Wikileaks, CIA ή FBI, η κρυπτογράφηση εξακολουθεί να εξισορροπεί την καθαρή ουδετερότητα, συζητά την ΚΟΑ του NordVPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Κατηγορώντας τη CIA για τη διεξαγωγή μαζικής επιτήρησης, το Wikileaks δημιούργησε ένα ζεστό περιβάλλον απελευθερώνοντας μια σειρά από έγγραφα. Δεδομένου ότι το περιστατικό αυτό είναι το πλέον προβληματικό ζήτημα στις μέρες μας, έχουν αναφερθεί πολλές ταυτόχρονες αντιπαραθέσεις όσον αφορά τη μαζική επιτήρηση και τις κακόβουλες επιθέσεις σε ευαίσθητα δεδομένα.


Πολλοί κοινωνικοί ιστότοποι, τεχνολογικοί κολοσσοί και οι ισχυρότερες κυβερνήσεις ήταν ευάλωτοι σε αυτές τις επιθέσεις. Πριν από μερικές ημέρες, η έκθεση αποκάλυψε ότι ο χρήστης του Whatsapp είναι επιρρεπής σε παραβίαση δεδομένων, ο οποίος θα μπορούσε να μεταφέρει όλα τα προσωπικά του δεδομένα σε έναν Hacker πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας μια κακόβουλη εικόνα. Παρόμοια ήταν και η περίπτωση των μελών της Λευκής Βουλής που προτιμούσαν την εφαρμογή Confide, τα οποία βρέθηκαν εκτεθειμένα στους χάκερ που θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και θα μπορούσαν επίσης να μιμηθούν φιλικές επαφές, να τροποποιήσουν τα μηνύματα διαμετακόμισης και να κατασκοπεύσουν τα στοιχεία επικοινωνίας,.

Ωστόσο, για τα άτομα και τις εταιρείες που παραβίασαν τις προσωπικές τους πληροφορίες και τα ευαίσθητα δεδομένα σε παρόμοιες επιθέσεις, υπήρξε μια μεγάλη δυσφορία και ανησυχία για το πώς να διατηρήσουν τα δεδομένα τους ασφαλή από τέτοιες αδυναμίες.

Για να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν την πιθανότητα τέτοιων κακόβουλων επιθέσεων, οι άνθρωποι κινούνται προς την κρυπτογράφηση και τις τεχνολογίες όπως το VPN. Για να μιλήσουμε για αυτά τα θέματα σχετικά με την κρυπτογράφηση που συνδέσαμε με Marty P. Kamden, ΚΟΑ του NordVPN να έχει κάποια συζήτηση σχετικά με το VPN και πώς θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των δεδομένων μας.

Ξεκινώντας με την πρωτοβουλία του, τον ρωτήσαμε για ορισμένα εργαλεία ασφάλειας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Πώς βρήκες την ιδέα του NordVPN?

KAMDEN: Το πρόβλημα με τη σημερινή επικοινωνία είναι ότι ο πάροχός σας υπηρεσιών διαδικτύου γνωρίζει ποιοι είστε, πού ζείτε, τι κάνετε online, ποιος είναι ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας και ότι οι αριθμοί που χτυπάτε ηλεκτρονικά. Οι κυβερνήσεις και οι χάκερ χρησιμοποιούν αυτές τις μη προστατευμένες πληροφορίες για κέρδη, χωρίς καμία επίσημη εξουσιοδότηση.

Στον κόσμο όπου η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια στο διαδίκτυο επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο, μια ομάδα έμπειρων επαγγελματιών συναντήθηκε με στόχο να φέρει πίσω την ελευθερία του Διαδικτύου. Με τη σειρά του, μια εύκολη στη χρήση λύση VPN, η NordVPN έχει δημιουργήσει ότι η τεχνολογία κρυπτογράφησης είναι διαισθητική και προσβάσιμη σε όλους.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Οι ειδικοί ασφαλείας συστήνουν TOR. Πώς θα προτείνετε το VPN μέσω του Tor?

KAMDEN: Κατανοούμε τη δύναμη της αποκεντρωμένης δομής και την ανωνυμία που παρέχει το TOR. Το NordVPN προσφέρει μια μοναδική λύση Το κρεμμύδι πάνω από το VPN, το οποίο κρυπτογραφεί την κυκλοφορία του διαδικτύου χρήστη πριν από την είσοδο στο δίκτυο TOR, διασφαλίζοντας επιπλέον ιδιωτικότητα.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Ο διευθυντής του FBI ισχυρίστηκε ότι η κρυπτογράφηση είναι μια «σκοτεινή γωνιά» ενός δωματίου όπου οι εγκληματίες λαμβάνουν καταφύγιο. Τι λέτε σε αυτή τη δήλωση; Ποια είναι η κρυπτογράφηση κατά την άποψή σας?

