A torrenting illegális vagy legális? Találjuk ki

[ware_item id=33][/ware_item]

A torrent a fájlok, például filmek, dalok, játékok és más fájlok letöltésének széles körben alkalmazott technikája a torrent kliensen keresztül.


Ezt a technikát a világ minden tájáról széles körben használják annak alapvető célja, hogy letöltsék a fájlt egyetlen szerverről, amelyet később továbbítanak több felhasználó, akik már rendelkeznek az adott fájllal a számítógépükben..

Mi a kínzó??

A torrentálás a peer-to-peer (P2P) fájlmegosztási készség, amelynek során számos felhasználó összekapcsolhatja és megoszthatja specifikus és szükséges fájljait, ahelyett, hogy egyetlen webhelytől vagy forrástól függene a fájlok letöltéséhez..

A torrentálás nagyon hasznos abban az értelemben, hogy a felhasználók nem csak fájlokat töltenek le egyetlen webhelyről / forrásból, hanem ugyanazon torrent többi felhasználójától is, lehetővé téve a felhasználók közötti folyamatos átvitelt.

A torrenting a hálózatot is csökkenti, ugyanakkor csökken az is, mert a torrenting során minden társ / felhasználó mini-szerverként működik, és jelentősen csökkenti a terhelést.

Hogyan kell használni?

A torzítás helytelen értelmezése az, hogy sok ember normális letöltési folyamatnak tekinti azt, azonban a valóságban a dolgok sokkal különböznek. Az emberek jobban kedvelik a torzítást, mert meglehetősen egyszerű a fájl választása a felhasználó választása szerint. A felhasználó kereshet az interneten, és letöltheti torrent használatával.

A torrenting elvégezhető oly módon, hogy egy fájl kis adatrészekre oszlik. A felhasználónak / társának azonban a fájl más töredéke van. A felhasználó letölti és megosztja azokat más társaikkal, akiknek nincsenek, és letölti az összes adatcsomagot e társaktól. Miután a felhasználók letöltötték őket, összerakják őket, és végre létrejön egy teljes fájl.

Más szavakkal: egy torrent használatához a felhasználónak meg kell tennie az alábbi lépéseket:

  • Töltse le a torrent klienst.
  • Keressen egy letölthető torrentet.
  • Töltse le a torrent fájlt.
  • Adja hozzá a torrent fájlt az ügyfélhez.

A torrenting legális vagy illegális?

Ez egy nagyon zavaró vita, miszerint a kígyózás legális vagy illegális, ám elengedhetetlen tudni, hogy a kígyózás a fájlok megosztásának egyszerű módja a felhasználók / társak között, és ebben a cselekvésben a kígyózás nem illegális dolog..

A kínzás jogi és illegális aspektusa a letöltött fájltól függ. Ha a megosztott fájl nem korlátozott vagy szerzői jogvédelem alatt áll, akkor a torrentolás jogi dolog, de ha a letöltött fájl illegális vagy nem hivatalos, akkor ezeknek a fájloknak saját következményei lehetnek.

Mivel minden országnak megvan a saját jogi felépítése a szerzői jogi szabályok és rendeletek végrehajtása tekintetében. Lehetséges, hogy ha egy országban a kínozást illegálisnak, a másik országban törvényesnek tekintik. Mindez az adatvédelmi törvényektől és az internet használatától függ. Ha olyan országban élsz, ahol a torrentok illegálisak, akkor szükséges, hogy titokban töltse le a torrentot, és anonim maradjon.

A torrent kliensszoftver használata nem illegális, azonban a plagizált és szerzői jogok által védett tartalmak megosztása e szoftver használatával szigorúan tilos és illegális sok országban..

Torrenting biztonságos?

Bár a kígyózás nem illegális, kissé kockázatos. Ha egy felhasználó / társa torrent valamilyen szerzői joggal védett anyagot, akkor nagyobb a esélye, hogy magasabb hatóságok elkapják. Ezen felül van lehetőség a fertőzött fájlok letöltésére is, ezért ajánlott egy VPN-t használni a torrent biztonságosabbá tételéhez..

A kormányok és a szolgáltatók együtt dolgoznak annak érdekében, hogy egyre nehezebbé tegyék a felhasználók életét, akik a médiafájlokat és a kalózszoftvert torrenták..

A kínzás veszélyei?

A kínzó folyamathoz nem tartozik sok kockázat. A letöltés társaik hálózata alapján történik, így a számítógépes vírus összekapcsolásának kockázata valamivel kisebb, mint a normál letöltés esetén..

