Wikileaks, ЦРУ или ФБР, Шифроването все още балансира нетната неутралност, говори CMO на NordVPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Обвинявайки ЦРУ за извършване на масово наблюдение, Wikileaks създаде гореща среда, пускайки множество документи. Тъй като този инцидент е най-изкривеният проблем в днешно време, бяха съобщени много паралелни спорове относно масовото наблюдение и злонамерени атаки срещу чувствителни данни..


Тълпата, приятни социални уебсайтове, технически гиганти и най-мощните правителства, също бяха уязвими от тези атаки. Преди няколко дни докладът разкри, че потребителят на Whatsapp е предразположен към нарушаване на данните, което може да прехвърли всички техни лични данни на хакер много лесно, използвайки злонамерено изображение. Подобен беше случаят с членовете на Белия дом, предпочетено приложението Confide, открито, че е изложено на хакерите, които могат да имат достъп и могат също да имитират приятелски контакти, да променят съобщенията в транзит и да шпионират данни за контакт, както ни каза фирма за киберсигурност.

Въпреки това, за физически лица и компании, които са компрометирали личната си информация и чувствителни данни при подобни атаки, това беше голямо сътресение и проблем, че как да запазят данните си защитени от такива уязвимости.

За да срещнат и преодолеят вероятността от такива злонамерени атаки, хората се насочват към криптиране и VPN като технологии. За да поговорим за тези проблеми, свързани с криптирането, с които се свързахме Марти П. Камден, ООП от NordVPN, за да има някаква дискусия относно VPN и как това може да бъде полезно при защитата на нашите данни.

Започвайки с неговата инициатива, ние го попитахме за определени инструменти за сигурност, които биха могли да помогнат на хората да защитят поверителността си.

БЪДЕТЕ ВКЛЮЧЕНИ: Как ти хрумна идеята за NordVPN?

KAMDEN: Проблемът с днешната комуникация е, че вашият доставчик на интернет услуги знае кой сте, къде живеете, какво правите онлайн, какъв е номерът на вашата кредитна карта и числата, които разбивате по електронен път. Правителствата и хакерите използват такава незащитена информация за печалби, без официално разрешение.

В света, където онлайн поверителността и сигурността са все по-важни, екип от опитни професионалисти се обединиха с цел да върнат свободата в интернет. От своя страна, лесно за използване VPN решение, NordVPN е изградило, което гарантира, че технологията за криптиране е интуитивна и достъпна за всички.

БЪДЕТЕ ВКЛЮЧЕНИ: Експертите по сигурността препоръчват TOR. Как ще предложите VPN над Tor?

KAMDEN: Ние разбираме силата на децентрализираната структура и анонимността, която предоставя TOR. NordVPN предлага уникално решение Onion over VPN, което криптира потребителския интернет трафик преди да влезе в TOR мрежата, гарантирайки допълнителна поверителност.

БЪДЕТЕ ВКЛЮЧЕНИ: Директорът на ФБР предположи криптирането като „тъмен ъгъл“ на стая, в която криминалистите се приютяват. Какво казвате в това изявление? Какво е криптирането според вас?

KAMDEN: Не сме съгласни с това мнение, защото основната цел на VPN е да предлага на хората сигурност и поверителност онлайн. Хората имат право да пазят данните си поверителни от хакери, проследяване или дори държавно наблюдение. Има редица авторитарни правителства, които имат строги ограничения на свободата на словото, натрапчиво държавно интернет наблюдение, масова интернет цензура или липсват проблеми със защитата на Нетната неутралност, които интернет потребителите могат да смекчат с VPN. За съжаление, тези, които искат да останат частни за криминални цели, винаги ще намерят начин, без значение дали е чрез VPN или друг метод.

БЪДЕТЕ ВКЛЮЧЕНИ: Масовото наблюдение се превърна в дискутиран въпрос напоследък и не е в политиката на правителството да шпионира своя гражданин. Какви реформи според вас трябва да се предприемат, за да се гарантира поверителността на хората? Или криптирането на всичко ще бъде задължение за всеки човек?

KAMDEN: Масовото наблюдение е нашествие в личния живот на хората. Когато се събират данни, не се знае дали те ще останат сигурни и никога не е ясно в чии ръце ще се окажат (т.е. в Австралия над 20 агенции имат достъп до метаданни на потребители, които се запазват и съхраняват от ISP за 2 години). Ето защо ние насърчаваме хората да използват VPN и други начини за криптиране (защитен имейл, сигурни приложения за комуникация), за да пазят поверителността си.

БЪДЕТЕ ВКЛЮЧЕНИ: Чух много хора да казват, че предпочитат VPN в своята страна, отколкото чуждестранна компания. Какво е вашето мнение?

KAMDEN: Най-добре е за сигурност, ако VPN се намира в държава, чието правителство не изисква от компаниите да водят регистрационни файлове на клиентите. NordVPN се намира в Панама и ние не съхраняваме дневниците на клиентите, следователно всички техни данни за сърфиране са напълно защитени.

