Zenmate VPN Review 2019 | Това достоен и безопасен ли е за употреба?

[ware_item id=33][/ware_item]

Последна актуализация 18-ти МАЙ 2019


Забележка: Това не би било редовният преглед на продукта; в този преглед на Zenmate VPN ще запазя всичко кратко и полезно за основните и напреднали потребители на VPN. В края на прегледа ще получите представа дали е достойно и безопасно да се използва! Или не.

Ето бързите статистически данни за тестовете, които съм извършил.

IP тест за теч Не открих изтичане на връзката по време на проверка и тестване на IP течове и изтичане на webRTC. Ето го и теста. ДОБРЕ
DNS теч Исканията за DNS бяха изложени, вашата идентичност може да разкрие. Ето го и теста. БЕДЕН
Тест за скорост Открих 45% по-ниска скорост с VPN връзка, която е наистина ниска. Ето резултатите от теста. БЕДЕН
Американската Netflix В момента конкретен сървър работи за отблокиране на САЩ Netflix. Ето го и теста. ДОБРЕ
Torrenting IP Check Моят IP беше същият като VPN сървъра, което означава, че неговото добро, но изтичане на DNS може да изложи IP. Ето и резултата от теста. ДОБРЕ
Оценка на Reddit Имам много отрицателни мнения относно Reddit, около 85% не бяха доволни, но имайте предвид, че говореха за разширение, а не за VPN клиент. БЕДЕН
Оценка на автора Ще дам само 2,5 от 5. 2.4 / 5

Да започваме…

Присъствието на Zenmate на пазара е доста дълго, те започнаха с разширение на браузъра. Това разширение Proxy беше без реклами и лесно за инсталиране и използване, а тези функции принесоха на Zenmate огромна популярност и много потребители за кратък период.

След като понякога бяха пуснали „Zenmate Premium“ пълната версия на VPN клиента с основни протоколи за криптиране. Накратко, те променят само местоположението на IP преди, но сега криптират и интернет трафик.

Zenmate VPN използва платформата на OpenVPN, която се счита за най-сигурния VPN протокол, така че няма съмнение за поверителност, но имайте предвид, че ви дава само 128-битово криптиране, а не 256-битово (което е военно криптиране).

Както споменах по-горе, това не е речен разговор. Сега ви показвам как съм тествал този софтуер на Zenmate и оценявах услугата.

Нека разберем…

Как да оценя VPN услугата:

В този процес ще ви покажа, независимо дали тази услуга взима сериозно поверителността ви или не. Тествах Zenmate в реално време, стъпка по стъпка от различни аспекти, които са:

  1. IP тест за теч + тест за теч на WebRTC (проверява дали има вратички)
  2. Тест за изтичане на DNS (това ли е изтичането на DNS при стрийминг или изтегляне?)
  3. Проверете изтичането на торент IP (кой IP тръгва от торент клиента)
  4. Резултати от тест за скорост (с колко ще намали)
  5. US Netflix работи или не
  6. Криптира ли Zenmate интернет трафика или не

Тест №1: Тест за изтичане на IP с тест за теч на предварително браузър WebRTC

Има много сайтове и инструменти, които са създадени от доставчици на VPN, за да разпространяват страха и да продават своя продукт. Аз използвам VPNInsights инструменти, за да се уверите, че резултатите, които събирам, са законни и автентични.

За да проверя правилно, отворих „инкогнито“ Tab и свързах Zenmate.

преглед на zenmate

Сега отварям сайта на инструмента за изтичане на IP. Трябва да изключите вашата VPN, за да сравните резултатите.

Zenmate VPN Review 2019 | Това достоен и безопасен ли е за употреба?

В първото поле видях, че кое е моето текущо местоположение, което е правилно. Сега ще свържа сървъра Zenmate и ще пусна теста, за да проверя дали работи или не.

Zenmate VPN Review 2019 | Това достоен и безопасен ли е за употреба?

Свързах се с австралийски сървър и това изглежда перфектно, така че първата настройка за преместване на IP е завършена. Сега проверете дали вашият webRTC изтича вашия първоначален IP адрес или не.

Zenmate VPN Review 2019 | Това достоен и безопасен ли е за употреба?

Можете да видите, че разделът „Инструмент за изтичане на IP“ вдясно идва с някои IP, което е фалшив IP. Това означава, че Zenmate не изтича вашия IP чрез WebRTC. Можете да научите повече за това какво е WebRTC и как работи.

В заключение трябва да кажа, че Zenmate VPN върши работата си доста добре. Той променя IP адреса и също така не позволява на браузъра да изтича истинския ви IP, което е впечатляващо.

Нека да проверим как се справя с теста за изтичане на DNS.

Тест № 2 - Изложен е DNS тест за теч

В това бях проверил изтичането на DNS, докато бях свързан с Zenmate. Това е важен фактор, който трябва да проверите, особено ако искате да купите VPN за торент.

Някой път VPN се провалят между процеса на изтегляне на торент и разкриват IP адреса към ISP или с други изтеглящи торент.

Да започваме…

Ще избера още веднъж сайта на инструмента VPNInsights, за да проверя дали Zenmate изтича искането на DNS или не. Ето и тестовото оръдие за теч на DNS.

Zenmate VPN Review 2019 | Това достоен и безопасен ли е за употреба?

Е, изненадващи резултати:

Zenmate не успява да предостави анонимната и прекъсваща връзка, тъй като можете да видите, че връзката непрекъснато променя и друго местоположение и IP с ISP, не разкрива истинската ми идентичност, но че колебанията може да ви хванат, докато се изтегляте и спрете да гледате американския Netflix.

