Hva er Torrenting og hvordan det fungerer

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting er en fremragende fildelingsprosess, som involverer mange individer (jevnaldrende) i nedlastingsprosessen.


Hele prosedyren bruker P2P-teknologi for å distribuere torrent-filen blant tusenvis av brukere. Imidlertid a torrentfil er en datamaskinfil, som inneholder metadata, relatert til filene og mappene som skal deles. Du hører kanskje på torrent og BitTorrent som synonyme termer, men de er litt forskjellige.

BitTorrent er en filoverføringsprotokoll, som hjelper deg med å dele ned torrentfilen i små biter for å gjøre nedlastingsprosessen raskere.

Tilsvarende er det mange betegnelser som brukes for å beskrive torrenting-prosessen, og du må forstå dem før du går til torrentens arbeid.

 • Kolleger: Individene (torrentere) som er involvert i delingsprosessen for en torrentfil i et fagfelle-nettverk.
 • Varslere: De som laster opp deler av en torrentfil sammen med å laste den ned.
 • leechers: Torrentene som bare laster ned og ikke laster opp noe i en fildelingsprosess.
 • Sverm: En gruppe mennesker involverer i nedlasting og opplasting av den samme torrentfilen.
 • tracker: Som antydet av navnet, er trackeren i en torrenting prosess en server som lokaliserer jevnaldrende kolleger av den samme torrentfilen som er til stede i forskjellige områder. De kobler torrentere (jevnaldrende) og hjelper til med å dirigere datapakker mellom seg.
 • Torrentklient: Torrent-klient er programmet som aktiverer og administrerer fildelingsprosessen ved hjelp av BitTorrent-protokoll. Disse BitTorrent-klientene ordner de demonterte bitene av torrentfil som håndterer opplasting og nedlasting, mens de gir statistikk om torrenten.
 • indexers: Nettstedene som har en samling torrentfiler sammen med informasjonen om dem. Brukere får torrent-fillenken på disse nettstedene, som deles av en annen torrent-nedlaster. Derfor er det en kanal for å få, dele og be om en torrent-fil.

hvordan torrenting fungererBildekreditt: theglobeandmail.com

Hvorfor folk tårer?

BitTorrent er måten folk laster ned musikk, videoer, applikasjoner, spill og bilder stort sett av større størrelse. Ikke bare nedlasting, men mange individer deler filer som er til stede på datamaskinen deres.

Noen av dere lurer kanskje på at hvorfor folk bruker torrent i stedet for den tradisjonelle nedlastingen. En av de viktigste årsakene er at torrent-filene, som er til stede for alle, blir levert av alle som har betalt eller som kan ha fått det gjennom hassling-midler. Av denne grunn er torrentfilene vanligvis til stede ved konvensjonell nedlasting.

Dessuten er det få store fordeler med torrenting, noe som har økt bruken av torrenting ekstraordinært.

 • P2P betyr at bruker desentralisert prosess betyr at filen du laster ned ikke er vert på en hovedsentral server. Derfor, hvis en nedlastingskilde blokkerer eller deaktiverer mellom nedlastingsprosessen, kan du fullføre nedlastingsprosessen med andre kilder. Dessuten involverer den vanlige nedlastingsprosedyren bare en hovedserver, og hvis den går ned kan du ikke fullføre nedlastingen.
 • Du trenger ikke starte på nytt hele nedlastingen fra start hvis Internett plutselig kobles fra på grunn av noen grunn.
 • Det er en merkbar rask nedlastingsmåte sammenlignet med den vanlige nedlastingsprosessen.
 • Du kan enkelt finne, laste ned og til og med be om hvilken som helst fil.

Øke legitimiteten til Torrenting

Som diskutert før, er torrentdeling en rask og effektiv måte å laste ned og laste opp store filer på. Imidlertid gir navnet "torrent" sannsynligvis en generell kilde til tanken om at det innebærer noe ulovlig eller noe som ignorerer opphavsrettslovene..

Men med den overveldende økende populariteten og muligheten for deling av BitTorrent, beveger den seg jevnlig inn i mainstream.

Nedlasting av BitTorrent innebærer hovedsakelig ulovlig utvinning av fremtredende musikk, filmer og spill. Derfor har Blizzard Entertainment som er skaperne av spill som World of Warcraft, Starcraft II og Diablo III tatt i bruk torrent-teknologien. De har integrert torrentprosessen i den elektroniske versjonen av spillene sine, slik at det kan være en standard måte å laste ned for individene.

En annen funksjon som er inkludert er alternativet de gir spillerne å velge om de vil delta i å få fart på nedlastingen av andre gjennom å bidra med noe av båndbredden deres.

Tilsvarende flytter torrentnettstedene (indeksererne) nå video- og musikkstrømming til mainstream. Nå har mange nettsteder mange klare til å laste ned torrentfiler som alle er lovlige og fri for copyright-problemer.

Hvordan fungerer Torrenting?

Torrenting hjelper deg å dele en fil av alle typer, mens den er i ferd med å laste ned. Uten å vente på at hele filen skal lastes ned, kan du dermed starte prosessen med å dele og overføre riktig når filen begynner å laste ned. Med andre ord, torrenting deler en større fil inn i små segmenter mens den fremdeles er i ferd med å laste ned. På denne måten forhindres brukerens tid, og det holder på å legge press på datamaskinene i nettverket.

Tidligere laster brukere ned hvilken som helst fil direkte fra nettstedet. Den største ulempen ved en slik nedlastingstype var når tilkoblingen mislykkes. hele nedlastingen blir også mislykket uansett hvor mye prosent som var igjen. Dessuten avhenger nedlastningshastigheten også av størrelsen på filen.

