Τι συμβαίνει εάν παρασυρθείτε

[ware_item id=33][/ware_item]

Το Torrent βασικά αναφέρεται σε οποιοδήποτε αρχείο υπολογιστή που περιέχει μεταδεδομένα με διάφορες πληροφορίες. Υπάρχει μια τεράστια συζήτηση μεταξύ των ανθρώπων, είτε το torrenting είναι νόμιμο ή ασφαλές. Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και ανασφαλές σχετικά με το torrenting. Το Torrenting είναι απολύτως ασφαλές και νόμιμο μέχρι να φορτώσετε οποιοδήποτε αρχείο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα ή πειρατικά από τον ιστό.


Υπάρχουν διάφορα είδη λογισμικού ανοικτού κώδικα που κοινά μοιράζονταν αρχεία και περιεχόμενο μέσω torrents. Επίσης, μερικές εταιρείες υλικού κάνουν διαθέσιμους τους οδηγούς και το λογισμικό υποστήριξης μέσω torrents. Το BitTorrent είναι ο πιο αποτελεσματικός και ταχύτερος τρόπος να κυκλοφορούν μεγάλα αρχεία όλων των ειδών.

Παρόλο που η ανταλλαγή περιεχομένου / αρχείου με πειρατικά και πνευματικά δικαιώματα απαγορεύεται και είναι παράνομη είτε μέσω torrents είτε με άλλα μέσα. Δεδομένου ότι το κυνήγι θεωρείται παράνομο σε ορισμένες χώρες, το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού, των κινηματογραφικών ταινιών, της μουσικής, των διαφόρων τηλεοπτικών εκπομπών που παράγονται στο εμπόριο εξασφαλίζεται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων και η ανταλλαγή τέτοιων αρχείων μπορεί συχνά να οδηγήσει σε κυρώσεις και,.

Πώς κάποιος πιάνεται Torrenting

Οι τρομοκράτες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα ή οι εκπρόσωποί τους μπορούν εύκολα να συλληφθούν με τους ανθρώπους. Οι τρομοκράτες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα ή οι εκπρόσωποί τους θα επισκεφθούν τους ίδιους ιστότοπους κοινής χρήσης που έχετε χρησιμοποιήσει, θα κατεβάσετε κάποιο υλικό από εκεί, θα ελέγξετε από πού προέρχεται η διεύθυνση IP, θα αναζητήσετε τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου που παρέχει τη διεύθυνση IP και επικοινωνήστε μαζί τους λέγοντας κάποια διεύθυνση IP μοιράζονται παράνομα υλικά και θέλουμε να τους προειδοποιήσουμε γι 'αυτό.

Στη συνέχεια, ο πάροχος υπηρεσιών θα αναζητήσει τα IP και θα ελέγξει τους λογαριασμούς. Αρχικά θα στείλουν προειδοποιητικές επιστολές στους κατόχους λογαριασμών. Ωστόσο, αν αυτή η δραστηριότητα κοινής χρήσης συνεχίζεται τότε, οι τρουλίστες πνευματικών δικαιωμάτων θα ζητήσουν δικαστική εντολή για να αναγκάσουν τους παρόχους υπηρεσιών να σας παράσχουν τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Θα συμμορφωθούν επίσης με τους δικηγόρους τους για να στείλουν νομική ειδοποίηση μαζί σας. Αλλά αν αυτό αγνοηθεί, τότε θα παρασυρθείτε στο δικαστήριο για περαιτέρω διαδικασίες και ενέργειες.