KAMDEN: Διαφωνούμε με αυτή τη γνώμη επειδή ο κύριος σκοπός ενός VPN είναι να προσφέρει στους χρήστες την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο. Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διατηρούν τα δεδομένα τους ιδιωτικά από τους χάκερ, την παρακολούθηση ή ακόμα και την κρατική επιτήρηση. Υπάρχουν ορισμένες αυταρχικές κυβερνήσεις που έχουν αυστηρούς περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου, επιθετική κρατική επιτήρηση μέσω του Διαδικτύου, μαζική λογοκρισία στο Διαδίκτυο ή κανένα πρόβλημα προστασίας της Net Neutrality που οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να μετριάσουν με VPN. Δυστυχώς, όσοι θέλουν να παραμείνουν ιδιωτικοί για εγκληματικούς σκοπούς θα βρουν πάντα έναν τρόπο, ανεξάρτητα αν είναι μέσω ενός VPN ή οποιασδήποτε άλλης μεθόδου.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Η μαζική παρακολούθηση έχει γίνει πρόσφατα θέμα συζήτησης και δεν είναι στην πολιτική της κυβέρνησης να κατασκοπεύει τον πολίτη της. Ποιες μεταρρυθμίσεις νομίζετε ότι θα πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα των ανθρώπων; Ή θα κρυπτογραφήσει τα πάντα να είναι μια υποχρέωση για κάθε άτομο?

KAMDEN: Η μαζική επιτήρηση αποτελεί εισβολή της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Όταν συλλέγονται δεδομένα, είναι άγνωστο αν θα παραμείνει ασφαλές και δεν είναι ποτέ σαφές σε ποια χέρια θα καταλήξει (δηλ. Στην Αυστραλία, πάνω από 20 οργανισμοί έχουν πρόσβαση σε μεταδεδομένα χρηστών, τα οποία διατηρούνται και αποθηκεύονται από τους ISP για 2 χρόνια). Ως εκ τούτου, ενθαρρύνουμε τους χρήστες να χρησιμοποιούν VPN και άλλους τρόπους κρυπτογράφησης (ασφαλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, εφαρμογές ασφαλών επικοινωνιών) για να προστατεύσουν το απόρρητό τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Έχω ακούσει πολλούς ανθρώπους να λένε ότι μάλλον προτιμούν ένα VPN στην πατρίδα τους από μια ξένη εταιρεία. Ποιά είναι η γνώμη σου?

KAMDEN: Είναι καλύτερο για ασφάλεια εάν ένα VPN βρίσκεται σε μια χώρα της οποίας η κυβέρνηση δεν απαιτεί από τις εταιρείες να διατηρούν τα αρχεία καταγραφής πελατών. Το NordVPN βρίσκεται στον Παναμά και δεν αποθηκεύουμε τα αρχεία καταγραφής των πελατών, επομένως όλα τα δεδομένα περιήγησης είναι απολύτως ασφαλή.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Οι εταιρείες VPN (και μερικές πληρωμένες) γενικά ισχυρίζονται ότι δεν τηρούν αρχεία καταγραφής. Ωστόσο, το κάνουν ούτως ή άλλως. Ποια είναι η στάση σας και η πολιτική σας σχετικά με το θέμα?

KAMDEN: Όπως εξηγείται στην προηγούμενη απάντηση, το NordVPN βρίσκεται σε μια χώρα, όπου οι εταιρείες πρέπει να τηρούν τα αρχεία καταγραφής του πελάτη από το νόμο. Οι διακομιστές μας έχουν ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα δεδομένα να αποστέλλονται αμέσως στον / dev / null κατάλογο. Αυτός ο κατάλογος λειτουργεί ως «μαύρη τρύπα» μέσα στον διακομιστή. Καμία πληροφορία δεν μπορεί να διατηρηθεί από εκεί. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε άλλους ισχυρισμούς VPN.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Τα κράτη μέλη FIVE EYES από το νόμο θέλουν κάθε εταιρεία να τηρεί αρχεία για τουλάχιστον 12 μήνες. Δεδομένου ότι έχετε διακομιστές εκεί, δεν είστε υπόχρεοι για την τήρηση αρχείων επίσης; Εάν όχι, πώς?

KAMDEN: Λειτουργούμε στον Παναμά και ακολουθούμε τη νομοθεσία του Παναμά που δεν υποχρεώνει τη διατήρηση δεδομένων. Δεδομένου ότι έχουμε τον έλεγχο των διακομιστών που έχουμε δημιουργήσει, όλα τα δεδομένα αποστέλλονται αμέσως στον κατάλογο / dev / null και ο διακομιστής δεν διατηρεί κανένα αρχείο καταγραφής για να ξεκινήσει. Έτσι, ακόμα και στο απίθανο σενάριο ότι ένα διακομιστή κατασχέθηκε, δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον για τους διακομιστές.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Το Wikileaks αποκαλύπτει ότι η CIA κατασκοπεύει τους πολίτες εκμεταλλευόμενοι τις ευπάθειες στις συσκευές που ήταν άγνωστες στους πωλητές. που έδωσε στην CIA την ευκαιρία να παρακάμψει πλήρως τη βασική λειτουργία που έπρεπε να παράσχει. Πιστεύετε ότι το λογισμικό πελάτη VPN ενδέχεται να διακυβεύεται και θα μπορούσε να τους επιτρέψει την πρόσβαση στην κρυπτογραφημένη σήραγγα?

