Zenmate Review 2019: Alternativa za uporabo & Ali je Zenmate varen?

[ware_item id=33][/ware_item]

Posodobljeno 15. maja 2019


Zenmate je virtualno zasebno omrežje (VPN) s sedežem v Berlinu, Nemčija, ki ima brezplačno in plačano storitev. Zenmate VPN je razvilo podjetje ZenGuard s sedežem v Nemčiji. Ta VPN ponuja večjezične možnosti, vključno s prilagojenimi besedilnimi možnostmi v nemščini, turščini, angleščini, koreji, ruščini in španščini.

Zenmate VPN je predstavljen kot razširitev za Google Chrome, Firefox in Opera. Vendar so pred kratkim predstavili odjemalca VPN, ki je združljiv z Windows, Mac OS X, Android in iOS.

Ne pozabite pa, da razširitev ne bi mogla šifrirati prometa drugih programov v vaši napravi. Odjemalec VPN namizni računalnik vam zagotavlja popolno varnost naprave, vendar morate za to dobiti plačljivo različico, zanjo pa je na voljo le 7-dnevno preskusno obdobje..

Kaj je glavna težava z Zenmate?

Da bi odpravil te težave in odblokiral spletna mesta, ima Chrome razširitev VPN, Zenmate. Vendar pa ljudje zaradi svoje razpoložljivosti in učinkovitosti le v Chromu iščejo alternative Zenmate, ki bi lahko spletna mesta in vsebino odblokirale prek katerega koli brskalnika. Zenmate je tudi preselil nekaj svojih virtualnih lokacij, kot je Združeno kraljestvo, v premium paket iz brezplačne storitve.

Vendar pa bi te alternative VPN poskrbele za hitra vprašanja, kot je zaviranje ponudnika internetnih storitev, ki postaja zapleteno z uveljavljanjem pravil, kot so nevtralne mreže, razpršene po internetu..

VPN postaja ključno orodje za zasebnost zaradi številnih razlogov in mnogi ljudje želijo rešitev, za katero jim ni treba porabiti nobenega zneska. Zato smo razvrstili nekaj najboljših možnosti Zenmate, ki bi lahko vašo spletno izkušnjo izboljšale na nepredstavljeno raven.

Je Zenmate resnično brezplačen?

Razširitve Zenmate so brezplačne, a za namizni odjemalec morate kupiti premium različico Zenmate VPN. Kljub temu pa pri brezplačnih različicah obstaja veliko nejasnosti in nezadovoljstva glede varnosti. Obstajajo trditve, da bi brezplačna različica lahko vaše podatke prodala tretjim osebam, da bi izkoristila koristi.

Prav tako je samo njihova razširitev VPN brezplačna, namizni odjemalci ali drugi odjemalci naprav pa so na voljo samo, ko za to plačate. Ne pozabite tudi, da je razširitev kot proxy in ne omogoča šifriranja. Kljub temu pa je toliko brezplačnih omejitev za brezplačno različico razširitve Zenmate.

  • Od skupno 30 strežnikov po vsem svetu ste lahko brezplačno dostopali le do 4 možnosti strežnika
  • Lahko dobite samo razširitve za Firefox in Chrome, ki ne zaščitijo celotnega prometa, razen tega brskalnika.
  • Funkcije zaščite pred puščanjem Kill Switch in DNS so namenjene samo odjemalcu Windows.

Ali je Zenmate varen?

Zenmate je ponudnik VPN v Nemčiji in trdijo, da so na tej lokaciji varni. Med vsemi evropskimi državami je Nemčija ena redkih držav, ki nima strogih internetnih zakonov. Vendar pa se med Evropsko unijo in Evropskim sodiščem (SES) nadaljuje spor. Komentar iz razprave Ali je ZenMate varen VPN?.

Prav tako se domneva, da je BND, nemška nadzorna agencija v stiku z drugimi vladnimi agencijami, kot je NSA, prav tako imajo dostop do podatkov o uporabnikih..

