Zenmate VPN Review 2019 | Adakah Itu Layak Dan Selamat Penggunaan?

[ware_item id=33][/ware_item]

Kemaskini Terakhir ke 18 MAY 2019


Nota: Ini bukan semakan produk biasa; dalam ulasan Zenmate VPN ini saya akan memastikan segala-galanya pendek dan berguna untuk pengguna VPN asas dan canggih. Pada akhir kajian, anda akan mendapat idea sama ada ia layak dan selamat untuk digunakan! Atau tidak.

Inilah statistik cepat tentang ujian yang telah saya lakukan.

Ujian Leak IP Saya tidak mendapati kebocoran dalam sambungan semasa menyemak dan menguji kebocoran IP dan kebocoran webRTC. Inilah ujian. BAIK
DNS Leak Permintaan DNS telah didedahkan, identiti anda boleh didedahkan. Inilah ujian. KEDUDUKAN
Ujian Kelajuan Saya telah menemui kelajuan 45% lebih kurang dengan sambungan VPN, yang sangat rendah. Berikut adalah hasil ujian. KEDUDUKAN
American Netflix Pelayan tertentu sedang bekerja untuk pembasmian AS Netflix. Inilah ujian. BAIK
Mengawal Semakan IP IP saya adalah sama dengan pelayan VPN yang bermaksud kebocoran DNS yang baik tetapi boleh mendedahkan IP. Inilah hasil ujian. BAIK
Penilaian Reddit Saya mempunyai banyak pandangan negatif mengenai Reddit, kira-kira 85% tidak gembira, tetapi perlu diingat bahawa mereka bercakap mengenai sambungan, bukan klien VPN. KEDUDUKAN
Penilaian Pengarang Saya akan memberikan hanya 2.5 rating daripada 5. 2.4 / 5

Mari mulakan…

Kehadiran Zenmate di pasaran agak lama sekarang, mereka telah bermula dengan sambungan penyemak imbas. Pelanjutan Proksi itu bebas-iklan dan mudah dipasang dan digunakan, dan ciri-ciri ini memberikan populariti yang besar dan banyak pengguna Zenmate dalam tempoh yang singkat.

Selepas kadangkala mereka melancarkan "Zenmate Premium" versi penuh pelanggan VPN dengan protokol penyulitan utama. Ringkasnya, mereka hanya menukar lokasi IP sebelum ini, tetapi sekarang, mereka juga menyulitkan lalu lintas Internet.

Zenmate VPN menggunakan platform OpenVPN yang dianggap sebagai protokol VPN yang paling selamat, jadi tidak ada keraguan tentang privasi tetapi perlu diingat ia hanya memberikan anda 128-bit penyulitan, bukan 256-bit (iaitu penyulitan gred tentera).

Seperti yang telah saya nyatakan di atas, ia bukan kajian semakan. Sekarang, saya menunjukkan kepada anda bagaimana saya telah menguji perisian Zenmate ini dan menilai perkhidmatan tersebut.

Mari kita cari ...

Bagaimana saya menilai Perkhidmatan VPN:

Dalam proses ini, saya akan menunjukkan kepada anda, sama ada perkhidmatan ini mengambil serius terhadap privasi anda. Saya telah menguji Zenmate secara real-time, langkah demi langkah dari pelbagai aspek, iaitu:

  1. Ujian Leak IP + Ujian Leak WebRTC (memeriksa jika terdapat kelemahan)
  2. Ujian Leak DNS (adakah bocor DNS anda semasa streaming atau muat turun?)
  3. Semak Torrent IP Leak (yang mana IP keluar dari klien torrent)
  4. Keputusan Ujian Kelajuan (berapa banyaknya ia akan mengurangkan)
  5. US Netflix bekerja atau tidak
  6. Adakah Zenmate menyulitkan lalu lintas Internet atau tidak

Ujian # 1: Ujian Leak IP Dengan Pelayar Advance WebRTC Leak Test

Terdapat banyak laman web dan alat, yang dibina oleh penyedia VPN untuk menyebarkan rasa takut dan menjual produk mereka. Saya menggunakan VPNInsights alat untuk memastikan bahawa hasil yang saya kumpulkan adalah sah dan sahih.

Untuk memeriksa dengan betul, saya membuka Tab "incognito" dan menyambungkan Zenmate.

ulasan zenmate

Sekarang saya membuka laman Alat Leak Tool. Anda perlu memutuskan sambungan VPN anda untuk membandingkan hasilnya.

Zenmate VPN Review 2019 | Adakah Itu Layak Dan Selamat Penggunaan?