БЪДЕТЕ ВКЛЮЧЕНИ: VPN компаниите (и някои платени такива) обикновено твърдят, че не водят дневници; обаче така или иначе го правят. Каква е вашата позиция и политика по въпроса?

KAMDEN: Както беше обяснено в предишния отговор, NordVPN се намира в държава, в която компаниите трябва да водят регистрацията на клиента по закон. Нашите сървъри са настроени по такъв начин, че всички данни незабавно се изпращат в / dev / null директория. Тази директория действа като „черна дупка“ в сървъра. Никаква информация не може да бъде запазена от там. Не можем да коментираме други твърдения за VPN.

БЪДЕТЕ ВКЛЮЧЕНИ: Член пет държави по закон искат всяка компания да води отчетност минимум 12 месеца. Тъй като имате сървъри там, не сте ли задължени да съхранявате и записи? Ако не, как?

KAMDEN: Ние работим в Панама и следваме законодателството на Панама, което не задължава запазването на данни. Тъй като имаме контрол върху сървърите, които сме настроили, всички данни се изпращат незабавно в / dev / null директория и сървърът не поддържа никакъв дневник, с който да започне. Така че дори и при малко вероятния сценарий, че даден сървър е конфискуван, няма да има нищо интересно за сървърите.

БЪДЕТЕ ВКЛЮЧЕНИ: Wikileaks разкрива, че ЦРУ шпионира гражданите, като използва уязвимостите в устройствата, неизвестни досега на продавачите; това даде възможност на ЦРУ да заобиколи изцяло основната функция, която трябваше да осигури. Мислите ли, че вашият VPN клиентски софтуер може да бъде компрометиран, което би могло да им позволи достъп до криптирания тунел?

KAMDEN: Добрата новина е, че въпреки че беше разкрито, че C.I.A. може потенциално да има достъп и да се занимава с устройства на хората (т.е. чрез инжектиран зловреден софтуер), констатациите на WikiLeaks също показват, че криптирането все още е недостъпно дори за правителствените шпиони. Силно препоръчително е да използвате сигурни инструменти за поверителност, като VPN, които помагат да се скрие истинското местоположение на потребителя (IP адрес) и да се криптира цялата информация, която се прехвърля чрез Интернет. NordVPN помага за анонимно сърфиране в Интернет със своите съвременни протоколи за сигурност и без политика на регистрация.

БЪДЕТЕ ВКЛЮЧЕНИ: Говорейки за VPN, хората често питат какво е криптиран тунел и как защитава транзитните данни?

KAMDEN: Криптиран тунел поддържа цялата информация поверителна между входната точка (компютъра на потребителя) и VPN сървъра на изходната точка.

БЪДЕТЕ ВКЛЮЧЕНИ: Каква е идеята ви за бъдещи алтернативи за VPN?

KAMDEN: Децентрализираната мрежа може да бъде бъдещето на Интернет, тъй като идеята за децентрализация набира популярност сред общността на разработчиците. Дотогава потребителите на Интернет трябва да внимават за поверителността си в Интернет и да поемат инициатива за прилагане на наличните инструменти за криптиране.

Вече има много съществуващи начини за криптиране на нечии интернет дейности: сигурни доставчици на имейл услуги или приложения за криптирани съобщения, докато VPN услугите остават една от задължителните услуги за криптиране.

Като цяло, криптирането - било то чрез шифрована електронна поща, съобщения или VPN технология - остава най-сигурният инструмент на разположение за защита на неприкосновеността на личния живот и сигурността в мрежата.

БЪДЕТЕ ВКЛЮЧЕНИ: Според вас какъв може да бъде следващият голям технологичен напредък в защитните функции на вашата VPN?

KAMDEN: Имаме редица функции, които планираме да разкрием в обозримо бъдеще, което в момента е поверително, така че ще трябва да го изчакате. Някои от най-новите подобрения включват подобрения на нашия алгоритъм за избор на сървър, който избира най-добрия сървър в избрана от вас страна, което прави приложенията NordVPN още по-интуитивни и лесни за използване.

БЪДЕТЕ ВКЛЮЧЕНИ: Какви инструменти за сигурност ви вълнуват в момента? Какво ще предложите на хората?

KAMDEN: За сигурен имейл препоръчваме такива доставчици като ProtonMail, а за сигурна комуникация едно от най-надеждните приложения е Signal. DuckDuckGo е търсачка, която предоставя информация от стотици източници и поддържа търсенето частно. Avira Antivirus Pro защитава устройството ви с Android от злонамерени приложения, банкови троянски коне и други мобилни заплахи. Той се предлага с антивирусен скенер, заключване на приложения и дори търсач на телефони. Много е важно да се гарантира, че всеки инструмент за защита, който използвате, независимо дали е вашата защитна стена или антивирусен, актуализирайте приложението, за да гарантирате, че всички проблеми са лепнати. Хората трябва да се уверят, че са предпазливи по отношение на своята поверителност онлайн като цяло и да предприемат стъпки, за да гарантират, че те винаги са защитени.