Mi az a torrenting és hogyan működik?

[ware_item id=33][/ware_item]

A torrenting egy megkülönböztetett fájlmegosztási folyamat, amely számos egyént (társat) von be a letöltési folyamatba.


Ez az egész eljárás a P2P technológiát alkalmazza a torrent fájl elosztására több ezer felhasználó között. Azonban a torrent fájl egy számítógépes fájl, amely metaadatokat tartalmaz, a megosztandó fájlokkal és mappákkal kapcsolatban. Meghallgathatja a torrent és a BitTorrent szinonim kifejezéseket, de ezek kissé különböznek egymástól.

A BitTorrent egy fájlátviteli protokoll, amely elősegíti a torrent fájl kis bitekre bontását, hogy gyorsabbá tegyék a letöltési folyamatot..

Hasonlóképpen, számos kifejezést használnak a torrenting folyamat leírására, és meg kell értenie azokat, mielőtt elkezdi a torrent működését..

 • Peer: Azok az emberek (torrenterek), akik részt vesznek a torrent fájl megosztási folyamatában peer-to-peer hálózatban.
 • vetőgépek: Azok, akik egy torrent fájl egy részét töltik fel, és letöltik azt.
 • Leechers: Az égetők, akik csak fájlokat osztanak meg és nem töltöttek fel egy fájlmegosztási folyamat során.
 • Raj: Egy embercsoport bevonja ugyanazon torrent fájl letöltését és feltöltését.
 • Nyomozó: Ahogy a név is sugallja, a nyomkövető egy torrent folyamatban egy kiszolgáló, amely azonos torrent fájl társait keresi a különböző területeken. Összekapcsolják az égetők (társaik) és segítik az adatcsomagok irányítását közöttük.
 • Torrent kliens: A Torrent kliens az a program, amely lehetővé teszi és kezeli a fájlmegosztási folyamatot a BitTorrent protokoll használatával. Ezek a BitTorrent-ügyfelek a torrent fájl szétszerelt bitjeit a feltöltésére és letöltésére kezelik, miközben a torrentre vonatkozó statisztikákat szolgáltatják..
 • indexers: A torrent fájlok gyűjteményét tartalmazó webhelyek, a velük kapcsolatos információkkal együtt. A felhasználók megkapják a torrent fájl linket ezeken a webhelyeken, amelyeket egy másik torrent letöltő oszt meg. Ezért ez egy csatorna egy torrent fájl letöltésére, megosztására és kérésére.

hogyan működik az ördögKép jóváírása: theglobeandmail.com

Miért szenvednek az emberek?

A BitTorrent az az út, amellyel az emberek töltenek le zenéket, videókat, alkalmazásokat, játékokat és képeket, többnyire nagyobb méretben. Nem csak letöltés, hanem sok ember megosztja a számítógépükön található fájlokat.

Lehet, hogy valakinek kíváncsi, hogy az emberek miért használnak torrentet a hagyományos letöltés helyett. Az egyik fő ok az, hogy a torrent fájlokat, amelyek mindenki számára megtalálhatók, bárki biztosítja, akik fizettek vagy kellett volna megszerezni ezeket nehézségek útján. Ezért a torrent fájlok általában megtalálhatók a hagyományos letöltéskor.

Ezen túlmenően, néhány kevésbé fontos a kínzás, amelyek rendkívül elősegítették a kínzás alkalmazását.

 • A P2P azt jelenti, hogy decentralizált folyamatot jelent, ami azt jelenti, hogy a letöltött fájlt nem tárolja a központi központi szerver. Ezért ha egy letöltő forrás megmarad vagy kikapcsol a letöltési folyamat között, akkor a letöltési folyamatot más forrásokkal is befejezheti. Ezenkívül a szokásos letöltési eljárás csak egy fő szervert érint, és ha ez leáll, akkor a letöltés nem fejeződött be.
 • Ha az internet hirtelen bármilyen okból megszakad, akkor nem kell újraindítania a teljes letöltést.
 • Figyelemre méltóan gyors letöltési mód a szokásos letöltési folyamathoz képest.
 • Könnyen megtalálhat, letölthet, és akár fájlokat is kérhet.

A torrenting jogszerűségének fokozása

Ahogy már korábban tárgyaltuk, a torrent megosztás a nagy fájlok letöltésének és feltöltésének gyors és hatékony módja. Ugyanakkor a „torrent” név valószínűleg általános forrást idéz elő arra, hogy valami illegálisat vagy valamit a szerzői jogi törvényeket figyelmen kívül hagy.