Вие ISP е лесно да определите дали използвате VPN услуга.

Тест # 3 - Проверка на торент IP с Zenmate връзка

В този тест ще покажа IP, който преминава през моя uTorrent клиент, когато Zenmate беше свързан.

Нека започнем с отварянето на инструмента „проверете торент IP“.

Zenmate VPN Review 2019 | Това достоен и безопасен ли е за употреба?

Така че тук няма промяна в IP, не можем да разчитаме на Zenmate. Както виждам в предишния тест, който непрекъснато записваше 100-те заявки, показва, че Zenmate излага DNS. Така че, това означава, че докато изтегляте торент файл Zenmate променя IP между това време.

Тест №4 - Резултати от теста за скорост на Zenmate:

VPN доставчиците предполагат да намалят скоростта на Интернет поради тунелиране и криптиране. Но повечето VPN мрежи ще забавят твърде много заради заредени и бавни сървъри. В този сегмент за тестване ще проверя колко Zenmate сървърите намаляват скоростта на вашата редовна честотна лента.

Извърших този тест с Ookla®, Speedtest® 4 до 5 пъти с различни сървъри и намерих доста ниски резултати.

Тест за скорост без Zenmate:

Zenmate VPN Review 2019 | Това достоен и безопасен ли е за употреба?

Със Zenmate VPN Speed: US Server

Zenmate VPN Review 2019 | Това достоен и безопасен ли е за употреба?

Тези сървъри бяха почти 45% надолу редовната скорост на интернет, която е наистина бавна. Най-добрите VPN мрежи обикновено показват намаляване на скоростта на 10% до 12%.

Тест №5 - Работете ли Zenmate с американската Netflix?

След силните действия на Netflix срещу VPN доставчици, VPN са изправени пред огромна и силна блокада от Netflix. Оттогава всеки VPN се опитва непрекъснато да актуализира сървърите си, за да осигури достъп до Netflix, но много малко от тях все още работят с Netflix.

Нека опитаме дали Zenmate работи с US Netflix или не.

Говорих по-рано тази сутрин с един от членовете на екипа за поддръжка и тя каза да свържете Zenmate сървър, наречен „медиите на Съединените щати”И се наслаждавайте на достъпа.

Опитах Netflix достъп до себе си и работата му перфектно. Ето екранна снимка на US Netflix деблокирана.

Тест # 6: Тестване на шифроване на Zemate:

В тази част на тестването бих провел няколко теста и проверявах интернет трафика, независимо дали е криптиран или не. За тази цел бих проверил криптирането на мрежата с помощта на софтуер, наречен „Wireshark.“ Това, което прави този софтуер, е просто. Той ще анализира всеки пакет, който се получава от и изпраща през вашата връзка, и показва детайлите.

За да извърша този тест, ще сравня резултатите с и без VPN връзка и ще ви покажа дали Zenmate криптира вашия трафик или не.

Без Zenmate VPN:

От лявата страна можете да видите изгледа „Wireshark“, а от дясната страна отворих „becrypted.com“. Така че ясно виждам и разбирам домейна в информацията за пакетите.

С Zenmate VPN:

Нека скочим в Zenmate и да опресним всички, и да видим какво ще стане.

Zenmate VPN Review 2019 | Това достоен и безопасен ли е за употреба?

Сега свързах американския сървър на Zenmate.

Zenmate VPN Review 2019 | Това достоен и безопасен ли е за употреба?

Има много резултати, но не можах да видя четено съдържание или домейн в резултат. Не можах да намеря никакъв свързан „текст“ и цялата информация е в текстова форма на чипър, която е криптирана форма на информация.

И така, тук Zenmate спечели,

Криптира интернет трафика, но тъй като включва изтичане на DNS, вярвам, че не е достатъчно сигурен, за да осигурява непрекъснат криптиран трафик.

Какво казаха Redditors за Zenmate?

Reddit е един от най-големите сайтове за социални медии, където хората споделят мислите си за всичко. Понякога има фалшиви коментари, които се рекламират от търговците, но 98% експерти са там.

Разследвах опита на потребителя на Zenmate и открих доста огромна дискусия относно проблемите и проблемите, с които хората се сблъскват с услугата Zenmate. Но повечето от тях бяха от 2016 до 2017 г. или от онази ера, където Zenmate се предлагаше само под формата на удължаване.

Ето няколко от тях:

Деанонимизация на разширението на браузъра ZenMate VPN & Отвличане на уязвимост (3,5 милиона засегнати потребители) от r / netsec

Дали ZenMate VPN на Google Chrome ще работи за террент? от r / VPNTorrents

Какви са мненията за Zenmate? от r / VPN

Има ли начин да отмените абонамента за ZenMate? (Бях хакнат) от r / VPN

Безопасен ли е за употреба Zenmate VPN?

Почти съм сигурен, че можете сами да прецените ефективността и безопасността на Zenmate по оценка, показана по-горе. Мога да кажа, че използването ви по някакъв начин решава дали е Zenmate безопасно за вас или не. Но, няма да е грешно, ако ви препоръчам да стоите далеч от VPN, който изтича DNS.

DNS теч засенчва поверителността на Zenmate като цяло и в резултат на това не можете да се доверите на добрите резултати от IP теч или Torrent IP теч също. За Torrenting, това е направо не от моя страна. Да, може да е полезно за стрийминг цел, тъй като беше в състояние да деблокира US Netflix.