunde du bara komma åt fyra serveralternativ gratis
  • Du kan bara få Firefox- och Chrome-tillägg som inte skyddar hela trafiken utom för den webbläsaren.
  • Kill Switch och DNS-läckskyddsfunktioner är bara för Windows skrivbordsklient.

Är Zenmate säkert?

Zenmate är en Tyskland-baserad VPN-leverantör och med denna plats påstår de sig vara säkra. Bland alla de europeiska länderna är Tyskland en av få länder som inte har strikta internetlagar. Det finns emellertid en tvist mellan Europeiska unionens kommission och Europeiska domstolen (ECJ). Kommentar från diskussionen Är ZenMate en säker VPN?.

Det antas också att BND, Tysklands övervakningsbyrå har kontakt med andra statliga myndigheter som NSA och att de också tenderar att få åtkomst till användardata.

Å andra sidan är Zenmates sekretesspolicy lite avseende. Liksom alla andra VPN-tjänster hävdar de också att de har strikt ingen loggpolicy men det finns också en klausul som nämner att personuppgifterna samlas in när det är nödvändigt att se till att Zenmate-tjänsten fungerar bra eller inte. Denna klausul finns i avsnittet "När du väljer en viss server att använda Zenmate".

Detta beror på att vad Zenmate säger om är tidsstämpeln för anslutningen. Informationen som lagras tillsammans med IP och användarens namn kan användas för att göra anspråk på e2e-attack mot användaren. Därför innehåller inte Zenmate sekretesspolicy en riktig policy för loggning.

När det gäller säkerhet erbjuder Zenmate funktioner som DNS-läckeskydd, blockering av skadlig programvara och spårningsskydd. Men de krypterande funktionerna i Zenmate är inte så bra.

Zenmate VPN tillhandahåller det senaste TLS 1.2-protokollet via OpenVPN. Krypteringsalgoritmen som används av dem är en AES-256 bit, men AES-krypteringen är inte den del av deras förlängning (som är en slags proxy snarare än VPN).

Är Zenmate bra?

Zenmate är en bra VPN för dig som är ny inom VPN-tekniken och inte vill ha komplikationer. Eftersom det är en lättanvänd VPN kan varje person helt enkelt vänja sig vid processen. Men är det säkert och värt?

Zenmate var tidigare bara tillägget och det fanns ingen separat klient. Dessutom erbjuder de bara sin förlängning kostnadsfri som har verkligen begränsade funktioner jämfört med deras betalda stationära klient. Den betalade versionen av Zenmate VPN är 8,99 USD per månad och i detta belopp kan du enkelt få en ansedd VPN-tjänst. Ändå kan en del av den kompletta VPN-programvaran med ett brett spektrum av säkerhet och funktioner prenumereras på mindre än $ 5,00, t.ex. privat internetåtkomst.

Kundsupportkanalen är enligt min åsikt under genomsnittet och det kan ses i recensioner från andra Zenmate-användare. De har inte livechatt-stödet och inte ens processen för att skicka in begäran är inte snabb och lättillgänglig. Du måste gå igenom flera klick för att få sidan med förfrågningar. När begäran har lämnats in tar Zenmate supportteam dock irriterande lång tid att besvara frågan.

Zenmate VS-alternativ

På grund av de extremt begränsade funktionerna i Zenmate VPN går de flesta mot Zenmate-alternativ. Dessutom har borttagandet av några av de virtuella platserna från gratis till premium-plan påverkat mer användarprocenten av Zenmate VPN.

Därför har jag testat några av de gratis VPN-förlängningarna som bäst gav Zenmate-alternativ och har jämförelsevis fler funktioner. Trots att de är relativt bättre än Zenmate, har dessa VPN-skivor vissa bristande och integritetsförvirringar också, eftersom de håller ett sätt att få fördelen. De flesta gratis VPN: er håller en sådan tjänst som kan dra användarna till deras premiumversion.

Så det är bättre att få betalda VPN: er som är välrenommerade och extremt prisvärda billiga VPN-tjänster (så låga som $ 3 / M).

Zenmate VS Hola VPN

Zenmate och Hola är båda populära VPN-leverantörer men när det gäller funktionerna finns det ganska få skillnader mellan dem. Prisvariationen mellan dem båda är inte så mycket, med Zenmate från $ 8,99 / M och Hola till ett pris av $ 5,00 / M.

I form av säkerhet, båda tjänsterna ligger under VPN-säkerhetsnivåerna. Ändå har Zenmate VPN fastställt användningen av TLS 1.2-protokollet och protokollet för Hola VPN har inte angetts för tillfället. Dessutom är krypteringen för Hola VPN okänd jämfört med Zenmates AES 256-bitars kryptering i den betalade klientprogramvaran.

Som diskuterats ovan är Zenmate VPN: s loggpolicy lite vag men de påstår sig göra det. Men Hola VPN uppger att behålla anslutnings- och användarloggar för en användare.

En fördel som du får med Hola VPN är att det är en slags P2P VPN-tjänst som tillåter torrenta. Å andra sidan, med Zenmate kan du inte njuta av P2P-fildelning och torrenting. Till skillnad från Hola VPN finns det funktionen hos dödsbrytare i Zenmate VPN men SmartDNS är inte närvarande i deras tjänst.

När man tittar på de andra funktionerna finns det en fördel för Hola VPN. Till exempel finns det en obegränsad samtidig anslutning utrymme med Hola VPN och deras servrar finns i 190 länder. Men Zenmate VPN har begränsade serveranslutningar på 5 enheter och de är endast begränsade till 30 länder.

