Zenmate Review 2019: Алтернатива за използване & Безопасен ли е Zenmate?

[ware_item id=33][/ware_item]

Актуализирано на 15 май 2019 г.


Zenmate е виртуална частна мрежа (VPN), която е базирана в Берлин, Германия и има безплатна и платена услуга. Zenmate VPN е разработена от компанията, ZenGuard, която е на немска основа. Тази VPN предоставя многоезични опции, включително персонализирани текстови опции на немски, турски, английски, корейски, руски и испански.

VPN Zenmate присъства като разширение за Google Chrome, Firefox и Opera. Напоследък те представиха VPN клиента, който е съвместим с Windows, Mac OS X, Android и iOS.

И все пак, трябва да запомните, че разширението не може да кодира трафика на други програми на вашето устройство. Настолният VPN клиент ви осигурява пълната сигурност на устройството, но трябва да получите платена версия за това и за него има само 7-дневен пробен период.

Какъв е основният проблем с Zenmate?

За да преодолее тези проблеми и да деблокира уебсайтове, Chrome има своето VPN разширение Zenmate. Въпреки това, поради неговата достъпност и ефективност само в Chrome, хората търсят алтернативи на Zenmate, които биха могли да деблокират уебсайтове и съдържание чрез някой от браузърите. Zenmate също е преместила няколко от своите виртуални места като Обединеното кралство, за да премиум пакет от безплатна услуга.

Тези алтернативи на VPN обаче ще се погрижат за проблеми с бързината като заглушаване на ISP, което става неусложнено чрез прилагане на правила като например неутралитета на мрежата, разпръснати из интернет.

VPN се превръща в жизненоважно средство за поверителност поради много причини и много хора искат решение, за което не е необходимо да харчите никаква сума. Ето защо ние подредихме някои от най-добрите алтернативи на Zenmate, които биха могли да подобрят вашето онлайн изживяване до невъобразимо ниво.

Zenmate наистина ли е безплатен?

Разширенията на Zenmate са безплатни, но за настолния клиент трябва да закупите премиум версията на Zenmate VPN. И все пак за безплатните версии има много объркване и недоволство по отношение на безопасността. Има твърдения, че безплатната версия може да продаде вашите данни на трети страни, за да се възползва.

Също така, само тяхното VPN разширение е безплатно, а настолните клиенти или други клиенти на устройства са достъпни само когато платите за него. Не забравяйте също, че разширението е точно като прокси и не предоставя криптиране. И все пак, има толкова много ограничения за безплатната версия на разширението Zenmate.

  • От общо 30 сървъра по целия свят можете да получите достъп само до 4 варианта на сървъра безплатно
  • Можете просто да получите разширения за Firefox и Chrome, които не защитават целия ви трафик с изключение на този браузър.
  • Функциите за защита от течове Kill Switch и DNS са само за клиента на работния плот на Windows.

Безопасен ли е Zenmate?

Zenmate е доставчик на VPN, базиран в Германия, и с това местоположение те твърдят, че са защитени. Сред всички европейски страни Германия е една от малкото държави, които нямат строги закони за интернет. Съществува спор обаче между Комисията на Европейския съюз и Европейския съд (Съдът на Европейските общности). Коментар от дискусия Дали ZenMate е безопасен VPN?.

Освен това се смята, че BND, агенцията за наблюдение на Германия поддържа връзка с други правителствени агенции като NSA, а също така те имат склонност да имат достъп до потребителски данни.

От друга страна, политиката за поверителност на Zenmate е малко загрижена. Подобно на всички други VPN услуги, те също твърдят, че нямат строга политика без регистрация, но има и клауза, в която се споменава, че личните данни се събират, когато е необходимо да се гарантира, че услугата Zenmate работи добре или не. Тази клауза присъства в раздела „Когато изберете определен сървър, който да използва Zenmate“.

Това е загриженост, защото това, което Zenmate казва, е времевата марка за връзка. Данните, които се съхраняват заедно с IP и името на потребителя, могат да бъдат използвани за подаване на e2e атака срещу потребителя. Следователно, политиката за поверителност на Zenmate не съдържа истинска политика без регистрация.

По отношение на сигурността Zenmate предлага функции като защита от течове на DNS, блокиране на зловреден софтуер и защита от проследяване. Въпреки това, функциите за шифроване на Zenmate не са твърде добри.

Zenmate VPN осигурява най-новия TLS 1.2 протокол чрез OpenVPN. Използваният от тях алгоритъм за криптиране е AES-256 бит, но AES криптирането не е част от тяхното разширение (което е вид прокси, а не VPN).

Добър ли е Zenmate?

