Hva som skjer hvis du blir fanget Torrent

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrent refererer i utgangspunktet til hvilken som helst datafil som inneholder metadata med forskjellig informasjon. Det er en enorm debatt blant folk, enten det er lovlig eller trygt å torrentere. Vel, det er ingenting ulovlig og utrygt ved å torrentere. Torrenting er helt trygt og lovlig til du laster ned noen copyright-eller piratkopiert fil fra nettet.


Det er forskjellige typer åpen kildekode som ofte delte filer og innhold via torrenter. Noen maskinvarefirmaer gjør også tilgjengelige drivere og støtteprogramvare via torrenter. BitTorrent er den mest effektive og raskeste måten å sirkulere store filer av alle slag.

Selv om deling av piratkopiert og opphavsrettsbeskyttet innhold / fil er forbudt og ulovlig, enten gjennom torrenter eller på annen måte. Siden torrenting blir ansett som ulovlig i noen land, kan de fleste av den kommersielt produserte programvaren, filmer, musikk, forskjellige TV-programmer derfor sikres ved åndsverklov, og deling av slike filer kan ofte føre til straff og hvis du blir fanget i det, kan det også føre til fengsel.

Hvordan noen blir fanget Torrenting

De opphavsrettsbeskyttede trollene eller deres representanter kan lett bli fanget som folk torrenting. De opphavsrettsbeskyttede trollene eller deres representanter vil besøke de samme delingsnettstedene som du har brukt, laste ned noe materiale derfra, sjekke hvor IP-adressen kommer fra, lete etter internettleverandøren som oppgir den IP-adressen og kontakte dem ved å si noen IP-adresser deler ulovlig materiale, og vi vil faktisk advare dem for å gjøre det.

Tjenesteleverandøren vil deretter se etter IP-ene og sjekke kontoene. De vil først sende advarselsbrev til kontoinnehaverne. Men hvis denne delingsaktiviteten fortsetter da, vil opphavsretts-trollene få rettskraft for å tvinge tjenesteleverandørene dine å oppgi kontoinformasjonen din. De vil også følge advokatene sine for å sende en juridisk varsel med deg. Men hvis det blir ignorert, vil du bli dratt til juridisk domstol for videre saksgang og handling.

Ting som kan skje når du blir fanget av Torrenting

Hvis du får torrenting, kan det slå deg veldig hardt enn å kjøpe den med originalpris. Nedenfor nevnes de tingene som kan skje når du kan bli fanget av å tøffe noen opphavsrettsbeskyttet film, musikk, TV-serier eller andre ting:

Sivil ulydighet:

Copyright Act fra 1976 dekker all slags ulovlig nedlasting og streaming av opphavsrettsbeskyttede ting. I henhold til denne loven er folket forbudt å kopiere, republisere eller bruke andre verk uten tillatelse fra copyright-troll. Brudd på opphavsretten gjennomføres vanligvis gjennom sivile søksmål hvor eieren tar en sak for økonomiske skader.

Den teknologiske utviklingen har gjort det enkelt å dele informasjon og filer over internett. I denne situasjonen målretter opphavsretten nå antagonistisk mot nettsteder som BitTorrent. Opphavsrettseiere kan ikke stenge nettstedene der filene er delt, men de målretter filendelerne separat. Opphavsrettseiere retter seg ikke bare mot enkeltpersoner, men de følger også store selskaper. For eksempel ble mer enn 30 personer tiltalt for å ha torrent ‘‘ Dallas Buyer’s Club ’’, dessuten bød Lionsgate 10 personer for å dele ‘Expendables’ ’.

Piratkopiering:

Prisen for ulovlig nedlasting eller streaming av materiale kan være litt dyrt. Den føderale loven om opphavsrett aksepterer skader som spenner fra $ 750 til $ 30 000 per arbeid. En mann som eide saksøkt for eksempel 675 000 dollar for å laste ned 30 sanger, mens en annen kvinne ble bøtelagt med 1,9 millioner dollar for å laste ned 24 sanger.

