Er Torrenting ulovlig eller lovlig? La oss finne det ut

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting er faktisk en utbredt teknikk for å laste ned filer som filmer, sanger, spill og annet gjennom en torrent-klient.


Denne teknikken brukes mye av torrenter over hele verden for det grunnleggende formålet å laste ned filen fra en enkelt server som senere blir overført av flere brukere som allerede har den bestemte filen på datamaskinen..

Hva er torrenting?

Torrenting er en type peer-to-peer (P2P) fildelingsferdighet der mange brukere kan koble til og dele sine spesifikke og påkrevde filer i stedet for å være avhengige av et enkelt nettsted eller en kilde med det formål å laste ned filer.

Torrenting er veldig nyttig på en måte som brukerne ikke bare laster ned filer fra et enkelt nettsted / en kilde, men også fra andre brukere av samme torrent som muliggjør en flytende overføring blant brukerne.

Torrenting reduserer også nettverket er også redusert fordi hver peer / user i prosessen med torrenting fungerer som en mini-server og reduserer belastningen betraktelig.

Hvordan bruke det?

En feil tolkning om torrenting er at mange tenker det som en normal nedlastingsprosess, men i virkeligheten er ting mye annerledes. Folk foretrekker å stramme fordi det er ganske enkelt å søke i en fil i henhold til valg av bruker. En bruker kan søke på det på internett og laste det ned ved hjelp av en torrent.

Torrenting kan gjøres på en måte som en fil er fragmentert i små biter av data. Brukeren / fagfeller har imidlertid et annet fragment av filen. Brukeren laster ned den og deler den med andre jevnaldrende som ikke har den, og laster ned alle databiter fra disse jevnaldrende. Når brukerne har lastet ned dem alle sammen, legger de dem sammen og til slutt dannes en fullstendig fil.

Med andre ord, for å bruke en torrent, må en bruker følge disse trinnene:

  • Last ned en torrent-klient.
  • Søk etter en torrent du vil laste ned.
  • Last ned torrent-filen.
  • Legg til torrent-filen til klienten.

Er Torrenting lovlig eller ulovlig?

Dette er en veldig forvirrende debatt om at enten torrenting er lovlig eller ulovlig, men det er viktig å vite at torrenting bare er en enkel måte å dele filer på blant brukerne / jevnaldrende, og i denne loven er torrenting ikke en ulovlig ting.

Det juridiske og ulovlige aspektet ved torrenting avhenger av filen som lastes ned. Hvis den delte filen ikke er begrenset eller opphavsrettsbeskyttet, er torrenting en lovlig ting, men hvis den nedlastede filen er ulovlig eller uoffisiell, kan slike filer få sine egne konsekvenser.

Siden hvert land har sin egen juridiske struktur med hensyn til implementering av opphavsrettsregler og forskrifter. Det kan være mulig at hvis i et land regnes som ulovlig og i et annet land, kan det være lovlig. Dette avhenger av personvernlovene og bruken av internett. Hvis du bor i et land der torrenting er ulovlig, er det nødvendig at du må laste ned torrent i hemmelighet, og du må være anonym.

Det er ikke noe ulovlig med bruk av torrent-klientprogramvaren, men å dele plagiert og copyright-innhold med bruk av denne programvaren er strengt forbudt og ulovlig i mange land.

Er Torrenting trygt?

Selv om torrenting ikke er ulovlig, er det litt risikabelt. Hvis en bruker / peer torrent noe copyright-materiale, er det større sjanse for å bli fanget av høyere myndigheter. Dessuten er det også en sjanse for å laste ned infiserte filer, derfor anbefales det å bruke en VPN for å gjøre torrenting tryggere.

Regjeringer og tjenesteleverandører jobber sammen for å gjøre brukerne mer og vanskeligere som torrent mediefiler og piratprogramvare.

Risiko for Torrenting?

Det er ikke mange risikoer forbundet med prosessen med å torrentere. Nedlastingen gjøres fra et nettverk av jevnaldrende, så risikoen for at datavirus binder en tur er litt mindre enn ved normal nedlasting.

