Hogyan biztonságosan torrent: Töltse le névtelenséggel

[ware_item id=33][/ware_item]

A torrent megosztás a peer-to-peer letöltés folyamata, amelybe számos eszköz kapcsolódik, mint szerver az egész világon. A torrent fájlok megosztásának ez a módja a torrent gyorsabb és hatékonyabb letöltési módját teszi lehetővé, de hajlamos bizonyos potenciális kockázatokra is..


Fontos veszélyek, miközben a kínzó

Az anonim torrenting nagyon szükséges módszer a torrent letöltõk számára, mivel a torrent kockázata meglehetõsen magas. Ezek a fenyegetések különböző eszközökből és formákból származnak.

Itt található néhány, a torrent letöltésével kapcsolatos jelentős kockázat.

1 - Adatvédelem vagy jogi kérdések

A szerzői jogok megsértése vagy a torrenting jogi fenyegetése a legnagyobb óriási probléma, ha a torrenteket nem anonim módon tölti le. Maga a kínzás nem törvénytelen; ugyanakkor a különféle országok szerzői jogi anyagai és szigorú torrent törvényei bizonyos időn belül illegálissá teszik.

Nagyon valószínű, hogy az illegális torrent fájl letöltésébe szándékozik. De a szippantó szervezetek, mint például az internetszolgáltatók és a rendészeti szervek folyamatosan nyomon követhetnek téged, és elkísérhetik torzítás közben.

Ha valamely felhasználót illegális cuccokat vonzónak találnak, jogi lépésekkel járhat, ideértve a DMCA-szerű értesítéseket, a pénzbírság kiszabását vagy az internetszolgáltató engedélyének felfüggesztését. Az ISP fojtása azonban egy gyakori következmény, amellyel a torrent letöltő szembesülhet, ha az internetszolgáltató illegális torrentet azonosít.

A torrent letöltő elfogásának általános taktikája a rejtett nyomkövetők elhelyezése szerzői joggal védett filmekben és más torrent fájlokban.

Általában a jogsértésért kiszabott büntetések az internetszolgáltatás felfüggesztésétől egészen tíz évig terjedő börtönre és 250 000 dolláros bírságig terjednek.

1 - Malware injekciók és hackerek

Mint minden más fájl, a torrent fájlok tartalmazhatnak egy vírust is, amely megronthatja az eszközt. A torrent letöltés során a fenyegetés elsősorban a forrástól függ, ahonnan letölti a fájlt.

Amikor egy ismeretlen rosszindulatú programot nyitnak meg, az csak azért van, mert a letöltő félrevezető biztonságérzettel rendelkezik a P2P-hálózatok felé. Az ilyen mintázat és a torzításhoz kapcsolódó biztonsági fenyegetések ismeretlensége miatt a rosszindulatú szervezetek többnyire ezen keresztül vezetik el a csaló linkeket.

Sőt, a torrent letöltőket a hackerek is megkérdezik, hogy az összes társ IP címe megfigyelhető legyen. A hackerek néha fontos információkat szereznek a felhasználói eszközök egymás utáni célzásához, és végül sérülékeny módon támadják meg a számítógépet.

A magánélettel kapcsolatos kérdések a torrentingtel kapcsolatban (Magyarázat & óvintézkedések)

A torrentek egy speciális módszert használnak a BitTorrent technológián alapuló fájlok átvitelére. Ebben a módszerben a forgalom egy adott portja, azaz a 6881-6889 TCP port - ami azt jelenti, hogy a torrent forgalom egyedi, és az internetszolgáltatók vagy bármely más felmérő egység könnyen azonosítható..

Ha egy felhasználó a torrentet használja a szokásos internetkapcsolaton keresztül, akkor a szolgáltatóknak nagy esélyük van arra, hogy megvizsgálják és megfigyeljék, hogy milyen típusú fájlokat töltöttek le, és jogi lépéseket tegyenek, ha az illegális fájlokat torrentingnek találják..

Az internetszolgáltatók a torrensek segítségével könnyen nyomon követhetik az ügyfelek IP-címét.