Po drugi strani je politika zasebnosti Zenmate malo zaskrbljujoča. Kot vse druge storitve VPN tudi oni trdijo, da nimajo stroge politike brez evidenc, vendar tudi tu obstaja klavzula, v kateri je navedeno, da se osebni podatki zbirajo, ko je treba zagotoviti, da storitev Zenmate deluje dobro ali ne. Ta določba je v razdelku »Ko izberete določen strežnik za uporabo Zenmate«.

To je zaskrbljujoče, ker Zenmate pravi, da je žig povezave. Podatki, shranjeni skupaj z IP-jem, in uporabnikovo ime bi se lahko uporabili za zahtevo napada e2e na uporabnika. Zato politika zasebnosti Zenmate ne vsebuje pravega pravilnika brez dnevnika.

Kar zadeva varnost, Zenmate ponuja funkcije, kot so zaščita pred puščanjem DNS, blokiranje zlonamerne programske opreme in zaščita za sledenje. Vendar pa funkcije šifriranja Zenmate niso preveč dobre.

Zenmate VPN ponuja najnovejši protokol TLS 1.2 prek OpenVPN. Algoritem šifriranja, ki ga uporabljajo, je AES-256 bit, vendar šifriranje AES ni del njihove razširitve (ki je nekakšen proxy, ne pa VPN).

Je Zenmate dober?

Zenmate je dober VPN za tiste, ki so novi v tehnologiji VPN in ne želijo zapletov. Ker je VPN enostaven za uporabo, se ga lahko vsakdo preprosto navadi na postopek. A je varna in vredna?

Zenmate je bil prej samo razširitev in ni bilo ločene stranke. Prav tako ponujajo brezplačno samo njihovo razširitev, ki ima resnično omejene funkcije v primerjavi s svojim plačljivim namiznim odjemalcem. Plačana različica Zenmate VPN znaša 8,99 USD na mesec in v tem znesku lahko enostavno dobite ugledno VPN storitev. Nekaj ​​celotne programske opreme VPN s široko paleto varnosti in funkcij pa je mogoče naročiti za manj kot 5,00 USD, na primer zasebni dostop do interneta.

Kanal za podporo strankam je po mojem mnenju podpovprečen in kot je razvidno iz pregledov drugih uporabnikov Zenmate. Nimajo podpore za klepet v živo in tudi postopek oddaje zahteve ni hiter in lahko dostopen. Če želite dobiti stran z zahtevami, morate prebiti več klikov. Ko pa je zahtevek oddan, ekipi za podporo Zenmate traja dolgo časa, da odgovori na poizvedbo.

Zenmate VS alternative

Zaradi izredno omejenih lastnosti Zenmate VPN se večina ljudi giblje proti Zenmate alternativam. Tudi odstranitev nekaterih virtualnih lokacij z brezplačnega na premijski načrt je bolj vplivala na uporabniški odstotek Zenmate VPN.

Zato sem preizkusil nekatere brezplačne razširitve VPN, ki so bile najučinkovitejše Zenmate alternative in imajo sorazmerno več funkcij. Kljub temu, da so relativno boljši od Zenmate-a, imajo tudi ti VPN-ji malo pomanjkljivosti in zmede glede zasebnosti, saj ohranjajo način, da izkoristijo koristi. Večina brezplačnih VPN-jev ohranja takšno storitev, ki bi uporabnike lahko povlekla v njihovo premijsko različico.

Torej, bolje je plačati VPN, ki so ugledni, kot tudi izjemno dostopne poceni VPN storitve (nizke 3 USD / M).

Zenmate VS Hola VPN

Zenmate in Hola sta priljubljena ponudnika VPN, toda, ko gre za funkcije, je med njimi kar nekaj razlik. Nihanje cen med obema ni tako veliko, saj Zenmate začne od 8,99 USD / M, Hola pa po ceni 5,00 USD / M.

V smislu varnost, obe storitvi sta pod nivojem varnosti VPN. Kljub temu je Zenmate VPN določil uporabo protokola TLS 1.2 in protokol za Hola VPN še ni določen. Poleg tega šifriranje Hola VPN ni znano v primerjavi z 256-bitnim šifriranjem AES Zenmate v programski opremi za plačane odjemalce.