Et annet problem knyttet til torrenting er malware. Brukeren / fagfelleren hadde ingen anelse om at den nedlastede torrentfilen fra en kilde kan inneholde viruset. De nedlastede viruspåvirkede torrentfilene kan bli en grunn til å forkaste brukerens datasystem.

Med prosessen med torrenting er det fare for ulovlig og ulovlig tilgang til selskaper med alvorlig og betydelig forretningsinformasjon. Disse sensitive dataene kan omfatte arbeidstakers poster, selskapets retningslinjer og informasjon om interessenter, belønning og mange flere. Hvis en arbeider laster ned en torrents-fil og ubevisst lagrer den torrent-filen i den samme mappen som inneholder kritisk informasjon, og den mappen bare kan nås av de høyere myndighetene i selskapene, og hvis de merker en torrent-fil, vil de helt sikkert ta en handling mot den personen.

Torrenting påvirker ikke brukerens system direkte. Imidlertid er det alltid en mulighet for online hackangrep og ulovlig tilgang til brukerens informasjon. Så snart en bruker enten laster opp, laster ned eller deler en torrent-fil, blir online-hackerne aktive og klarer å samle inn data om brukerens aktiviteter på nettet. Hackerne etter å ha anskaffet brukerdata bruker dem til egen personlig bruk og fordel.

En annen største bekymring ved bruk av torrenter er at de fleste av filene er kjent for å ha filer som har copyright-materiale. Her møter torrentbrukere juridiske problemer når de laster ned disse torrentene.

Strømbrukerne er under sterkt tilsyn av overvåkningsbyråer. Tjenesteleverandørene observerer brukerne aktiviteter på nettet. Hvis de noen gang fant hint av den ulovlig nedlastede torrentfilen eller noen copyright-beskyttet torrentfil, har torrentbrukerne en tendens til å få juridiske straff for sine handlinger.

Spennende regler og forskrifter i forskjellige land:

Ulike land har forskjellige regler og regler for torrenting. Torrenting kan være lovlig i ett land, men det er mulig det ikke er tillatt i andre land.

Følgende liste viser forskjellige land med ulik strømningsstatus:

Land der nedlastet copyright-innhold er tillatt for personlig bruk Land der nedlastet copyright-innhold blir oversett Land der nedlastet copyright-innhold er bøtelagt Land som har lagt ned torrenting nettsteder
Polen Argentina Finland Australia
Spania Brasil Frankrike Kina
Sveits Canada Tyskland Italia
Columbia Japan Latvia
Tsjekkisk Republikk UAE Malaysia
Danmark Storbritannia Portugal
Egypt Russland
Hellas Sør-Afrika
India USA
Iran
Israel
Mexico
Nederland
Filippinene
Romania
Slovakia
Singapore
Uruguay

Straffe hvis du ble fanget med forferdelse:

I USA faller loven om ulovlig nedlasting inn under opphavsrettsloven fra 1976. Siden i USA er torrentingssidene helt lagt ned, så hvis noen blir fanget opp med å torrenting, er den generelle straffen en økonomisk bot. Skaden en siktede kan være gjeldsbelagt kan variere fra $ 750 til $ 30.000.

Dette er et nøyaktig fast straffbeløp. Det kan også avhenge av sakens fakta og vil senere bli avgjort av de juridiske domstolene. Ifølge CNN ble for eksempel en 32 år gammel kvinne som hører til fra Minnesota funnet ansvarlig for nedlasting av 24 sanger og ble tiltalt for $ 80 000 per sang, noe som betyr totalt 1,9 millioner dollar.

I følge en rapport som ble publisert tidligere i år, ble mer enn 1000 søksmål anlagt mot bruken av BitTorrent i USA i fjor. Tilsvarende faller ulovlig nedlasting i Storbritannia under den sivile lovgivningen mens brudd på opphavsretten eller stjeler noen andre jobber og publiserer den på internett har en dom på maksimalt to år.