Ez azért is, mert a torrentek általában megosztják IP-címüket más felhasználókkal, hogy segítsék a letöltési folyamatot. Amikor az internetszolgáltató azonosítja, hogy ki használja a torrent forgalmat, és hogy az IP-cím illegálisan oszt meg egy adott fájlt, akkor az embereket elfogják, és ellenük jogi lépéseket tesznek.. biztonságos

Mint látható a fenti képernyőképről, az összes letöltő és vetőgép az IP-k által kitett.

Illegális torrenting - esetek és kérdések

Mivel továbbra is védett a szerzői jogi figyelmeztetésektől, valószínűleg ritka eseménynek tekinti ezt? De nem bölcs dolog ilyen cselekedeteket tenni enyhén.

A torrenteket letöltő emberek többsége bejelentette az eseményeket, amikor értesítést kapott a szerzői jogok trolljaitól vagy az internetszolgáltatótól. Itt van néhány ilyen meglepett és zavart torrent-felhasználó tapasztalat.

Kommentár a beszélgetésből A reddit emberek, akiket filmek illegális letöltéséért vádoltak, mi történt?.

Néhányan panaszt tettek a jogi értesítésekkel kapcsolatban is, amelyeket megkaptak a nem elvégzett cselekedetről.

Kommentár a beszélgetésből A reddit emberek, akiket filmek illegális letöltéséért vádoltak, mi történt?.

Vannak olyan szerencsés torrent letöltők is, akik csak figyelmeztetést kaptak bármilyen pénzbírság vagy büntetés előtt.

Kommentár a beszélgetésből A reddit emberek, akiket filmek illegális letöltéséért vádoltak, mi történt?.

A magával ragadó torzítás (óvintézkedések)

Alapvető fontosságú a torrentok teljes biztonságú használata. Ha a felhasználó különös figyelmet fordít a használt torrentekre, és a torrent fájlok megtalálására, akkor a torrentálás hasznos módszer a nagyméretű fájlok letöltésére..

Íme néhány módszer, amelyek ha a felhasználó követi, teljes biztonságban maradnak, miközben kínzóak.

1. Használjon legális torrenteket:

Bármilyen probléma vagy jogi következmény elkerülése érdekében fontos, hogy ne töltsön le torrentből semmilyen szerzői joggal védett fájlt vagy anyagot. A kalóz fájlokat, amelyek előfordulhat, hogy kezdetben nem osztják meg engedély nélkül vagy bizonyos díjakkal, de a torrent még mindig bemutatja őket. Ezért javasoljuk, hogy tartózkodjon az ilyen anyagok letöltésétől.

2. Használjon VPN-t:

A legegyszerűbb és legegyszerűbb módja annak, hogy biztonságban tartsa magát torrent alatt, a VPN használatával. A VPN a felhasználó személyes adatainak és IP-címének védelme a torrentek használata közben.

Elrejti az IP-címet, és megváltoztatja más IP-címre, amely révén a szerzői jogok trolljainak és a szolgáltatóknak bonyolult nyomon követni a felhasználót.

Sőt, egy VPN titkosítja a felhasználó internetes forgalmát. Ezért az internetszolgáltató nem tudja követni a felhasználót. A VPN minden internetes tevékenységet folytat, és biztonságos és biztonságos internetes élményt nyújt a felhasználók számára.

3. Használjon privát nyomkövetőket:

A nyomkövető az a hely, ahol a szerzői jogi trollok és a hackerek jelen vannak, hogy megtámadják és megszakítsák a letöltési folyamatot, és hozzáférjenek a felhasználói információkhoz / adatokhoz..

Ezért elengedhetetlen, ahonnan letöltötték a torrenteket. Ajánlott privát nyomkövetőket használni, mivel kevésbé változnak meg a szerzői jogok és a hackerek.

4. Keresse meg a torrenteket megbízható webhelyeken:

A vírusok és a rosszindulatú programok előfordulásának elkerülése érdekében a torrenteket csak megbízható és tisztelt webhelyekről szeretné letölteni, ahelyett, hogy olyan webhelyekre látogatna, amelyekről még fogalmam sincs, és másoktól már hallott..