Varför du bör överväga Zenmate-alternativ

Zenmate anses vara ett populärt VPN Chrome-tillägg utan några avgifter. Att ändra policyer har dock skapat irritation bland användarna. En betydande nackdel är att en väsentlig virtuell plats som Storbritannien utesluts från gratistjänsten. Istället måste du välja deras premiumpaket om du vill strömma ett innehåll som kan visas bara i Storbritannien.

Zenmate-alternativen som vi har valt för våra läsare är de som skulle kunna ge ett stort utbud av innehåll i nästan alla delar av världen. Nedan följer några av dessa rekommendationer;

1 - Tor Browser

Fördelar nackdelar
Inbyggd VPN Hastighetsproblem när du använder Tor
Förinstallerad Ad-Blocker
Blockerar spårning och kryptera data

Du kanske har lyssnat på Tor-webbläsaren på grund av dess ökande popularitet och preferens bland internetanvändare. Det ger anonym surfning med den dynamiska förmågan att avblockera begränsat innehåll. Det kan enkelt laddas ner via internet. Den innehåller datakryptering till din trafik som eliminerar risken för cyberhot.

Det är en webbläsare med inbyggd ad-blockerare och inbyggd VPN. Därför är det ett bra val att betrakta som ett Zenmate-alternativ.

2 - DotVPN

Fördelar nackdelar
Mer än 10 virtuella platser Ger inte ett snabbare nätverk i en gratis version
Obegränsad bandbredd
Brandvägg och spårningsskydd

DotVPN är ett av de bästa Zenmate-alternativen som har sin gratisversion tillgänglig på mer än 10 virtuella platser inklusive Storbritannien. Det ger funktioner som annonsblockering, bandbreddsparare, spårningsskydd, brandvägg och mycket mer.

Det fungerar mycket snabbare och effektivare än Zenmate. En premiumversion av DotVPN är också tillgänglig med 30-dagars gratisversion. Med premiumversionen kan du surfa på internet med snabbare hastighet, stark kryptering och inga påträngande annonser. Men det är mycket billigare än premiumversionen av Zenmate.

3 - Browsec VPN

Fördelar nackdelar
Anslutningshastighet upp till 100 Mbit / s Begränsade virtuella platsalternativ
Lätt att använda
Fungerar med alla iOS- och Android-appar

Från Zenmate-alternativen är Browsec en enkel att använda. Det finns på fyra virtuella platser inklusive Storbritannien, USA, Singapore och Nederländerna. Men det har inte många funktioner och har en av / på-knapp. Den kostnadsfria versionen av Browsec erbjuder obegränsad information som är den största fördelen som användare söker när de vill ha gratis tjänst.

4 - TunnelBear VPN

Fördelar nackdelar
Finns på många virtuella platser Datagräns på 500 MB på en gratisversion
Enkel användning
Bra fart

När man talar om en gratis VPN-tjänst är TunnelBear VPN välkänd bland internetanvändarna. Med alla kritiska platser som Storbritannien, USA, Tyskland, Frankrike, Hong Kong och andra, erbjuder denna VPN många virtuella platser. Alla dessa förmåner gör det till bland de bästa Zenmate-alternativen som är bäst för dig att spärra innehåll, kryptera trafik, surfa anonymt och mycket sådant.

Men på sin gratisversion kunde du bara få 500 MB data, och om du tweetar om det kommer 1 GB att läggas till dina data.

5 - Betternet VPN

Fördelar nackdelar
Inga dolda avgifter Påträngande pop-ups, dvs apprekommendation och innehåll
Gratis VPN-surfningstillägg
Loggar hålls anonyma

Betternet är också ett av de bästa valen du kan göra från Zenmate-alternativ. Från olika gratistjänster tillgängliga på internet är betternet VPN bland de som har bra användarrecension. Det är gratis och innehåller inga dolda avgifter, trots att det ger AES 256-bitars kryptering som liknar de betalda VPN-tjänsterna.

Betternet ger dock inte sina användare möjlighet att ändra virtuella platser.

6 - Supernet VPN

Fördelar nackdelar
Inga dolda avgifter Bara fem virtuella platsalternativ
Enkel installation
Finns för webbläsare, stationära och mobiltelefoner

Supernet VPN är bland de Zenmate-alternativen som är lätta att använda och konfigurera. Du kan snabbt få den från Googles webbutik som är tillgänglig för mobiler, webbläsare och stationära plattformar. De virtuella platserna som du kan välja från inklusive Storbritannien, USA, Ryssland, Nederländerna och Luxemburg.

Det är en gratis VPN-tjänst; Men det är lite förvirrat om deras integritetsfunktioner och internethastighet.

7 - Hotspot Shield VPN

Fördelar nackdelar
Kan ansluta fem enheter i taget Påträngande annonser
Skydd mot skadlig programvara

Hotspot Shield är en VPN-tjänst som ger dig en skyddad surfning online utan några avgifter. Till skillnad från andra gratis VPN-tjänster anses Hotspot-sköld den som döljer din IP-adress som ger fullständig anonymitet. Det är därför det är ett effektivt val för dem som söker efter ett bästa Zenmate-alternativ.

Men det är begränsat till vissa av webbplatserna och servrarna som inte finns i USA. Den kostnadsfria versionen av Hotspot Shield innehåller också irriterande annonser.

Slutsats

Användare som har lättare behov av VPN kan använda Zenmate VPN men om behovet verkligen är milt med mindre säkerhet. Zenmate VPN anses vara en nybörjarvänlig tjänst eftersom den har användarvänligt gränssnitt och enkel installationsprocess. Men funktionerna som webbplatsstöd och kundservice hos Zenmate VPN är verkligen frustrerande.

Gratis VPN är inte värdigt och den betalda versionen har inte så många distinkta funktioner. Faktum är också att på Zenmates premiumpris kan du få riktigt effektiva och ansedda VPN-tjänster tillsammans med många distinkta funktioner.