Бъдещето на изкуствения интелект – мнения на експерти

[ware_item id=33][/ware_item]

Изкуственият интелект не е нова концепция за хората. Машинното обучение и роботи бяха вложени в живота ни преди години, но шумът на изкуствения интелект днес е изключителен. Независимо дали става въпрос за предстояща AI технология или нова перспектива на обществото.


Все още не е ясно какво ще бъде потенциалното въздействие на тези технологии върху различни платформи, в които организационното прилагане на ИИ е най-подчертано. Хората все още са объркани от идеята, особено що се отнася до набирането на тази техника.

Видяхме значително различаващи се концепции и мнения между хората относно изкуствения интелект. Всички гледни точки обаче са представени на контрастни целеви области и с, за разлика от обстоятелствата. Тук сме събрали няколко експертни становища от хората, които са пряко свързани с AI и активно участват в подобни събития.

Бъдещето на изкуствения интелект ще продължи да нарушава всички индустрии

Ronald van Loon Influencer AI (Изкуствен интелигентен), големи данни

Бъдещето на изкуствения интелект - мнения на експерти

Бъдещето на изкуствения интелект ще продължи да нарушава всички индустрии, а етичното развитие и прилагане на ИИ са важни за стимулиране на интелигентния прогрес. Сигурността се ръководи от скоростта, с която хакерите разработват нови стратегии; ако излязат с нова техника, организациите също така бързо реагират. И двете страни, добрата и лошата, прилагат изкуствен интелект за постигане на целите си. Машинното обучение и AI чрез Deep Learning и невронни мрежи са от решаващо значение за сигурността за откриване на заплахи и определяне на разликата между „добри“, надеждни клиенти и „лоши“ киберпрестъпници, като в същото време поддържат оптимални практики за клиентски опит. Следвайте Роналд Ван Лун Twitter | Youtube | Linkdin

Собственик и издател на отчета за цифровото банкиране и съиздател на The Financial Brand.

Джим Марокус, издател на марката The Financial

Бъдещето на изкуствения интелект - мнения на експерти

Най-големите бариери пред развитието на изкуствения интелект през следващите 5 години ще бъде придобиването на подходящ талант и извършването на културни корекции в организациите за внедряване на решения. Без тези компоненти трансформацията ще бъде по-итеративна, отколкото иновативна. Мисията ще бъде да превърне страхотните вътрешни доклади в изключителни клиенти.

Изкуственият интелект също ще бъде използван от киберпрестъпници и национални държави за идентифициране на софтуерни и мрежови уязвимости и за стартиране на кибератаки.

Дуейн Бейкър, независим консултант по информационни технологии

Дуейн Бейкър

„ИИ може да има както отрицателно, така и положително въздействие.
Казва Дуейн Бейкър

Изкуственият интелект (AI) се превръща в жизненоважен компонент в системата за разузнаване на заплахи и киберзащита. Разпространението на данни прави необходимостта от използването на AI компоненти за увеличаване на хората в киберсигурността. Въпреки че AI ще бъде полезен по този начин, той също ще бъде използван от киберпрестъпници и национални държави за идентифициране на софтуерни и мрежови уязвимости и за стартиране на кибер атаки. Тъй като и добрите, и лошите участници ще имат достъп до ИИ, вероятно е само да повишат степента на тежест на успешните кибератаки.

Изкуственият интелект все още се нуждае от време, за да бъде напълно отзивчив.
Казва Брайън Хонан Основател & Ръководител на Ирландия на CSIRT (Екип за реакция на компютърна сигурност)

Brian_Honan InfoSec консултант

„Изкуственият интелект предлага много предимства на киберсигурността. Технологията обаче все още не е отлежала, тъй като терминът изкуствен интелект се злоупотребява с много от индустрията. Ние трябва да бъдем предпазливи от доставчиците, които обещават, че тяхното решение използва изкуствен интелект, когато всичко, което предлагат, са просто автоматизирани скриптове за обработка на големи количества данни. За да бъдат наистина интелигентните системи, трябва да обработват и взимат решения въз основа на данните и ситуационните обстоятелства в този конкретен момент. В обозримо бъдеще не виждам AI да замества хората в процеса на сигурност, а по-скоро поема някои от по-светските задачи, за да може хората да се съсредоточат върху по-важните аспекти на сигурността. "
Брайън Хонан

Ако приемем, че бъдещето на бизнеса с AI прави едно любопитно.
Казва журналистът от Дейвид Бисън Infosec | Създаващ редактор @gcluley, @TripwireInc

Дейвид Бисън

„Компаниите използват изкуствен интелект и машинно обучение, за да отговорят на изискванията си за цифрова сигурност в отговор на (някои казват„ възприемана “) липса на квалифициран човешки персонал. Ако приемем, че тази тенденция продължава, ще ми е любопитно да видя как изглежда сигурността през следващите 5-10 години. Какви функции ще извършват човешките анализатори за ИТ сигурност в бъдеще? “
Дейвид Бисън

AI може да се окаже финансов дисбаланс.
Казва Trip Elix говорител / автор, експерт по лична сигурност. Консултант по сигурността на http://tripelix.com

Trip Elix

„Пристигането на ИИ в човешката форма ще се окаже финансово пагубно за хората, докато държавата не постави граници. Представете си, че можете да се занимавате със стоки, които сте привлекателни, но са извън това, което можете да си позволите. AI ще предпочете кой управлява компютъра с (който) ще противодейства на логиката на нужда. "
Trip Elix

Изкуственият интелект може да бъде ефективно решение за управление на огромни масиви от данни.
Казва Ратан Джиоти, влиятел на социалните медии и главен служител по сигурността на информацията в Ujjivan Small Bank Bank.