Men i torrenting er ting ikke sånn. De jevnaldrende involverte i P2P-deling kan laste ned eller dele filen eller dataene samtidig midt i hverandre. Det skyldes at når du torronerer det, er det ikke noe sentralt feilfeil, selv om tilkoblingene mislykkes, mens jevnaldrende kan fortsette å laste ned fra de gjenværende koblingene. Siden kollegene har lov til å laste ned og laste opp deler av torrenten samtidig, skjer derfor hele prosessen mye raskere.

Torrent fungerer utmerket med VPN-tjenester. Hvis du bruker en VPN-tjeneste, vil du se rask nedlastning av torrent. En VPN øker ikke bare hastigheten, men gjorde også identiteten vår skjult.

Hvorfor er Torrenter bedre måte å laste ned?

Når en fil lastes ned fra et nettsted, trekkes den vanligvis fra en enkelt server. Denne teknologien er eldgammel og grei som resulterer i langsomme nedlastinger og gir også begrenset tilgjengelighet på grunn av geografiske begrensninger.

På den annen side er torrentfiler mye innovasjonsteknologi enn den varige fildelingsteknologien. Mens de strømmer til når en fil blir lastet ned, blir den tegnet av flere brukere i motsetning til servere. Hver jevnaldrende som er en del av filsvermen drar fordel av båndbredden sin for å gjøre filen tilgjengelig for nedlasting. Ved å gjøre dette øker hastigheten øyeblikkelig.

Hvis en bruker laster ned en torrentfil, så må han / hun laste den opp for andre jevnaldrende. Det betyr at antall jevnaldrende i en fil svermer jo sterkere det vil være. Det er grunnen til at denne teknologien ikke bare er populær, men den er også bedre enn noen annen teknologi.

Hvordan Torrent trygt?

Det eneste som risikerer brukerne mens de torres, er at de ikke blir fanget av IP-adresse som blir utsatt for såing.

Det er fordi torrenting lover varierer fra land til land. For å utføre torrenting på en sikker måte, er det viktigste å gjøre å skjule din virkelige IP-adresse fra copyright-trollene og kryptere internetttrafikkdata. For å gjøre det har du gitt to valg. Du kan enten bruke en proxy-tjeneste eller bruke en VPN-tjeneste. Begge er kjent for å skjule brukerens IP-adresse og vise dem anonyme under torrenting.

Slik Torrent trygt: Last ned med anonymitet

En proxy fungerer som en gateway mellom serveren din og kilden du søker. En proxy skjuler IP-adressen, men tilbyr ikke krypteringsfasiliteter. Imidlertid skjuler en VPN IP-adressen og krypterer også hele internettrafikken med sikrede protokoller og krypteringsnøkler.

Er Torrenting ansett utenfor loven?

Forbløffende lover er forskjellige for forskjellige land. I noen stater er torrenting lovlig, og noen ser på det som ulovlig.

I Sveits blir for eksempel torrenting sett på som en juridisk prosess inntil det nedlastede materialet ikke brukes til å tjene noe. Dermed kan en sveitsisk statsborger enkelt laste ned alle slags innhold, og de trenger heller ikke å bekymre seg for copyright-trollene.

På samme måte er spenning i Spania og Nederland forbudt og ulovlig til en viss grad. I Mexico er det imidlertid ingen lover om beskyttelse av opphavsrett som gjør dem til et trygt og trygt sted for å lure.

Flertallet av landene glir over bruken av torrenter og har sett dem som ulovlige. Generelt anses torrenting for å være ulovlig der det er strenge copyright-lover. Disse landene har også ilagt alvorlige straffer i form av penger og fengsel til alle som er funnet skyldige i brudd på copyright. Brukerne mottar først advarsler fra tjenesteleverandører og DMCA og blir senere bøtelagt og til og med fengslet.

Legal Vs. Ulovlig Torrenting:

Torrenting er både lovlig og ulovlig. Forskjellen mellom de to er som følger:

Legal Torrenting:

 • Torrent der du laster ned en fil med utløpt copyright som nå er publikum
 • Torrenting er lovlig når du laster ned en fil, og det gir en lisens som gir tillatelse til fildeling og distribusjon.

Ulovlig Torrenting:

 • Torrenting er ulovlig når du laster ned en fil som krenker opphavsretten og ikke er åpen for publikum

Fordeler og ulemper med Torrenting:

Som alle andre ting har torrenting også positive og negative sider. Fordeler og ulemper med torrenting blir fulgt:

 1. Gratis og enkelt:

Torrenting er en åpen prosess og koster ikke noe. Det gjøres ved et enkelt oppsett og gir til gjengjeld tilgang til en enorm overflod av informasjon.

 1. En overdreven antall filer:

De torrenting nettsteder er i overflod. Alle disse nettstedene tilbyr et stort antall nedlastbare filer som gjør det enkelt for brukeren å finne og laste ned ønsket fil.

 1. Ingen poeng med å mislykkes:

I torrenting er det ikke noe sentralt poeng med å mislykkes. Selv om tilkoblingen mislykkes så fortsatt, kan du laste ned filen fra andre servere.

 1. Eksponering for virus:

Torrenting setter systemet ditt i fare for malware og virus, og systemet ditt kan lett bli utsatt for virus fordi innholdet i filen er skjult ved nedlasting.

 1. Risiko for prøve:

Nedlasting av en opphavsrettslig beskyttet fil kan sette deg i fare for rettssaker. Du kan bli bøtelagt og til og med sendt til fengsel i ekstreme tilfeller.

 1. Muligheten å bli utsatt:

Mens torrent er IP-adressen din offentlig for alle som bruker samme torrentweb. Det øker sjansen for å bli oppdaget av nettsteder som blokkerer eller sporer torrenttrafikk.