KAMDEN: Τα καλά νέα είναι ότι παρόλο που αποκαλύφθηκε ότι ο C.I.A. θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν πρόσβαση και να τσακίσουν με τις συσκευές των ανθρώπων (δηλ. μέσω ενέσιμου κακόβουλου λογισμικού), τα ευρήματα του WikiLeaks δείχνουν επίσης ότι η κρυπτογράφηση εξακολουθεί να μην είναι εφικτή ακόμη και για κυβερνητικούς κατασκόπους. Συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση ασφαλών εργαλείων απορρήτου, όπως VPN, τα οποία βοηθούν στην απόκρυψη της πραγματικής τοποθεσίας του χρήστη (διεύθυνση IP) και στην κρυπτογράφηση όλων των πληροφοριών που μεταφέρονται μέσω του Διαδικτύου. Το NordVPN βοηθά στην ανωνυμοποίηση της περιήγησης στο Internet με τα σύγχρονα πρωτόκολλα ασφαλείας και την πολιτική μη καταγραφής.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Μιλώντας για το VPN, οι άνθρωποι συχνά ρωτούν ποια είναι η κρυπτογραφημένη σήραγγα και πώς προστατεύει τα δεδομένα υπό διαμετακόμιση?

KAMDEN: Η κρυπτογραφημένη σήραγγα διατηρεί όλες τις πληροφορίες ιδιωτικές μεταξύ του σημείου εισόδου (του υπολογιστή του χρήστη) και του διακομιστή VPN του σημείου εξόδου.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Ποια είναι η ιδέα σας σχετικά με μελλοντικές εναλλακτικές λύσεις για το VPN?

KAMDEN: Ο αποκεντρωμένος ιστός μπορεί να είναι το μέλλον του Διαδικτύου, καθώς η ιδέα της αποκέντρωσης κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ της κοινής κοινότητας προγραμματιστών. Μέχρι τότε, οι χρήστες του Διαδικτύου πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με το ιδιωτικό τους απόρρητο στο Internet και να αναλάβουν πρωτοβουλία για την υλοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων κρυπτογράφησης.

Υπάρχουν ήδη πολλοί υπάρχοντες τρόποι κρυπτογράφησης των δραστηριοτήτων του Διαδικτύου: ασφαλείς παροχείς υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, ενώ οι υπηρεσίες VPN παραμένουν μία από τις υπηρεσίες κρυπτογράφησης που πρέπει να έχουν.

Συνολικά, η κρυπτογράφηση - είτε μέσω κρυπτογραφημένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων ή τεχνολογίας VPN - παραμένει το πιο ασφαλές εργαλείο που διατίθεται για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου και της ασφάλειας.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Κατά τη γνώμη σας, ποια θα είναι η επόμενη μεγάλη τεχνολογική εξέλιξη των χαρακτηριστικών ασφαλείας του VPN σας?

KAMDEN: Έχουμε πολλά χαρακτηριστικά που σχεδιάζουμε να παρουσιάσουμε στο άμεσο μέλλον, το οποίο είναι εμπιστευτικό προς το παρόν, οπότε θα πρέπει να το περιμένετε. Ορισμένες από τις τελευταίες βελτιώσεις περιλαμβάνουν βελτιώσεις στον αλγόριθμο επιλογής διακομιστών, ο οποίος επιλέγει τον καλύτερο διακομιστή σε μια χώρα της επιλογής σας, καθιστώντας τις εφαρμογές NordVPN ακόμα πιο διαισθητικές και απλές στη χρήση.

ΕΓΓΡΑΦΗ: Τι είδους εργαλεία ασφαλείας είστε ενθουσιασμένοι; Τι θα προτείνετε οι άνθρωποι?

KAMDEN: Για ασφαλή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συνιστούμε τέτοιους παρόχους όπως το ProtonMail και για ασφαλείς επικοινωνίες, μία από τις πιο αξιόπιστες εφαρμογές είναι η Signal. Το DuckDuckGo είναι μια μηχανή αναζήτησης που παρέχει πληροφορίες από εκατοντάδες πηγές και διατηρεί την αναζήτηση ιδιωτική. Το Avira Antivirus Pro προστατεύει τη συσκευή σας Android από κακόβουλες εφαρμογές, τραπεζικούς Trojans και άλλες απειλές για κινητά. Έρχεται με σαρωτή κατά των ιών, κλείδωμα εφαρμογών και ακόμη και τηλεφωνική εύρεση. Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσετε ότι κάθε εργαλείο ασφαλείας που χρησιμοποιείτε, είτε είναι το firewall είτε το antivirus, ενημερώστε την εφαρμογή για να διασφαλίσετε ότι τυχόν ζητήματα έχουν επιδιορθωθεί. Οι άνθρωποι πρέπει να σιγουρευτούν ότι είναι προσεκτικοί σχετικά με το ηλεκτρονικό τους απόρρητο εν γένει και να λάβουν μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι είναι πάντα ασφαλείς.