Zenmate е добър VPN за тези, които са нови в VPN технологията и не искат усложнения. Тъй като това е лесен за използване VPN, всеки човек може просто да свикне с процеса. Но дали е сигурен и достоен ли е?

Zenmate преди беше само разширението и нямаше отделен клиент. Освен това, те просто предлагат разширението си безплатно, което има наистина ограничени функции в сравнение с техния клиент, платен десктоп. Платената версия на Zenmate VPN е 8,99 USD на месец и в тази сума лесно можете да получите реномирана VPN услуга. И все пак, част от пълния VPN софтуер с широк спектър от сигурност и функции може да бъде абониран за по-малко от $ 5,00, като частен достъп до Интернет.

Според мен каналът за поддръжка на клиенти е под средното ниво и както се вижда от отзивите на други потребители на Zenmate. Те нямат поддръжка за чат на живо и дори процесът на подаване на заявка не е бърз и лесно достъпен. Трябва да преминете през няколко кликвания, за да получите страница със заявка. Но след като заявката бъде изпратена, екипът за поддръжка на Zenmate отнема досадно дълго време, за да отговори на заявката.

Алтернативи на Zenmate VS

Поради изключително ограничените функции на Zenmate VPN, повечето от хората се движат към Zenmate алтернативи. Освен това премахването на някои от виртуалните местоположения от безплатен към премиен план се отрази повече на потребителския процент на Zenmate VPN.

Поради това тествах някои от безплатните VPN разширения, които бяха най-добре представени Zenmate алтернативи и имат сравнително повече функции. Въпреки че са сравнително по-добри от Zenmate, тези VPN имат някои липси и объркване в поверителността, тъй като поддържат начин да получат ползата. Повечето безплатни VPN поддържат такава услуга, която може да плъзне потребителите към тяхната премиум версия.

Така че е по-добре да получавате платени VPN мрежи, които са реномирани, както и изключително достъпни евтини VPN услуги (ниски $ 3 / M).

Zenmate VS Hola VPN

И Zenmate и Hola са популярни VPN доставчици, но когато става въпрос за функциите, има доста малко разлики между тях. Разликата в цената между двамата не е толкова голяма, като Zenmate започва от $ 8.99 / M и Hola на цена от $ 5.00 / M.

От гледна точка на сигурност, и двете услуги са под нивата на VPN сигурност. И все пак, Zenmate VPN определи използването на протокол TLS 1.2 и протоколът за Hola VPN не е посочен досега. Също така, криптирането за Hola VPN е неизвестно в сравнение с AES 256-битовото криптиране на Zenmate в софтуера на платения клиент.

Както беше обсъдено по-горе, политиката за регистрация на VPN Zenmate е малко неясна, но те твърдят, че го правят. Но, Hola VPN заявява, че запазва дневниците за връзка и използване на потребител.

Предимство, което получавате с Hola VPN е, че това е един вид P2P VPN услуга, която позволява torrenting. От друга страна, с Zenmate не можете да се наслаждавате на P2P споделяне на файлове и торент. За разлика от Hola VPN, тук има характеристиката на убийте превключвател в Zenmate VPN, но SmartDNS не присъства в тяхната услуга.

Разглеждайки останалите функции, има ръб на VPN Hola. Например, има неограничен брой едновременна връзка пространство с Hola VPN и техните сървъри присъстват в 190 страни. Въпреки това, Zenmate VPN има ограничени връзки към сървър на 5 устройства, а също така те са ограничени само до 30 държави.

Защо трябва да обмислите алтернативи на Zenmate

Zenmate се счита за популярно разширение за VPN Chrome без никакви такси. Промяната на правилата обаче създаде раздразнение сред потребителите. Значителен недостатък е, че съществено виртуално местоположение като Обединеното кралство е изключено от безплатната услуга. Вместо това трябва да изберете опцията за техния премиум пакет, ако искате да предавате поточно съдържание, което може да се гледа точно във Великобритания.

Алтернативите на Zenmate, които сме избрали за нашите читатели, са тези, които биха могли да предоставят богат набор от съдържание в почти всеки регион на света. По-долу са някои от тези препоръки;

1 - Браузър Tor

Плюсове минуси
Вграден VPN Проблеми със скоростта при използване на Tor
Предварително инсталиран Ad-Blocker
Блокира проследяването и криптирането на данните

Може би сте слушали за браузъра Tor поради нарастващата му популярност и предпочитания сред интернет потребителите. Той осигурява анонимно сърфиране с динамичната възможност за деблокиране на ограничено съдържание. Той лесно може да бъде изтеглен чрез интернет. Той съдържа криптиране на данни към вашия трафик, което елиминира риска от кибер заплахи.

Това е браузър с вграден рекламен блокер и вграден VPN. Ето защо това е чудесен избор да се разглежда като алтернатива на Zenmate.