A torrentinggel kapcsolatos másik probléma a rosszindulatú programok. A felhasználónak / társának fogalma sincs arról, hogy a forrásból letöltött torrent fájl tartalmazhatja a vírust. A letöltött vírus által érintett torrent fájlok oka lehet a felhasználó számítógépes rendszerének megrontására.

A kínzó folyamat során fennáll annak a veszélye, hogy illegálisan és jogellenesen hozzáférnek a vállalatokhoz komoly és jelentős üzleti információk. Ezek az érzékeny adatok magukban foglalhatják a munkavállalói nyilvántartásokat, a vállalati politikákat és az érdekeltekkel kapcsolatos információkat, jutalmakat és még sok más. Ha egy munkavállaló letölt egy torrent fájlt, és tudattalanul elmenti azt a torrent fájlt ugyanabba a mappába, amely tartalmazza a kritikus információkat, és ehhez a mappához csak a vállalatok magasabb hatóságai férhetnek hozzá, és ha torrent fájlt észlelnek, akkor minden bizonnyal megteszik. az a személy ellen indított kereset.

A torrenting közvetlenül nem érinti a felhasználó rendszerét. Azonban mindig előfordulhat online hack-támadások és illegális hozzáférés a felhasználói információkhoz. Amint a felhasználó feltölt, letölt vagy megoszt egy torrent fájlt, az online hackerek aktívvá válnak és képesek adatot gyűjteni az online felhasználó tevékenységeiről. A hackerek, miután megszerezték a felhasználó adatait, saját személyes felhasználásukhoz és előnyeikhez használják fel.

A torrentek használatának másik legnagyobb aggodalma az, hogy a fájlok többségéről ismert, hogy olyan fájlok vannak, amelyek szerzői joggal védett anyagot tartalmaznak. Itt a torrent felhasználók jogi problémákkal szembesülnek, amikor letölti ezeket a torrenteket.

A torrent felhasználókat a felügyeleti ügynökségek szigorú felügyelete alatt tartják. A szolgáltatók megfigyelik a felhasználók online tevékenységeit. Ha valaha találtak utalásokat az illegálisan letöltött torrent fájlra vagy bármilyen szerzői joggal védett torrent fájlra, akkor a torrent felhasználókat általában törvényes büntetéssel kell szembenézniük cselekedeteikért.

Kínzó szabályok és rendeletek különböző országokban:

A különböző országok eltérő szabályokkal és rendeletekkel rendelkeznek a kínozásra. A kígyózás az egyik országban legális lehet, de lehetséges, hogy más országokban nem engedélyezett.

A következő lista különféle országokat mutat, amelyek eltérő kínzó státusúak:

Országok, ahol a szerzői jog által védett tartalom személyes használatra engedélyezett Azok az országok, ahol a letöltött szerzői jogi védelem alatt álló tartalmakat nem veszik figyelembe Azok az országok, amelyekben a letöltött szerzői jogi védelem alatt álló tartalmat büntetik Országok, amelyek bezárták a kínzó webhelyeket
Lengyelország Argentína Finnország Ausztrália
Spanyolország Brazília Franciaország Kína
Svájc Kanada Németország Olaszország
Kolumbia Japán Lettország
Cseh Köztársaság UAE Malaysia
Dánia UK Portugália
Egyiptom Oroszország
Görögország Dél-Afrika
India USA
Irán
Izrael
Mexikó
Hollandia
Fülöp-szigetek
Románia
Szlovákia
Singapore
Uruguay

Szankciók, ha gyötrelmeskedéssel küzdöttek:

Az USA-ban az illegális letöltés az 1976. évi szerzői jogi törvény hatálya alá tartozik. Mivel az USA-ban a kínzó webhelyek teljesen bezárásra kerülnek, tehát ha valaki megkísérte a kínzást, akkor az általános büntetés pénzbírság. A vádlott adósságai közé eső kár 750–30 000 dollár lehet.

Ez egy pontosan rögzített büntetési összeg. Ez az eset tényeitől is függhet, és később a bíróságok is eldöntik. A CNN szerint például egy 32 éves Minnesotából származó nőt 24 zeneszám letöltéséért felelõsségre vontak, és zeneszámonként 80 000 dollárt számítottak fel, ami összesen 1,9 millió dollárt jelent..

Az ez év elején közzétett jelentés szerint az Egyesült Államokban a tavalyi évben több mint 1000 pert indítottak a BitTorrent használatának ellen. Hasonlóképpen, az Egyesült Királyságban az illegális letöltés a polgári törvény hatálya alá tartozik, míg a szerzői jogok megsértése vagy valaki másnak az ellopása és közzététele az interneten legfeljebb két évre szól..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me