Kot je razloženo zgoraj, je politika Zenmate VPN brez dnevnika nekoliko nejasna, vendar to trdijo. Toda Hola VPN navaja, da bo obdržal dnevnike povezav in uporabe uporabnika.

Prednost, ki jo dobite s Hola VPN, je, da je to nekakšna storitev P2P VPN, ki omogoča hudourništvo. Po drugi strani pa z Zenmateom ne morete uživati ​​v skupni rabi datotek P2P in hudourništvu. Za razliko od Hola VPN je značilnost kill stikalo v Zenmate VPN, vendar SmartDNS ni prisoten v njihovi službi.

Če pogledamo ostale funkcije, je Hola VPN prednost. Na primer, obstaja neomejeno hkratna povezava prostor z Hola VPN in njihovimi strežniki so prisotni v 190 državah. Vendar ima Zenmate VPN omejene povezave s strežnikom 5 naprav, poleg tega pa so omejene le na 30 držav.

Zakaj bi morali razmisliti o Zenmate alternativah

Zenmate velja za priljubljeno razširitev za VPN Chrome brez kakršnih koli stroškov. Vendar pa spreminjajoče se politike pri uporabnikih povzročajo sitnost. Pomembna pomanjkljivost je, da je bistvena virtualna lokacija, kot je Združeno kraljestvo, izključena iz brezplačne storitve. Namesto tega se morate odločiti za njihov premium paket, če želite pretakati vsebino, ki bi si jo lahko ogledali samo v Veliki Britaniji.

Alternativa Zenmate, ki smo jo izbrali za naše bralce, je tista, ki bi lahko zagotovila široko paleto vsebin v skoraj vseh regijah sveta. Spodaj je nekaj teh priporočil;

1 - Brskalnik Tor

Prednosti, slabosti
Vgrajen VPN Težave s hitrostjo med uporabo Tor
Vnaprej nameščen blokator oglasov
Blokira sledenje in šifriranje podatkov

Morda ste poslušali o brskalniku Tor zaradi vse večje priljubljenosti in preferenc med uporabniki interneta. Omogoča anonimno brskanje z dinamično zmožnostjo odblokiranja omejene vsebine. Z lahkoto ga je mogoče prenesti preko interneta. Vsebuje šifriranje podatkov v vaš promet, kar odpravlja tveganje kibernetskih groženj.

To je brskalnik z vgrajenim blokatorjem oglasov in vgrajenim VPN-jem. Zato je to odlična izbira, ki jo je treba obravnavati kot alternativo Zenmate.

2 - DotVPN

Prednosti, slabosti
Več kot 10 virtualnih lokacij V brezplačni različici ne ponuja hitrejšega omrežja
Neomejena pasovna širina
Požarni zid in zaščita za sledenje

DotVPN je ena najboljših možnosti Zenmate, ki ima svojo brezplačno različico na voljo na več kot 10 virtualnih lokacijah, vključno z Združenim kraljestvom. Ponuja funkcije, kot so blokiranje oglasov, varčevanje pasovne širine, zaščita za sledenje, požarni zid in še veliko več.

Deluje veliko hitreje in bolj učinkovito kot Zenmate. Na voljo je tudi premium različica DotVPN s 30-dnevnim brezplačnim preskusom. S premijsko različico bi lahko brskali po internetu s hitrejšo hitrostjo, močnim šifriranjem in brez vsiljivih oglasov. Vendar je veliko bolj dostopna kot premium različica Zenmate.

3 - Brskalnik VPN

Prednosti, slabosti
Hitrost povezave Do 100 Mbit / s Omejene možnosti virtualne lokacije
Enostaven za uporabo
Deluje s katero koli aplikacijo za iOS in Android

Med alternativami Zenmate je Browsec tisti, ki ga je preprosto uporabiti. Na voljo je na štirih virtualnih lokacijah, vključno z Združenim kraljestvom, ZDA, Singapurjem in Nizozemsko. Vendar pa nima veliko funkcij in ima gumb za vklop in izklop. Brezplačna različica Browsec ponuja neomejene podatke, ki so največja prednost, ki jih uporabniki iščejo, kadar želijo brezplačno storitev.