Πράγματα που μπορεί να συμβούν όταν πιάσετε Torrenting

Εάν παίρνετε torrenting τότε μπορεί να σας χτυπήσει πραγματικά σκληρά από ό, τι την αγορά με την αρχική τιμή. Αναφέρονται παρακάτω τα πράγματα που μπορεί να συμβούν όταν μπορείτε να συλληφθείτε με οποιαδήποτε ταινία, μουσική, τηλεοπτικές εκπομπές ή κάποια άλλα πράγματα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα:

Πολιτική ανυπακοή:

Ο Νόμος περί Πνευματικών Δικαιωμάτων του 1976 καλύπτει κάθε είδους παράνομη λήψη και streaming υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Σύμφωνα με αυτή την πράξη, απαγορεύεται στους ανθρώπους να αντιγράφουν, να αναδημοσιεύουν ή να χρησιμοποιούν άλλα έργα χωρίς την άδεια των συντηρητών πνευματικών δικαιωμάτων. Οι παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων εφαρμόζονται γενικά μέσω των αστικών αγωγών όπου ο ιδιοκτήτης κάνει μια νομική ενέργεια για χρηματική αποζημίωση.

Η τεχνολογική πρόοδος έχει διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών και αρχείων μέσω του Διαδικτύου. Σε αυτήν την κατάσταση, οι τρελλικοί συγγραφείς πνευματικών δικαιωμάτων τώρα στοχεύουν ανταγωνιστικά σε ιστότοπους όπως το BitTorrent. Οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων δεν μπορούν να τερματίσουν τους ιστότοπους από τους οποίους έχουν μοιραστεί τα αρχεία, αλλά στοχεύουν χωριστά στους κοινόχρηστους φακέλους. Οι κάτοχοι δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας όχι μόνο στοχεύουν άτομα, αλλά επίσης πηγαίνουν και μετά από μεγάλες εταιρείες. Για παράδειγμα, περισσότεροι από 30 άνθρωποι χρεώθηκαν για το torrenting '' Dallas Buyer's Club '', επιπλέον, η Lionsgate επέβαλε πρόστιμο σε 10 άτομα για να μοιραστούν '' Expendables ''.

Πειρατεία:

Η τιμή για παράνομη λήψη ή streaming υλικό μπορεί να είναι λίγο ακριβό. Ο ομοσπονδιακός νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας συμφωνεί για ζημίες που κυμαίνονται από $ 750 έως $ 30.000 ανά εργασία. Για παράδειγμα, ένας άνδρας που ανήκει στην κυβέρνηση μήνυσε $ 675.000 για τη λήψη 30 τραγουδιών, ενώ μια άλλη γυναίκα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων για τη λήψη 24 τραγουδιών.

Εάν τα τέλη δεν είναι αρκετά προειδοποιητικά, τότε υπάρχουν επίσης δικαιοδοσίες να επιβάλλουν ποινικές κυρώσεις για την πειρατεία σε απευθείας σύνδεση. Συχνά προτείνεται να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο πληρεξούσιο πνευματικής ιδιοκτησίας, εάν κάποιος χρεωθεί για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Παραδείγματα περιπτώσεων όπου οι άνθρωποι πιάνονται Torrenting

Οι τρουλίστες πνευματικών δικαιωμάτων αλιεύουν αρκετούς ανθρώπους που τρέχουν. Λαμβάνουν τα στοιχεία της διεύθυνσης IP από τους παρόχους υπηρεσιών και αναλαμβάνουν νομική δράση εναντίον τους. Τα θύματα μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τις ιστορίες τους σχετικά με το Reddit, καθώς είχαν πιαστεί, ενώ χτυπούσαν. Υπάρχουν θύματα που μόλις έλαβαν μια νομική ειδοποίηση για να συμβουλευτούν έναν δικηγόρο, αλλά συνεχίζονται οι διαδικασίες. Εντούτοις, υπάρχουν και θύματα που εναγόμενα για χείμαρρο.

Ένα θύμα μοιράστηκε την ιστορία του ότι ο ξάδερφος του κατηγορήθηκε με $ 80 ανά τραγούδι για να κατεβάσει ένα άλμπουμ τραγουδιών 12. Επίσης, μια άλλη γυναίκα από τη Μινεσότα χρεώθηκε με 80.000 δολάρια ανά τραγούδι για τη λήψη 24 τραγουδιών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το πρόστιμο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων εξαρτάται από τη σοβαρότητα της υπόθεσης. Σε εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί συχνά να οδηγήσει σε εμφάνιση ενώπιον του δικαστή, όπου η ποινή είναι μέχρι £ 5.000 ή έξι μήνες φυλάκισης. Ωστόσο, σε βίαιες περιπτώσεις, ο ένοχος μπορεί να αποσταλεί στο Crown Court, το οποίο μπορεί να επιβάλει απεριόριστο πρόστιμο και φυλάκιση έως 10 έτη.

