6 snelle controles om een ​​nep-VPN-service te vinden

[ware_item id=33][/ware_item]

Virtuele privé-netwerken (VPN's) zijn geweldig - als u een legitieme service gebruikt. VPN's voegen een extra beveiligingslaag toe aan uw internetbrowsen door uw gegevens te coderen en uw IP-adres te maskeren, zodat u anoniem op internet kunt surfen. Bovendien heeft al deze extra beveiliging een lage maandelijkse vergoeding (of een eenmalige vergoeding als u deze alleen nodig hebt tijdens het reizen).


Gerelateerd artikel: Oplichters houden gebruikers vast via nep VPN-diensten na anti-privacy rekening

6 snelle controles om een ​​nep-VPN-service te vinden

Nieuwe oplichting komt echter steeds vaker voor en probeert te profiteren van personen die privacy en veiligheid zoeken. Val niet voor deze nep VPN-providers. Begin met het verifiëren van de service met de volgende tips.

1. Lees de About-pagina

Begin met een kijkje op de overpagina van de serviceprovider. Hoe lang bestaan ​​ze al? Welk type taal gebruiken ze om hun service te beschrijven? Als hun aanbod te mooi klinkt om waar te zijn, is het waarschijnlijk. Vermijd VPN's die ongefundeerde claims gebruiken, zoals 'snelst', 'meest veilig' en 'meest privé'.

2. Test hun klantenondersteuning

Een legitieme VPN-service biedt voldoende mogelijkheden om contact op te nemen met ondersteuning omdat ze om hun klanten geven. Kijk op hun website om te zien welk type ondersteuning wordt geboden, zoals een telefoonnummer, e-mail voor contact, livechat, pagina met veelgestelde vragen en communityforum. Sommigen hebben zelfs een Twitter-ondersteuningspagina.

Wees niet bang om een ​​test van hun ondersteuningsopties uit te voeren om te zien hoe snel ze reageren - als ze überhaupt reageren. Wees op uw hoede voor steun die lijkt te komen van een echte persoon. Als u alleen een formulierreactie ontvangt, wilt u voorzichtig te werk gaan.

3. Controleer hun aanwezigheid op sociale media

Het ontbreken van aanwezigheid op sociale media zou een grote rode vlag moeten opleveren. Doorzoek de website van de provider om te zien of deze links naar een Twitter- of Facebook-pagina heeft. Blader door hun profiel om te zien wanneer hun pagina is gestart. Het is nooit een goed teken als hun pagina pas in de afgelopen week is gelanceerd.

Controleer hoe vaak ze posten en of ze al dan niet reageren op reacties of tweets. Als je echte klanten geen interactie ziet of als ze interactie hebben maar geen reactie krijgen, wil je misschien verder gaan en een andere VPN-service onderzoeken.

4. Onderzoek online beoordelingen

Online beoordelingen zullen u veel vertellen over de legitimiteit van een VPN-serviceprovider. Begin met een eenvoudige Google-zoekopdracht en verken vervolgens meerdere beoordelingssites om te zien wat mensen over de service zeggen. Kijk altijd verder dan de website van het bedrijf, want het is gemakkelijk om die beoordelingen te maken.

U zult niet alleen op zoek zijn naar informatie over de ervaringen van anderen, maar u zult ook willen letten op hoe ver terug de beoordelingen gaan. Als de enige beoordelingen die u in de afgelopen maand hebt gevonden, een goede indicatie zijn dat de service gloednieuw is - en misschien onbetrouwbaar.

Pas op voor services die alleen goede recensies lijken te hebben. Het is mogelijk dat dit valse beoordelingen zijn die zijn ontworpen om het bedrijf legitiem te laten lijken.

5. Controleer hun logbeleid

Als u een VPN tegenkomt die een logboek bijhoudt van uw gegevens, blijf dan actief! Dit verslaat in wezen het doel van een VPN, want als ze informatie bijhouden en opslaan over de sites die u hebt bezocht en bestanden die u hebt gedownload, is uw browsing niet langer privé of anoniem.

Dat gezegd hebbende, de meeste VPN's zoals HideMyAss! houd een logboek bij van sommige gegevens, zoals de duur van de verbinding of de gebruikte bandbreedte. Dat soort logboekregistratie zorgt ervoor dat ze hun service kunnen verbeteren.

Uw VPN-provider moet echter geen informatie loggen die verder gaat, zoals de websites die u bezoekt of de IP-adressen die u gebruikt. Als u op hun website geen informatie kunt vinden over het logboekbeleid van het bedrijf, bekijk dan deze lijst met meer dan 100 VPN's die geen logboeken bijhouden.

6. Controleer hun prijsstructuur

Als u wilt genieten van de beveiligingsvoordelen die virtuele privénetwerken bieden, kunt u hier een vergoeding voor betalen. Meestal zijn het maandelijkse abonnementskosten, maar u moet nooit vertrouwen op gratis VPN-services om uw gegevens veilig te houden. Hoogstwaarschijnlijk stelen deze gratis services uw gegevens en verkopen deze aan derden of verwijzen u naar hun partnersites om te profiteren van de verkoopcommissie.

Net als gratis VPN's, moeten levenslange VPN-abonnementen niet worden vertrouwd. Ten eerste duren deze 'levenslange abonnementen' meestal niet lang - misschien een jaar of twee. Ten tweede is het een onstabiel bedrijfsmodel. Voor een goede doorlopende ondersteuning en beveiliging moeten VPN's voortdurend inkomsten genereren. Dat komt via maandelijkse abonnementen. Lifetime-abonnementen daarentegen zouden uitsluitend afhangen van het aantrekken van nieuwe klanten. Wat gebeurt er als de instroom van klanten daalt? De goedkope VPN-service richt zich op het verkopen van uw gegevens aan derden en adverteerders op dezelfde manier als vage gratis services.

Houd er rekening mee dat dit soort services mogelijk enkele van de functies biedt waarnaar u op zoek bent, in plaats van alleen maar uw geld te gebruiken. Met het risico van gecompromitteerde gegevens is het echter het beste om een ​​gratis of "levenslang abonnement" te vermijden.

Let ook op een restitutiebeleid. De meeste legitieme VPN's bieden een geld-terug-garantie tussen zeven tot 30 dagen, zodat u de service zonder risico's kunt testen.

Het kiezen van de juiste VPN is belangrijk als u uw informatie online privé wilt houden. De bovengenoemde tips helpen u om nep-VPN's te vermijden die van u willen profiteren.