Rosszindulatú programok befecskendezése a torrenting segítségével (Magyarázat & óvintézkedések)

A számítógépes vírusok különböző csatornákon át terjedhetnek, beleértve egy jelentős közepes, "torrent fájlt".

A tudatlanság, valamint a rosszindulatú programok széles körű elterjedése miatt egyre nehezebb kitalálni a vírust. Kétféle módon továbbíthatják a vírusokat az érzéki kábítószerbe.

A torrensek letöltése közben a reklámcsíkokat és az egyéb megjelenített hirdetéseket befecskendezik a vírusba. Az ilyen hirdetéseket hívják malvertisements. Ezeket a hirdetéseket a jó hírű programokból, például a Google hirdetésekből is jelentették.

A torrent webhelyek nem vizsgálják meg megfelelően minden hirdetést, ezért a torrent webhelyek hibás hibákat tartalmazhatnak. Az ilyen hirdetések részleteinek megfelelő átolvasása azonban kitalálhatja a vírust.

A vírus megszerzésének másik módja a befejezés letölt egy fertőzött torrent fájlt. A legtöbb hackerek népszerű szoftvert használnak a vírusok terjesztésére. Befecskendezik a fertőzött kódot a szoftver telepítőjébe, és amikor a megváltoztatott programot telepíti, a vírus bekerül a rendszerébe.

óvintézkedések

Fontos a felhasználók számára a torrent tartalmak biztonságos letöltése. Az abszolút biztonságos torrent tartalom letöltéséhez a felhasználó követheti ezeket az irányelveket;

Módosítsa az eszköz beállításait

Mint korábban tárgyaltuk, a már sebezhető PC-k nagyobb eséllyel támadnak. Ezért ellenőrizze, hogy vannak-e ezek a beállítások a készüléken.

Kapcsolja ki a „Távsegítség” és a „Távoli asztal” elemet a Rendszer tulajdonságai részben. Emellett törölje a jelölést a tűzfal összes kivételével. Ezenkívül kapcsolja ki a mappák megosztását és állítsa be a jelszavakat a készülék alapvető mappáihoz.

Kerülje a vírusokra hajlamos fájlokat

Vannak olyan torrent fájlok, amelyeket nagyon kockázatos letölteni, és megítélheti őket a kiterjesztésükkel. Például a futtatható fájlok (EXE, BAT) a vírus átvitelének leggyakoribb módja.

Ezenkívül a repedt programok a legpusztítóbb fájlok, amelyeket a torrent segítségével letölthet.

Antivirus

Az antivírus a leghatékonyabb módszer a vírusok elkerülésére az eszközökön, függetlenül attól, hogy honnan származik a vírus.

Hasonlóképpen, a torrent kísérő vírusok elkerülhetők a jó víruskereső szoftverekkel. Van néhány népszerű víruskereső program, például az Avast vagy a BitDefender. A Windows-felhasználók azonban engedélyezhetik az előre telepített víruskeresőt, a Windows Defender alkalmazást, amely megfelelő a legtöbb vírus elkapásához.

Ne feledje, hogy egy eszközön egyszerre legyen egy víruskereső program.

Ellenőrizze a weboldal, az áttekintések és a Seeders hitelességét

Ha egy torrent fájl letöltéséhez látogat egy webhelyet, akkor valószínűleg látni fogja a fájlt letöltő személyek megjegyzéslistáját.

Alapvető fontosságú, hogy megkeresse azokat az értékeléseket, amelyeket ezek a letöltők adtak megjegyzéseikben. Ez nem egy 100% -ban működő megoldás, de szélesebb képet ad arról, hogy a fájl hogyan működik, és van-e vírus, vagy sem.

Emellett a torrent fájl vetőmag-aránya segíthet a hitelesség megítélésében. Ha sok vetőmag van, akkor valószínűbb, hogy a fájlban nincs vírus, ezért az emberek megosztják azt. Ez ismét nem garantált megoldás.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me