Di dalam kotak pertama, saya telah melihat lokasi saya sekarang yang betul. Sekarang saya akan menyambung pelayan Zenmate dan menjalankan ujian untuk memeriksa sama ada ia berfungsi atau tidak.

Zenmate VPN Review 2019 | Adakah Itu Layak Dan Selamat Penggunaan?

Saya telah berhubung dengan pelayan Australia, dan itu seolah-olah sempurna, persediaan pertama untuk memindahkan IP, selesai. Sekarang, periksa jika webRTC anda membocorkan IP asal anda atau tidak.

Zenmate VPN Review 2019 | Adakah Itu Layak Dan Selamat Penggunaan?

Anda dapat melihat bahawa bahagian "Alat Kebocoran IP" di sebelah kanan muncul dengan beberapa IP, yang merupakan IP palsu. Itu bermakna Zenmate tidak membocorkan IP anda melalui WebRTC. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai apa yang WebRTC dan bagaimana ia berfungsi.

Kesimpulannya, saya harus mengatakan bahawa Zenmate VPN melakukan tugasnya dengan baik. Ia mengubah alamat IP dan juga menghalang penyemak imbas daripada membocorkan IP sebenar anda, yang mengagumkan.

Mari periksa bagaimana ia berkaitan dengan Ujian Leak DNS.

Uji # 2 - Ujian Leak DNS Terlampau

Dalam hal ini, saya telah memeriksa kebocoran DNS ketika sedang dihubungkan dengan Zenmate. Ini merupakan faktor penting untuk diperiksa terutamanya jika anda ingin membeli VPN untuk torrenting.

Kadang-kadang VPN gagal di antara proses muat turun torrent dan mendedahkan alamat IP ke ISP atau dengan pengguna torrent yang lain.

Mari mulakan…

Saya akan memilih sekali lagi VPNInsights tapak alat untuk memeriksa sama ada Zenmate Leak permintaan DNS atau tidak. Berikut adalah TOOL Test Leak Test.

Zenmate VPN Review 2019 | Adakah Itu Layak Dan Selamat Penggunaan?

Nah, hasil mengejutkan:

Zenmate gagal untuk menyediakan sambungan tanpa nama dan mengganggu, kerana anda dapat melihat bahawa sambungan terus berubah Lokasi dan IP lain dengan ISP juga, ia tidak mendedahkan identiti saya yang sebenar tetapi turun naik yang mungkin membuat anda terperangkap semasa menyerang dan berhenti menonton American Netflix.

Anda ISP mudah menentukan jika anda menggunakan perkhidmatan VPN.

Uji # 3 - Semak IP Torrent Dengan Sambungan Zenmate

Dalam ujian ini, saya akan menunjukkan IP, yang akan melalui klien uTorrent saya apabila Zenmate disambungkan.

Mari mulakan dengan membuka alat "periksa IP torrent."

Zenmate VPN Review 2019 | Adakah Itu Layak Dan Selamat Penggunaan?

Jadi tidak ada perubahan IP di sini, kita tidak boleh bergantung kepada Zenmate. Seperti yang saya lihat dalam ujian sebelumnya, yang secara berterusan merakamkan 100 permintaan, menunjukkan bahawa Zenmate mendedahkan DNS. Jadi, ini bermakna bahawa semasa anda memuat turun fail torrent Zenmate sedang mengubah IP di antara masa itu juga.

Uji # 4 - Keputusan Ujian Kelajuan Zenmate:

Penyedia VPN mengandaikan untuk mengurangkan kelajuan Internet kerana terowong dan penyulitan. Tetapi kebanyakan VPN akan melambatkan terlalu banyak kerana pelayan yang dimuatkan dan lambat. Dalam segmen ujian ini, saya akan memeriksa berapa banyak pelayan Zenmate mengurangkan kelajuan bandwidth biasa anda.

Saya telah melakukan ujian ini dengan Ookla®, Speedtest® 4 hingga 5 kali dengan pelayan yang berbeza dan didapati cantik keputusan yang rendah.

Ujian Kelajuan Tanpa Zenmate:

Zenmate VPN Review 2019 | Adakah Itu Layak Dan Selamat Penggunaan?

Dengan Zenmate VPN Speed: US Server

Zenmate VPN Review 2019 | Adakah Itu Layak Dan Selamat Penggunaan?

Pelayan ini hampir 45% ke bawah kelajuan internet biasa, yang sangat perlahan. VPN terbaik secara amnya menunjukkan kemerosotan kelajuan 10% hingga 12%.

Uji # 5 - Lakukan Kerja Zenmate Dengan Netflix Amerika?