Συμβουλές για το '' Torrent '' χωρίς να πιάσετε:

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν στο torrent χωρίς να πιάσετε:

Αποφύγετε τις Ανοιχτές Κοινότητες:

Ενώ το torrenting της διεύθυνσης IP μοιράζεται με διάφορους άλλους χρήστες που σας βοηθούν να ολοκληρώσετε το αρχείο στέλνοντας σας τα κομμάτια του αρχείου που έχουν ήδη κατεβάσει. Μπορείτε επίσης να τους στείλετε τα κομμάτια που έχετε, και όλοι καταλήγουν να έχουν ένα πλήρες αρχείο. Οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων αναζητούν παράνομη λήψη. Μπορούν επίσης να ψάξουν για να έχουν τη διεύθυνση IP σας αν έχουν αλιευθεί και θα επικοινωνήσουν μαζί σας αν χρειαστεί.

Οι δημόσιοι ιστότοποι παρακολούθησης είναι ανοιχτοί για όλους και επίσης δεν επαληθεύουν την ταυτότητα του χρήστη. Επιπλέον, δεν υπάρχουν περιορισμοί στο υλικό λήψης, το οποίο καθιστά εύκολο για την εταιρεία να πηδάει και να αρπάξει κάποια IP.

Ωστόσο, οι ιδιωτικοί ιχνηλάτες προσφέρουν πρόσθετη προστασία εμπλέκοντας τους χρήστες να εγγραφούν πρώτα. Ως εκ τούτου, προτείνεται να αποφεύγετε ανοιχτές κοινότητες και να επιλέγετε δημόσιους ιχνηλάτες.

Διαβάστε τα σχόλια:

Κάθε αξιόπιστος και αξιόπιστος ιστότοπος torrent διαθέτει ξεχωριστό τμήμα για σχόλια χρηστών στη σελίδα λήψης. Συνιστάται να διαβάσετε και να σαρώσετε προσεκτικά αυτά τα σχόλια προτού κατεβάσετε οποιοδήποτε υλικό. Εάν βρείτε κάτι αμφίβολο ή εάν ο χείμαρρος δεν έχει σχόλια, τότε καλό είναι απλά να το αποφύγετε.

Αποκλεισμός κακών IP διευθύνσεων:

Εφόσον διαφορετικές εταιρείες ενώνουν τους ιστότοπους torrent σε λήψεις για να λάβουν μέρος στις διευθύνσεις IP, με αυτόν τον τρόπο διατίθεται και η δική τους διεύθυνση IP. Ωστόσο, κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας ένα δωρεάν πρόγραμμα που είναι γνωστό ως PeerGuardian2, μπορείτε να μείνετε μπροστά από αυτά αποκλείοντας τις κακές διευθύνσεις IP από τη σύνδεσή σας.

Caps Uploads σας:

Αν δεν θέλετε να πιάσετε το torrenting τότε είναι καλύτερο να μην σπορείτε και να καλύπτετε τις μεταφορτώσεις σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σταματώντας το εύρος ζώνης σποράς του πελάτη, μπορείτε να απομακρυνθείτε αποτελεσματικά από το ραντάρ αρκετών κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Συμπέρασμα:

Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε τις ανοιχτές κοινότητες, να αποκλείσετε τα κακά IP, να διαβάσετε τα σχόλια και να αποφύγετε την σπορά ενώ χτυπάτε, διότι σε αυτό θα είστε ασφαλείς από το να τους πιάσετε, αλλά αν δεν το κάνετε τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσετε νομικές ενέργειες και κυρώσεις.