Ратан Джооти

Днес повърхността на кибератаката се разшири значително и допълнително се балонира и става все по-широка и дълбока. Същото е добавяне на огромен натиск върху ресурси (включително човешки) и време за управление на обема, скоростта и разнообразието на така генерираното огромно количество данни. Традиционните методи за управление на тези огромни набори от данни не са достатъчни и изкуственият интелект (AI) може да помогне за нормализиране на тези набори от данни и извеждане на бизнес контекст от тях.

Според мен би било погрешно да се твърди, че AI може да автоматизира вземането на решения за киберсигурност, но AI и машинното обучение със сигурност ще намали времето за отстраняване и ще помогне на организацията да спести време за защита от кибер атаки. Профилирането на поведението и откриването на неизвестно ще бъде областта, в която AI и машинното обучение ще допринесат. Подходящата стратегия за киберсигурност за използване на AI и машинно обучение ще бъде ключът.

Лошите участници с активиран AI ще бъдат основно предизвикателство за киберсигурността.
Ратан Джооти

Компаниите се насочват към AI, за да преодолеят нарастващото търсене на експерти по киберсигурност.
Казва Скот Шобър, председател / изпълнителен директор на BVS, автор на Hacked Again, експерт по киберсигурност

Бъдещето на изкуствения интелект - мнения на експерти

„През последните четири години заглавията на новините бяха осеяни с нарушения в киберпространството, засягащи почти всяка индустрия и човек на планетата. Най-големите предизвикателства пред компаниите са намирането и запазването на най-добрите кибер таланти. През следващите пет години във всеки сектор са необходими милиони експерти по киберсигурност, но все пак има много малко експерти, които да изпълнят това нарастващо търсене.

За да подпомогне намирането на компании за таланти, които се насочват към изкуствен интелект. Това не е случай на хора, заменени от роботи, а по-скоро изкуствен интелект, работещ паралелно с квалифицирани експерти. Изкуственият интелект може да помогне за прогнозна анализация, която бързо може да открие къде се формулират потенциални атаки, така че да бъдат предотвратени, преди да се разпространят странично в мрежите на една компания. Хората могат бързо да страдат от кибер умора, когато анализират огромно количество данни, което затруднява дешифрирането, когато нещо е наистина изпълнимо.

Като има предвид, че AI може ефективно да сканира терабайти от „големи данни“ и да сортира, като същевременно характеризира заплахи в парчета с размер на хапки, така че кибер експертът може бързо да съдържа критични заплахи. Хората и AI са мощна комбинация, която ефективно ще се бори с нарастващата кибер война и със сигурност ще бъде смяна на играта. "
Скот Шобър

AI ще продължи да подобрява операциите по киберсигурност, казва Боб Карвър

Бъдещето на изкуствения интелект - мнения на експерти

„AI (или части от AI) вече се използват в операции по киберсигурност и ще продължат да се използват в по-голяма степен с течение на времето. Машинното обучение и дълбокото обучение могат да се използват за наблюдение на аномални дейности по крайни точки (злонамерен софтуер / експлоатация / промени) трафик, който обикаля локалните мрежи, интернет и търсят модели, които обвързват всички тези дейности заедно. Ще продължи да става все по-трудно да се опитват да се извършват всички тези дейности ръчно и в крайна сметка се изисква повечето да използват все повече и по-добри технологии в тези области, всички базирани на тези технологии. “ Боб Карвър

За развитието на AI правителствата, академичните среди и частните компании трябва да работят заедно, за да инвестират в умения, технологии и етични рамки.
Казва Карл Хербергер, вицепрезидент по сигурността на решения @Radware

Бъдещето на изкуствения интелект - мнения на експерти

„Вече сме изправени пред множество лоши ботове, които се борят с добри ботове. Всеки, който е отговорен за сигурността на мрежата или приложенията в дадена организация, ще види как автоматизираните кибер атаки са се превърнали - черният пазар за атаки извън рафтовете започва да съзрява. Актуализирането на заплахите е по-трудно за изследователите и тъй като човешкият мозък просто не може да обработва информация достатъчно бързо, за да победи ботовете, така че единствената ни надежда е да се обърнем към AI.

Приложението на AI е неизвестно, така че как една страна се подготвя за този сценарий? Как планирате немислимото? Какво ще се случи, ако AI се използва за заглушаване на комуникационни връзки, потъване на градове в мрак, запалване на петролни платформи, унищожаване на спешни служби?

Ето защо всички трябва да вземем под внимание предупреждението и да гарантираме, че правителствата, академичните среди и частните компании работят заедно, за да инвестират в умения, технологии и етични рамки. Ако не го направим, не можем да гарантираме, че развитието на AI остава стабилно в областта на доброто. И ако се провалим в това, тогава проваляме човечеството. "
Карл Хербергер

С всички тези бъдещи аспекти на изкуствения интелект, една от най-засегнатите области също ще включва процеси на електронно обучение. Както беше обсъдено от Барбара Куршан на Forbes,

„Изкуственият интелект може да помогне за организирането и синтезирането на съдържание, за да поддържа доставката на съдържание. Известна като системи за дълбоко обучение, технологиите могат да четат, пишат и да подражават на човешкото поведение. Например, Content Technologies, Inc. (CTI) на д-р Скот Р. Парфит дава възможност на преподавателите да сглобяват учебници по поръчка. Преподавателите импортират учебна програма и двигателят на CTI попълва учебник с основното съдържание. "

Изкуственият интелект е най-обсъжданият технологичен аспект, също толкова неясен по отношение на подходящото му използване и ограничения. Въпреки че технологията е в най-високата си крайност, но все пак се нуждаят от няколко години за перфектно настаняване в обществото.

Надявам се обаче, че тези експертни становища биха решили в по-голяма степен заплетените аспекти на изкуствения интелект.