Selepas tindakan kukuh Netflix terhadap penyedia VPN, VPN telah menghadapi sekatan besar dan kuat dari Netflix. Sejak itu, setiap VPN cuba untuk terus mengemaskini pelayan mereka untuk memberikan akses kepada Netflix tetapi sangat sedikit daripada mereka yang masih bekerja dengan Netflix.

Mari kita cuba jika Zenmate bekerja dengan US Netflix atau tidak.

Saya telah bercakap awal pagi ini dengan salah satu daripada ahli sokongan dan dia berkata untuk menyambung pelayan Zenmate yang dipanggil "media negara bersatu"Dan nikmati akses.

Saya telah mencuba Netflix mengakses diri saya dan bekerja dengan sempurna. Berikut adalah tangkapan skrin AS Netflix unblocked.

Uji # 6: Menguji Enkripsi Zemate:

Di bahagian ujian ini, saya akan menjalankan beberapa ujian dan memeriksa lalu lintas internet, sama ada ia disulitkan atau tidak. Untuk tujuan ini, saya akan menyemak penyulitan rangkaian dengan menggunakan perisian yang disebut "Wireshark." Apa yang dilakukan perisian ini, adalah mudah. Ia akan menganalisis setiap paket yang diterima dari dan dihantar melalui sambungan anda dan memaparkan butiran.

Untuk melaksanakan ujian ini, saya akan membandingkan keputusan dengan dan tanpa sambungan VPN dan akan menunjukkan kepada anda jika Zenmate menyulitkan trafik anda atau tidak.

Tanpa Zenmate VPN:

Di sebelah kiri anda dapat melihat pandangan "Wireshark", dan di sebelah kanan saya telah membuka "beencrypted.com." Jadi, saya dapat melihat dan memahami domain di dalam maklumat paket dengan jelas.

Dengan Zenmate VPN:

Mari melompat ke Zenmate dan muat semula semua, dan lihat apa yang berlaku.

Zenmate VPN Review 2019 | Adakah Itu Layak Dan Selamat Penggunaan?

Saya kini telah menghubungkan pelayan AS Zenmate.

Zenmate VPN Review 2019 | Adakah Itu Layak Dan Selamat Penggunaan?

Terdapat banyak hasil tetapi saya tidak dapat melihat sebarang kandungan atau domain yang dapat dibaca dalam sebarang keputusan. Saya tidak dapat mencari apa-apa "teks" berkaitan dan semua maklumat dalam bentuk teks chipper yang merupakan bentuk maklumat yang disulitkan.

Jadi, di sini Zenmate Menang,

Ia menyulitkan lalu lintas internet, tetapi kerana ia melibatkan kebocoran DNS, saya percaya ia tidak cukup selamat untuk menyediakan lalu lintas terenkripsi yang berterusan.

Apa yang dikatakan Redditors tentang Zenmate?

Reddit adalah salah satu laman media sosial terbesar, di mana orang berkongsi pemikiran mereka tentang segala-galanya. Kadang-kadang ada komen palsu yang diiklankan secara komersil oleh pemasar tetapi 98% pakar berada di sana.

Saya telah menyiasat pengalaman pengguna Zenmate dan mendapati perbincangan yang cukup besar mengenai masalah dan masalah yang dihadapi orang dengan perkhidmatan Zenmate. Tetapi, kebanyakannya adalah dari 2016 hingga 2017 atau dari era di mana Zenmate hanya terdapat dalam bentuk lanjutan.

Berikut adalah beberapa daripada mereka:

Penyelarasan Pelayar VPN ZenMate & Kerentanan Pembajakan (3.5 Juta Pengguna yang Terlibat) dari r / netsec

Adakah Sambungan Google Chrome ZenMate VPN berfungsi dengan hebat? dari r / VPNTorrents

Apakah pendapat Zenmate? dari r / VPN

Adakah terdapat cara untuk membatalkan langganan ZenMate? (Saya digodam) dari r / VPN

Adakah Safe Zenmate VPN Digunakan?

Saya cukup yakin bahawa anda boleh menilai kecekapan dan keselamatan Zenmate sendiri, berdasarkan penilaian yang ditunjukkan di atas. Saya boleh mengatakan bahawa penggunaan anda entah bagaimana menentukan bahawa Zenmate selamat untuk anda atau tidak. Tetapi, tidak mustahil jika saya mengesyorkan anda untuk menjauhkan diri dari VPN yang mencairkan DNS.

Kebocoran DNS membayangi privasi Zenmate secara keseluruhan dan hasilnya, anda tidak boleh mempercayai hasil kebocoran IP yang baik atau kebocoran Torrent IP juga. Untuk Torrenting, itu tidak langsung dari pihak saya. Ya, ia boleh menjadi baik untuk tujuan penstriman kerana ia dapat membuka sekatan US Netflix.