2 - DotVPN

Плюсове минуси
Повече от 10 виртуални локации Не предоставя по-бърза мрежа в безплатна версия
Неограничена честотна лента
Защитна стена и защита за проследяване

DotVPN е една от най-добрите алтернативи на Zenmate, която разполага с безплатна версия на повече от 10 виртуални места, включително в Обединеното кралство. Той предлага функции като блокиране на реклами, защита на лентата, защита на проследяването, защитна стена и много други.

Работи много по-бързо и ефективно от Zenmate. Също така се предлага премиум версия на DotVPN с 30 дни безплатна пробна версия. С премиум версията можете да сърфирате в интернет с по-бърза скорост, силно криптиране и без натрапчиви реклами. Той обаче е много по-достъпен от премиум версията на Zenmate.

3 - VPN на Browsec

Плюсове минуси
Скорост на връзката до 100 Mbit / s Ограничени опции за виртуално местоположение
Лесен за използване
Работи с всяко приложение за iOS и Android

От алтернативите на Zenmate, Browsec е този, който е лесен за използване. Той е достъпен на четири виртуални места, включително Великобритания, САЩ, Сингапур и Нидерландия. Той обаче няма много функции и има бутон за включване и изключване. Безплатната версия на Browsec предлага неограничени данни, които са най-голямото предимство на потребителите, когато искат безплатна услуга.

4 - VPN на TunnelBear

Плюсове минуси
Предлага се на много виртуални места Ограничение на данни от 500 MB в безплатна версия
Лесна употреба
Добра скорост

Когато говорим за безплатна VPN услуга, TunnelBear VPN е добре познат сред интернет потребителите. С всички критични места като Обединеното кралство, САЩ, Германия, Франция, Хонконг и други, този VPN предлага много виртуални места. Всички тези перки го правят сред най-добрите алтернативи на Zenmate, които са най-подходящи за деблокиране на съдържание, криптиране на трафик, сърфиране анонимно и много подобни неща.

Въпреки това, в безплатната му версия можете да получите само 500 MB данни и в случай, че чурукате за него, повече от 1 GB ще бъдат добавени към вашите данни.

5 - Betternet VPN

Плюсове минуси
Без скрити такси Натрапчиви изскачащи прозорци, т.е. препоръка на приложението и съдържание
Безплатно разширение за сърфиране на VPN
Дневниците се пазят анонимни

Betternet е и един от най-добрите възможности, които бихте могли да направите от алтернативите на Zenmate. От различни безплатни услуги, достъпни в интернет, по-добрият VPN е сред тези, които имат добър преглед на потребителите. Той е безплатен и не съдържа скрити такси, въпреки че осигурява AES 256-битово криптиране, подобно на платените VPN услуги.

Betternet обаче не предоставя на своите потребители възможност да променят виртуални местоположения.

6 - VPN Supernet

Плюсове минуси
Без скрити такси Само пет опции за виртуално местоположение
Лесна настройка
Предлага се за браузъри, настолни и мобилни телефони

Supernet VPN е сред онези алтернативи на Zenmate, които са лесни за използване и настройка. Можете бързо да го получите от уеб магазина на Google, който се предлага за мобилни телефони, браузъри и десктоп платформи. Виртуалните местоположения, от които можете да изберете, включително Великобритания, САЩ, Русия, Холандия и Люксембург.

Това е безплатна VPN услуга; обаче има малко объркване относно техните функции за поверителност и скорост на интернет.

7 - VPN щит на горещата точка

Плюсове минуси
Може да свържете пет устройства наведнъж Натрапчиви реклами
Защита от злонамерен софтуер

Hotspot Shield е VPN услуга, която ви осигурява защитено онлайн сърфиране без никакви такси. За разлика от други безплатни VPN услуги, защитният щит на Hotspot се счита за този, който крие вашия IP адрес, осигуряващ пълна анонимност. Ето защо това е ефикасен избор за онези, които търсят най-добрата алтернатива на Zenmate.

Той обаче е ограничен за някои от сайтовете и сървърите, които не са разположени в Съединените щати. Също така безплатната версия на Hotspot Shield включва досадни реклами.

заключение

Потребителите, които имат по-лека нужда от VPN, могат да използват Zenmate VPN, но ако това е наистина леко, с по-малка сигурност. Zenmate VPN се счита за новак услуга, тъй като има удобен интерфейс и лесен процес на настройка. Функциите като поддръжката на уебсайтове и обслужването на клиентите на Zenmate VPN са наистина смущаващи.

Безплатният VPN не е достоен и платената версия няма толкова много отличителни характеристики. Факт е също така, че на първокласната цена на Zenmate можете да получите наистина ефективни и реномирани VPN услуги, заедно с много отличителни характеристики.