De a BitTorrent megosztás rendkívül növekvő népszerűségének és megvalósíthatóságának köszönhetően folyamatosan mozog a mainstream.

A BitTorrent letöltés elsősorban nyilvánosan látható zene, filmek és játékok illegális kinyerését foglalja magában. Ezért a Blizzard Entertainment, akik olyan játékok készítői, mint a World of Warcraft, a Starcraft II és a Diablo III, alkalmazták a torrent technológiát. Beépítették a torrent folyamatot játékuk online változatába, hogy ez alapértelmezett módon lehessen letölteni az egyének számára.

Egy másik funkció, amely a játékosok számára biztosítja azt a lehetőséget, hogy választhassanak, ha szeretnének részt venni mások letöltésének felgyorsításában sávszélességük valamelyikének hozzájárulásával.

Hasonlóképpen, a torrent webhelyek (indexelõk) most mozgatják a videó és a zene streamingjét a mainstreambe. Most számos weboldal készen áll a torrent fájlok letöltésére, amelyek mindegyike legális és mentes a szerzői jogoktól.

Hogyan működik a Torrenting??

A Torrenting segít bármilyen típusú fájl megosztásában, a letöltés alatt. Így, anélkül, hogy megvárná a teljes fájl letöltését, megkezdheti a megosztás és az átvitel folyamatát, a fájl letöltésének megkezdésekor. Más szóval, a torrent a nagyobb fájlt kis részekre osztja, míg a letöltés még folyamatban van. Ilyen módon felhalmozódik a felhasználó ideje, és folyamatosan nyomást gyakorol a hálózaton belüli számítógépekre.

Korábban a felhasználók bármilyen fájlt letöltöttek közvetlenül a webhelyről. Az ilyen típusú letöltés legnagyobb hátránya az volt, hogy a kapcsolat ilyen módon meghibásodott; a teljes letöltés is megbukik, függetlenül attól, hogy mekkora százalékot hagytak fenn. Ezenkívül a letöltési arány a fájl méretétől is függ.

A kínzó dolgok azonban nem ilyenek. A P2P megosztásában részt vevő társak letölthetik vagy megoszthatják a fájlt vagy az adatokat egyidejűleg egymás mellett. Ennek az az oka, hogy amikor torzít, akkor nincs központi meghibásodási pont akkor sem, ha a kapcsolatok sikertelenek, a társak folytathatják a letöltést a fennmaradó linkekről. Ezenkívül, mivel a társak egyszerre tölthetik le és tölthetik fel a torrent részeit, az egész folyamat sokkal gyorsabb.

A Torrent kiválóan működik a VPN szolgáltatásokkal. Ha VPN szolgáltatást használ, akkor a gyors torrent letöltések lesznek tanúi. A VPN nem csak növeli a sebességet, hanem rejtett identitásunkat is rejti.

Miért jobb a letöltés az özöneknek?

Amikor egy fájl letölt egy webhelyről, általában egyetlen szerverről származik. Ez a technológia ősi és egyértelmű, ami lassú letöltést eredményez, és korlátozott elérhetőséget biztosít a földrajzi korlátozások miatt.

Másrészt a torrent fájlok sokkal inkább innovációs technológia, mint a tartós fájlmegosztási technológia. Torrent, miközben egy fájl letöltésre kerül, tehát több felhasználó húzza fel, mint a szerverek. Minden, a fájlhoz tartozó társ társa előnyös a sávszélességükkel, hogy a fájlt letölthetővé tegyék. Így tehát a sebesség azonnal növekszik.

Továbbá, ha a felhasználó letölt egy torrent fájlt, akkor őt feltöltenie kell más társainak. Ez azt jelenti, hogy a fájlban lévő társak száma a rajban, minél erősebb lesz. Ez az oka annak, hogy ez a technológia nemcsak népszerű, hanem jobb, mint bármely más technológia.

Hogyan biztonságosan torrent?

Az egyetlen dolog, amely a felhasználókat kockáztatja a zaklatás alatt, az, hogy nem kerülnek el az IP-címnek a vetés során való kitettsége.