Hvis anklagene ikke er nok av en advarsel, er det også jurisdiksjoner som bruker straff for piratkopiering på nettet. Det anbefales ofte å konsultere en erfaren advokat om åndsverk dersom noen blir siktet for brudd på opphavsretten.

Eksempler på tilfeller der folk blir fanget av Torrenting

Opphavsretts-trollene fanger flere mennesker. De mottar IP-adresseopplysningene fra tjenesteleverandørene og tar rettslige tiltak mot dem. Ofrene har delt sine erfaringer og historier på Reddit da de ble fanget mens de ble torrent. Det er ofre som nettopp har mottatt en juridisk melding om å konsultere en advokat, men videre behandling er opprettholdt. Imidlertid er det også ofre som blir saksøkt for torrent.

Et offer delte historien om at fetteren hans ble saksøkt med $ 80 per sang for å laste ned et album med 12 sanger. En annen kvinne fra Minnesota ble også tiltalt for $ 80.000 per sang for å laste ned 24 sanger.

I Storbritannia avhenger boten for brudd på opphavsretten av sakens alvor. I ekstremt alvorlige tilfeller kan det ofte føre til en opptreden for sorenskriveren hvor straffen er opptil £ 5 000 eller seks måneders fengsling. Imidlertid kan i skyldste tilfeller bli sendt skylden til kronretten, som kan håndheve en ubegrenset bot og fengsel inntil 10 år.

Tips til ‘‘ Torrent ’’ uten å bli fanget:

Her er noen tips som sikkert vil hjelpe deg å torrent uten å bli fanget:

Unngå åpne fellesskap:

Mens torrenting IP-adressen deles med forskjellige andre brukere som hjelper deg å fullføre filen ved å sende deg biter av filen de allerede har lastet ned. Du sender dem også stykkene du har, og alle ender opp med å ha en fullstendig fil. Opphavsrettseiere ser etter ulovlig nedlasting. De kan også søke å ha IP-adressen din hvis de blir fanget, og vil kontakte deg hvis nødvendig.

De offentlige sporingssidene er åpne for alle, og de bekrefter heller ikke brukerens identitet. Dessuten er det ingen begrensninger på nedlastingsmaterialet som gjør det enkelt for selskapet å hoppe inn og hente noen IP-er.

Imidlertid tilbyr private trackere ekstra beskyttelse ved å involvere brukere til å registrere seg selv først. Derfor foreslås det å unngå åpne lokalsamfunn og velge offentlige sporere.

Les kommentarer:

Hver pålitelig og pålitelig torrent-side har en egen seksjon for brukerkommentarer på nedlastingssiden. Det anbefales å lese og skanne disse kommentarene nøye før du laster ned noe materiale. Hvis du synes noe er tvilsomt, eller hvis torrenten ikke har noen kommentarer, så er det bra å bare unngå det.

Blokker dårlige IP-er:

Siden forskjellige selskaper blir med på torrent-nettstedene på nedlastinger for å ta tak i IP-ene, blir på denne måten deres egen IP-adresse også tilgjengelig der. Ved å laste ned og installere et gratis program, kjent som PeerGuardian2, kan du imidlertid være foran dem ved å blokkere dårlige IP-adresser fra å koble deg.

Caps dine opplastinger:

Hvis du ikke vil bli fanget mens du torrent, er det bedre å ikke frø og kapsle opplastningene dine. Dette er fordi du kan stoppe deg selv fra radaren til flere copyright-eiere ved å stoppe klientens såbåndbredde.

Konklusjon:

Det er veldig viktig å unngå åpne fellesskap, blokkere dårlige IP-adresser, lese kommentarer og unngå poding mens du torrent, for i dette vil du være sikker på å bli fanget, men hvis du ikke gjør det, må du møte rettslige forhold og straffer.