4 - VPN TunnelBear

Prednosti, slabosti
Na voljo na mnogih virtualnih lokacijah Omejitev podatkov na 500 MB v brezplačni različici
Enostavna uporaba
Dobra hitrost

Ko govorimo o brezplačni storitvi VPN, je TunnelBear VPN dobro znan med uporabniki interneta. Z vsemi kritičnimi lokacijami, kot so Združeno kraljestvo, Združene države, Nemčija, Francija, Hong Kong in druge, ta VPN ponuja veliko virtualnih krajev. Vsi ti perkiji so med najboljšimi alternativami Zenmate, ki so najboljši za deblokiranje vsebine, šifriranje prometa, anonimno brskanje in podobno.

Vendar lahko v njegovi brezplačni različici dobite samo 500 MB podatkov in v primeru, da boste tvitnili o njej, bo vašim podatkom dodano 1 GB.

5 - Betternet VPN

Prednosti, slabosti
Brez skritih stroškov Vsiljiva pojavna okna, tj. Priporočila in vsebina aplikacij
Brezplačno razširitev brskanja po VPN
Dnevniki so anonimni

Betternet je tudi ena izmed najboljših možnosti, ki bi jih lahko naredili iz Zenmate alternative. Med različnimi brezplačnimi storitvami, ki so na voljo na internetu, je boljši VPN med tistimi, ki imajo dober pregled uporabnikov. Je brezplačen in ne vsebuje skritih stroškov, kljub temu da omogoča 256-bitno AES šifriranje, podobno plačljivim storitvam VPN.

Vendar Betternet svojim uporabnikom ne omogoča spreminjanja virtualnih lokacij.

6 - Supernet VPN

Prednosti, slabosti
Brez skritih stroškov Samo pet možnosti virtualne lokacije
Enostavna namestitev
Na voljo za brskalnike, namizje in mobilne telefone

Supernet VPN je med tistimi možnostmi Zenmate, ki so enostavne za uporabo in nastavitev. Hitro ga lahko dobite v Googlovi spletni trgovini, ki je na voljo za mobilne, brskalnike in namizne platforme. Navidezne lokacije, med katerimi lahko izbirate, vključno z Združenim kraljestvom, ZDA, Rusijo, Nizozemsko in Luksemburgom.

Je brezplačna storitev VPN; vendar je glede njihovih lastnosti zasebnosti in hitrosti interneta nekoliko zmedeno.

7 - VPN zaščitne točke

Prednosti, slabosti
Lahko povežem pet naprav hkrati Vsiljivi oglasi
Zaščita pred zlonamerno programsko opremo

Hotspot Shield je storitev VPN, ki vam nudi zaščiteno brskanje po spletu brez kakršnih koli stroškov. Za razliko od drugih brezplačnih storitev VPN se Hotspot ščit šteje za tistega, ki skriva vaš IP naslov in zagotavlja popolno anonimnost. Zato je to učinkovita izbira za tiste, ki iščejo najboljšo alternativo Zenmate.

Vendar je na nekaterih spletnih mestih in strežnikih, ki niso v ZDA, omejena. Tudi brezplačna različica Hotspot Shield vključuje nadležne oglase.

Zaključek

Uporabniki, ki lažje potrebujejo VPN, lahko uporabljajo Zenmate VPN, vendar če je ta resnično blag, z manj varnosti. Zenmate VPN velja za novo prijazno storitev, saj ima uporabniku prijazen vmesnik in enostaven postopek nastavitve. Vendar so funkcije, kot sta podpora spletnemu mestu in storitev za stranke Zenmate VPN, resnično moteče.

Brezplačni VPN ni vreden, plačljiva različica pa nima toliko izrazitih lastnosti. Dejstvo je tudi, da lahko po ceni premium Zenmate dobite res učinkovite in ugledne VPN storitve skupaj s številnimi značilnostmi.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me