Ennek oka az, hogy a kínzó törvények országonként eltérnek. A torrent biztonságos elvégzéséhez a legfontosabb dolog az, hogy elrejtse valós IP-címét a szerzői jogvédelem alatt álló trolloktól, és titkosítsa az internetes forgalmi adatokat. Ehhez két választási lehetőséget adott. Használhat proxy szolgáltatást vagy VPN szolgáltatást is. Mindkettőről ismert, hogy elrejtik a felhasználó IP-címét, és anonimként mutatják meg őket torrenting közben.

Hogyan biztonságosan torrent: Töltse le névtelenséggel

A proxy átjáróként működik a kiszolgáló és a keresett forrás között. A proxy elrejti az IP-címet, de nem nyújt titkosítási lehetőséget. A VPN azonban elrejti az IP-címet, és biztonságos protokollok és titkosítási kulcsokkal titkosítja a teljes internetes forgalmat..

A torrentit a törvényen kívül tartják számon?

A kínzó törvények az egyes országokban eltérőek. Egyes államokban a kínozás törvényes, mások illegálisnak tekintik.

Például Svájcban a kígyózás törvényes folyamatnak minõsül, amíg a letöltött anyagot nem használják fel haszonszerzésre. Így egy svájci állampolgár könnyen letölthet mindenféle tartalmat, és nekik sem kell aggódniuk a szerzői jogvédelemért felelős trollok miatt.

Hasonlóképpen, Spanyolországban és Hollandiában a zsarolás bizonyos mértékben tiltott és illegális. Mexikóban azonban nincsenek törvények a szerzői jogok védelméről, amelyek biztonságos és biztonságos helyet teremtenek a kígyózáshoz.

Az országok többsége vigyorog a torrentok használatára, és illegálisnak tekinti őket. Általában a torzítást törvénytelennek kell tekinteni, ha szigorú szerzői jogi törvények vannak érvényben. Ezek az országok szigorú pénzbüntetést és börtönbüntetést szabtak ki mindazok számára, akiket szerzői jogok megsértéséért bűnösnek találtak. A felhasználók először figyelmeztetéseket kapnak a szolgáltatótól és a DMCA-tól, később pénzbírságot szabnak ki, és akár börtönbe is kerülhetnek.

Jogi Vs. Illegális torrenting:

A kígyózás egyaránt legális és illegális. A kettő közötti különbség a következő:

Jogi kínzás:

 • Torrent, amelyben lejárt szerzői jogi fájlt tölt le, amely a nyilvánosság számára már elérhető
 • A torrenting a fájl letöltésekor törvényes, és engedélyt ad, amely engedélyt ad a fájlmegosztásra és a terjesztésre.

Illegális torrenting:

 • A torrent az illegális, ha olyan fájlt tölt le, amely megsérti a szerzői jogokat, és nem nyitott a nyilvánosság számára

A torrenting előnyei és hátrányai:

Mint minden más dolog, a kínzásnak is van pozitív és negatív oldala. A kínzó érvek és hátrányok a következők:

 1. Ingyenes és egyszerű:

A torrenting egy nyitott folyamat, és nem fizet semmit. Ezt egy egyszerű beállítással hajtják végre, és cserébe hozzáférést biztosít hatalmas mennyiségű információhoz.

 1. Túlzott fájlok száma:

A kínzó webhelyek rengeteg. Ezek a webhelyek nagyszámú letölthető fájlt kínálnak, amelyek megkönnyítik a felhasználó számára a kívánt fájl letöltését és letöltését.

 1. Nincs hibapont:

Torrenting, nincs központi pontja a kudarcnak. Akkor is letöltheti a fájlt más szerverekről, ha a kapcsolat még mindig meghiúsul.

 1. Vírus expozíció:

A torrenting veszélyezteti a rendszert a rosszindulatú programok és a vírusok mellett, és rendszere könnyen ki lehet téve a vírusoknak, mivel a fájl tartalma a letöltéskor rejtve van..

 1. A tárgyalás kockázata:

A szerzői joggal védett fájl letöltése a jogi perek veszélyét fenyegetheti. Szélsőséges esetekben pénzbírságot szabhat ki, sőt börtönbe is lehet juttatni.

 1. A lehetőség kitettség:

A torrent alatt az IP-cím nyilvános mindenki számára, aki ugyanazt a torrent-internetet használja. Növeli annak esélyét, hogy a torrent forgalmat blokkoló vagy nyomon követő webhelyek észleljék azokat.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me